Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kamisia akurat wczoraj moja lekarka napomknęła ( a propos spalonej na czerwono babeczki, która była u niej przede mną 😁), żeby lepiej w ciąży unikać mocnego słońca bo mogą pojawić się plamy zwłaszcza na twarzy a po drugie, ze dziecko w brzuchu ma i tak wysoką temperaturę więc nie powinno się go narażać na jeszcze wyższą. No i obiło mi się gdzieś o uszy, że mocne rozgrzanie ciała może spowodować krwawienie. Więc jeśli już to raczej z umiarem i filtrem...
Ale pewnie ile ludzi tyle opinii 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
tez slyszalam o plamach jakie moga wyskoczyc jak sie opala w ciazy
wczoraj bylam w h&m i chcialam w koncu kupic dzidziusiowi jakies body albo czapeczke ale bylam z moim synkiem i kurcze za nic nie pozwolil mi poszukac czegos fajnego 🙂 bo albo chcial siku albo byl glodny albo marudzil hehe i w koncu nic nie kupilam ale nadrobie to w koncu 🙂

• Mamusia
kamisia89 mnie lekarz powiedział, że w 14 tyg.można stwierdzić czy chłopiec czy dziewczynka. Byłam na ten czas bardzo nastawiona, że się już dowiem kto się we mnie ukrywa, ale maluch za bardzo się wiercił... 😆 Za tydzień mam wizytę u gina i bardzo możliwe, że maluszek w końcu pokaże nam co tam chowa między nóżkami 😁

• Mamusia
Jaki juz duzy maluszek 🙂 ja ide za tydzien w poniedzialek bede w 13t2d wiec napewno jeszcze plci nie poznam a juz tak bym chciala wiedziec kogo nosze w brzuszku 🙂
Kasiaaa ja w poprzedniej ciazy dowiedzialam sie w 16tc ze nosze chlopca 🙂

• Mamusia
hej 🙂widze ze dziewczyny myslicie co nosicie w brzuszku 🙂ja mam dzis usg...ale to jeszcze za wczesnie na poznanie plci... 🤨szkoda 🤨marze o corce... 😉czas pokarze.... 🙂mam nadzieje ze u malenstwa wszystko ok,stresuje sie dzis tym usg... 🤨pozdrawiam 😘

• Mamusia
Hej 🙂
Co do brzuszka to już musiałam kupić spodnie ciążowe bo wszystkie mnie uciskały, niektóre moje koleżanki mówią, że wyglądały do porodu tak jak ja teraz 🙂
Pytanko mam.... brałyście coś od bólu gardła? Strasznie mnie boli i kupiłam dziś aerozol UNIBEN, na ulotce nie ma wzmianki o ciąży ale pani mnie zapewniała, że jest on bezpieczny. Znacie?

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂
ja przez sobote, niedziele i poniedzialek sie tak zle czulam ze szok ale doszłam do wniosku ze to po kawie 🤨 nie moge pic kawy niestety 🤨 dzisiaj nie wypilam i jest wszystko ok 🙂
u mnie widac maly brzuszek szczególnie wieczorem, spodnie dopinam na gumke do wlosow bo na guzik mnie strasznie cisną:/ w poprzedniej ciazy tez bardzo szybko widac bylo mi brzuszek 🙂 poluje teraz na spodenki krótkie na gumce i nie moge nigdzie znaleźć 😉

• Mamusia
Mnie generalnie nie widać jeszcze brzuszka, ale jak się rozbiorę to widzę delikatnie zaokrąglone podbrzusze. Ja w domu chodzę tylko w dresach, a że większość czasu jestem w domu(niestety) to mnie nic nie uciska..Goshe takie spodenki we wszystkich kolorach są w orsay-sama oglądałam 😉

• Mamusia
ja tez raczej w getrach chodze bo najwygodniej 🙂 niunieczka mowisz ze w orsay widziałas?super tam nie zaglądałam jakos mi nie po drodze 😉 ale w sobote tam podjade 🙂dzieki za info 😁
Oliwierek śpi, mąż w pracy do 23 😞 a ja czekam 🙂

• Mamusia
Witam listopadówki 🙂

przyłącze się do was... termin mam na 23.11 wg. om ale na USG wyszło 20.11 więc chyba całkiem szybko się rozwija moje maleństwo 😉
03.06 mam następne USG... może będzie widać czy chłopczyk czy dziewczynka 😁 będę w 15 tygodniu