Skocz do zawartości

Grudnioweczki 2012 :) | Forum o ciąży

anitek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no i na mnie pora bo nie dosc ze kregoslup boli to jeszcze glowa zaczela mnie bolec wiec klade sie od razu bo zaraz rozboli bardziej a nie chce sie truc tabletkami teraz i niepotrzebnie sie meczyc ;/

wlazłam na wage po kapieli i od poczatku ciazy przytylam 4 kilo 😁 hehe powinnam sie wazyc naczczo najlepiej ale jednak mowie a wejde na wage no i prosze bite 4 kg 😁

uciekam spaćku bo padam po mału :/ do jutra brzucholki 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no Dziewczyny jeszcze chyba śpią 😆 ja już wcinam śniadanko 🙂
Paula też tak mam, że muszę tu zajrzeć 😁 haha wszystko śledzę na bierząco 😁 ja też wczoraj nesti piłam, mój mi coli nie chciał kupić, powiedział że mam już nie pić 🤨 może to i racja bo już chyba uzależniona jestem. Najważniejsze, że miałam słodyczeee 😁
Basia no to pewnie będzie troszke mniej, ale 4 kg to nie dużo no i już 14 tydzień Ci leci więc trzeba tyć 😁 😁 😁 znalazłam fajną stronkę gdzie wyliczają ile w poszczególnych tygodniach powinno się ważyć i podstawiają to do wzrostu i wagi sprzed ciąży - http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/ ja na koniec ciąży powinnam wazyć 74,6 kg 😲 a Wy? 🙂 No a teraz się dawno nie ważyłam, bo wagi nie mam, dwa tyg temu miałam na plusie tylko 2 kg, ciekawe ile teraz, jak ja tyle słodyczy wcinam 😁 😁

• Mamusia
witam dziewczynki super ta stronka pozycze sobie ten link i przeniose do styczniowek ok?? dzieki sliczne a szczeze mnie zszokowala moja waga na koniec od 56,7 do 62,2 kg moge maksymalnie przytyc 😲 ja ponad 60 nigdy nie wazylam ... mam tylko 1,50 wzrostu... jestem bardzo drabna 🙂 jak ja bede wygladac?? 🥴 ojejku 🙂 jakos bedzie 😁

• Mamusia
Jakie leniwe kobity z Was hehe 😜
Dzien Dobry !!!
Widze ja ostatnia pisze i pierwsza zaczynam hehe 😁
A wstałam zrobiłam kawusie i tak szperam po necie moze znajde cos ciekawegfo pozniej obiadek jakis relaxik sie zobaczy heh 😉
Miłej niedzieli Wam życze brzucholki 🙂 😘

• Mamusia
Basia chyba stronki nie odświeżyłaś, już ja pisałam i Michasia ze styczniówek 😁 😁 hehe 🙂
Michasia o ludzie to Ty chudzinka jak nie wiem 🙂 no i jasne pożyczaj stronkę 🙂 ja zaczynałam ciąże z wagą 61kg a Ty na takiej skończysz, albo i mniejszej 😁 😁 a jakaś mega wysoka nie jestem 166 🙂 no ale po ciąży mam zamiar zrzucić do 55-56 mam nadzieję, że mi się uda 🙂

• Mamusia
ifyouliftmeup faktycznie hehe chyba sie jeszcze nie obudzilam 🙃

ja zaczynalam ciaze z waga 62 przy wzroscie 166 wiec do konca powinnam przytyc do 77,9kg 😮 matko kochano ja bede sie toczyc a nie chodzic a jak wygladac bede łohoooo hehehe 😁

ale czego sie nie robi dla swojego malenstwa hehe 😁 ifyouliftmeup ja tez po ciazy chciałabym zgubić tak do 55 max 58 ale zobaczymy jak to bedzie hehe

zmykam z kundlem moim na spacerrek do pozniej kobitki :*

• Mamusia
Ja staram się myśleć pozytywnie, że przytyję te 12-13 kg i będzie ok, do lata przecież zdążę zrzucić, nie ma innej opcji!! 😁 to Basia mamy taki sam wzrost i cel wagi po ciąży 🙂 mam nadzieję, że mi te cycki coś ruszą bo mam zamiar karmić 😜 a z tym co teraz mam to śmiech na sali 😁 no i karmienie pomaga dużo w zrzuceniu kg 😆

