Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja tez dostałam zaproszenie ale na urodziny koleżanka 25 wrzesnia organizuje swoje urodziny ma 4 wejściówki na dyskoteke w Tarnowskich Górach (super dyska bo byłam kiedyś) i dała mi znać 2 tyg. wcześniej żebym pogadała z Adamem 🙂 albo z mamą... też żadko spotykam się ze znajomymi dlatego jak mam taką okazje to na pewno skorzystam i tak juz sporo imprez mnie ominęły jak byłam w ciąży 🙂

• Mamusia
elllo obiety 😉 Zuziek az prosi sie napisac -raz dwa trzy mama patrzy- heh dzieciaki sa zajebiste. to chyba ajwieksze szczescie jakie moze sie przytrafic! te akcje ich i reakcje. my jz tez po zuziakowych cwiczeniach 😉 plus na koniec dwa dzwigniecia do siadania. aktualnie przyklejony usypiajacy do cycunia zajada,ja popijamm kakao. aha i sadzi smierdziuszki niesamowite.....

• Mamusia
Dziewczyny, a ja potrzebuję Waszej rady, chodzi o noszenie dziecka.
Wiele osób mi mówi, żeby nie nosić, bo dziecko się przyzwyczai i nie będzie można sobie dać rady później. Z drugiej strony czytam w wielu miejscach, ze takie noszenie, kołysanie i kontakt z dzieckiem jest bardzo ważne dla jego rozwoju. A to co widzę, to to że on jest strasznie zainteresowany wszystkim co ma w zasięgu wzroku, aż piszczy żeby go zanieść bliżej czegoś co go zaciekawiło i ciągle chce oglądać coś nowego.
No i tak się zastanawiam, że niby jak ma taki mały Gluś te swoje zainteresowania realizować z pozycji w wózku, czy na leżaczku, czy na macie? Wydaje mi się, że dopóki sam nie zacznie się poruszać, takie noszenie jest dla niego jedynym sposobem na takie poznawanie świata. No i głupia jestem, bo Smok rzeczywiście coraz cięższy, ale nie chciałabym mu głupio odcinać możliwości rozwoju. Co o tym sądzicie?

• Mamusia
Sęk w tym, że wieczorami Mała jest bardzo marudna i zasypia tylko przy piersi... no ale tak czy inaczej w następny weekend wesele tych naszych przyjaciół, przydałoby się zrobić "test". Tylko nie wiem czy maż zechce z nią zostać. No nic, poczekamy - zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Póki co próbuję się dowiedzieć jaki plan mają baby na ten wieczór, ale nikt mi nic nie mówi.
No i muszę jakiś prezent wykombinować... 🤔 myślałam o tym, żeby zrobić kolaż z jej zdjęć z czasów panieńskich, wydrukować w jakimś większym formacie, dokupić antyramę. Jak jej się nie spodoba, to wywali kolaż, a w antyramę sobie wrzuci zdjęcie ślubne 🙂 co o tym myślicie?

• Mamusia
Kwasiek Agniesia ma zalotne te oczyska 😉 Kto wie kto wie co bedzie w przyszlosci 😉
nasza pierwsza brzszkowa ktora przyprawila mnie o lzy jak sie urodzila, moze zostanie mpoja synowa 😉 druga byla mala Zuzia 😉

Dziewczyny ja nosze maxymola jak ma ochote, prewaznie wieczorem chetnie bo teraz to zajmuje dsie mata, tapezem, alb hustawka, wieczorem zeby za szybko nie marudzil to go oprowadzam. wvzoraj z wozka ogladal drzewa na spacerku, a nie wiem czy Wam pisalam ale jak jechalismy z polandii samochodem i go wyciagalam z maxi cosi to wygladal przez okno, patrzyl na wszystko... gigancior.

• Mamusia
No śliczniutka Agusia 🙂 I ma takie mądre spojrzenie 🙂

Kwasiek taki urok Twojej małej marudki 😉 a Ty tez musisz troszkę odpocząć, pierwsze koty za płoty Kwasku - odpocznij 🙂

Ann ja nie jestem zwolenniczką noszenia, bardziej staram się rozmawiać z Dawidkiem, patrzeć mu w oczka, głąskać i trzymać za rączkę. Owszem robimy codzienny obchód po domu ale nie wtedy kiedy jest marudny a kiedy właśnie ma dobry chumorek 🙂
Po za tym inaczej ma się sprawa przy karmieniu piersią...własnie takie maluchy mają tą bliskość podczas karmienia 🙂 Ale jak każdy uważa 🙂 W końcu same sobie pracujemy nad naszymi relacjami z dzieciaczkami 🙂

• Mamusia
[URL=http://img829.imageshack.us/i/img3897o.jpg/][IMG]http://img829.imageshack.us/img829/5061/img3897o.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img208.imageshack.us/i/p1010081o.jpg/][IMG]http://img208.imageshack.us/img208/8845/p1010081o.jpg[/IMG][/URL]

Tu z męzem na poprawinach 😉 i ja sama, niektóre widziały pewnie na nk 😉

• Mamusia
Dziekuje, ale do mojej wagi jeszcze ho ho, waże 68 albo 69, zalezy od dnia he, ale kiedys było 64,tylko przytyłam 2,5 kg u meża i było 66,5 ale też było ok, suknia marszczona ale brzuch mam duzy niestety, jak cos zjem to zaraz mam wywalony, nie wiem czemu;/ z wesela jak dostane to tez wstawie 😉

• Mamusia
hej dziewuszki troszke mn ie nie było

jakoś ostatnio taka zarobiona jestem dwie konkretne dostawy towaru mieliśmy i trzeba było porządek z tym zrobić...

a poza tym byłam na wieczorze panieńskim opiłam się Karmi i do domu he he ale super było młodej zamówiliśmy torta w kształcie penisa i grinki w plemnikach wrzuce wam fotke to zobaczycie he he a mój mężulek grzecznie z dzieckiem został i na kawalerski nie poszedł aż się sama dziwiłam że tak łatwo się zgodził he he