Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
sandra26 napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
Miałyście już pierwsze USG? Ja miałam wczoraj wizytę u lekarza, który miał mi zrobić USG czekałam w kolejce 2 godziny po czym poprosił mnie do gabinetu przyłożył do brzucha na pół minuty to narzędzie i powiedział, że dzidziuś jest za mały na to badanie, że bez sensu marnować czas! A jestem w 11 tyg i płód mierzy 4.35 cm.

hmm rzeczywiscie dziwnie zachowanie lekarza ale mysle ze nie powinnas sie martwic bo takie badanie napewno jeszcze bedziesz miec a napewno bardziej sie ucieszysz gdy juz cos zobaczysz jak ja bylam w pierwszej ciazy to tez bylam bardzo szybko na usg i to ze bylam straszliwie chuda spowodowalo ze bylo widac szybko juz przez brzuch, wszystko. Ael wiem ze wiele kolezanek albo nie bylo widac nic albo mialy troszke grubsza skore i nie bylo widac badz mialy dopochwowo wtedy widac wszystko 😉 trzymam kciuki za kolejny raz i nie martw sie na zapas 🙂 11 tygodni to jest przyblizona data po ostatniej miesiaczce z poslizgiem 2-3tyg w zaleznosci kiedy zaszlas w ciaze tylko lekarze tak obliczaja 🙂 glowa do gory ;]

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandra26 napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
Miałyście już pierwsze USG? Ja miałam wczoraj wizytę u lekarza, który miał mi zrobić USG czekałam w kolejce 2 godziny po czym poprosił mnie do gabinetu przyłożył do brzucha na pół minuty to narzędzie i powiedział, że dzidziuś jest za mały na to badanie, że bez sensu marnować czas! A jestem w 11 tyg i płód mierzy 4.35 cm.

hmm rzeczywiscie dziwnie zachowanie lekarza ale mysle ze nie powinnas sie martwic bo takie badanie napewno jeszcze bedziesz miec a napewno bardziej sie ucieszysz gdy juz cos zobaczysz jak ja bylam w pierwszej ciazy to tez bylam bardzo szybko na usg i to ze bylam straszliwie chuda spowodowalo ze bylo widac szybko juz przez brzuch, wszystko. Ael wiem ze wiele kolezanek albo nie bylo widac nic albo mialy troszke grubsza skore i nie bylo widac badz mialy dopochwowo wtedy widac wszystko 😉 trzymam kciuki za kolejny raz i nie martw sie na zapas 🙂 11 tygodni to jest przyblizona data po ostatniej miesiaczce z poslizgiem 2-3tyg w zaleznosci kiedy zaszlas w ciaze tylko lekarze tak obliczaja 🙂 glowa do gory ;]

• Mamusia
Sylwia to tylko tydzień różnicy miedzy naszymi córciami 🙂 no 3 lata temu mnie jeszcze nie było tu na brzuszku 🙂
Mi się te mdłości zaczęły w 7 tyg ciąży także kochana wszystko przed tobą no chyba,że Cie ominie 🙂tego Ci zyczę 🙂 a jak miałaś w pierwszej ciąży??bo ja tak jak teraz 🙂

• Mamusia
dzięki za pocieszenie 🙂 no ja jestem chuda ważę 44 kg 🙂 ale mimo wszystko uważam, że jeśli nie chciał robić szczegółowego badania bo za wcześnie to chociaż mógł sprawdzić czy się dobrze rozwija i czy prawidłowo bije serduszko a on mnie tylko wystraszył że dziecko jest za małe nawet nie wyjaśnił czy to jest normalne ...niestety to się nazywa dzisiejsze leczenie na kasę chorych, trzeba uważać na takich lekarzy 😞

• Mamusia
Sandra ja przy pierwszej ciąży trafiłam na takiego dupka, ze szkoda gadać byłam wtedy w 6 tc a on powiedział, że żadnej ciąży tu nie widzi a skodo tyle lat się staramy i nie wychodziło to nawet jak coś jest to może popłynąć. Kazał zrobić wyniki z krwi i jak będą wskazywały że ciąża się rozwija prawidłowo to mam przyjść za 2 tygodnie. Za takie potraktowanie mnie jeszcze dupkowi zapłaciłam 100 😠 4 dni później poszłam do lekarza który prowadził już mnie do końca teraz też jestem pod jego opieką 😆 po badaniu pięknie pogratulował i powiedział 6tc 😆 😆 😆 Ryczałam jak szalona ze szczęścia 😆 😆 😆

• Mamusia
Gosia85 w pierwszej ciazy to mialam mdlosci chyba zawsze heehehe najmocniejsze do 3miesiecy a pozniej jakos tak ze w drugim trymestrze mialam bole glowy a pozniej zgage i mdlosci na tyle ze jak nie zjadlam o 5 nad ranem sniadania na lezaco to czulam sie jakbym byla na ciezkim kacu hehe takze moj maz przez ostatnie miesiace mialam sniadanie do lozka o 5rano hehe biedny mezus:P a teraz jeszcze nie mam mdlosci i obyy bylo ich jak najjmniej albo wcale 🙃 🙃

Konefka Witam Cie rowniez 🙂

Sandra26
Ty chudzinko 😎 a wiesz moze cos w tym jest jak poszlas na kase chorych , pamietaj zawsze masz wybor i mozesz zmienic lekarza prowadzacego. Trzymam kciuki!

