Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Oj jaki słodki elegancik 🙂 i jak sobie spiocha 🙂

a my się chcemy pochwalić że w końcu!!! Pojął co to jest raczkowanie i zasuwa po podłodze jak szalony, chodzi prowadzony za rączki i to jak! No i co najważniejsze, w końcu mamy ząbka! I to aż dwa! Dwie dolne jedyneczki 🙂 🙂 🙂 i już mnie gryzie w cysia bestia mała

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Daga = tylko pozazdrościć 🙂 czy Filip jest tylko na piersi?

Ja mam z Jasiem problem w dzień ucina sobie max. godzinne drzemie i tyle, budzi się śpiący muszę go podłączyć do piersi posiorpie sobie troszkę i powtórka z rozrywki 🤨 od 18.00 jest walka aby przetrwać do kapieli ok,18.30-19.00 płacz placz, napije się jest cały nerwowy,śpiący walczy ze sobą jeszcze jakąś godzine i tak mamy od niedzieli na szczęście jak zaśnie to spiocha w miarę ładnie 🙂

• Mamusia
Anycool - jaki Twój synuś słoooooooodki 🙂 prawdziwy przystojniaczek :]
Kajtucha - gratulujemy :] cudownie jest patrzeć jak nasze dzieci się rozwijają i z dnia na dzień robią postępy 🙂
Karulina - mój mały jest tylko na moim mleczku, w dzień dawałam mu z butli, ale od kilku dni zepsuł mi się laktatkor ( oddałam na gwarancje i czekam ) i karmie go tylko piersią, 20 min i zamykam bar mleczny 🙂 widać różnice bo częściej mi się w dzień budzi, tak co 2-3 h, z butli jak mu dałam 60-80ml to spal o wiele dłużej

hejka!!
u nas dzis w nocy maly kryzys maly czesto sie budzil za to teraz spi budzi sie tylko na cyca ale chyba ma problem z kupka poczekamy do wieczora i sie okarze
a wiecie zaczelam jesc w miare normalnie no w sumie przy moim braku apetytu i łaknienia to postep moze maly zareagowal na nowe produkty w mleczku 🥴
pozdrowionka

• Mamusia
Ja już zrzuciłam zbędne kilogramy i ważę mniej niż przed ciążą, ale brzunio jeszcze nie w formie 🥴 i mam meeega apetyt na słodycze - jem tylko biszkopty 🙂 🙂 🙂

Anycool - co to znaczy, że jesz w miarę normalnie?

Daga - ja nie zapeszam mój synuś wrócił do formy (śpi nawet po 2-3 godziny w dzień, ale po 12 bo od rana musimy się nacieszyć sobą) i znowu pięknie śpiocha 🙂 może za gorąco mu było 🤔 my też tylko na piersi- nie było znaczenia czy karmię z piersi czy butelką spał tak samo 😁 ps. jaki laktator używasz?

w miare normalinie czyli sniadanie obiad i kolacje a przedtem potrafilam kanapke na sniadanie i litr mleka na kolacje

karola ale masz super z waga mi zostalo jakies 6kg i nie latwo bedzie je teraz zrzucic ale stopniowo mam nadzieje ze dojde do formy 😎

w miare normalinie czyli sniadanie obiad i kolacje a przedtem potrafilam kanapke na sniadanie i litr mleka na kolacje

karola ale masz super z waga mi zostalo jakies 6kg i nie latwo bedzie je teraz zrzucic ale stopniowo mam nadzieje ze dojde do formy 😎

• Mamusia
Anycool i Karola ale wy to macie fajnie z tą waga 🙂 zwłaszcza ty Karola - zazdroszcze 🙂 ja ogólnie przytyłam w ciąży 18 kg i zostało mi jeszcze 8kg do zrzucenia i od tygodnia waga ani drgnie 😞 brzucha już nie mam, za to dupsko zostało 😆 a laktator jeden zaraz po porodzie kupił mi mąż firmy campol (zepsuł się po 2tyg,) ale mój mężuś zgubił paragon i ja kupiłam drugi LOVI i zepsuł się po 2 dniach ... w tym czasie znalazłam paragon pierwszego i obecnie dwa laktatory są oddane i czekam na zwrot kasy i kupie Aventu za 200 zł bo i tak utopiłam 250zł w tych dwóch zepsutych, a zepsusła się w nich rączka-nie odbija do pozycji wyjściowej 😞

• Mamusia
Mój Mały ma na główce potówki, nie miał ich jak go kąpałam w mączce kartoflanej, teraz kąpie go w płynie do kąpieli i szamponie 2w1 Nivea i znów ma, może to też przez te upały... dziś kupiłam mu czapeczkę taką cieniutką i z dziurkami może będzie lepiej 🙂 ale podobno potówki same kiedyś znikną 😉

