Skocz do zawartości

Tabelka Marcówek ;) | Forum o ciąży

Natalia24

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Pola - ładne imię , właśnie na FB zobaczyłam że moja koleżanka tak nazwała swoją "nowiutką" córę 🙂

Ja coraz mniej jestem przekonana do imienia które podałam na początku, wciąż myślę i myślę ale raczej poproszę ,żebyś kiedys przy okazji wykasowała moją propozycję imienia 🙂

Mam teraz w głowie Natalkę, może to będzie to 😁

• Odpowiedzi 88
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Targiel wpisze narazie Lena lub Pola,a jak sie zdecydujecie albo jeszcze jakies inne imie wymyslicie to zmienimy 🙂

Co do Natalki to uważam za bardzo dobry wybór 😁 hehe

U mnie z imionami było tak,ze dla chłopca jednogłosnie był wybrany Maksymilian, nawet jakos nie rozmawialismy o innych imionach odrazu Maks i tak zostało. Jednak z dziewczynką to bylo podobnie jak ma targiel 🙂 czyli ze moj narzeczony był pewny ze ebdzie chłopak i dziewczynki nie brał pod uwage,nawet nie chciał na temat imion rozmawiać,bo jak on to stwierdził: On ma silne męskie geny i na pewno bedzie chłopak, dziewczynki nie bierze pod uwage hehe No coz to ja sobie w samotnosci myslałam nad imieniem od dawna podobało mi sie imie Sara i Kaja,ale dolozylam jeszcze kilka i powiedziałam do mojego narzeczonego : Mam tu 7 imion dla dziewczynki to ktore wybierzesz to takie damy corce. No to powiedziałam i czekam na werdykt, a tu odpowiedz,ze wszystkie brzydkie hehe no to ja zalamana,ale on zaczyna sie smiac i mowi ze tylko jedno mu sie bardzo podoba i oglosił,że Sara 🙂 wiec ja szczęsliwa,bo to bylo jedno z tych dwoch ktore najbardziej mi sie podobaly no i tak zostało 🙂 i mimo,ze bedzie chyba jednak dziewczynka,on dalej zyje nadzieja na chlopca, no na polowkowym juz sie wyjasni 🙂

Moje propozycje dla dziewczynki to były:
Sara
Kaja
Pola
Nela
Bianka
Laura
Eliza

Moze komus sie przyda hehe ale wiekszosc moich znajomych mowili,ze brzydkie dziwne imiona mi sie podobaja, no coz...kwestia gustu 🙂

• Mamusia
jezeli chodzi o moich znajomych i rodzine mowia to samo.. ze chce pietno wyciasnac na corce hehe wybierajac jej rzadko spotykanie imie. Po prostu chce jej oszczędzić rozczarowania jakie mnie spotkało jak poszłam do szkoły i w klasie miałam 4 Gosie.. już nie byłam taka wyjątkowa jak kiedyś. Dlatego chce imienia rzadko spotykanego

• Mamusia
Ja mam na imię Inez. Nie uważam tego za piętno, tylko za duży plus. Współgra z moim wyglądem (mam czarne włosy, oczy, mam hiszpańską urodę), więc dużo osób od razu pyta mnie o pochodzenie. Nie musiałam mieć "przezwiska" jako dziecko, bo zawsze było wiadomo, że Inez to ja 🙂 Myślę, że ważne jest, żeby współgrało z nazwiskiem, żeby nie brzmiało śmiesznie, tylko ciekawie jak się przedstawi 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Tabelka juz z Adasiem 🙂 ale tez po małej modernizacji 😉 Dodałam rodzaj porodu,czyli czy naturalny czy ciecie cesarskie oraz te "godziny" to ile godzin trwał poród (oczywiscie bedzie dotyczyło tylko porodów naturalnych).

http://img401.imageshack.us/img401/9498/tabelkamarcowki22.jpg

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/tabelkamarcowki22.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/9498/tabelkamarcowki22.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Miejmy nadzieje,ze nasze porody będa łatwe i szybkie 😁
No tak tabelka ladnie sie wypełnia,niedawno jeszcze była prawie pusta,nie było płci,ruchów,kilka imion, a tu prosze jak ten czas leci 😁 Niedługo sie zacznie... Mysle ze kilka marcówek pewnie urodzi w lutym 😁 tak wiec lada chwila :p