Skocz do zawartości

Mamuśki z Opola | Forum o ciąży

razorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 552
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
ja juz urodzilam
synek za niedlugo skonczy dwa latka a my zaczynamy staranke o druga dzidzie teraz
chodzilam prywatnie do letachowiczka
skuza i ten drugi mnie odrazaja hahahaha
ogolnie mieszkam za granica i tu tez rodzilam
za trzy tygodnie jade do pl na urlop 😉

• Mamusia
rozumiem 🙂 Ja tez kiedys chodzilam do Letachowicza, ale teraz taki gbur sie z niego zrobil, wiecznie ma jakies humory, poza tym ciezko sie do niego dostac, wiec poszlam gdzie indziej. To zycze powodzenia w planowaniu maluszka, duzo milosci 🙂 Ja nic nie planowalam, wystarczyl jeden raz u juz 🙂

• Mamusia
hej, niestety jeszcze nie.W poniedzialek mam wizyte wiec jak dzidzia dobrze sie ulozy to moze w koncu sie dowiem czy to chlopak czy dziewczynka 🙂 Dam wam znac 🙂
Ja czuje sie na ogol dobrze, dolegliwosci z pierwszych atapow ciazy minely, ale teraz zaczely sie kolejne....juz nie wiem co gorsze :/ Jak radzicie sobie ze skurczami lydek?Mnie od 2 dni lapia takie skurcze,ze az mnie skreca, cos okropnego.Masaz mija na sekunde i za chwile skurcz znowu wraca.Dzis podczas jazdy samochodem nawet zlapal mnie skurcz palcow u stop....troche niebezpieczne....az sie boje polozyc dzisiaj spac.Tak jak pisalam wizyta u lekarza dopiero w przyszlym tyg, moze mi cos na to przepisze, ale do tego czasu musze sobie radzic z bolem sama 😞 juz nie wiem co pic, jesc, robic, zeby bylo troche lepiej....pomozcie 😞

• Mamusia
biologiaap2 napisał(a):
hej, niestety jeszcze nie.W poniedzialek mam wizyte wiec jak dzidzia dobrze sie ulozy to moze w koncu sie dowiem czy to chlopak czy dziewczynka 🙂 Dam wam znac 🙂
Ja czuje sie na ogol dobrze, dolegliwosci z pierwszych atapow ciazy minely, ale teraz zaczely sie kolejne....juz nie wiem co gorsze :/ Jak radzicie sobie ze skurczami lydek?Mnie od 2 dni lapia takie skurcze,ze az mnie skreca, cos okropnego.Masaz mija na sekunde i za chwile skurcz znowu wraca.Dzis podczas jazdy samochodem nawet zlapal mnie skurcz palcow u stop....troche niebezpieczne....az sie boje polozyc dzisiaj spac.Tak jak pisalam wizyta u lekarza dopiero w przyszlym tyg, moze mi cos na to przepisze, ale do tego czasu musze sobie radzic z bolem sama 😞 juz nie wiem co pic, jesc, robic, zeby bylo troche lepiej....pomozcie 😞

na skorcze kup w aptece magnez w tabletkach gin to samo ci powie
ja tez sie tak ratowalam ale skurcze mialam od 30 tygodnia 😉
a co masz na mysli z jedzeniem i piciem masz zgage???

• Mamusia
sweety zgagi nie mam.Wracajac do tego jedzenia i picia to mialam na mysli jakie jesc produkty i co najlepiej pic aby skurcze byly mniejsze.A ten magnez to moge tak po prostu zaczac lykac bez konsultacji z lekarzem?Dzis cala noc spalam z podkurczonymi nogami i bylo troche lepiej.Znowu wracaja upaly, wszystkop fajnie, tylko jakby sie nie bylo w ciazy 🙂 Znalazlas juz kogos na tego modela??

• Mamusia
biologiaap2 napisał(a):
sweety zgagi nie mam.Wracajac do tego jedzenia i picia to mialam na mysli jakie jesc produkty i co najlepiej pic aby skurcze byly mniejsze.A ten magnez to moge tak po prostu zaczac lykac bez konsultacji z lekarzem?Dzis cala noc spalam z podkurczonymi nogami i bylo troche lepiej.Znowu wracaja upaly, wszystkop fajnie, tylko jakby sie nie bylo w ciazy 🙂 Znalazlas juz kogos na tego modela??

mi moj gin dal magnez bez recepty i pomoglo od razu 😉
w aptece wspomnij ze jestes w ciazy i dadza ci odpowiedni
a co do diety to nie wiem za duzo
czytalam ze w arbuzach jest duzo magnezu ale juz sie konczy sezon na arbuziaki

• Mamusia
biologiaap2 napisał(a):
Nie lubie arbuziakow bo za duzo tam pesciakow :P tylko trzeba pluc :P wogole jakis spokoj na tym opolskim forum...gdzie jestescie kobitki...a tak wogole sweety to jak starania o dzidziusia? Pracujecie nad tym? I co z tym modelem bo dalej nie napisalas?Masz kogos?

starania poczekaja mam nadzieje ze nie za dlugo
ja odstawilam antykoncepcje w zastrzykach i narazie nie mam miesiaczek minol dopiero miesiac a moze to trwac okolo dziesieciu maksymalnie 18 miesiacach po odstawieniu zastrzykow w nie ktorych przypadkach lekami musza wywolywac miesiaczke
cholernie zaluje ze wzielam te zastrzyki ale tez zaden lekarz nie powiedzial o konsekwencjach tylko zapytali sie czy mam dzieci 😞 😞 😞
co do modela to jeszcze nie mam przyjaciolka (z krapkowic) mozliwe ze sie ze mna zabierze ale nie wiadomo czy dostanie urlop ona jest tez w holandii i dzisiaj ma dac znac co szef powiedzial
i jedna znajoma zalatwila mi swoja szfagierke ale nie mam do niej pewnosci a z drugiej strony wolalabym sie z nimi nie zadawac 🤢 🤢 🤢
jesli nie bede miala modela to nie problem ale byloby wygodniej

• Mamusia
ja brałam tabletki...odstawilam je w styczniu. Nasluchalam sie glupia ze jak sie dlugo lyka tabletki to pozniej ciezko zajsc w ciaze, wiec stwierdzilam ze odstawie, zeby mi sie organizm unormowal. Ale w ciaze jeszcze nie chcialam zajsc. Dopiero z mezem kupilismy mieszkanie, wprowadzilismy sie w lutym, zabezpieczalismy sie....ale raz nie i to wystarczylo 🙂

• Mamusia
o proszę, dziewczyny ruszyły z opolskim forum 🙂
ja zaczęłam mieć skurcze niedawno i też jem magnez i magnez + potas trzy razy dziennie - ale leciutko oszukuje i jem dwa 🙂
jedzonko - polecam wszelkie orzechy mają baaardzo dużo minerałów, dla nas wskazane.
Jak ruchy?? znasz już płeć??
a co do tabletek anty - to ja niestety należę do tej niefortunnej grupy gdzie tab zaszkodziły nam w staraniu o pierwszego malucha (leczyliśmy się 2 lata...) straszny okres ;/ natomiast drugie pojawiło się nagle - bardzo chcieliśmy mieć dwójkę ale za jakiś czas tak jak u biologi niespodziewanie pojawiło się szybciej 🙂
sweet mam nadzieję że zaskoczycie szybciutko! jeżeli oczywiście tylko tego chcecie 🙂