Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam i o zdrówko pytam 😁 😁 😁 😁 Zuziek super ten brzuszek masz , sprubuje wkleic swoj jak sie uda 🥴 Ja dzieki bogu niema problemow z tesciami itp bo mieszkami sami ale mieszkalismy z moja mama na poczatku to była masakra , wszystko komentowała , poprostu zyc nam nie dawala. Dziewczyny jaki ja miałam dziś sen ,ze wody mi odeszły nawet tego nie zauwazyłam dopiero mój maż sie kampnoł ze chyba zaczełam rodzić bo wszedzie pelno wody 🤔ja spojzałam ze faktycznie i zaczełam sie martwic ze co my zrobimy bo nawet wszystkiego dla dzidzi nie mamy .Ale sen szok

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bry Dzien Laski 😉

Natka Oklask dla CIebie za rure od odkurzacza,
Laaf dla Ciebie za "nie pyszcz", usmialam sie z samego ranca 😉 to bedzie teraz moj ulubiony text.
U mnie dzis wyproszone slonko wyszlo 😉 Z tej okazji twarozek od gospodarza, ktory przytachalam kiedys z Polski i mialam zamrozony dzis z rzodkiewa i szczypiorem zmontowalam i sie obzeram 😉

• Mamusia
No Anulka jak mały kopie kopie i sie rusza czy cokolwiek robi przez dłuższą chwile czy tam m20 minut i przestanie to zapisujemy, a jak kopie przez 30 min to zapisujemy jako 2 ruchy a jak godzine to 4 ruchy ale ja na kartce zapusyje to jako pionowe kreski i mam taka tabelke na kazdy dzien az do porodu. a te kopnięcia które trwają pół godz i godz mamy zaznaczac w kółeczku. czyli te 2 kreski w kółko czy 4 😉

• Mamusia
Anulka jak sie obudziłam to sie zastanawialam czy to prawda 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 Co do tych ruchuw to od ktorego tyg je trzeba zliczać , czy ja juz tez powinnam je liczyć w sumie mały o kazdej porze kiedy tylko usiade daje o sobie znac 🙂 🙂 komsi sniadanko pycha noi zdrowe az mi smaczka narobiłas i chyba zaraz polece sama zajadać 😜

• Mamusia
Hejka 🙂

No następna Bżdziągwa z brzuszkiem jak piłeczka !!!!... Komsi , super wyglądasz ....
Ja swojego zdjęcia nie wklejam , bo jeszcze nikt nie wynalazł monitora o tak dużej rozdzielczości żebym sie teraz w niego zmieściła 😁 😆 😉

A u mnie od rana piękne słoneczko 😎 , i ciepełko , no wiosna pełną gębą .... zapewne dlatego łeb mnie nap...a , tak że szok ... Ciśnienie to pewno mam jak stąd do Meksyku , ale niestety ciśnieniomierz mi się spierniczył i nici z mierzenia ...
Idę sie położyć jeszcze na chwilę to może mi przejdzie 🥴

Miłego dzionka Dwupaki !!!! 🙂

• Mamusia
Witam Was mamuśki 🙂 Wczorajsze zakupy mega udane 🙂 Cezary ma swoje pierwsze łoże i komplet garderoby 🙂 tak sie zakochałam w tych maleńkich ubrankach że mogła bym caly czas na nie patrzec 🙂 a moja mama dostała szału zakupowego dla maleństwa 🙂 wózek też już wybrany ale zakup zostawiamy na maj.
A teraz zmykam do lekarza rodzinnego bo kaszel tak mnie dusi że aż brzuch mnie boli przy kaszleniu 😞
Miłego dnia brzuszki 🙂

• Mamusia
witajcie dziewczynki 😉

Anulka nie każda dostaje karte ruchów 😉 ja tez jej nie mam i mój lekarz jej nie stosuje... wiem tylko że w szpitalu jak leżysz od 33 tyg. każą liczyć dwa razy dziennie (rano i wieczorem) ile w ciągu godziny ruchów naliczyłaś... nie jest to aż takie istotne jesli czujesz maluszka w brzuszku gorzej jak się nie odzywa 24h to wtedy cos jest nie tak ale to chyba każda by zauważyła...

Natka ty to masz wysoką samoocene :P

u mnie też słonko świeci 🙂 ale powoli się zaczyna chmurzyć... buu żeby na weekend nie było brzydko 🤢

• Mamusia
Zuziek, to widzę, że jeszcze jest inny sposób szpitalny liczenia ruchów rano i wieczorem. Moja mała rano szaleje i wieczorem też, czasami to tak, że aż wyrywa mi się auć, rośnie mała muzykantka już brzuszku gra mamie na organach 😁 😁 😁
Spróbuje liczyć te ruchy. Mój lekarz chyba też nie uznaje takich kart liczenia, tylko od kilku wizyt pyta czy czuję ruchy i czy codziennie, widocznie na tej podstawie ocenia czy jest ok.

