Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzien dobry Kobitki 🙂

widze niebieskie niebo i od razu mi lepiej 🙂Ja dzisiaj spalam nawet dobrze, snilo mi sie ze jadlam lody, ale takie roztopione i juz nie mam na nie ochoty.
Mam totalna faze teraz na pomidory i szczypiorek i serki biale, moglabym jesc tonami 🙂Odrzut zupelny mam od chipsów co mnie bardzo cieszy 🙂

Milego dnia i buziaki:*

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczynki jakoś pustki tu dzisiaj...

ja sobie dałam czadu ze sprzątaniem i dopiero skończyłam a zaraz będę mieć gościa... 🙂 🙂 🙂
a do południa musiałam siedzieć w jednym pokoju bo coś centralne się zapchało i cały dym poszedł na dom tylko w jednym pokoju nic nie było czuć i właśnie mnie tam zamknęli... 🥴

na szczęście już wszystko naprawione ale dym jeszcze czuć troszke... 😮

• Mamusia
pusto, pusto, w sumie nie dziwne. W końcu niedziela i gdzie niegdzie ladna pogoda. Ja dzisiaj mialam jedna atrakcje mianowicie bylam na przegladzie auta:P .. i nie dopuscili bo sie okazalo ze nia mam stopu:P hmmm, i teraz elektryk bo nie ma po obu stronach to pewnie jakis czujnik. No nic zostaje drugie autko 😉
Jakis nerwowy dzien mam, wkurzam sie byle czym i warcze 😉 ale moj m. tez ma kiepski to mam nadzieje ze sie nie zagryziemy:P

• Mamusia
Zuziek, kup sobie w aptece wkładki laktacyjne, najlepiej z plasterkiem do przyklejenia do biustonosza. Ja ich używam od 17 tygodnia ciąży i bardzo ułatwiają życie. W nocy co prawda nadal mam problem, ale w biustonoszu przecież spać nie będę - bez przesady...

natka, ja też dziś miałam bieganinę po sklepach. Nic nie kupowaliśmy, ale oglądaliśmy wszystko po kolei. I też padam na pysk, zaraz idę spać...

Mama mi dziś sprezentowała śliczny trenczyk z Reportera. W biuście dopasowany, a pod biustem fason bombki - więc mimo, że to nie ciuch ciążowy - leży idealnie i mam jeszcze spory zapas na brzuszek 😉 więc z niecierpliwością czekam na przyjście wiosny, żebym mogła w nim trochę połazić...

• Mamusia
natka78711 napisał:
Kochana Laaf - dzisiaj jest sobota 🙂 🙂 🙂

...

hahahah Natka to sie usmialam jak to przeczytałam. NIe wiem co ja z ta niedziela nawet tak n ie myslalam jak to sie czasem zdaza ze czlowiek dni pomyli 😁 ale ostatnio jestem mega zakrecona, czesto gubie watek, zapominam...nawet w pracy potrafie wykrecic numer do klienta i po uslyszeniu glosu zastanawiac sie do kogo ja zadzwonilam:laugh:

Oki uciekam spac bo juz 11.30 a ja dalej siedze bo sie przyznam dzisiaj ozlopalam sie coli (a tak noralnie jej nie lubie), a juz dawno kofeiny nie pilam i dostalam spida. Zazwyczaj o tej godzinie przewracam sie na drugi bok:P
Dobranoc moje kochane czerwcóweczki 😘 😘 😘

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂
kolejna noc do d...nie wiem ale nie moge spac, albo snia mi sie jakies glupie sny a to powoduje budzeni sie. Jeszcze dzisiaj moja kochana psina miala problemy zoladkowe i musialam w nocy po niej sprzatac 🥴 bieudlka zawsze tak miala a teraz z wiekiem jej sie wzmozylo 😞
zasypiam na stojaco a raczej siedzaco:P

• Mamusia
a oto obiecany post:

Pani Asiu,
dziękuję za zgłoszenie problemu i przepraszam za aż tak długą
zwłokę w
odpowiedzi.

Od dłuższego czasu pracujemy nad całkowitą przebudową serwisu.
Wkrótce
Brzuszek.Net stanie na nogi - pierwsza odsłona nie będzie może
powalająca,
będzie brakowało więcej, niż obecnie ale jestem przekonany, że nowa
funkcjonalność serwisu wszystkim się spodoba.
Nie poprawiamy błędów w starym silniku, poświęcamy 100% czasu nad
budową
nowego OD ZERA.
Zdradzę kilka szczegółów;
już wkrótce każdy tydzień ciąży będzie miał własną galerię
video usg, foto
usg, odrębny dział forum z możliwością tworzenia nowych wątków,
forum ogólne
również zmieni się na plus - profile użytkowników będą bardziej
funkcjonalne, a co najważniejsze - POWOLI SKOŃCZĄ SIĘ PROBLEMY ZE
WSZYSKIM.

Proszę o cierpliwość, to kwestia tygodni, a jak dobrze pójdzie to
nawet dni.
Pozdrawiam
Admin

• Mamusia
Dzień dobry mamusie w niedzielny poranek 🙂

Ja po ostatnich dniach padam... od piątku przygotowywaliśmy moją impreze urodzinową na 17 osób... praktycznie robiliśmy z mężem same potrawy i ciasta pierwszy raz a wyszły rewelacyjnie (nic nie zostało więc.. musiało smakować:P). Cieszyłam się jak głupia bo moi rodzice przyjechali, a przy okazji teściowa dała znać że jest typową teściową 😞

Laaf już niedługo ma być dostępny unowocześnione forum, ciekawe tylko czy my jako przyszłe mamy jeszcze się na niego załapiemy 😜

• Mamusia
Agulka to Wszytskiego Najlepszego!!!!

