Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

asiulkaa1990 napisał(a):
dziewczyny wiecie gdzie u nas w poznaniu można sie najszybciej dostac do neurologa dzieciecego?? moze byc prywatnie bo u nas wszedzie na kase chorych i terminy na marzec :/ maly ma bezdech i trzeba to pilnie skonsultowac z lekarzem tai sie jak cholera 😞

dr Kraśnik w poradni na Promienistej ( blok obok biedronki) jak chcesz to podam ci nr - swietny facet , dokladny, konkretny i bardzo sympatyczny i przyjmuje na NFZ

Cześć Mamuśki 😁
Ja tez jestem z Poznania,widzę,ze wszytskie sie juz tu znacie,tak tylko chciałąm sie przywitać 🙂
Ja chodzę do dr.Nycza do poradni na ul.Polnej,miły i konkretny ale trzeba się naczekać.
W pierwszej ciąży chodziłam do dr.Konarskiej na ul.Kasprzaka ale prywatnie.

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Cześć Mamuśki 😁
Ja tez jestem z Poznania,widzę,ze wszytskie sie juz tu znacie,tak tylko chciałąm sie przywitać 🙂
Ja chodzę do dr.Nycza do poradni na ul.Polnej,miły i konkretny ale trzeba się naczekać.

Cześć Aduś..ja też chodziłam do dr Nycza 🙂 najpierw do Bamberskiego dworu potem na Polna 🙂 to prawda 3ba się naczekać 🙃ja też byłam zadowolona z opieki doktora 🙂ale i tak rodziłam w Raszei 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej przepraszam że tak długo tu nie pisałam ale miałam trochę latania po lekarzach z małą i samą sobą.... Mała w maju była na zapalenie płuc w szpitalu a później w sierpniu na wycięciu torbieli którą miała nad oczkiem. Prawdopodobnie czeka ją jeszcze taka sama operacja bo coś ma z tyłu główki jeszcze... Ja po porodzie nie mogę dojść do końca do siebie... Jestem słaba często choruję i w ogóle nie jest wesoło ale staram się co jakiś czas tutaj zaglądać mała dzień po rocznicy ślubu zrobiła nam niespodziankę i ząbek jej wyszedł ale już myślałam że w ogóle jej ząbki nie wyjdą bo zero płaczu, zero temperatury, tylko delikatnie się śliniła. A co tam u was słychać?

Karulina napisał(a):
Aduś napisał(a):
Cześć Mamuśki 😁

Cześć Aduś..ja też chodziłam do dr Nycza 🙂 najpierw do Bamberskiego dworu potem na Polna 🙂 to prawda 3ba się naczekać 🙃ja też byłam zadowolona z opieki doktora 🙂ale i tak rodziłam w Raszei 🙂 🙂 🙂

Ja zamierzam rodzić w św.Rodzinie albo Raszei a jak sie okaże,ze jets coś nie tak to na Polnej,bo tam maja najlepszy chyba sprzęt dla noworodków.
Jak na razie to synek waży za mało 😞,w 31 tc tylko 1300 😞,chodze co tydzień na kontrolę teraz 😞

A powiedzcie mi co trzeba zabrać dla maluszka do szpitala w Raszei...jakies pieluszki itd???
Bo w Sw.Rodzinie nic nie musiałam mieć,tylko na wyjście ze szpitala ciuszki.

• Mamusia
Ja rodziłam w marcu w św rodzinie i nie radze tam rodzic.... nie wyczyścili mnie wiec tydz po wyjściu ze szpitala z zakażeniem szlam do szpitala, mała wypościli z żółtaczka i nie zrobili jej nawet pomiaru bilirubiny. odparzyli jej cala pupę i w ogóle masakra...

tylko kiedy i gdzie 🙂 mysle ze godziny popoludniowe (choc pewnie nie pracujecie 🙂) chetnie po rozmawiam z kobietami na temat bycia w ciazy gdyz po raz pierwszy w niej jestem. A myśle ze moj mezczyzna ma dosc sluchania o niej i niechce juz go tym meczyc 🙂

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Karulina napisał(a):
Aduś napisał(a):
Cześć Mamuśki 😁

Ja zamierzam rodzić w św.Rodzinie albo Raszei a jak sie okaże,ze jets coś nie tak to na Polnej,bo tam maja najlepszy chyba sprzęt dla noworodków.
Jak na razie to synek waży za mało 😞,w 31 tc tylko 1300 😞,chodze co tydzień na kontrolę teraz 😞

A powiedzcie mi co trzeba zabrać dla maluszka do szpitala w Raszei...jakies pieluszki itd???
Bo w Sw.Rodzinie nic nie musiałam mieć,tylko na wyjście ze szpitala ciuszki.

Ja gorąco polecam jak napisała Anycool lepszej opieki nie można sobie wymarzyć 🙂 ja miałam ze sobą pieluszki (choć na początek dostałam kilka pieluch) i chusteczki dla maleństwa 🙂 no i ubranka na wyjście ze szpitala 🙂
ja od 28 tygodnia ciąży co tydzień(czasem 2 razy) na Polną na ktg bo miałam rozwarcie na 1,5cm 🙃Jaś się urodził zdrowiutki ale w 38 tygodniu ciąży 🙂
3mam kciuki za Was(najważniejsze żeby był zdrowy)

Słyszałyście wczoraj w wiadomościach,ze w Poznaniu trzęsły się bloki podczas meczu????
Ludziom się trzęsło wszystko,chodzi o 4 wieżowce...ha ha ja mieszkam w jednym z nich 🤪
w zeszły czwartek jak był mecz pełno straży i policji było pod blokami,ale wszyscy mówili,z eto gaz się ulatnia a tu takie coś 🤪
na następnym meczu będa sejsmografem badać 🤪

Karulina napisał(a):
Jak najbardziej jestem za spotkaniem 🙂 najwyżej jeśli nie będzie za późno zabierzemy nasze pociechy(już rozpakowane mamusie 🙂

hej pewnie ze z maluszkami choc bez nich bylo by swobodniej ale milo bylo by sie spotkac i na zywo porozmawiac 🤪

Ciesze sie ze jest takie zainteresowanie spotkaniem:P niestety ja nie jestem rozpakowana wiec przyjde z maluszkami w brzuchu 😉 A z tymi blokami to niezle jaja hehe na szczescie ja mieszkam w niezaleznym domu i mecze nie sa mi straszne 😉 moze jakos w nastepnym tygodniu bysmy sie spotkały sliczne 😉?

hejka mi tez pasuje a co do godz to mysle ze po 15:00 bylo by najlepiej

ja chodzilam do Sosnowskiej na ul. Górki 8 - prywatnie wizyta 100Zl ale zawsze ma ok 1/1,5 obsuwy i sprzet taki sobie i wszystkie badania prywatnie 😠 pani dr lubi duzo pogadac i czesto nie na temat -
i do Szczesniak-Chmielewskiej http://www.centrumzdrowiakobiety.pl/kontakt.htm na NFZ wszystko szybko sprawnie zwiezle , sprzet super, badania na NFZ - ale musisz zaznaczyc, cytologia tez na NFZ, robia tez tam badania prenatalne na NFZ
ale polecam tez dr. Błażeja Kierzkowskiego.. pracuje w Raszei i rowniez Dr n. med. Romuald Niecewicz tez z centrum zdrowia kobiety