• Mamusia
mnie też się od kilku wizyt pyta czy czuje ruchy i tyle... mysle że nie ma co wpadać w paranoje jeśli nie wszystkie mamy karte ruchów w zasadzie moja mała jak zjem czekoladę to normalnie mam wrażenie jak by chciała mi pempkiem wyskoczyć tak się wierci kopie wypina przeciaga itp. aż boli O_o no ale ostatnie tygodnie (dni) kiedy ma miejsce na takie harce :P

• Mamusia
Hej Mamusie!!!
Wrocław pochmurny, a glowa mnie boli jak jasna dupa, ale da sie wytrzymac.Najgorzej bylo rano teraz juz jest lepiej 🙂
Ja tez nie dostalam karty ruchow, lek sie pyta tylko czy czuje, ze sie rusza. Przez ostnie dni czulam, ale kopniaków serwowala malo, trche sie martwilam, ale ginka sprawdzila na usg czy nie ma pepowiny wokol szyi i nie ma wiec super 🙂
A co do tej karty ruchów to nawet dobrze, ze jej nie mam bo ja to bym dostala schizy na jej punkcie 🙂
Wczoraj mala tak skopala mi pecherz, ze ledwo chodzilam, ogolnie mam czasami wrazenie, ze ona mnie szczypie za pecherzi bawi sie moja cewka moczowa 🙂
Sniadanko czeka wiec uciekam 🙂

• Mamusia
czolem nosicielki 🙂

Znow mialam spocha i zwlec sie z wyrka nie moglam 😉
Komsi nozie zgrabniutkie jak sarenka a brzusio imponujacy, po jakims lesie spacerki uprawiasz?
Ja dopiero dzisiaj bede sie zapisywac do ginki ale nie szadze zebym karte ruchow dostala bo jak wiecie ta moja jest przedpotopowa a jak bylam z Kamila w ciazy nie stosowalo sie takich kart...

• Mamusia
wyspałam się! 🤪 tzn. nie tak do końca, ale w nocy wstałam tylko 2 razy 🙂 🙂 a przed chwilą mnie koleżanka obudziła telefonem.

Wiecie co, te urzędy i przepisy to jakiś koszmar. Nie dość, że się człowiek zadłuża na kilkadziesiąt lat biorąc kredyt hipoteczny, to jeszcze musi płacić notariuszowi kupę kasy (3.000) za papierek, że jest się właścicielem danej nieruchomości. Ale to nie wszystko! Trzeba iść do sądu i złożyć jakiś chory wniosek o księgę wieczystą - opłata sądowa to 200 zł za każdą księgę. My mamy dwie księgi, więc zapłacimy 400. Ale to jeszcze nie wszystko! 🙃 Trzeba zapłacić podatek za ustanowienie hipoteki. Nas jest dwoje, każde z nas musi wypełnić po dwa wnioski (dot. hipoteki zwykłej i kaucyjnej) i razem zapłacimy za to 550 zł 🙃 No szlag as trafia. Ciekawa jestem co jeszcze będziemy musieli płacić. Aż się boję po tych urzędach chodzić...

• Mamusia
Laaf, to jakaś paranoja, gdyby nie powstał ten wątek o oklaskach, to nawet nie wiedziałabym, że na forum mogą być jakieś zazdrości i złośliwości o oklaski,odejmowanie oklasków, pretensje o linki (Klapoucha, nie jest pierwszą mamusią proszącą o wsparcie w konkursie), walki pomiędzy wątkami (doczytałam się, że była walka pomiędzy dziewczynami z czerwca 2009 i września 2009, aż jednej zablokowano dostęp do brzuszka, czy coś takiego).
A jak podoba się Tobie pomysł Toja z podziękowaniami za radę? Moim zdaniem pomysł bardzo dobry i może zakończyłby wojnę chociaż o oklaski. Z tym ujawniem i uzasadniem też dobry pomysł, ale zastanawiam się czy nie będzie burzy pomiędzy osobami, którym odjęto te oklaski i za co.

Komsi, dziękuję 🙂 słoneczko dotarło przed czasem, chyba wysłałaś priorytetem 😁

• Mamusia
Hej brzucholki 🙂
No ja to sobie dzisiaj pospałam hehehe... jak rasowa ciężarna 😁
Ja też Anulka chciałabym żeby była juz mooja Juleczka ze mną... bardzo tęsknie..
U mnie pohmurno i do dup....
Chyba kupię płyn do prania dla maluszków i będe powoli pranie robiła, może jakoś dzień minie..