Skocz do zawartości

Ciąża a jeansy | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam dziewczyny!
Czy słyszałyście o tym,że noszenie jeansów w czasie ciąży powoduje silne stany zapalne?
Pytam ponieważ moja znajoma była dziś u lekarza i stwierdził,że absolutnie noszenie tych właśnie spodni w ciaży powinno być zabronione,co mi wydaje się dość dziwne...
pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Może miała jakoś bardzo mocno ściśnięte pod brzuchem tak że ją uciskały??
Swoją drogą jakie inne spodnie miałybyśmy nosić? Ja mam 2 pary dzinsów i jedne sztruksy ciążowe i jestem zadowolona- w czym niby miałabym chodzic do pracy- w dresach?? 😁
Tak co do ścisłości to ciązowe dzinsy zazwyczaj robione sa z bawełny z domieszką innych elastycznych materiałów które sprawiają że dżinsy sa bardzo rozciągliwe więc i wygodniejsze.

• Mamusia
Ja też pierwszy raz spotykam się z taką opinią, ale wiecie co dziewczyny są jeansy i jeansy - jedne z domieszkami bawełny lub inne są miękkie i rozciągliwe a inne (sama mam takie) są bardzo sztywne i nie rozciągliwe a są to spodnie ciążowe, nadające się tylko na mały początkowo rosnący brzuszek. Więc też zależy może od firmy produkującej ubrania ciążowe 🙂 Pozdrawiam.

• Mamusia
Ja też pierwszy raz spotykam się z taką opinią, ale wiecie co dziewczyny są jeansy i jeansy - jedne z domieszkami bawełny lub inne są miękkie i rozciągliwe a inne (sama mam takie) są bardzo sztywne i nie rozciągliwe a są to spodnie ciążowe, nadające się tylko na mały początkowo rosnący brzuszek. Więc też zależy może od firmy produkującej ubrania ciążowe 🙂 Pozdrawiam.

• Mamusia
Witam,
Materiał z jakiego są wykonane spodnie nie ma nic do rzeczy.Ważne jest żeby były wygodne i luźne,teraz raczej tylko takie szyją dla ciężarnych.Jeśli chodzi o lato to lepiej kupić coś przewiewnego i lekkiego,jeansy wtedy odpadają.Jedyne co może powodować stany zapalne to nieprzestrzeganie higieny osobistej oraz nieodpowiednia bielizna..Czego ludzie nie wymyślą hihi 😁 Pozdrawiam serdecznie 🙂

• Mamusia
OOOOOO... to coś nowego, kolejny zakaz dla biednych ciężarówek.
Ja od samego początku noszę te spodnie tylko specjalne ciążowe i nie wyobrażam sobie przebyć zimy bez nich 🙂 I u lekarza też w nich byłam i nic mi nie mówił 🙃

• Mamusia
Ania i Misza napisał:
Witam,
Materiał z jakiego są wykonane spodnie nie ma nic do rzeczy.Ważne jest żeby były wygodne i luźne,teraz raczej tylko takie szyją dla ciężarnych.Jeśli chodzi o lato to lepiej kupić coś przewiewnego i lekkiego,jeansy wtedy odpadają.Jedyne co może powodować stany zapalne to nieprzestrzeganie higieny osobistej oraz nieodpowiednia bielizna..Czego ludzie nie wymyślą hihi 😁 Pozdrawiam serdecznie 🙂

muszę powiedzieć,że ostatnio kupiłam jeansy ciążowe i są super,wygodne i fantastycznie układają się 🙃