Skocz do zawartości

Pazdziernik 2013 | Forum o ciąży

SyLa1205

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kati zaraz napiszę tylko muszę odszukać dzisiaj będę robić ciastojogurtowe, ale polecam tobie też jablecznik robiłam kilka razy b.szybki przepis i mało składników, ja go jem na ciepło z lodami a potem na zimno i jest pyszny.

Byłam zważyć małą Waży2880g przybrała 360g w 2tyg więc. super choć widzę że przytyła to nie spodziewałam się takiego wyniku 🙂 Super bo gdyby bylo poniżej 280g trzeba by było pomyśleć o MM

• Mamusia
dg super że malutka przybiera 🙂 widzisz, po malutku do przodu 😉

taida co do przyspieszenia to chyba nic nie działa, dziecko samo zdecyduje kiedy wyjdzie :P ja próbowałam wszystkiego :P sex, schody, przysiady, skakanie na piłce, spacery, sprzątanie :P i skurcze raz są raz nie ma... samo przyjdzie :P

• Mamusia
taida napisał(a):
Hejka kochane jak się czujecie? 🙂 Ja umieram nie moge wstać z łożka tak mnie boli ale jakoś dam rade zastanawiam się co mogłabym jeszcze zrobic żeby bardziej podkręcić te skurcze może macie jakieś sprawdzone sposoby 🙂
po tym co piszesz to chyba juz czas jechac a nie czekac az Ci reke poda 🤪 hehe

• Mamusia
Gosia i tak niezle ze dajesz rade i masz sily w ogole probowac cos przyspieszyc hehe jaa to w sumie mam lenia takiego ze nie chce mi sie nic leze non stop niecierpie takiego stanu bo ja to jestem taka ze 5minut nie usiedze na dupie a teraz... bleee

ja mialam nocke spokojna pewnie daje mi odpoczac przed 🙂

• Mamusia
Oj dziewuchy Wy tu o wypiekach , a ja na diecie 🤪
Na siłownie nie poszłam , bo macie racje troszkę za wcześnie , ale za to wybrałam się do lasu na pierwsze bieganie i na pierwszy raz pobiegałam 15 minut i będę systematycznie zwiększać ten dystans aż do godzinki plus do tego mama mi kupiła książkę i płytę Chodakowskiej i dziś ma mi ją przywieść 🙂 wczoraj mąż mi zrobił zdjęcia w samej bieliźnie i jak to zobaczyłam to aż się popłakałam ale przynajmniej mam motywację i później sobie porównam 🙂
Co do karmienia to mam zamiar odciągać pokarm i dawać małej swój tak długo jak to będzie możliwe , póki co pokarmu mam sporo , z jednej piersi ściągam ok 110 ml tak co 3 h , więc nie jest źle , najważniejsze , że Poli wystarcza i nie muszę dokarmiać MM. Oby tylko laktacja utrzymała się choć do 3 m-ca. Położna mnie pocieszyła i mówiła , że jej córka tak karmiła rok czasu 🙂 Troszkę to podwójna robota , ale moje piersi już przywykły , nic mnie nie boli a ściąganie zajmuje mi 5 minut.
Giga - spóźnione , ale szczere życzenia urodzinowe, wszystkiego naj , szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu, oczywiście zdrowego dzidziusia i jak najszybszego powrotu męża 😘 A co do imion to ja dla chłopca miałam wybrane Tymek albo Aleksander , Hubert też mi się bardzo podoba , moja przyjaciółka ma synka Huberta 🙂 A dla dziewczynki od samego początku chciałam Polę ,więc tak się nie zastanawiałam , ale ładne są Maja , Natalka , Zosia , Hania, Agatka, Matylda 🙂
Ciekawe co tam u Paelli , pewnie już są w domu ...

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Ucichłam, bo dzis znow zawrót glowy z kredytem, ciagle cos trzeba donosic im, juz stracilam dzis nadzieje ze dostaniemy ten kredyt.
A do tego od rana jakies skurcze. od godziny sa co 15 min, wziełam prysznic, wygoliłam wszystko cos sie da 🙂 i czekam jak dalej sie potoczy. mam nadzieje ze to nastapi dzis 🙂 wiec jak cos to napisze do Dg 🙂

