Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam brzuchatki,
u mnie ok, dzień mija jak codzień, Ania daje coraz bardziej popalić - łobuz mały. Od tygodnia maleństwo daje znać o sobie i od czasu do czasu posmyra mamusię od środka. Anię czułam dużo później.
Jutro mam wizytę, też czekam na wieści kto siedzi w środku brzuszka. Mam przeczucie, że druga dziewczynka będzie. Ale czuję się i wyglądam inaczej niż w poprzedniej ciąży. W poprzedniej ciąży też na tym etapie pojawiała mi się pomału ciemniejsza krecha od pępka w dół - teraz jeszcze nic. Za to pępek za chwile mi na zewnątrz wyskoczy. Mam taki brzuchol jak na 6 miesiąc. Waga - jakieś 4-5 kg na plusie. Ech oby do jutra, .........
Pozdrawiam wszystkie mamusie i brzusie...

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂u mnie tez ok...troche zgaga meczy...ale na szczescie juz nie wymiotuje 🙂mam delikatne mdlosci ale juz nie jest tragicznie 🙂narazie waga stoi w miejscu bo dopiero od jakiegos czasu zaczelam wiecej jesc,brzuszek rosnie i dzidzie tez juz czuje zwlaszcza wieczorami...jestem pewna ze to to bo juz poznaje te delikatne kopniaczki od wewnatrz 🙂z czasem zamienia sie pewnie w ostre kopniaki 🙂ja marze o corce i czuje ze bedzie cora...ale 3lipca mam wizyte to mam nadzieje ze sie w koncu dowiem 🙂zmeczona jestem,troche posprzalam i dalam sobie luz bo brzuch sie napina... 🤨pogoda na spanie 🙂a gdzie reszta mamusiek?pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki! U mnie z wagą jest tak: do 17tyg miałam -4kg, teraz jestem na +1kg, czyli w sumie 3kg na minusie od samego początku 🙂 Brzuszek jakby się zaokrągla, ale waga nie idzie w górę. Kolejna wizyta u gina 24.06 🙂 - jestem już prawie na półmetku 😁 Co do ruchów maluszka to nie czuje nic poza "przelewaniem wody" i delikatnym łaskotaniem 🙂 Poczekamy - zobaczymy 🙂 W Częstochowie pogoda podła... cały dzień leje 😞 Szkoda gadać... 😠 Kochane czy Was tez tak "rypie" krzyż? U mnie nie ma dnia, żebym nie wstawała z łóżka bez narzekania z jęczenia... czuję się jak staruszka 😮

• Mamusia
No mnie tez krzyz boli wzlaszcza jak sie poloze i chce wstac, teraz boli mnie od kilku godzin kosc ogonowa no naprawde jak staruszka sie mozna poczuc hehe ja nie czuje jeszcze ruchow ale licze ze jeszcze max 1 tydzien i poczuje 🙂 startowalam z wagi 52,5 od 5tc a teraz mam 55,5 masakra z Oliwierkiem do tej pory przytylam dopiero 1,5kg a teraz az 3 ale to wszystko chyba mi w brzuch i cycki poszlo bo nie widze nigdzie indziej roznicy 🙂 a brzuch to tez mam duzy i z pepkiem podobnie mam zaraz wyskoczy na wierzch a ta ciemna krecha tez sie juz pojawila 🙂

• Mamusia
u mnie jeszcze ani nie zmienił się pępek ani nie pojawiła się ciemna kreska, co do ruchów to nieraz czuje takie bulgotanie ale bardzo rzadko, dziś mam wizyte i ciesze sie z tego powodu bo czuje się ostatnio nie najlepiej doskwieraja mi bóle głowy i takie ogólne zmęczenie, byle co zrobie a czuje się jakbym cały dzien fizycznie pracowała. Mam nadzieje że mi to niedługo przejdzie

