Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
przez godzinkę, dwie na produkowałyście stron 🙂
ja biorę 3x1 asmag + no spe forte w razie czego
wózek kupiłam używany, kolor turkus
skurcze łydek łapią mnie od czasu do czasu i wtedy szybko biorę nogi do góry i krzyczę do męża skurcz skurcz i on na śpiąco już wie co robić 😁 wymasuje mi ładnie łydkę i cacy 🙂
wiecie ja to bym chciała mieć swojego synka przed świętami, albo dopiero po 5 stycznia
ciekawe co mi w czwartek na wizycie doktorek powie

• Mamusia
tinka ja tez bym bardzo chciala na swieta by z corcia w domku.A lekarz powiedzial,ze najprawdopodobniej donosze wiec z jednej strony super,bo chcialabym urodzic w styczniu.Ale z drugiej strony juz mnie mecza bardzo te dolegliwosci...wiec chcialabym miec juz to za soba.
taka niepewnosc...czy to bedzie wczesiej czy nie w czasie swiat...bo to tak nie milo spedzac swieta w szpitalu.

• Mamusia
Hej laski... 😁
Dziś z moim K byliśmy na zakupach i kupiliśmy materacyk, prześcieradło, pościel, kołderkę i podusię...i czapeczkę zimową.. 😁
I do tego przysłali nam dzisiaj łóżeczko.. 🤪 🤪Strasznie szybko.. 🙂 Spodziewałam się go dopiero gdzieś na piątek-poniedziałek.. 🙃 😜 Jeszcze w piątek jedziemy po zakup fotelika i wanienki i innych drobiazgów (Ręczniki, jeszcze pare pieluch i takie tam)....jużz zakupami zbliżamy się ku końcowi.. 🙂 A i dziś wózek wybraliśmy i to dosłownie koszt 500 zł.. 😁 Taki tani sklep dorwałam.. 🤪 🙃

A co do rozstępów to na początku ciąży gdzieś do 4 msc smarowałam zwykłym nawilżającym kremem później przeszłam na PERFECTA i smarowałam raz 2 raz 3 a czasem tylko raz dziennie jak zapominałam(chociaż rzadko) to się zdarzało, A teraz właśnie przeszłam na PHARMACERIS i smaruję 2x dziennie.. 🙂 I zobaczymy czy to coś da..

• Mamusia
no swieta w szpitalu takie smutne samej...;/ he... no niestety ale nie mamy wplywu na to kiedy maluszki beda chcialy wyjsc.Ja sie boje ze spedze swieta w szpitalu,bo do porodu bede miala tylko tygdzien wiec wszystko biore pod uwage...
ale pocieszam sie ,ze inne mamusie rodzace tez beda.

Powiem Wam,ze ja na poczatku ciazy uzywalam kremu sexy mama,a od 5 miesiaca sama oliwka.I jak narazie mam tylko na boczkach troszke i na udach male.A tak brzuszek czysty,chociaz nie mowie hop 😁
A co do zakupow to ja juz wszystko mam,tylko odebrac wozeczek za 2-3 tygodnie,super!

• Mamusia
Katarzyn napisał(a):
daguza to jak skonczysz 36 tc to witaminka S: sprzątanie, schodzenie ze schodów, seks 🙂 masaż pochwy 🙂 i herbatka z liści malin i całkiem możliwe że do świąt urodzisz 🙂

no chcialabym przed swietami no no 😁
haha 😁 wiesz wyprobuje te Twoje sposoby na wczesniejsze wywolanie ;D
ALe powiem Ci,ze przez te moje dolegliwosci to ani na sex nie mam ochoty...;/

• Mamusia
hahaha te 3xS dobre 😁 😁 mojemu przeczytalam 😁 mowi ze bardzo dobry pomysl zwlaszcza z tym ostatnim 😁 😁 ja ogolnie nie mam ochoty na seks 😁 czuje sie strasznie ociezala ale dzis wyjatkowo od rana jakas chcica mnie chwytla 😁 😁 i moze o jakis masazyk poprosze 😁 😁 bo to zawsze konczy heppy endem 😁 😁 😁
ja tez nie chciala bym na swieta w szpitalu siedziec 😞 mam nadzieje ze albo doosze do lutego 😁 albo urodze przed swietami 😁 choc moja tesciowa powiedziala ze napewno urodze 29 grudnia 🙂 a ja jej zaczelam sluchac bo to ona nam wywrozyla chlopca 😁powiedziala ze bedzie chlop i to wtedy w ciazy jeszcze nie bylam a jak jej powiedzielismy ze jestem w ciazy to nie brala pod uwage wogole ze dziewczynka byc moze tylko chlop i koniec 😁 i tak jest wiec moze i z terminem mi wywrozy 😁 😁

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
😁 😁 😁 😁 😁
no Michasiu to wszystko mozliwe,ze sie okaze grudniowy synek 😜 😜 😜 😜
no u mnie tez wlasnie lipa z ta ochota,ale rozumiem faceta i czasem sie dam haha;D
no ha ha szkoda tych chlopow naszych ale oni chociaz maja inne wyjscie zeby sobie ulzyc a my nie 🤪 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