Skocz do zawartości

Przyszłe mamusie z Jeleniej Góry - łączmy się:) | Forum o ciąży

Coco

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 156
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
do MONA124 dzieki za odpowiedz. umnie powolutku tak jak ty nie moge sie doczekac maleństwa , mialam małe problemy z plamieniem i okazało sie ze czeka mnie cc. 🤢 Ale trudno jak musi to musi , pozatym jestem szczesliwa ze z dzidzia jest wszystko ok , i trzeba na siebie wiecej uwarzac ale dam rade.pozdrawiam i caluski do waszych bruszkow 😉

• Mamusia
Do mona124 😉 hej cc z powodu łozyska przodujacego , ale poradzilam sie dziewczyn na forum i teraz wiem ze w 17 tc jeszcze nic przesadzone 😆 . nie wiem morze lekarz mnie postraszył zebym bardziej zwolniła tempo 🥴 mimo to dziekuje za zainteesowanie ty widze tuz tuz do porodu aby byl szczesliwy . pozdrawiam 😎

• Mamusia
Hej kkasia27.
Cos lekarz się pospieszył z tym cc 😉 a może go źle zrozumiałaś moze chodziło mu o to że przodujące łożysko kwalifikuje do cc, ale na takie stwierdzenie jest jeszcze czas, ponieważ łożysko może sie podnieść jeszcze, a może faktycznie chciał Cię postraszyć żebyś bardziej uważała na siebie i wiecej odpoczywała, mam nadzieję, że jesteś na zwolnieniu? 😉
Wszystko napewno będzie dobrze 🙂
Ja już odliczam dni do porodu, ale strasznie się boję:P
pozdrawiam

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂Pozdrawiam serdecznie 🙂
Mona124 trzymam kciuki za łatwy poród, byłam u okulisty i okazało się, że nie ma wskazań do cesarki- też będę rodzić w bólach:P Słyszałam, że u nas w Jeleniej nie ma szans na znieczulenie w ciąży tzw. na życzenie, bo jest za mało anestezjologów, którzy nie wyrabiają się nawet z planowanymi operacjami( przesada), to dlatego niektórzy decydują się na poród np. w Kowarach( tam podobno można się dogadać z anestezjologiem)- ale z drugiej strony u nas w szpitalu jest lepszy sprzęt do ratowania maluszków no i jest oddział patologii ciąży, więc jestem zdecydowana rodzić tu 🙂Boję się jak cholera ale staram się myśleć pozytywnie. Już niedługo Piotruś będzie na świecie 🙂 A Twoja dziewczynka ma już imię??
a co do wózka to fajowy wybrałaś, superlekki 🙂ja się jeszcze zastanawiam , porównuje i tak w nieskończoność...
kkasia27 całuję Twój brzuszek 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny.
To w takim razie będziemy się męczyć w bólach, skoro na znieczulenie liczyć nie można, choć szczerze mówiąc, to i tak zabardzo na nie nie liczyłam 😉 Ja też rodzę napewno w Jeleniej i wierzę, że będzie dobrze 🙂 Nasza córeczka będzie się nazywała Milenka.
Trzymam za Was kciuki dziewczyny i czekam na informacje 🙂
pozdrawiam serdecznie

• Mamusia
do coco 😎nie wiem z kad te wiadomosci ze znieczuleniem, ale przez ostatnie 4 miesiace rodziło pare moich kolezanek i zadna nie miała problemu ze znieczuleniem, Oczywiscie porod musi sie rozkrecic co najmiej 6cm rozwarcia i , takze sie nie obawiaj.troszke juz poleżałam w naszym szpitalu mimio 17 tc i moge szczeze powiedziec ze warunki do porodu ok lekarze tez.\\ DO mona124 jaki to wuzek ze taki fajny bo ja sie juz gubie w tytm wszystkim 😉 😘 😘 😘 pozdrawiam

• Mamusia
kkasia27,a wiesz może ile kosztuje znieczulenie? gdzie robią ktg na oddziale gdzie leży się po porodzie, czy trzeba iść na patalogię ciąży?
Pocieszyłaś mnie, że lekarze w naszym szpitalu są ok 😉
A to mój wózeczek w rzeczywistości wygląda ładniej, ja wybrałam czarny, a w środku jest beżowy czego nie widać na zdjęciach
http://sklepberbec.pl/p/pl/546/micralite+toro+mega+okazja+cenowa+.html
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1396&version=0&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-01&utm_content=1396_0

• Mamusia
DO mona124 🙂 ktg robia ci w pokoju leżysz na swoim łóżku podłancza ci położna i sobie pyka 😎 jak trwisz do szpitala to najpierw sa pokoje przedporodowe. nastepnie juz po wszystkim przenosza cię na poporodową wszystkie odzialy są połonczone w kształcie podkowy takze wszystko jest bliziutko siebie.niestety nie wiem ile kosztuje znieczulenie wiem ze pokuj prywatny dla matki z dzieckiem za 3doby kosztuje 600zł. to powodzenia:laugh:

• Mamusia
aa to chyba obojętnie gdzie się zgłoszę, bo ja jak narazie swojego łóżka w szpitalu nie mam hi hi. Idę jutro tylko zrobić ktg i do domciu 😉
600zł to wiem, ze kosztuje poród rodzinny, w tym położna, osobny pokój oczywiście jeśli nikt wcześniej nie zaczął rodzić 😉 i po porodzie pokój jednoosobowy 🙂
pozdrawiam

• Mamusia
witaj Alicia2 🙂 ja jestem w 18tc teraz juz jest wszystko ok miałam małe problemy ale narazie wszystko jest na dobrej drodze.Alicia gdzie chodzisz do lekarza i wiesz juz jak pleć dziecka.pozdrawiam buziaki :laugh::laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: DO Mona124 jak sie czujesz kochana 😘