Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to tak samo jak Oli jak byl malutki, za nic nie chcial pic tej herbatki, on od poczatku byl niejadek straszny i do teraz tak, mowi ze nie lubi jesc i ze jedzenie to kara dla niego ehh ale Fabianek jest inny On z checia ja pije 🙂wogole z Niego taki zarlok ze szok 😁 na cycka to tak sie rzuca jakby nigdy nie widzial heh 😁

• Mamusia
Mój Kacperek jest juz całkowicie na mleczku Bebilon 🙂 robi po nim kupkę raz dziennie i nie zauważyłam zeby miał z tym problem. Mamy juz prawie stały rytm nocy karmie go zazwyczaj o 19/20, kąpie ok 20:30 zasypia ok 21:30 i budzi sie dopiero ok 1:00 (daje mu butle, zmieniam pampersa- zajmuje nam to razem z zaśnienciem 30 minut) nastepną pobudke mam o 5:00 🙂

• Mamusia
u nas raczej nie ma stalego rytmu jedzeniowego tzn młody od jakiegos czasu w dzien jak nie spi to bardzo czesto domaga sie cyca, wieczorem zasypia okolo 22 😲 i budzi sie na jedzonko dopiero po 4-5h 😁 dzisiaj np. jak zasnął po 22 to obudzil sie po 23 zeby dojesc mleczka i jak zasnął to dopiero obudzil sie o 5.30 🙂 🙂 🙂 takze cala noc przespana bez pobudki 😁 tzn jak pisze obudzil sie to znaczy ze zaczyna mlsakac i sie wiercic-to jest znak ze jest juz glodny, on ma zawsze zamkniete oczy w nocy i je przez sen 🙂

• Mamusia
Dzien dobry 🙂
my juz od 7 rano jesteśmy na nogach byłam z Kacperkiem na pobraniu krwi biedactwo musiało byc kute ale dzielny był prawie nie płakał moj mały mężczyzna 🙃
dziewczyny ale wasze maluszki długawo spia 🤪
moj w nocy to regularnie sie budzi co 3 godziny maks 4 na jedzonko 🙂
ale wczoraj Kacperek zrobił kupiurę ze ło 🤪 ale akurat przebieranko trafiło na tatusia umymrał sie razem z nim 😁
a bylismy dzisiaj na pierwszym spacerku a wy dziewczyny chodzicie na spacery czy jeszcze nie?

• Mamusia
Agatka co ty mowisz nie chodzilas wczesniej na spacery z Kacperkiem?
Ja bylam pierwszy raz jak Fabian mial 7 dni, polozna akurat przyszla i mowi ze ladna pogoda i mozemy isc, myslalam ze to za wczesnie ale skoro doswiadczona kobieta tak mowi to trzeba sie sluchac 🙂
Malutki spi od 8 rano 🤪 szok doslownie 🙂 w dzien to chyba drugi raz mu sie tak zdarzylo 🙂
My pierwsze szczepienie mamy dopiero 27 lutego 😮 tak tu jest niestety ehh

• Mamusia
AGATKO przepraszam cie ale jestem w szoku...nie bylas wogole jeszcze na spacerku?tu w UK kaza odrazu wychodzic nawet nie wietrzyc...i tak zrobilam mlody po okolo 5dniach po wyjsciu ze szpitala byl na dwu godzinnym spacerze.... 😉wydaje mi sie ze w Polsce troche przesadzaja ale to jest moje zdanie 😉polozna wrecz namawiala mnie do wyjscia powiedziala ze musze wychodzic bo dla dziecka dobrze i dla mnie zebym nie zwariowala w czterech scianach he 😉
Odkrylam metode na usypianie malego...dzwiek suszarkiuspokaja go natychmiast...spal dzis w kolysce a nie z nami... 🤪ten dzwiek puszczam z you tube zeby sobie suszarki nie spalic he 😉