• Mamusia
Basia wcale nie musisz az yle przytyc, wiec moze nie bedzie najgorzej 🙂)
Ja pierwsza ciaze zaczynalam z ciut wyzsza waga i przytylam 6 kg 🙂)
Tweraz chyba tak dobrze, nie bedzie, bo mam juz 3kg do rpzodu, ale moze sie uda zamknac w 8kg 🙂)

A co do karmienia to sie nie przejmuj ifty..., bo nawet z cytrynkami mozna karmic malucha 🙂 i nie ma zaleznosci czy mleczko jest juz w czasie ciazy czy tez nie 🙂)
Ja mam za to cyce jak wymiona wielkie ;((( Tym kobietkom sie chyba nigdy nie dogodzi 🙂)
Ja bym chciala schudnac po ciazy do 59 🙂 bede najszczesliwsza pod sloncem.. 🙂)

• Mamusia
Dzień dobry!

Zaglądam tylko na chwilkę, bo relaksuję się weekendowo. Wczoraj tak mnie słońce złapało (nawet nie wiem kiedy), ze mam czerwoną twarz i dekolt. Za chwilę znowu wychodzę na zewnątrz.

Ginkolog powiedział mi, ze racji znacznej nadwagi mogę w ogóle nic nie przytyć, a jeśli już to maks. 6 kg. Chodzi o to, ze dzidzia ma z czego brać i nie powinnam w sumie szczególnie tyć. Na razie od początku ciąży nadal mam +2kg.

Pozdrawiam Was serdecznie, pa!

• Mamusia
Michasia pewnie i tak Ci tylko brzuszek urośnie bo jesteś drobniutka 🙂 . Co do linków to trzeba napisać chyba 20 postów to samo tyczy się wklejania zdjęć 🙂 . No a jeśli to mnie pytałaś o termin to mam według OM na 3 grudzień, a według usg na 12.12 😁 😁
No ale przy małym dziecku dużo roboty i biegania przy mieszkaniu, gotowaniu, sprzątaniu itp. Potem wiosna, spacerki to jakoś powinno zejść 🙂 🙂 Dziś nawet taki program będzie w tv o 18.00 perfekcyjna Pani domu i tu cytat z reklamy "po co chodzić na siłownie, wystarczy porządnie umyć wannę\'\' 😁 😁

• Mamusia
hej kochane;D ja niedawno wstalam.. obiadek mamuska zrobila takze pospałam troche w lozku 😉
widze,ze poruszylyscie temat wagi 😉 hmm ja przytylam jak narazie 3 kg i nie jest az tak zle.. tzn czuje,ze powiekszyly mi sie biodra i w brzuchu no to normalne hehe przybylo 😉
ale juz nastawilam się,ze mam nadzieje,ze zrzuce po ciązy 😉
I naczytalam się wam powiem o porodzie naturalnym i o cesarce, i szczerze? wolalabym cesaarke 🙂 troche grosza mam odlozone 😉 i na zyczenie by mi zrobili , co? W KAliszu lub Ostrowie? a Wy jak uwazacie? i jak chcecie urodzic? Myslalyscie moze o cesarce na wasze zyczenie? a moze byc tak,ze bedzie duze dziecko i cesarka bedzie juz narzucona z gory, bo wiadomo wiekszosc z nas rodzi pierwszy raz.. chociaz zalezy od lekarza szpitala i naszego stanu tuz przed porodem i w trakcie...Jeszcze mam troche czasu na przemyslenia 🙂
Jutro zaczynam 17 tydzien 😉 i pewnie tak samo jak ifyouliftmeup;D i widze ze porod masz na taki sam termin co ja 😜 wg miesiaczki na 12.12, a wg usg na 4.12;D sie okaze 😉
za okolo miesiac ide do lekarza prywatnie juz podjelam decyzje wam powiem.. Jesli mi tutaj moj lekarz prowadzacy nie powie plci lub dziecko bd spalo hehehe:P to ide prywatnie 😉 bo ja juz chce wiedziec 🙂 imiona są wybrane;D tylko teraz trzeba wiedziec co ;D 😁 😁
szperam w necie rozne rzeczy o ciazy mi sie zalaczylo;D
wejde wieczorkiem;* milej niedzieli brzuchatki ;D

• Mamusia
hello kobitki po obiadku czas na odpoczyn4ek wiec sie poloze to kregosłup moze mniej bedzie bolał i poczytm ksiazke...

