Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja w pierwszej ciąży miałam 17 na plusie ale szybko zrzuciłam bez diet i ćwiczeń więc teraz też się nie przejmuję i myślę, że do 80 kg jak dobiję to maks.
Ja też się do biedry wybieram po pompki i majteczki do kąpieli dla córci. Chyba męża poproszę aby przed wyjazdem przyniósł mi ciuszki po Hani to przejrzę co mam a co muszę dokupić.
Zastanawiam się też nad kupnem takiego wózka http://allegro.pl/wozek-blizniaczy-podwojny-abc-design-tandem-plus-i3255961181.html a ten po Hani bym musiała sprzedać.

• Mamusia
no dobra dziołszki to ja spróbuje tabelkę ogarnąć

ja też się zastanawiałam czy nie tyje za wolno, ale mama mi powiedziała że ona w pierwszej ciąży tylko 7kg przytyła (a dopiero po ciąży 20kg 🙂 - wróciła na wikt babci bo owdowiała w ciąży)

moja szwagierka ma podobny wózek, przy rodzeństwie z małym odstępem czasowym to super rozwiązanie

• Mamusia
link do nowej tabelki

będę ją edytować w pliku wiec link będzie zawsze ten sam (bynajmniej tak myśle :P)

w wolnej chwili postaram się cofnąć w postach i uzupełniać
w razie nowych wpisów: nick, imię, wiek, która ciąża, termin porodu, imię dziecka, zachcianki, skąd (miasto lub województwo lub kraj), inne propozycje

• Mamusia
Ania tabelka super 🙂 fajnie,żę się nią zajęłaś 🙂
Nie wiem co jeszcze tam dopisać pierwsze ruchy??No i ja mam według USG termin 2 tygodnie późniejszy na 20.09 ale w sumie może tamten zostać zobaczymy jak to będzie.
A imiona nie wiem narazie mam dwa typy albo Oliwia albo Laura a też do porodu może zupełnie co innego jeszcze mi wpaść 🙂 ale jak bedziesz edytować to proszę te imiona wpisz póki co 🙂

• Mamusia
KAMILA nie przejmuj się ja mam 22 lata ,,. bardzo młodo wyglądam i często ludzie się na mnie dziwnie patrzą a ja wtedy jestem dumna z brzuszka i idę z uśmiechem na twarzy wcale się nie przejmuje 🙂
ooo nowa tabelka super 🙂
SANDRA ciąża 1 IMIĘ jeszcze nie do końca wiemy ale być może LILIANA
miejsce zamieszkania PIASTÓW zachcianek BRAK pierwsze pewne ruchy 19 tydz

• Mamusia
Witajcie brzucholki. Nie mialam czasu przez ostatnie dni zagladac tutaj - pobyt w rodzinnym miescie zobowiazuje do spotkan ze starymi znajomymi 🙂 A widze, ze nowe mamusie dolaczyly do naszego grona - serdecznie witam 🙂 i tak sie przez ten czas opisalyscie, ze juz tego nie ogarniam 😜

Na glukozie w koncu nie bylam. Za to dzis bylam na USG 4d - rewelacja, tak fajnie dzidziusia widac 😁 Bede miala dziewczynke

Do tabelki dane: wiek 27 lat, ciaza pierwsza, imie dziecka - ciagle pustka w glowie (ale dziewczynka ma byc), zachcianek brak, pierwsze ruchy: 17tc, ostatni pomiar - 23tc 525g 😁