• Mamusia
gosia85 napisał(a):
Sandra a miałaś skierowanie na to USG od lekarza prowadzącego??Nie wiem,ale lekarz powinien wszystko sprawdzić,a juz na pewno czy bije serduszko i przecież to jest jedno z ważniejszych USG w tym tygodniu ciąży,
Wlasnie mi cos zaswitalo chyba masz racje. Miedzy 11-14tc jest wazne zeby zrobic przeziernosc karkowa dziecku. Chociaz ja osobiscie jej nie robilam bo jestem zdania ze co by nie bylo i tak nic tego nie zmieni a czasem jest tak ze takie badanie sie myli w pierwszej ciazy nie robilam i w tej chyba tez nie bede robic. Chociaz nie wiem do konca;]

• Mamusia
Jak by mnie tak lekarzpotraktował, to bym nie wiem co zrobiła i powiedziała.
Ja mam jednego lekarza swojego, któremu ufam i tylko do Niego chodzę. a no i poszłam się zapisać na NFZ do jakiegos tam lekarza ale tylko po to by ,miec badania krwi i moczu za darmo. Bo jak podliczyłam obecne badania to 250 zł zł mi wyjdzie. A wole te 250 zł dac za wizyte u mojego lekarza. Tyle kosztuje u Niego wizyta 🤢 🤢 Ale miejsce i swietna opieke bede miec po cc ,wole zapłacic.

• Mamusia
Ale ja wam powiem ,że to różnie bywa z tymi lekarzami...Ja na początku ciąży byłam dwa razy prywatnie i myslałam,że za pieniądze to mnie super potraktuja a tu wcale nie...
Lekarka do mnie z tekstem,żebym się jeszcze tak nie cieszyła bo musi zrobić usg bo to może być martwa ciąże albo że w ogóle może jej tam nie być i takie teksty a byłam w 6tc potem nastepny wcale nie lepszy i skonczyło się to tak,że wróciłam do lekarza który prowadził pierwszą ciąże ale z NFZ i jestem bardzo zadowolona także dziewczyny reguły nie ma to tylko od człowieka zalezy.

A co do imion mam kompletną pustkę może wy powidzcie jakie macie w palnie to może mnie coś oświeci 🙂

• Mamusia
Ja mam dobrego ginekologa 20 m od domu a do swojego lekarza jeżdżę 30 km bo naprawdę cudownie poprowadził moją pierwszą ciążę 😆 Więc szkoda było by zmieniać lekarza.
U nas na 1000% jeśli syn to Staś już w pierwszej ciąży takie plany były i nawet sesja była robiona na dwie opcje Stasia i Hanię 😁
Jeśli będzie dziewczyna to ciężko stwierdzić mi osobiście podoba się Zosia ale to już siostra zarezerwowała 😆 i Bianka ale nie wiem jak mąż na Biankę zareaguje 😁 Córcia miała być Anna ale mąż wolał Hanię i tak już zostało 😆

• Mamusia
No właśnie przydała by nam sie już tabelka,ale ja niestety nie umiem 😞

Ja nie wiem jak u nas z tym imieniem będzie bo na dziewczynkę nie mam pomysłu córka mówi,że Emilka ale nie bardzo jestem przekonana ja bardziej myślałam o Ani,ewentualnie Madzia może Lena jejku nie mam pojęcia
A chłopiec bedzie chyba Michałek choć mi osobiście bardzo się podoba Nikodem lub Remigiusz ale rodzina mi na to nie pozwoli...

• Mamusia
Tak miałam skierowanie.. Nie ma co się denerwować pójde za tydzień jak dzidziuś urośnie ...
Jeżeli chodzi o imiona dla chłopców to mojemu mężowi podoba się Antek lub Kuba ...a dla dziewczynki mi się podoba Wiktoria Oliwia Nikola Julka Amelka 🙂

• Mamusia
Sandra to tym bardziej dziwne bo skoro masz skierowanie na usg to oni potem wysyłają to do przychodni do lekarza i w takiej sytuacji jak on Ci tego nie zrobił to co wyślą i ciekawe co na to lekarz prowadzący no paranoja według mnie.

Ja mam córeczkę Nikolkę zawsze chcielismy z mężem mieć Nikusię 🙂

• Mamusia
Jesteśmy po wizycie wszytko oki wyniki mam super. Dzidza ma się tez bardzo dobrze 😆 serduszko pięknie bije 😆
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/542/dzidziua2.jpg/][IMG]http://img542.imageshack.us/img542/6122/dzidziua2.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Ja mam w domu Anielę i Józefa 🙂

a Teraz będzie Kazimierz lub Tadeusz . A dla dziewczynki nie wiem może Liliana , Maria albo Anna 🙂

kurczę, wię, że sie jeszcze pare zmieni Nam 🙂

Anielka miała byc cały czas Zosia , Marceliną a jest Aniołkime.

Co do rodziny mam to tatlnie gdzieś. Najważniejsze , że Nam sie podobają 🙂

Gratuluje udanej wizyty 🙂