• Mamusia
dg to super że mała przybrała..a tak się niepotrzebnie martwiłaś 😉

mi dzisiaj czop odchodzi, robiłam coś w kuchni i nagle poczułam że coś mi poleciało, biało-żółtawa galaretka z białymi jakby nitkami..pierwszy raz takie coś widziałam i dość sporo tego było zdziwiłam sie bo myślałam że czop jest zawsze zabarwiony krwią ale poczytałam na necie że u niektórych tak on właśnie wygląda i teraz jak chodze siku to co jakiś czas jakiś kawałek mi wylatuje, mam nadzieje że w końcu coś ruszy. W sumie od nocy męcza mnie skurcze może coś w tym jest 😉 Jutro mam wizyte w szpitalu może już tam zostane, fajnie by było 😜

ula 3mam kciuki 😉

• Mamusia
Hej,
fajnie ze Wasze dzieciaczki rosna juz na tym swiecie...
moj rosnie ale w brzuchu, mam nadzieje ze nie urosnie za duzy 😜

Dzisiaj bylam na ktg i ANI JEDNEGO SKURCZU!!!!! wiec moja gin podarowala mi juz ten pitek bo mowi z e nie ma szans i mam przyjechac jak zaczne rodzic a kiedy o bedzie to nie wiem, bo z julkiem mialam juz dawno jakiejs pojedyncze skurcze a teraz cisza...

• Mamusia
Fela dużo kobiet tak robi że odciąga i daje z butli 🙂 a jak masz tyle pokarmu to super 🙂 napewno 3 mies. wytrzymasz a moze nawet i dłużej 🙂

Ula no w końcu się doczekałaś i coś się ruszyło ! 3mam kciuki !

Asiu i u Cb coś ruszyło 🙂 również 3mam kciuki żebyś w szpitalu została 😁 na porodówce 😁

Solenizantka moze to taka cisza przed burzą i nic nic i nagle się zacznie ! teraz jak Ula z Asią się rozpakują to i reszta się posypie pokolei 🙂 głowa do góry !

a ja w poniedziałek tak się źle czułam a dzisiaj wszystko ucichło nawet mnie tak nie kuło dziś tylko czasem twardnienie tylko i dzisiaj taka zasypiajaca jestem cały dzień... no i jutro do dentysty mam i zadzwonie rano sie zarejestrowac do gina bo chciałabym za jednym zamachem zalatwić jak bd juz w przychodni 🙂 ciekawe czy mnie w ogóle bd badać czy jak ostatnio ... zaraz musze iść się wykąpać ogolić tylko córcie musze zagonić spać ale puki co to ucieka... dobranoc dziewczynki

ULA , ASIA - lekkich porodów 😁

Wiadomość z ostatniej chwili :
"Hej Dorotka:-)Lila urodzila sie o godz 00.15.przez cc probowalam silami natury najpierw ale sie nie dalo:-(glowka sie stawiala i cofala:-(waga 3900a miala byc niby mala.leze jak kloda boli juz brzuch.napisze cos pozniej.a wiecej jak wrocimy do domu. Trzymam kciuki na reszte dziewczyn:-)"
Normalnie skończyłam karmić a tu taki sms! Z podniecenia chyba nie zasnę 🙂 🙂 🙂

JESZCZE RAZ GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMUSI!

• Mamusia
wiecie jak sie wkurzyłam... ;/ dzwonie tam do przychodni zeby do mojej gin isc dzis a nie jutro to wyobraźcie sobie że polożna mi mowi że moja gin na urlopie do wtorku ... ;/ no szlak mnie trafi a co lepsze wczoraj moja chrzestna była rejestrować moją babcie i ma wizyte na jutro do niej ... wkurzyłam się że nie wiem ... ;/ wiecznie na jakiś urlopach ale z tego co widze to jakaś ściema... jeszcze przed pojsciem do dentysty pojde tam osobiscie bo to na 2 koncu korytarza ... z 2 atrony nie mam ochoty wiecej tam chodzić ;/ bo co ona kurwa łaske mi robi że mnie przyjmie czy co ? nie rozumiem... ;/
a jeszcze dziewczyny mialam Wam pisać wczoraj jak się goliłam tam na dole ( za pomoca lusterka ) to wyglądam jakbym się otwierała już i sporo mlecznych uplawów mam... kurde nie wiem myślałam ze dzis pojde do niej to mnie zbada moze jak jej powiem a teraz to sama nie wiem co mam robic ... ;/

• Mamusia
giga no niestety tak to bywa z lekarzami... chociaż u mnie to zawsze parę dni przed mówiła pielęgniarka że lekarz idzie na urlop...

Upławami się nie przejmuj ja mam całą ciążę te mleczne upławy... a jak masz obawy to może idź do innego lekarza?

Ja dzisiaj w nocy miałam delikatne skurcze i modliłam się żeby nie zacząć rodzić nad ranem bo mój mąż dzisiaj w pracy nie dostałby wolnego, mogę rodzić wieczorem :P w co wątpię że się coś zacznie...

jak ja wam dziewczyny zazdroszczę, tym które już urodziły 😞

• Mamusia
Dg super wiesci 🙂

ursulina MOJE GRATULACJE!!

