Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hejka!!! faktycznie puściutko tu ostatnio !!!! a tu fotka Maksika ze spacerku!!!!
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-11/424d88c0/p1060105ob.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-11/424d88c0.jpg[/IMG][/URL]
pozdrawiamy!!!

• Mamusia
Hej kochane!! Widze pustki nadal 😞 Wklejam fotę mojej Gabryni 🙂
Moja córcia w kąpieli 🙂 🙂 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/600/s1052707.jpg/][IMG]http://img600.imageshack.us/img600/2199/s1052707.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Witamy się i my 🙂 Trochę nas ostatnio tu nie było, bo miałam trochę spraw ze zdrowiem Małego, ale już wszystko gra 🙂
Pammat - to już 37 tc, jak ten czas leci 🙂 Już niedługo będziesz miała córcię po drugiej stronie brzuszka 🙂 Jak się macie, rozwarcie nie postępuje ? 🙂
Agamu - Gabrysia jest rozbrajająca, zdjęcie niczym śnieżynka 🙂
Anycooll - nic nie polecę, bo się nie znam, może poszperaj na stronach towarzystw ubezpieczeniowych takich jak: Allianz, PZU, Pramerica, Generali, Aviva (więcej mi do głowy nie przychodzi).
Dla mam, które by potrzebowały pobrać krew niemowlakowi i gdyby szukały laboratorium, które ma normy na dzieci, to polecam Med Lab na ul. Mickiewicza. Piszę to, gdyż sama byłam w potrzebie i naszukałam się takiej placówki. Oby nigdy nie była wam taka placówka potrzebna, ale sama wiem ile mnie to kosztowało nerwów 🙂

• Mamusia
anycooll też ci nie pomogę niestety..
lemurek1 w piątek wizyta zobaczymy co lekarz powie 😎 ogólnie może być razem z tatą czekamy cierpliwie na naszą gwiazdę 🙂
ja idę zaraz do laboratorium mocz,morfologia itd,,
muszę się pochwalić wam w przyszłym roku w czerwcu wychodzę za mąż 🤪 🤪

• Mamusia
Hej Laseczki!! Jeśli chodzi o te towarzystwa ubezpieczeniowe to nie znam się, wiem tylko, że ponoć PZU całkirem wysoko jest we wszystkich rankingach, nawet mój małż ostatnio przeniósł sie do nich z tym drugim filarem ( wcześniej był w commercial), podobno o wiele lepsze są warunki, więc może spróbuj się u nich bezpośrednio czegoś dowiedzieć 🙂
Pammat -GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!
LEMUREK - Mam nadzieję, że wszystko co złe już za Wami 🙂
Pogoda do dupy, głowa mnie boli, ale trza się zmobilizować i coś zrobić, póki Mała śpi 🙂
Aaaaaaaaaaaa i umówiłam się do gina na czwartek!!!! Sram po gaciach ze strachu, najchętniej już nigdy nikogo bym tam nie dopuściła...taka mi trauma została po porodzie póki co... 🤢 Nawet mój małż nie ma dostępu ☺️
Ale niech mi gin tam zajrzy, czy wszystko ok, najwyżej zostanie chłopaczyna skopany 🤪 i może jakąś antykoncepcję sopbie zapodam, w razie jakby mi się sexić zachciało!! Chociaż póki co wspomnienie porodu jest dla mnie najlepszym środkiem antykoncepcyjnym!!!!
No i porobiłam...Gabi se obudziła 😮

• Mamusia
He he, ja załatwiłam gina wczoraj i było.....miło i delikatnie, nic nie bolało, a też trzęsłam portkami, więc to pewnie zależy jak delikatne łapki ma twój lekarz Agamu 🙂 Z nami wszystko dobrze już, jak na razie, a chodziło o tarczycę małego, bo na prywatnej wizycie pediatrycznej (mały został zbadany od stóp do głów, prawie godzinę obmacywany z każdej strony) lekarka stwierdziła trochę przyspieszoną akcję serduszka, zasugerowała, że albo jest tak żywym dzieckiem i taka jego uroda, albo nadczynność tarczycy (w związku z tym, że ja mam niedoczynność). Wyniki wyszło ok, ale uspokoję się ostatecznie jak zobaczy je mój endokrynolog.
Pammat - jeszcze troszkę i będzie po wszystkim, nie wiesz co cię czeka i to twój ogromny atut, życzę z całego serca, żebyś się szybko uwinęła z porodem, bo nawet jeśli będzie bolało, to krótko 🙂 , a boleć wcale nie musi 🙂 każda z nas odczuwa to inaczej. Położne na porodówce w Raszei są cudowne i pomocne, może trafisz na moją położną, super kobitka z jajem.

• Mamusia
Ufffff jestem po ginie, przeżyłam 🙂
Wszystko ok, ładnie się zagoiłam, dostałam receptę na tabsy,pobrał wymaz na cytologię 🙂
Nic mnie nie bolało,cieszę się, że mam już to za sobą.

W poczekalni była babka w ciąży z ogrooooomnym brzuchem, pomyślałam sobie "Boże jak dobrze, że ja jestem już po "...chociaż nie powiem-dziwnie było mi tam bez brzucha... 🙂

I zważyłam się-nadal ważę mniej niż przed ciażą o 6 kg 🤪 🤪 🤪 🙂 🙂 🙂

A na 16 jedziemy na bioderka...

Buziaki Laseczki 😘 😘 😘

• Mamusia
No Agamu, nie taki diabeł straszny jak myślałaś 🙂
Jak byłam u gina, to dziwnie mi było patrzeć na monitor usg, zawsze tam ruszał się Mikuś, a teraz taka pustka......Miłego dnia dziewczynki. Dziś mam pierwsze wychodne ze znajomymi, a tata z synkiem w domku rządzą 🙂 Ciekawe jak długo wytrzymam bez mojego skarba?

• Mamusia
No 1cm rozwarcia mówi że urodzę przed terminem CIEKAWE 🙂 czy tak będzie 🙃 żebym jeszcze czasem nie przenosiła 😁 jak nie urodzę do 2 grudnia to na wizytę 😜
no głową w dół już dawno jest ułożona na szczęście 😉
no nic teraz tylko czekać na nią 🙂

• Mamusia
Jak pytałam swojego ginekologa czy przewiduje czy urodzę przed czy po terminie, zaśmiał się, że gdyby wiedział takie rzeczy byłby milionerem w toto lotku 🙂 Nie ma co się nastawiać, ja nigdy nie przypuszczałam, że urodzę dokładnie w wyznaczonym terminie, synek był punktualny. Marzyłam tylko, żeby być wyspaną i wypoczętą jak pojadę na porodówkę, no i się spełniło 🙂