• Mamusia
mnie ta moja waga wkurza i nie daje spokoju 🙂 ale dzisiaj rano na czczo sie wazylam i mam 54,9 🙂 wiec chyba schudłam, nie mam juz zaparc to pewnie przez to 😁 czyli wychodzi mi 2,4 kg na plusie 🙂
Chyba przestane jezdzic na rowerze bo strasznie szybko sie mecze:/

• Mamusia
hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ale robiliśmy remont i nie miałam czasu 🙂 mam do Was pytanie czy boli was brzuch? tzn kręgosłup bok i dół brzucha tak jakby jajnik? to mnie troszkę niepokoi od 3 dni:/ a co do wagi to ja przytyłam tylko 1,5 kg wydaje mi się mało ale im mniej tym lepiej dla mnie byle by dzidziuś był zdrowy 🙂 pozdrowionka 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny,
ja dzisiaj byłam u lekarza i moje maluchy dalej nie ujawniły swoje płuci, ale lekarz mówi ze na prenatalnych w 20 tyg to juz na bank bedzie widac.
U maluszków na szczęscie wszystko ok, co do pobolewania brzucha to dzis rozmawiałam z lekarzem tez mówił ze wszystko się naciąga i to stąd.

• Mamusia
Cześć kochane! U mnie tez nie najgorzej... Mam bóle kręgosłupa i brzuszka..od niedawna martwią mnie tylko takie bóle np. dwa razy dziennie pod brzuchem..dosc dziwne uczucie..jakby cos tam się robiło;p itd. tłumacze sobie, ze to rozciąganie.., albo od kręgosłupa..'
CIESZĘ SIĘ, ZE PRAWIE U KAZDEJ DOBRZE.
W CIĄŻY TO KAZDA JAK STARUSZKA TU ZABOLI, A TAM STRZYKNIE HEHE .
Ja przytyłam juz 2 kg, choc moze teraz więcej..

• Mamusia
Mnie tez brzuszek pobolewa jak przesadze z wysilkiem wiec staram sie nie forsowac...zostawie wieksze pozadki na koniec ciazy 🙂moj syn wykonczy mnie psychicznie...dzis juz przegial na maxa...non stop o wszystko bek...masakra jakas... 🤨juz sie nie moge doczekac jak pojde spac.. 😉czy ktos slyszal o buncie czterolatka...bo na wszystko nie 😉?o buncie dwulatka to wiedzialam hi 😉
Teraz to jest pikus te nasze kilogramy...ja sie boje tak 6-7msc bo wtedy najwiecej tylam a no koniec bylo plus 20 🤪ciekawe jak bedzie teraz...najgorzej jak pojade na wakacje do tesciowej i te jej pyszne jedzonko,to az sie boje 🤪
pozdrawiam

• Mamusia
Co do bólów głowy to ja też mam ...ale ja przed ciążą cierpiałam na okropne migreny, leczyłam się w związku z tym neurologicznie i brałam silne leki. Teraz głowa boli mnie znacznie rzadziej i już nie tak jak wtedy... ale jednak....Najciekawsze jest to, ze jestem niskociśnieniowcem, a co idę do ginekologa i mierzą mi ciśnienie mam książkowe 🙂 więc nie wiem czy przez emocje czy to taki efekt uboczny ciąży 🙂

• Mamusia
malinka moj maly to jeszcze gorzej bo on wszystko robi na przekór 🙃 wszystko doslownie, o co tylko go poprosze ehh mam nadzieje ze to mu minie 😁 ogolnie to grzeczny 😁
mnie glowa nie boli ale ten kregoslup wieczorem albo kosc ogonowa to masakra 🤢
Ale w czerwcu mam imprez takich plenerowych 🙂 juz nie moge sie doczekac 🙂 najpierw 23.06 mąż ma z pracy impreze taki piknik rodzinny 🙂 mnóstwo jedzenia, picia, dla dzieci zamki dmuchane porozkladane place zabaw i multum konkursow z nagrodami i najlepsze ze wszystko za darmo 😁 😁 ,29.06 nasz supermarket REWE organizuje grila, ma grac jakis zespół i tez duzo zabawy dla dzieci 🙂 a 30.06 Oliwierek ma zakonczenie przedszkola, ma byc wielki piknik z motywem cyrku 🙂 super 😁 oby tylko pogoda dopisała 🙂

