Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ewell88 napisał(a):
🤢 to ja sporo, ale może dlatego, że wcale nie wymiotowałam. A miewacie jeszcze bóle brzucha? Mi kazano brać no-spę 3 razy dziennie 🤨 , ale narazie odstawiłam...

ja tez ani razu nie wymiotowalam zle mialam tak silne mdlosci ze nie moglam jesc 😠
brzuszek czasem pobolewa ale nie biore na to nic samo przechodzi bez problemu 😁

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
..no moze bedzie druga corunia 😁
Ja powiem szczerze nawet nie wiem co bym zjadla..od poczatku ciazy objadam sie kanapkami z serem zoltym i świeżym ogorkiem...a teraz chcialo mi sie slodkiego wiec zjadlam jeden kawalek czekolady i to gorzkiej..dzis zjadlam troszke rybki ..salate ..i teraz pożarłam sledzia w sosie musztadowym i dalej chyba to nie to o co mi chodzilo 😁 masakra 🙃

śledzie w sosie musztardowym? mmm jak je robisz?

• Mamusia
ewell88 napisał(a):
Rudzielec napisał(a):
Ja powiem szczerze nawet nie wiem co bym zjadla..od poczatku ciazy objadam sie kanapkami z serem zoltym i świeżym ogorkiem...a teraz chcialo mi sie slodkiego wiec zjadlam jeden kawalek czekolady i to gorzkiej..dzis zjadlam troszke rybki ..salate ..i teraz pożarłam sledzia w sosie musztadowym i dalej chyba to nie to o co mi chodzilo 😁 masakra 🙃

Kupuje w sklepie 😁 😁 😁

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
ewell88 napisał(a):
Rudzielec napisał(a):

acha 🤪
Kupuje w sklepie 😁 😁 😁

• Mamusia
martam83 napisał(a):
ja też przytyłam 3 kilo, mimo nudności i wymiotów i wcale dużo nie jadłam. Teraz zaczyna dopisywać mi apetyt, to aż strach myśleć...

no ja mam nadzieje ze po 13 tc.bede bardziej ruchliwa 😁 bo narazie leniuch mi sie pod skora zalegl 🙃 i jakos bedzie sie to wszystko rozkładalo, ale jakis nie martwie sie bardzo ,ze duzo przytyje pozniej bede sie zastanawiac jak schudnac narazie niech Fasolinda je ile wlezie 🤪

• Mamusia
Ja mam już coraz więcej energii. Szczególnie rano jakoś łatwiej mi wstać z łóżka 🙂 Raz w tygodniu chodzę na basen i staram się jak najwięcej spacerować. Trzeba wykorzystać, bo jak już całkiem zimno się zrobi, to człowiek będzie częściej w domu siedział i podjadał 😉

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
martam83 napisał(a):
ja też przytyłam 3 kilo, mimo nudności i wymiotów i wcale dużo nie jadłam. Teraz zaczyna dopisywać mi apetyt, to aż strach myśleć...

no ja mam nadzieje ze po 13 tc.bede bardziej ruchliwa 😁 bo narazie leniuch mi sie pod skora zalegl 🙃 i jakos bedzie sie to wszystko rozkładalo, ale jakis nie martwie sie bardzo ,ze duzo przytyje pozniej bede sie zastanawiac jak schudnac narazie niech Fasolinda je ile wlezie 🤪

U mnie też leń siedzi 😞 , ale z wielkim wysiłkiem staram się go wygonić 😜

• Mamusia
Kurcze jakbym chociaz miala z kim sobie wyjsc pospacerowac 😞 maz pracuje na zmiany wiec prawie go nie ma ...kolezanki pracuja ..moja przyjaciolka wlasnie tydzien temu urodzila i siedzi teraz z mala..nawet psa nie mam ... ale wychodze bo jak dziennie nie wygrzebie sie z domu to glowa mnie boli 😠

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
Kurcze jakbym chociaz miala z kim sobie wyjsc pospacerowac 😞 maz pracuje na zmiany wiec prawie go nie ma ...kolezanki pracuja ..moja przyjaciolka wlasnie tydzien temu urodzila i siedzi teraz z mala..nawet psa nie mam ... ale wychodze bo jak dziennie nie wygrzebie sie z domu to glowa mnie boli 😠

