Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej 🙂
Zeberka 2,9cm to dluga szyjka , ja mialam 10.10. na wizycie 3,6cm wiec tez dluga i tez dopochwowym mnie badala 🙂
Mnie tez ciekawi początek porodu Kasi i sam poród, ile malutka wazyla i wogole 🙂 🙂
Mój M. ma dzisiaj wolne i jedziemy do miasta niedlugo na zakupki 😁

• Mamusia
Goshe pytałam lekarkę czy jest jakaś zależność między długością szyjki a terminem porodu ale powiedziała, że nie i że można z krótką chodzić długo albo długa może się migiem skrócić 🙂 na podstawie wód stwierdziła tylko, że jeszcze się Mała nie wybiera raczej 🙂
Ja też jestem ciekawa zwłaszcza, że przy pierwszym porodzie nawet nie wiadomo tak naprawdę czego się spodziewać 🙂 ja się boję, że nie będę wiedziała kiedy iść do szpitala 😁

• Mamusia
Cześć kochana
ja tez kupiłam pampersy new born 1
Gosha co ty mówisz już by Cię łapały takie mocne skurcze a później powtórzyło Ci się jeszcze czy nie? ale już widzę minę waszych znajomych 😁
a co do Kasi to tez jestem strasznie ciekawa co nam powie i w ogóle jak przetrwała poród
powiem wam że u mnie dzisiaj w nocy była koszmarna pogoda okropnie wiało padało ja to miałam wrażenie że jakby jakąs wichura była

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
Ale się cieszę że Kasia już po wszystkich - super, a jeszcze w piątek wieczorem z nią rozmawiałam - nieźle. Ja już się w zasadzie nie mogę doczekać jak zobaczę mojego Bobaska - już bym chciała być po wszystkim 🙂))
Też mam pampersy newborn - z tego co czytałam najlepiej wchłaniają. 😉

• Mamusia
Hej kochane 🙂
dziewczyny a w co pakowałyście rzeczy do szpitala dla siebie i maluszka , ja spakowałam swoje rzeczy w torbę sportową a maluszka podobnie tylko w taką dla dzieci mniejszą , ale jeszcze nie wszystko spakowałam np( talerzyk ,kubek itp.) a już nie ma możliwości żeby to wcisnąć 😮 .I tak się zastanawiam czy nie przepakować się w walizkę na kółkach tą średnią mam , ? ☺️
a wy w co się spakowałyście? 😉

• Mamusia
Malwa, ja spakowałam wszystko w jedną taka niewielką torbę sportową. U nas nie trzeba dużo zabierać do szpitala, wszystko zapewniają. A dla Małego potrzebuję tylko pampersy i chusteczki mokre, nic więcej. Przygotowałam ciuszki na wyjście ze szpitala i Mąż je weźmie jak po nas przyjedzie.
Co szpital to inaczej.

• Mamusia
kurcze u nas to sporo tego jest , ja spakowałam szlafrok 3 koszule i 2 ręczniki i już cała torba 😮 oczywiście jeszcze kilka rzeczy upchnełam 😉 dla maluszka też wszystko muszę wziąć 3-4 komplety ubranek pampersy chusteczki , pieluszki tetrowe , ato to kremik do pupci i takie tam , a miejsca już nie mam 🤨

• Mamusia
Tak, widziałam Ole Kasi; ), ale ns zdjęciu. Niestety muszę lezec jak wiadomo i nie mogę do nich jechać. Ja ledwo spakowalam się w dużą torbę na kółkach i mniejszą. .. ten szlafrok, koszule, reczniki , podkłady , podpaski te wielkie zajmują naprawdę mnóstwo miejsca. Ledwo mąż zasunal te dwie torby. Nawet mam dwie rolki ręcznikikow papierowych bo ponoc warto miec.
Malwa na przeziębienie dobry jest sok z dzikiej rozy z woda letnia i miodem. Do tego rutinacea max . Do plukania gardla dobra woda utleniona.

• Mamusia
A właśnie co do rzeczy dla Maluszka ja przygotuje w domu i mąż podrzuci (te na wypis) a muszę mieć tylko oliwkę, chusteczki mokre i kilka pampersiaków 🙂 Właśnie muszę oliwkę odkupić Julce bo sobie pożyczyłam do ciała 😁 smaruje się twardo bo nie chce rozstępów 🙂
lecę prasować 🙂

• Mamusia
Agatka juz wiecej skurczy nie mialam, tylko wtedy u znajomych, nie wiem od czego byly ale byly dosyc mocne 🤨 dzisiaj tez spokoj, tylko czasem takie lekkie przepowiadające mam ale te to norma w tym etapie ciąży 🙂
No to spora kobitka z coreczki Kasi 🙂
Ja jeszcze sie nie spakowalam 🙂ale dzisiaj to zrobie, dla maluszka nic nie biore bo wszystko mają a dla siebie takie osobiste rzeczy tylko - szlafrok, bluzki pizamkowe z dekoldem i spodnie do spania bo w koszulach jednak bede sie zle czula, kosmetyki, staniki do karmienia i majtki bawelniane 🙂 resztę rzeczy tez dają 🙂