• Mamusia
Hej, mamusie z Poznania 🙂

Mam pytanko: czy zaczęłyście już jakieś ćwiczenia na brzuszek?co robicie? a może doświadczone mamy coś doradzą 🙂

ps.znam dziewczynę, która musiała brać zastrzyki na zatrzymanie laktacji bo tak bardzo chudła/schudła...więc głowa do góry wszytko wróci do normy 🙂karmiła pół roku 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 😉
Wybaczcie, ze tak Was tutaj zaniedbuję. Nie było mnie znowu 1,5 miesiąca. To wszystko przez to, ze z marcówkami przeniosłyśmy się na inne forum i na brzuszka sporadycznie wchodzę...
Jeśli któraś ma ochotę dołączyć do mam lutowych i marcowych na innym forum to zapraszam 😉Mogę podać linka. Piszemy tam non stop ;D

U nas wszystko w porząsiu. Adi rośnie zdrowo. Przekroczył 8kg, za 2 dni kończy 5 miesięcy. Boże, kiedy to minęło... wkrótce czas wracać do pracy...

Co do wagi i jedzenia, to ja mam mega apetyt od czasu ciąży jeszcze, hehe. Wcinam non stop, a głównie słodkie. Codziennie paczkę biszkoptów i kruchych ciastek... już chyba tonę zjadłam od porodu. Pewnie gdyby nie to waga byłaby już taka jak przed ciążą, a tak mam jeszcze 2kg na plusie. Ale w ciaży przytyłam 22 lub 23kg i bez diet udało się powrócić do normy. tak więc ja się cieszę. Poród 26 minut, zanim wrócę do pracy dupsko będzie w normie - jest git, hehe.

Idę poczytac co tu u Was. Buziaki 😉

u nas jutro mija miesiac ale ten czas leci jak szalony... dokladnie nie wiem ile maly wazy ale jakis przybrał kilogram dostal juz sliczna papusie i tlusciutkie nozki a cyc mu juz nie wystarcza 🥴 do tego 50 flaszki 😮 wiec rosnie jak na drozdzach . a ze spaniem jeszcze roznie bywa 🤢

• Mamusia
cześć mamuśki 🙂
u nas miesiąc już minął - Anycool masz racje, czas leci jak szalony gdy ma się już maleństwo przy sobie 🙂 Filipek mierzy 57 cm i waży 3920 gram, jest tylko na piersi, w końcu przestał się krztusić, zasypia ok 21 i budzi się tylko raz ok 3-4 rano i później już ok 8-8:30 więc jest kochaniutki :* ale to chyba za mną taki śpioch :p
pozdrawiamy 🙂

• Mamusia
Kajtucha dziękujemy za życzonka 🙂

Daga tylko pozazdrościć takiego śpiocha 🙂 🙂 u nas różnie bywa ale od za śnięcia ok. 19.30 -20.00 śpi 4 h potem 3 h i potem to już różnie ale dajemy radę 🙂

Ja śpieszę się pochwalić,że moje Maleństwo w czwartek skończyło miesiąc byliśmy wczoraj u lekarza bo ma straszna wysypkę, na szczęście to tylko trądzik niemowlęcy, a mój Jasiu waży już 4000g czyli przybrał 1200g i jest tylko na piersi 🙂 🙂 🙂

Mój Jasiek(obsypał go trądzik niemowlęcy 😞)

[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-08/05531b82/_dsc6939_1.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-08/05531b82.jpg[/IMG][/URL]

daga85 napisał(a):
cześć mamuśki 🙂
u nas miesiąc już minął - Anycool masz racje, czas leci jak szalony gdy ma się już maleństwo przy sobie 🙂 Filipek mierzy 57 cm i waży 3920 gram, jest tylko na piersi, w końcu przestał się krztusić, zasypia ok 21 i budzi się tylko raz ok 3-4 rano i później już ok 8-8:30 więc jest kochaniutki :* ale to chyba za mną taki śpioch :p
pozdrawiamy 🙂

ale ci fajnie Maks ma chyba budzik w tylku i budzi sie co 1,5 godz 🥴 😞 bez wzgledu czy to dzien czy noc 😞 a moje cycki zaczynaja strajkowac pokarm niby jest ale malemu jest malo dzis oproznil cycka i 60 butli z nan1 ☺️ i bylo mu malo - zarłok jeden 😮
jeszcze nigdy nie przespal ciagiem wiecej niz 2,5 godz 🥴