Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Kobitki

Witam nowe brzuchatki 🙂

Angela faktycznie chce sie płakać... ale to takie cudowne.

Mnie nic tez jeszcze z cycuchów nie leci.

I ja też mam ogromnego fioła na punkcie mojego przyszłego malucha, normalnie im bliżej tym gorzej:laugh:

Miłego dzionka życzę

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Konieczka, dziękuję za radę 🙂 w wolnej chwili na pewno podjedziemy do Home Brokera i sprawdzimy co nam powiedzą. Kilka m-cy temu byliśmy w Open Finance, gdzie mieliśmy ofertę z 2 banków i to nie zaciekawe. Podsunę tylko ten pomysł mojemu mężowi i zobaczę co on na to. No i ostatnio też myśleliśmy o pośredniku. Dobrze byłoby wziąźć kredyt póki jeszcze jesteśmy we dwoje. Niedaleka przyszłość pokaże czy coś z tego wyjdzie.

Angela, śliczne i wzruszające te listy do brzuszka-tyle w nich miłości 🙂

• Mamusia
Witam nowe mamy 🙂
ja juz wszystko poprałam z rozm 50-56 i kilka sztuk 62
i popraswowałąm 3 godziny mi to zajeło dlatego moje zdanie o kupowaniu ubranek jest takie ze lepiej teraz nakupowac i przygotowac bo wiadomo ze trzeba wszystko poprac w proszku dla dzieci i poprasowac jest takie ze najlepiej kupowac juz teraz bo potem jak sie maluch urodzi to do d*** takie latanie jak ze sraka za wszystkim i potem ciezko przy dziecku co kolwiek zrobic a pozatym jak juz bedziemy w 8-9 mc to ciezko nam bedzie kochane to wszystko robic 🙂
ok ide po malego do przedszkola pewno juz sie stesknil 🙂

zuziek napisał:
laaf mi tez dokładnie wczoraj leciała siara z cycuchów :P ale nie naciskam bo ciotka powiedziała żebym za żadne skarby tego nie robiła... mogę tylko masować gąbką żeby sutki były dobre do karmienia :P ale dziwne jak coś leci z cycorków hehe wieczorem na piżamie miałam plame z jednej strony a w nocy czułam mokry cycek :P hehe jak się przebudziłam... masakra 🤪

dzisiaj jakieś zakupy trzeba zrobić bo teście przychodzą na urodzinki męża 😜 (jak to dziwnie brzmi) :P hihihi

Absolutnie masaż czymkolwiek sutków nie wskazany-można wywołać skurcze!!!pozdrawiam.

Czasem siara pojawia sie przed samym porodem więc cierpliwości.

• Mamusia
Co dosiary, ja nie mam nic - na szczęście, bo zapewne uczucie dziwne 🙂

Ubranka jak narazie dostaję po starszych dzieciaczkach z rodziny, więc leżą w pudle i czekają na pranie.

Z zakupami jakoś sie nie pieklę - a myślałam, że będę szalała po sklepach hehe

pozdrawiam

• Mamusia
Czesć mamulki "stare" i nowe 🙂

u mnie dzisiaj szaro buro i ponuro ...uff , niech się już ta cholerna zima skończy !!!!!

ja też resztę prasowanka dzisiaj skończyłam , bo jeszcze mi wczoraj parę rzeczy dla małego przyszło ... słodkie sa te szmatki 🙂 🙂 , takie malutkie , ale zaczynają się po woli w szafce nie mieścić ... sporo tego mi sie nagromadziło ...większośc w rozm 62 , w końcu to facet !!!! 🙂
no cóż , zabobonami się przejmować nie będę i zgadzam się z Anią , ze potem to nie będzie czasu na gromadzenie wyprawki!!!! Za to teraz ...mmmmm ... sama rozkosz 🙂 🙂 🙂
Hi hi hi ... chyba też mi trochę odbiło na punkcie małego !!!!

buzki mamuśki 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Witam nowe czerwcoweczki 🙂

Zuziek mycloud ma racje.Jeszcze z Twoja skrajaca sie szyjka i bolami brzucha nie masowalabym sobie brodawek, podczas masazu wydziela sie oksytocyna ktora wywoluje skurcze.To tak ku przestrodze.

We Wrocławiu piekna pogoda, az chce sie zyc 🙂lallalaa

Angela ciekawy link 🙂Bede ryczała jak bóbr, juz to czuje 🙂

Cos mialam jeszcze napisac ale zapomnialam...czuje wiosne w powietrzu 😆

• Mamusia
ok przestane masować 😜 hehe chociaż przeważnie o tym zapominam :P uczucie nie jest dziwne ale mokro na cyckach hehe... 😜

dzisiaj u mnie też jakoś tak szaro i ponuro 😞 i taka spiąca jestem a trzeba posprzątać w domciu bo urodzinki trzeba wyprawić :*

• Mamusia
W Gdańsku też ponuro i jeszcze ten straszny śnieg zalega,+5 stop., a jak zaczną się roztopy to będzie wielka chlapa...brrr.

JA CHCĘ WIOSNĘ I SŁONECZKO!!!

Ja kupiłam dzisiaj body z długim rękawem na 62 cm i bluzeczkę z Kubusiem Puchatkiem na 56 cm 🙂 🙂 🙂

Muszę spojrzeć na moją listę i sprawdzić czego i ile mam, bo potem maleństwo wyrośnie i połowy z tych rzeczy nie założy.
A wspomniałam, że mamy już matę edukacyjną,dostaliśmy od znajomych, prawie nówka-mało używana przez bobasa - najwyżej dla odświeżenia wypiorę to co będzie można.

