Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc laski 😁

już pisze
wszystko ok mały rosnie ma 2300 lekarka mowi ze powinien miec ok 1800
jest juz głowka w dół napewno chłopiec bo mówi ze jaja jak donice hahaha 😁 😁 😁
rozwija sie prawidłowo ale ma długie nogi wiec bedzie duzy
według jej obliczen 32 tydz a nie 33 tydz
a te skurcze to normalka bo jest nisko i macica sie przygotowuje juz wiec moze urodze troszke wczesniej zobaczymy

widzialam buzke jego boze jaka słodka tylko go schrupac

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Milka to super że wszystko ok!!! z tą wagą to ja bym brała poprawkę... usg u mojej lekarki wykazywało żę Szymek będzie maaaalutki, bo ważył 2,5 kg na 2 tyg przed porodem, w szpitalu natomiast lekarz wyliczył na 4 dni przed porodem że maluch ma 3600 a urodził się klops 4180!!!

• Mamusia
😁dzieki mi za taka poprawke bo jak jej przed porodem obliczyli 2 z czyms a urodzila ponad 4 a ja jestem w 32 tyg i tez ponad dwa kilo to jak sie urodzi hahahah bedzie mial z 6 🤨 😁
ale tak jak mowisz ja tam wto nie wierze wiem ze i tak bedzie miec raczejponad 4 kilo takie rodze dzieci mam tylko nadzieje ze nie ponad 5

• Mamusia
Hej Kobitki 🙂
Milka chopak jak malowany w Tobie mieszka 😉 Mam nadzieję że się troszkę uspokoiłaś dobrymi wiadomościami 🙂
Z tym USG to muszę Wam powiedzieć że mój lekarz z wagą sstrzelił się dokładnie 🙂

Dyiewczyny czy Wy używacie sterylizatora do butelek czy wygotowujecie je w wodzie? Ja gotuję ale straszny osad pozostaje na butelkach i wyglądają jakby pamiętały moje dzieciństwo... 🤢 Jest jakiś sposób aby uniknąć osadzania się kamienia?

• Mamusia
ja też tak jak Madzia, nie mam sterylizatora, wygotowałam tylko zanim uzyłm, teraz czyszczę szczotką do butelek i ten osad schodzi. Raz na tydzień je zalewam na chwilę wrzątkiem.
No chciałam się pożegnać bo wyjeżdzamy do teściów do czwartku więc mnie tu nie będzie 😞
miłego wypoczynku! pa

• Mamusia
czesc laseczki zapomniałam Wam powiedziec najwazniejszej wiadomosci po czwrtkowej wizycie u ginekologa nie miałam cmika w pysku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
i jak narazie jest ok nie ciagnie mnie ale boje sie jak cholera ze zaczne znowu z tym cholerstwem

• Mamusia
a to co dziewczyny 9-15 a tu takie pustki hahaha .
i jak spedziłyscie weekend
ja bylam u mamy i na działce chcialam jechac do Lichenia wczoraj ale pogoda do du.... i wyjazd przełozony mam nadzieje ze zdaze pojechac przed porodem bo z moim meżem to róznie bywa go zaciągnac na wyjazda to trudna przeprawa 😁

• Mamusia
cholera jasna czy wam komputery sie zepsuły czy co tyle czasu ja tu sama co ja z lustrem bede gadac do cholerki jasnej
pisac mi tu co u was EWKA NATALIA KARINA KLAUDIA DOBRZE ZE MAGDA CHOCIAZ NA GG SIE ODEZWIE 😁
bo ja tak calymi dniami w domu sama to zwarjowac mozna dopiero od 16 mam sajgon w domu jak dzieciaki wracaja ze szkoly 😁 😁 ale chwała bagu mam 4 pieski wiec sie nie nudze
a dzisiejsza noc niech ja szlak trafi 8 razy bylam sikac jak nie sikalam to nie moglam spac bo brzuchol przeszkadza jak sie ulozylam to skurcze co chwile normalnie oszaleje 🤢 🤢 🤢
ja juz che rodzic 😜

• Mamusia
jeeeestem!!! wróciłam wczoraj! było tragicznie jeśli chodzi o teściową ale cóż... smoczyca to jest więc nie ma co się dziwić.
Ciężarówki jak się czujecie!

z tym linkiem to ściema.. jak się zalogujesz to osoba która wkleiła tego linka dostanie punkty w konkursie o darmowe produkty...

