Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jak leżałam teraz na oddziale to leżały mamy z chłopcami w brzuszkach w większości, na porodówce też w większości chłopcy, lekarze się śmiali, że będzie wojna bo kampania wrześniowa, a położne - że wreszcie dziewczynki będą miały w czym wybierać. Jeszcze jedno info dla was - w Raszei czekają do 14 dni po terminie niestety, ale raczej już trzymają na oddziale patologii i monitorują pacjentki. Agamu - czekam na info o patencie twojego lekarza na wywołanie porodu.... 🙂

• Mamusia
No to jestem po ginie 🙂
Na ktg 2 skurcze,ponoć mocne,ale jakoś nie bardzo bolesne, więc dobrze 🙂
Jeśli chodzi o szyjkę to jest miękka i uformowana, ale rozwarcia jeszcze nie ma.
Wg usg termin mamy na 14 i powiedział, że te 3 dni jeszcze odczekamy i w razie,jeśli nie urodzę to 16 na 8 rano mam podjechać na "ostateczną" wizytę 🙂
Co nie zmienia faktu, że w kazdej chwili coś może zacząć się dziać 🙂
Zrobił jeszcze raz usg, sprawdził ilość wód i wagę Małej 🙂 Gabi waży 3100 🙂 🙂 🙂
Także do piątku czekamy i jeśli nic się nie wydarzy to podejrzewam, że w piątek po tej "ostatecznej" wizycie pojedziemy rodzić 🙂

• Mamusia
Bardzo fajnie Agamu, że wszystko w porządku 🙂 Czekamy więc nadal 😉 Mój Maluch sam dziś chce wyjść przez pępek he he. A mówią że dzidzia się uspakaja przed porodem, więc albo jeszcze dużo czasu przed nami, albo taki już jego charakterek 🙂 Ale te jego szaleństwa są takie słodkie i wiem, że jest z nim ok.

Agamu... no dawaj tu tego uparciucha no .....eeeeeeeeeeee moze cos sie ukula w nocy gin pomacal w srodku poruszal ... moze moze.... wpusc tam jeszcze mezulak to szubciutko urodzisz.... a czop juz wypadł...? brzuszek sie obnizył......?
buziole....

kulac sie grubasy chce juz zobaczyc fotki dzidziołkow...

a to nasz roczniak.... fotka z lipca
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-09/8a99434d/strona x6.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-09/8a99434d.jpg[/IMG][/URL]
jak klikniecie na fotke otworzy sie cała....
teraz ma sciete wloski...

lemurek1 napisał(a):
Anycool, Maksiu słodziak, a jaki elegancik w tej marynarce, fotka mnie rozbroiła... Miłego dzionka dziewczyny 🙂

jak chcesz to na wasz roczek odsprzedam ci ten garniturek.... spodnie koszula kamizelka marynarka- maly zalozyl go tylko raz jest do niego kaszkiecik, 😁 😁

• Mamusia
Laseczki my się witamy nadal 2 w 1 🙂
więc cierpliwie czekamy dalej 🙂
Byłam w biedronce i z psem na spacerze, dopadły mnie 2 skurcze-tak mocne że myślałam że równocześnie się porzygam i zemdleję....więc może coś się klaruje 🙂
Tak czy inaczej liczę że na początku tygodnia następnego (najpóźniej) będziemy już w komplecie 🙂

• Mamusia
Anycool dzięki, dostaliśmy w spadku po siostrzeńcu tyle ciuszków, że już nie wiem, gdzie to upychać 🙂
Agamu, już się nie mogę doczekać aż zobaczę Twoją Gabi na fotce 🙂 Cierpliwości, a będzie Ci dane 🙂 Ja już też jak na bombie zegarowej siedzę i widzę, że masz podobnie, a to jakieś skurcze, a to coś zaboli. Niektóre laski mają fajnie, raz a konkretnie, nagła akcja i po ptakach....
A to na poprawę humoru, naprawdę super:
http://www.youtube.com/watch?v=_CjPTb20Gx4

• Mamusia
Dzień doberek w piękny wrześniowy dzień 🙂 Nadal 2 w 1. Mąż mnie dziś zabiera do Sphinxa, może to ostatnia misja jaką mam do wypełnienia przed porodem ? Najeść się jak świnka i mogę ruszać.
Anycool - Maksio jest boski, jak dupcią świetnie rusza 🙂
Miłego dzionka 😁

• Mamusia
Kobity!!! My nadal 2 w 1 🤨 🤨 🤨 🤨
Normalnie kurwicy dostanę niedługo....wszystkie możliwe "przyspieszacze" wykorzystane i nadal nic...dupa po prostu. Z resztą mój gin i tak powiedział, że te przyspieszacze to swoją drogą, ale natury i tak się nie oszuka...no i chyba ma rację.
Z tej desperacji poszłam z psem do lasu, mówię sobie "pierdzielę najwyżej urodzę w lesie", połaziłam 2 godziny, zmachałam się,jak dziki osioł, ledwo szłam, ale dałam radę 🙂 🙂 🙂 Za to nie widzę póki co żadnych efektów 😠 😠 😠
Tak że kładę lachę na to wszystko, relaksuję się i czekam 🤪 🤪,na siłę nic nie zrobię 🙂
W piątek mam jeszcze tego gina, zobaczymy co on mi zaradzi-już mi wszystko jedno co on tam wymyśli byle pomogło 🙂
No to się wygadałam...miłego popołudnia 🙂

• Mamusia
Kasiuszka - mój małż jak tylko syknę to pyta cz już to? i zaraz włącza stoper, żeby liczyć skurcze 🙂 🙂
Agamu - ja też wrzuciłam na luz, mały wyjdzie jak będzie gotowy, masz mądrego gina, natury nie oszukasz, z krzywdę można sobie zrobić lub dzieciaczkowi. Widocznie jeszcze trochę Maluchy muszą posiedzieć w brzuszkach, cieszmy się każdym dniem....bo potem już nic nie będzie takie samo 😁

• Mamusia
Melduję, że nadal mam brzuch 🙂 i nadal nic się nie dzieje 🙂 I dzisiaj robię sobie dzień mega lenia,bo jutro rano do gina i nie wiadomo,jak to się skończy 🙂 Więc korzystam z braku obowiązków i spokojnie czekam-może moje Dziecię zechce jednak samo z siebie się wykluć???...a jeśli nie to liczę na jutro 🙂 🙂 🙂 🙂 Zobaczymy 🙂
Miłego dnia Dziewczyny 🙂

hejcia lemurek każdy dzień jest dobry 😁 ja postanowiłąm kupić laktator aventa , chciałam to zrobić już w połowie ciąży ale wtedy mi wybiły z głowy to dziewczyny z forum .. termin się zbliża to kupuje może pośpiesze małego nim 🤪

• Mamusia
Ja się witam 🙂
Oczywiście nadal nic 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Szykuję się więc do gina, mam pełne pory strachu...nie wiem co on mi tam zaserwuje i nie wiem co dalej ze mną będzie. Boję się jak cholera 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
Dam znać,jak wrócę.....jeśli wrócę 🤨 🤨 🤨