Ja mam na szczęście mojego 5-latka, bo mój mąż pracuje w delegacji i nie ma go od pon do sob 😞. Nie martw się, za kilka miesięcy będziesz wychodziła z wózeczkiem 🙂

• Mamusia
Nie uwierzycie! U nas właśnie śniegiem sypnęło!!!!!!! Moja córcia z wrażenia nie może zasnąć, ale leży grzecznie, bo oczekuje już Mikołaja 🙃 Zaczęłam jej tłumaczyć, że jeszcze za wcześnie, że jeszcze tyle śniegu nie napadało i nie zdążył jeszcze prezentów przygotować, a ona mi przerwała mówiąc: "mamuś idź już, ja wiem lepiej"- mój łobuziak kochany.

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Nie uwierzycie! U nas właśnie śniegiem sypnęło!!!!!!! Moja córcia z wrażenia nie może zasnąć, ale leży grzecznie, bo oczekuje już Mikołaja 🙃 Zaczęłam jej tłumaczyć, że jeszcze za wcześnie, że jeszcze tyle śniegu nie napadało i nie zdążył jeszcze prezentów przygotować, a ona mi przerwała mówiąc: \"mamuś idź już, ja wiem lepiej\"- mój łobuziak kochany.

tralalala 😁 jak spadnie snieg tez bede wygladac Mikolaja 🤪

• Mamusia
Czesc Brzuszki!
U Was snieg a u nas dzis niektorzy w krptkim rekawku..
..I zazdroszcze Wam sniegu....zawsze talkie fajne podniecenie na poczatku....
Dziewczyny czuje jakby mi jajo w brzuchu sie przemieszczalo czasami, tez tak macie?
Fajne uczucie....ciekawe jak tam moj babelek....?

• Mamusia
Ewell ja ciągle się łudzę, że może cud się stanie i przekonam mężusia do imienia Bartusia! 🙂 Pięknie Twój synuś ma na imię 🙂
Rudzielec, a Mikołaja wypatrywałaś? Hehe U nas tak 20 min posypało i koniec. Córcia zawiedziona dzisiaj wstała, że śniegu nie ma. Zimno jak nie wiem, słońce świeci i co chwilę deszcz pada.

Wczoraj w nocy czułam już intensywnie mojego maluszka!!!! 🤪 Od kilku dni już tak mi się coś zdawało, ale od wczoraj to już pewna na 100% jestem. Tatuś też wyczuł ruchy, także przeszczęśliwy.
Jestem już w połowie 14 tyg. nie wiem czemu ten kalkulator pokazuje ciągle 13 🤔

• Mamusia
A i Ewell jak tak Ci się podoba Julia, to ja bym nie patrzyła na innych. Tym bardziej jeśli w rodzinie nie ma Julii. U nas też tak gadali:"Olivia? Tyle Olivii jest, dajcie inne" i tak w kółko. W rodzinie i bliskich znajomych ani jednej Olivii nie ma, to my daliśmy, bo tak nam się podobało. A co mnie inni, w klasie też kiedyś może mieć 5 innych koleżanek o tym imieniu, ale dla nas jest jedna i jedyna Olivcia!

• Mamusia
Nie mam jak narazie Julki w rodzinie, także masz rację. Zresztą mamy jeszcze kilka miesięcy na podjęcie decyzji. Mój synek nie miał imienia ok 1,5 tyg 😲 po porodzie, tak nie mogłam się zdecydować, dopiero jak załatwiałam formalności w urzędzię trzeba było się określić. A co do pogody w Toruniu jeszcze śniegu nie, ale jest już baaardzo zimno.

• Mamusia
ewell88 napisał(a):
Nie mam jak narazie Julki w rodzinie, także masz rację. Zresztą mamy jeszcze kilka miesięcy na podjęcie decyzji. Mój synek nie miał imienia ok 1,5 tyg 😲 po porodzie, tak nie mogłam się zdecydować, dopiero jak załatwiałam formalności w urzędzię trzeba było się określić. A co do pogody w Toruniu jeszcze śniegu nie, ale jest już baaardzo zimno.

1,5 tygodnia nie źle, ale opłacało się bo takie ładne imię wybraliście 😉