no ja mam nadzieje ze tyle nie przytyje w ciazy normalne ze wolałabym mniej ale to roznie bywa mozna przytyc 5kg mozna 25kg hehe 😁

a co do porodu to jak dam rade to naturalnie bym wolala chyba ze wlasnie ze zdrowkiem cos bedzie nie tak albo dzidzius duzy to wtedy lepiej i dla mnbie i dla malenstwa jak by byla cesarka ale do tego jeszcze czas wiec spokojnie jeszcze o tym az tak intenywnie nie mysle 😁

pozniej napisze brzucholki paa 😘

• Mamusia
Ja bylam na ciekawej konferencji ostatnio odnosnie poloznictwa i ginekologii i wlasnie rozwazane bylo, czy powinno byc cos takiego jak cc bez wskazan medycznych, jedynie na zyczenie ciezarnej..... no i zdecydowanie przewaza za tym ze nie... bo pozniej jak nie bylo wskazan, a sie okazuje, ze cos sie podczas ciecia stalo z malcem... to mamy sie sadza no a lekarze jakby nie patrzec przegrywaja ;//

bo jak nie ma wskazan, to nie ma ciecia.. 🙂

Sie udzielam tu u Was od rana 😁

• Mamusia
Oj, wolę się nie przyznawać do wagi, ale mam więcej niż 10 kg nadwagi. Dlatego wg gina jeśli nie przytyję, to będzie OK, ewentualnie max 6 kg. Powiedział mi, że im kobietka jest szczuplejsza, tym tyje więcej. Moja bardzo drobniutka koleżanka przytyla w ciąży 18 kg i już miesiąc po porodzie - nic z tego nie zostało. Naprawdę zależy to od budowy, metabolizmu, itd. Uciekam na mecz, miłego wieczorku!

• Mamusia
Wieczór 😁 wszystkie pewnie juz spia a ja po meczu zrobilam myjku myjku i mowie zajrze jeszcze do was hehe 🙂 kontrolnie wszystko przejrzałam i uciekam spac kregosłup dokucza a rano musze wstac bo na jakies tam wieksze targowisko bede jechac z kuzynka jej mezusiem i poltorarocznym szkrabem hehe wiec bedzie wesolo 🙂

odezwe sie jutro rano miłej nocki brzucholki 😘

• Mamusia
Dobry 😁

no dzis juz chyba dobrze widze ze nikt jeszcze nie pisał hehe 😜
wstałam pije kawusie spokojnie a zaraz bede sie szykowac na wyjazd hehe tylko nie wiem czy targowisko wypali wieje strasznie i czasami popaduje wiec znak zapytania 🙂

jejku dziewczyny jak mni ten kregosłup łupie to masakra jakas :/ nie wiem co mam robic nawet jak siedze w bezruchu to czasami mnie tak łupnie ze nie chce brzydko pisac ale z bólu mozna sie ...... :/

napisze pozniej jak wroce pewnie 😘 😘 😘

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Widzę poruszacie już temat porodu 😁 kurczę, ja to bym chciała naturalnie (teraz tak mówię, a w bólu pewnie będę błagać o cesarkę 🤨 ). Podobno pierwsze dni to tragedia po cesarce, moja koleżanka tak rodziła dwa mc temu, nie mogła się dzidziusiem prawie w ogóle zajmować w szpitalu, ciągłe leżenie itp 😞 . No ale znając moje szczęście to pewnie będę mieć CC bo mam łożysko na przedniej ścianie i od krwawienia w 12 tyg mi się obniżyło :/ i na razie tam pozostało 😞 😞 mam jeszcze nadzieję, że się podniesie do porodu.
Ja zaraz uciekam do fryzjera farbować włoski 🙂 więc do później 🙂 :*

• Mamusia
Dzień dobry kochane.
Strasznie się ciesze ze juz po weekendzie!!! Gorszego dawno nie miałam. Z każdym się po kolei kłóciłam no i to oczywiście z mojej winy, a później bez powodu płacz. Po chwili wesoła jak skowronek... Coś okropnego. No i oczywiście z moim się pokłóciłam... treraz nikt pierwszy się nie odezwie bo tak zawsze musi być... Przynajmniej ja pierwsza tego nie jestem w stanie zrobić. ;/
Teraz jestem po śniadanku dopiero, ale jeszcze sobie leżę bo głowa mnie trochę boli, pewnie ciśnienie znowu spada ;/