• Mamusia
no szaro nad szczecinem tez 😞
no i z tym masowaniem to niewolno ci zuziaku 😞
ajjj moj cudny maz po tym jak w czwartek piatek mial słuzbe a w sobote byl w niemczech stwierdził ze na te sobote musi sie autem zajac 😞 bo rozrusznik padł
masakra jakas kurcze zaraz jak wróci do domu to mu nagadam !!!
burak jeden wkurzył mnie zadnego wekendu razem od 2 tyg tyle co 1 dzien nad morzem bylismy a ja chce polezec poprzytulac ....
on biedaczek jeszcze nierozumie ze jak mala sie urodzi to niebedzie mnie mial do przytulania bo bede zajeta zabardzo dzieckiem i wtedy bedzie marudził zamiast teraz na zapas sie przytulac allleeee ja bede tak zajeta mala ze nawet niezatesknie do meza hiiii
ah ci nasi chopcy !

• Mamusia
U mnie brzydka pogoda, ale na plusie, ja mieszkam trochę dalej od Ani i Anulki he he 😉 tam i tam mam ponad 100 km i pogoda prawie ta sama. Ja nie wiem czy w ogóle kupie tego smoczka, może jak mały skończy miesiąć, bo noworodkom nie można dawać. Albo kupie szybciej...;p SIE ZOBACZY, a pogoda do du...i w ogóle nic saie nie chce, ja wolałabym już lato, dobrze że latem rodzimy to przynajmniej może ta depresja poporodowa nas ominie 😉

• Mamusia
ania jeszcze duzo weekendów przed Wami, wiec głowa do góry 🙂Chociaz wiem co mozesz czuc, bo ja bym miala podobnie.Ja jzu cholery dostaje jak Wojtek wychodzi do pracy i wraca po 8 h.Nie wiem co mi sie tak porobilo, ale tak mam.Najbardziej lubie jak jest w domku...ze mna 🙂

Dziewczynki ja w zyciu tylu placków ziemniaczanych nie zjadlam co przez okres ciazy 🙂Teraz cala smierdze smazeniem, bo oczywiscie nie moglam sie opanowac i stalam i smazylam 🙂Usmazylam chyba z 40 i gdyby nie to ze musze nakarmic swojego tate to bym wciagnela je wszystkie, mniam 🙂

Za smoczkami sie jeszcze nie rozgladalam, widzialam, ze sa fajne nuka, ale u "swoich" oddzialowych dzieci widzialam jeszcze fajniejsze jak je znajde w necie to wkleje.
Najwazniejsze, zeby byly fajnie wyprofilowane, bo zdarzaja sie z takim plaskim, malo uksztaltowanym dziubkiem i za chiny nie da sie dziecka do nich przekonac.
Chociaz zdania pediatrów sa podzielone co do uzywania smoczków(siedlisko bakterii itd.)to ja uwazam, ze sa niezbedne i neiktore noworodki maja taki silny odruch ssania, ze gdyby nie smoczek to matka miala by sutki wyciagniete na 10 cm.A bakterie sa potrzebne, bo sterylnosc zabija 🙂No to sie na gadalam 🙂

• Mamusia
cześć ciężaróweczki

ja dzisiaj byłam u gina tętno dzidziusia 140 moja waga +2,5 kg tyle że upławy mi sie jakieś takie porobiły i mi globulki przepisała żeby zapalenia nie było i dostałam skierowanie na usg 😆 i od razu poleciałam się zapisać ale dopiero mam na 10 marca 🥴 a już bym chciała... a do lekarza na 11

ja też jestem za smoczkami jak najbardziej i napewno kupie przed porodem żeby mieć w razie czego ale jeszcze sie nie rozglądałam i nie wiem jakie są

co do cycków to nic m i nie leci tylko troszke bolą chyba rosną jeszcze he he :laugh: a już sie przerzuciłam z miski B na C ciekawe czy na tym się zakończy...

jutro jade do szkoły a tak mi sie nie chce jak nie wiem co i do tego 3 godz w autobusie masakra po prostu...

• Mamusia
czesc dziewuszki 🙂 🙂 🙂 🙂
Wityajcie nowe czerwcóweczki 🙂 🙂 🙂 🙂

Anulka ja nagrywam sobie te odcinki pierwszej serii ostrego dyzuru bo mw tych godzinach pracuje a tak wogole to bardzo lubie ten serial 😉 😉 heheh do tego stopnia ze jak poszlam jakis czas temu do lekarza to zaczelam sie wypytywac co do pewnych fachowych okresleń, np co to jest saturacja:P

NO cycorow nie cisne ale jakos tak raz mi sie zdarzylo ale slyszalam o jakis masazach pobudzajacych laktacje ale kiedy zaczać? Licze na nasze kochane czerwcowe pielegniareczki 🙂 🙂 🙂

Judyta oczywiscie gratulki synusia a jak Ty sie wogole czujesz???

Wajeczka tez dzisiaj chodzilam i spiewalam jak widzialam ta pogode za oknem i taka fajna odwilz idzie 😆

Natka ja widze ze Ty to juz dla malucha chyba masz wszystko 🙂 JA
jak narazie mam troszke ciuszkow i hihihih jedna mala masc na odparzenia ktora dostalam jak mim lekarka karte ciazaowa zakladala:P

Angela a kto Ci poweidzal ze w pierwszym miesiacu nie mozna...? Smoczek sam w sobie nie jest polecany ale czesto ratuje nerwy zrozpaczonych rozicow:P