Asiu a Tyyy jak taam? 🙃

Gosiaaa tak bedziesz wypychac i wstrzymywac babika to sie obrazi i nie bedzie chcial wyjsc 😜 😜 😜

giga wiem co czujesz bo moja lekarka prowadzaca na urlopie na 2 tyg akurat teraz ale co zrobic, pewnie jakby mialy tak patrzec na kazda z osobna to nie miala by w ogole prywatnego zycia. Trzeba ich zrozumiec ze jak i nam tak i im sie nalezy 🙃 kiedys wroca hehe a zawsze jest tak ze nikt nie jest niezastapiony 😜

A u mnie nocka byla koszmarna skucze mnie meczyly spac nie moglam.. zawsze sie zaczynam denerwowac bo mojego nie ma w nocy bo w robocie i teraz ma tak dziwnie ze nie chcialabym zaczac rodzic jak go nie ma albo jak wroci o 5:30 i jechac do szpitala bo bedzie mi sie slanial na nogach po nieprzespanej nocce.Teraz mam jakies skurcze ale w sumie nie licze ich jeszcze hee ogladam DDtvn

• Mamusia
hej...
syla no też bym nie chciała rodzić sama po prostu 😜

śniadanie, przygotowanie obiadu i spacer na plac zabaw i boisko z córką i już chodzić nie mogę, wszystko mnie boli 🤢 🤢 musze wyciągnąć nogi.. choć i tak już do końca dnia ruszać się nie będę mogła... ciekawe co tam u asi, może też rodzi 😉

• Mamusia
Gosia wiem wiem jak to jest hehe mam to samo, fajnie zeby to bylo juzz ale wtedy kiedy maz w domu itd itd hehe 🙂 a TY od rana juz bylas gdzies? ja to tylko zawiozlam Nele do przedszkola bo zimno z rana to co bede chodzic hehe zjadlam sniadanie i leze hehe odbiore Nele o 12 i jedziemy na zakupy, Jade poszukac Nelce jakies cieplej kurtki bo rano bylo juz tylko 5st a wszystkie kurtki odpsrzedalam po niej zeby jej kupic nowa w tym roku hehe bo z tych kurtek nie umiala wyrosnac :P i jeszcze rajstopki i jakies adidaski do przedszkola(bo oni nie maja butow na zmiane) te co ma juz troche dojechane a kozaki to za cieplo zeby w nich biegala. Zas trampki to za zimno czy pol buty hehe moze pochodze to dzis w nocy sie ruszy hehe

w sobote mamy isc na urodziny do znajomego to kto wie kiedy malemu sie zacznie jak policze to albo popoludniu wtedy maz jest albow niedziele w nocy wtedy ma wolne heheh 😁 ale jak bede miala skurcze nawet co 20min to pojade bo jest szansa ze zrobia mi CC wczesniej jesli chodz troche bedzie rozwarcia :P

• Mamusia
ja wróciłam od dentystki 🙂 juz poleczyłam wszystkie ząbki co mi się w tej ciązy zaczeły psuć i kruszyć ! wiec jestem zadowolona 🙂 w sumie nie mam daleko a myślałam że spowrotem nie dojde ! dzidzius tak mnie uciska że nie wiem... też już mam dość i chce już urodzisz !!! brzuch mam bardzo opadnięty wieć licze że to już niedlugo !

• Mamusia
URSULINA gratulacje!!! wow coraz więcej już jest mamusiek 🙂 jeny jak Wam zazdroszczę 🙂 mi w niedziele mija termin zobaczymy kiedy coś się ruszy... w pon byłam u lekarza mówił znowu, że do porodu daleko 😞 3 razy męża wykorzystałam codziennie sprzątam, wczoraj poszliśmy z mężem na zakupy bez samochodu i nic. Uparte to moje dziecko 🙂 lekarz powiedział, że mam przyjść 14-go na kontrole to od razu poszłam się zarejestrować a babka do mnie, że w poniedziałek mam od 5 rano w kolejce się ustawić. Wrr wredny babsztyl.
A mam pytanie słyszałyście może o 2 tyg urlopie ojcowskim? jakie są zasady itp?

• Mamusia
Młoda to twoje pierwsze dziecko ? termin mamy ten sam widzę 😁 ciekawe która pierwsza :P ja jak nie urodzę to mam 15 wizytę u lekarza... ja też zazdroszczę mamuśkom :P

urlop ojcowski - mąż składa podanie u pracodawcy, trzeba go wykorzystać od razu w ciągłości 2 tyg (nie można dzielić), ale nie musi go brać od razu po urodzeniu, na wykorzystanie ma rok 🙂