• Mamusia
hej Kochane!!

u nas nawet dobrze 🙂 ostatnio brzuszek ciągle mnie boli... i plecy... dzięki Bogu już przechodzi, bo ledwo chodzić mogłam... Maleństwo się rozgościło na dobre 🙂 🙃

A w poniedziałek Damian ma urodziny 😉 a ja nie mam pojęcia co mu kupić...

A Daria przedwczoraj pierwszy raz ustała w łóżeczku przy szczebelkach... 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

Miłego wieczoru Kochane!! 🙃 🙃 😘 😘 😘

• Mamusia
Cześć Aduś 🙂

Widzę, że sporo nas łączy 😉 ja też mieszkam w Poznaniu, też urodziłam syna w kwietniu 2009 i też już spodziewam się drugiego dziecka 🙂 mój Alek urodził się 16.04.2009 o 10:47 na Polnej. A TY gdzie rodziłaś? byłaś zadowolona z opieki? no i jak się czujesz? moje dzieciątko ma już 7,5cm i mocno fika, jestem w 14tc.

Pozdrawiam!

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Chyba usłyszałam wołanie milki i oto jestem 😉
U nas w porząsiu. Czas biegnie jak oszalały.
Wierzcie lub nie, ale nie mam czasu włączać kompa. Teraz wyjątkowo, bo jesteśmy u rodziców i dziadek jeździ wózkiem 😉
Licze jednak, ze mojemu Małemu znikną problemy z brzuszkiem w 3 miesiącu i wówczas będę już miała duuużo wolnego czasu 🙃 Niestety nadal jest łakomczuszkiem i nie radzi sobie z trawieniem. Sab Simplex mam ze sobą zawsze. Ostatnio doszło jeszcze ulewanie i nawet czasem wymioty. Pierwszy katar tez już przeżyłam. No i problemy z kupą, bo strzela ją co 2-3 dni...
Ale ogólnie to jest coraz lepiej. 😆
Mały już nas rozpoznaje, ślicznie się uśmiecha i ciagle coś tam "gada" po swojemu.
A poza tym to rośnie jak na drożdżach na tym moim cycku 😁
Dziś kończy już 7tydzień. W czwartek byliśmy na pierwszym szczepieniu. Mały waży 6100g, więc jest co nosić. A oczywiście rozpaskudziłam go już, bo leżeć nie chce tylko być w pionie i podziwiać świat 😉
Kończę i postaram się częściej pisać... choć jak wyjdzie to nie wiem ;(
Ale czytać bede na pewno, więc piszcie kochane co tam u Was 🙂 😘

• Mamusia
czesc laseczki
ale sie nameczylam dzis z zalogowaniem i dupe kurde musialam zalozyc nowe konto
nie wiem co sie stalo ale mniejsza z tym
zaczynam 35tydz 😁 jeszcze troszke hahaha bo juz ledwo sie kulam plecy mi rozsadza powoli 😠 a porodu sie boje jak cholera 🤔 mimo ze dwoje jak wiecie urodzilam
najbardziej sie boje o ten moj kregosłup pisalam chyba kiedys ze mialm operacje na niego usuwane 3dyski hahaha z formatowac sie nie dalo 😁 😁
moj maly juz chyba bardzo nisko jest bo wali mnie głowka az mnie pipka hahah boli

suzi26 napisał(a):
Cześć Aduś 🙂

Widzę, że sporo nas łączy 😉 ja też mieszkam w Poznaniu, też urodziłam syna w kwietniu 2009 i też już spodziewam się drugiego dziecka 🙂 mój Alek urodził się 16.04.2009 o 10:47 na Polnej. A TY gdzie rodziłaś? byłaś zadowolona z opieki? no i jak się czujesz? moje dzieciątko ma już 7,5cm i mocno fika, jestem w 14tc.

Pozdrawiam!

Ja urodziłam synka 8 kwietnia w Klinice św.Rodziny,niestety przez CC,bo mały ułożył się miednicowo,opieka super,położne miłe i pomocne,jestem bardzo zadowolona 🙂
Jednak jest minus,bo mój synek często ma bakterie w moczu,znajomej synek,która ze mną leżała to samo,no i jeszcze w sumie chyba z 8 osób to samo,więc nie wiem czy to przypadek czy wina szpitala.Teraz chyba wybiorę Raszeię 🙂
Pojutrze idę do lekarza i się dowiem wszystkiego,ile ma dzidzia no i dostenępewnie wkońcu kartę ciąży 🙂 🙂 🙂