• Mamusia
dziewczyny jestem przerazona...w nocy dostalam jakiegos klucia w dole po lewej stronie brzucha...i tak do rana chwila przerwy i znow to samo...brzuch jakis twardy i dziwnie opadl...martwie sie jak cholera!!!ide na wizyte do poloznej moze mnie na usg skieruje... 😞

• Mamusia
hej ja juz po wizycie...oczywiscie o usg moge pomarzyc...brzuch pomacala,zrobila badanie moczu i to wszystko...jezeli bole sie naostrza,pojawi sie krwawienie to mam sie zglosic jeszcze raz.. 🤨narazie bol minal,nie wiem co to bylo w te noc...mam nadzieje ze z malenstwem wszystko ok.. 🤨

• Mamusia
goshe napisał(a):
jezu ale oni tam sie martwia o zdrowie ciężarnej... nawet glupiego usg nie zrobili... mam nadzieje ze to nic takiego nie bylo

dokladnie... 😞ja mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok....dzwonilam do polskiej kliniki ale ginekolog bedzie dopiero za tydzien 😞narazie bol minal ale boje sie jak nie wiem,jeszcze sie z moim poklocilam bo tez zero wsparcia z jego strony,ja sie martwie czy wszystko ok a on mi prawie zarzucil ze sobie wymyslam sama problemy.Pol nocy nie spalam bo klulo mnie w tym brzuchu,wzielam no spe na pusty zoladek i zwymiotowalam a on mi powie ze sobie wymyslam 😞

• Mamusia
ja miałam takie kłucie w dole brzucha i okazało sie ze mialam zapalenie pęcherza spowodowane uciskiem dostałam jakies tabletki z zurawina i mi troche przeszło.

Dziewczyny mam pytanie wyszły mi słabe wyniki z krwii heboglobina strasznie mi leci znacie jakies naturalne sposoby żeby ją podnieść????

• Mamusia
magdasc napisał(a):
ja miałam takie kłucie w dole brzucha i okazało sie ze mialam zapalenie pęcherza spowodowane uciskiem dostałam jakies tabletki z zurawina i mi troche przeszło.

Dziewczyny mam pytanie wyszły mi słabe wyniki z krwii heboglobina strasznie mi leci znacie jakies naturalne sposoby żeby ją podnieść????[/quote

nic nie mow tu mnie nawet ginekologicznie nie zbadali... 😞martwie sie i nie wiem co robic... 😞

• Mamusia
Malinko dopiero teraz przeczytałam. Zmartwiłam się Tobą...Dla spokoju powinnas miec usg..Mnie tez pewnej nocki obudził podkreslam obudził(więc musiał byc spory) ból podbrzusza..
Kłucia w nocy tez miałam raz z lewej raz z prawej..wtedy staram się zmienić pozycję i delikatnie pomasować..jakoś na szczęscie pomagało.. Może rzeczywiście to tylko ucisk dziecka na coś..moze tak się ułozyło.., albo jajnik się przeziębił, albo zapracia masz, albo pęcherz, albo wzdęcie jelita..
Pilnuj się i obserwuj.
Na poprawę hemoglobiny polecam jesc rodzynki plus pić kazdego dnia sok z buraka lub jesc buraki, ale systematycznie!!

• Mamusia
Moja dzidzia zaczela stukac w brzuszek...uff troszkemi ulzylo ze sie odezwala bo juz sie balam 🤨przyznam wam sie szczerze ze nie bralam zadnych witamin bo nie moglam przelknac...ale po nocnej akcji stwierdzilam ze czas zaczac powaznie do tej ciazy podchodzic i zmusilam sie do polkniecia kapsulki...moze mi witamin brakuje... 🤨