• Mamusia
mojego tez dzwiek suszarki uspokaja, Malinka dzieki na pomysl z youtube heh bede mu puszczac 😁 a Fabianek spi z nami, mamy duze lozko wiec spokojnie sie miesci i nam wygodnie, a to z mojej wygody bo nie chce mi sie wstawac w nocy jak tylko zajęknie 🙂 jeszcze z miesiac bedzie tak spac a potem do lozeczka 🙂 jemu widze ze to obojetne gdzie spi, czy to w lozeczku, czy w wozku czy w bujaczku 🙂 bezproblemowy jest hehe

• Mamusia
goshe napisał(a):
mojego tez dzwiek suszarki uspokaja, Malinka dzieki na pomysl z youtube heh bede mu puszczac 😁 a Fabianek spi z nami, mamy duze lozko wiec spokojnie sie miesci i nam wygodnie, a to z mojej wygody bo nie chce mi sie wstawac w nocy jak tylko zajęknie 🙂 jeszcze z miesiac bedzie tak spac a potem do lozeczka 🙂 jemu widze ze to obojetne gdzie spi, czy to w lozeczku, czy w wozku czy w bujaczku 🙂 bezproblemowy jest hehe

Goshe zazdroszcze ci tego spokoju u twojego synka... 😉moj nerwus jest...drze sie ze masakra az uszy puchna...znowu sie podrapal paznokciami...mial obciete nie wiem jak to zrobil... 🤨i nie wiem po kim taki krzykacz ale gracjan byl taki sam...musze przetrwac 😉

• Mamusia
Agatka serio, jest piękna pogoda jak na tą porę roku więc spacerujemy ile się da 🙂 my wyszliśmy po dokładnie 11 dniach bo wtedy czułam się już na siłach po cesarce 🙂 Na Julkę też działa suszarka, chociaż ta z youtuba mniej:d
Goshe my też spimy razem:d też z wygody:d

• Mamusia
witajcie kochane!!
czytam Was, ale nie mam kiedy napisac...
dzisiaj się zebrałam i z góry przepraszam za błędy itd., ale piszę jedna reka..
właśnie przeniosłam Laure z siedzonkiem z auta i mnie boli w brzuchu.. 😞, kurcze nie ma kto pomoc, a człowiek tyle razy musi dzwigac.., a po cc nie wolno...czasem az się boję.., żeby mi nic nie było
we wtorek mam dopiero wizyte u gina-nie miał wcześniej wolnych miejsc. Ciekawa jestem co mi powie...
mała nasza jeszcze nie szczepiona, bo ja chora, a maz jeszcze gorzej chory i nie ma kto jechać..non stop boje się o mała, żeby się nie zaraziła.. nasza jest już tylko na mleku z butli.. dostała uczulenia na moje mleko niestety jadłam mase nabiału z braku czasu i klapa.. 😞 szkoda, ze wiele ludzi jest tak mało inteligentnych i musi cos głupiego dogadać jak się nie karmi już piersią..
ja tam wszystko rozumiem..bo to jest tak:
niektóre nie chcą karmic piersią- uważam, ze to ich sprawa i nie nam to oceniac..
niektóre karmia, a dziecko nie przybiera na wadze i trzeba dokarmiać
niektóre maja alergie i tez trzeba dawac z butli, a niektóre nie maja po prostu pokarmu
albo za chiny ludowe nie wychodzi im karmienie i wpadają az w depresje, bo presja otoczenia...
MOIM SKROMNYM ZDANIEM NIE WOLNO DOKUCZAC I TRZEBA UWAZAC NA TO CO SIĘ MÓWI.
mam mase przykładów..moja kolezanka przez swoja tesciowa wpadła w depresje, bo nie wyszło jej karmienie, a tamta jej dokuczała...tak nie wolno!!
mnie moja mama tez karmiła tylko 1, 5 miesiąca..-tak, jak ja.. i wyrosłam na zdrowa dziewuche 😜
a mam koleżanki, które tylko karmia piersią, a dzieci non stop chorują!! nie ma znaczenia...
czekam na Wasze opinie...ja jestrem zbulwersowana ta nagonka na karmienie piersią...
poza tym moja mała zmienia się każdego dnia..potrafi przespać 5h w nocy.., ale to róznie bywa...
niekiedy zasypia około 2 w nocy dopiero..
w dzień lubi już się czyms interesować.., lubi żeby się z nia było..kupki robi już każdego dnia , wczoraj nawet dwie! generalnie nie je dużo i należy do szczupłych dzieci..