NO własnie ciekawe czy sie zalapiemy na nowe forum, bo nasze tyg sa juz policzone i my tak duzo czasu juz nie mamy 😉

Laaf wspolczuje Ci tych nieprzespanych nocy chociaz moze w dzien cos odespisz?

Buziaki Mamusie i milej nidezielki 🙂

• Mamusia
no no Agulka to poświętowałaś 🙂

STO LAT, STO LAT, WSZYSTKIEGO NAJ NAJ
Gratuluje umiejętności kulinarnych 🙂
Miejmy nadzieje ze sie zalapiemy na nowinki 🙂 ale i tak zalozymy forum : "czerwcowe mamusie 2010" 🙂
Wajeczka no wlasnie nie wiem co z tym snem, a najgorsze ze w dzien nie lubie spac bo czuje sie potwornie rozbita 😞

• Mamusia
dzień dobry dziewczynki 😉

też w nocy mam problemy ze spaniem masakra... nie dość że zatkany nos i sucho w gardle to jeszcze jakieś głupoty mi się śnią 🤢

wczoraj przed snem maleństwo dało mi czadu tak się wypinało że czasem to bolało... a rano powtórka z rozrywki pobudka murowana... miałam ostatni dzień na wyspanie się do od jutra szkoła się zaczyna koniec laby 🤢 ehhh... jak mi się nie chce ruszać dupska do tej szkoły jeszcze tylko 2 miesiące do 30 kwietnia a potem maturka... przerażające 🤪 🤪 z takim dużym basiorem tam się kulać w 36 tygodniu pisze pisemna z polaka i maty a w 37 z niemca 🤪 🤪

ciekawe jak te nowe forum bedzie wyglądać 😜 i czy go doczekamy :P hehe

buziaczki kochane i miłego dnia 😘

• Mamusia
Witam czerwcówki umnie zaczely sie problemy ze zgagą strasznie mnie to denerwuje dokucza az nic sie nie chce robić> Macie morze jakies sposoby na palenie w gardle, nigdy tego nie miałam , pierwszego dnia myślałam ze mam chore gardło a tu zgaga sie uczepiła 😞 czekam na jakieś rady . pozdrawiam i miłego dnia 🙂

• Mamusia
Hej, dzien doberek 😉

Poczytalam Wasze posty i widze, ze Zuziek mamy identyczne makabry przeziebienia, nos zapchany, bezsennosc... DObrze, ze dzis i jutro mam wolne, troche sie podreperuje.

Sluchajcie najgorsze co przezylam to od piatku mialam uczucie swedzenia zebow, gornych, poczytalam w necie niby osemki nie maja miejsca i sie rozpychaja, a baba w aptece jak poszlam po krople i inhalator powiezdiala, ze to od przeziebienia w ciazy, ze jak urodze wszystko mi minie, tzn, wszystkie komiczne dolegliwosci... obdarzylam ja spojrzeniem nr 10 ze niby do czerwca mam zdychac? i gryzc kolezanki z prac yzeby ukoic bol?

Dzis jest troche lepiej z tymi zebami, katar nadal potworny, krew z nosa leci az momentami... ;(

Milej niezdieli czerwcoweczki 😉

• Mamusia
Kkasia, osobiście zgagi nie mam ale koleżanka jak byla w ciazy narzekala ze po kazdym posilku jua to paskudztwo dopadalo. Dla niej niezawodne bylo po prostu mleko 🙂 Spróbuj może pomoże 🙂

Zusiek, Komsi dziewczynki kurujcie sie bo dzidziole nie lubia jak mamusie sa chore 🙂

Angela to pewnie ciekawa jesteś co tam u Twojego malucha 🙂 No jesli zrobi Ci USG, cikeaw ajestem ile na tym etapie waży 🙂

My dzisiaj do kina lecimy, jakieś sugestie dziewczynki...? pamietam ze tktóaś byla na Kołysance? warto?

• Mamusia
Komsi, Zuziek, nie chcę Was straszyć, ale ja od ponad tygodnia przeziębiona jestem i ni cholery sobie z tym poradzić nie mogę :/ już niby jest wszystko ok, ale nos mam koszmarnie zatkany. A gdy próbuję go odetkać, to mam krwotok z nosa. Więc tak źle i tak nie dobrze. Jakbyście się gorzej czuły, to idźcie do lekarza, bo ja sprawę olałam i teraz mam za swoje...

kkasia, co do zgagi - miałam jedną taką noc, gdzie aż płakałam. Kup w aptece Rennie - mi pomogło. I pij sporo mleka (zmniejsza kwaśność soku żołądkowego). I jedz mniejsze posiłki, z mniejsza ilością przypraw. Krótko mówiąc: dietka lekkostrawna, bez niczego gazowanego. Powinno przejść. Dużo dziewczyn poleca tez jedzenie migdałów - ja nie próbowałam.

Też nie mogłam spać dziś w nocy. Dziecko mnie przed snem zbombardowało, poobijało żołądek i spałam z miską pod łóżkiem :/ w ogóle to dziecko to istny żywioł. Szaleje 24 godziny na dobę.

• Mamusia
mam andzieje ze dobrze trafilam 🙂
wlasnie mija mi 23 ciazy a wraz z nim pelno pytan i corz wieksza niecierpliwosc kiedy moj synek -tak wykazalo na USG pojawi sie po drugiej stronie brzuszka.. 🙂 a jak Wy sie czujecie przyszle czerwcowe mamusie? juz zbieracie wyprawke dla dziecka? ja wlasnie jestem na etapie testowanie wozkow- nie spodziewalam sie ze to bedzie takie ciezkie...:]
a jakie Wy wybralyscie ?? pozdrawiam