• Mamusia
Zeberka napisał(a):
Ja nic nie podaje do picia Julce. Ilia , Kamisia a Wy karmicie piersią?
Ilia to super, że poszły bąki przynajmniej Mu ulżyło trochę 🙂

Ja wciąż próbuję ale mam tak mało pokarmu, że muszę dokarmiać. A w ostatnich dniach prawie wcale nie mam i myślę, że to stąd te problemy z kupką małego.
Ta półleżąca pozycja naprawdę jest cudna, dziś tez się sprawdziła 🙂
Będąc na spacerze, spotkałam moją położną, powiedziała, że w takich sytuacja należy dopajać dziecko. Zaopatrzyłam się juz w koperek i rumianek i od dziś będę podawać.

Dziewczyny, czy Wy też miałyście takie załamanie laktacyjne??
Ja ostatnio prawie wcale nie mam mleka a tak bardzo chcę karmić piersią 😞

• Mamusia
Ila ja Ci nic nie podpowiem bo karmie butla
dziewczyny ja tam sie nie gniewam nikt mi wczesniej za bardzo nie powiedzała ze moge już wychodzic a jak sie babci zapytałam to mnie zezwała i powiedzała że po 3 miesiacach najwczesniej (bo nie mam rodziców ani tesciów) teraz mi do dopiero lekarka powiedzała ze mam wychodzic i codziennie mam zwiekszac czas szfagierka tez pare dni temu juz mi zaczeła mowic zeby wychodzi ale nadrobie dzisiaj byłam na 15 min jutro juz na 30 min wyjde 😉

• Mamusia
Ja to już nawet po sklepach chodzę z małym ;-) Jeśli chodzi o karmienie to ja ściągam mleko laktatorem i podaję butelką, bo mały nie umie ssać moich wklęsłych brodawek ;-( mleka mam mnóstwo, zaczęłam je mrozić. Najgorsze, że młody śpi w nocy po 6-7 godzin, a ja mimo wszystko muszę co 3-4 wstawać i ściągać mleko, bo cycki mi eksplodują od mleka ;-) Ja też jestem zdania, że każda matka powinna postąpić z karmieniem tak jak chce, tak aby i ona i dziecko było zadowolone. Ja nikogo nie słucham w żadnej kwestii, robię wszystko intuicyjnie i mam gdzieś dobre rady cioć, mam i teściowych ;-)

• Mamusia
AGATKA91 napisał(a):
Ila ja Ci nic nie podpowiem bo karmie butla
dziewczyny ja tam sie nie gniewam nikt mi wczesniej za bardzo nie powiedzała ze moge już wychodzic a jak sie babci zapytałam to mnie zezwała i powiedzała że po 3 miesiacach najwczesniej (bo nie mam rodziców ani tesciów) teraz mi do dopiero lekarka powiedzała ze mam wychodzic i codziennie mam zwiekszac czas szfagierka tez pare dni temu juz mi zaczeła mowic zeby wychodzi ale nadrobie dzisiaj byłam na 15 min jutro juz na 30 min wyjde 😉

Moja tesciowa tez mi mowila ze kiedys z dzieckiem mozna bylo wychodzic dopiero po chrzcie...takie jakies zabobony...i ludzie tak czekali hi 😉tylko wspolczuje tym matka bo mozna oszalec caly dzien w domu... 😜