Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja okrez z Oliwierkiem dostalam dopiero po 15 miesiacach od porodu 🤪 mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie, a rowno rok cyckiem karmilam 🙂
Pampersa luzno nie zalozylam wrecz przeciwnie, zawsze dosc mocno mu sciskam 🙂 chyba poszukam innych pieluch moze te rosmanowe sa dobre?
Malinka ja mam taki bujaczek i dobrze nam sluzy, maly bardzo lubi wibracje i małpkę 😁

a karuzelke taką i maly tez wpatrzony w zwierzatka 🙂

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
goshe napisał(a):
ja okrez z Oliwierkiem dostalam dopiero po 15 miesiacach od porodu 🤪 mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie, a rowno rok cyckiem karmilam 🙂
Pampersa luzno nie zalozylam wrecz przeciwnie, zawsze dosc mocno mu sciskam 🙂 chyba poszukam innych pieluch moze te rosmanowe sa dobre?
Malinka ja mam taki bujaczek i dobrze nam sluzy, maly bardzo lubi wibracje i małpkę 😁

a karuzelke taką i maly tez wpatrzony w zwierzatka 🙂

no wlasnie o tym lezaczku mysle 😉 😜 🤪
a karuzelke mamy taka:

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3486511.htm?CMPID=GS001&_$ja=cgid:12415423590|tsid:41361|cid:166598910|lid:47689743030|nw:g|crid:33458842950|rnd:146996962266912829|dvc:c|adp:1o3

😉

• Mamusia
hej dziewczynki.
mam do was pytanie... byłam dzisiaj z małą na szczepieniach i lekarka kazała mi kupić coś przeciwgorączkowego na wszelki wypadek np. panadol dla dzieci... w aptece mówiłam że mała ma dopiero 7 tyg. a w domu doczytałam się w ulotce że tego leku nie podaje się poniżej 3 miesięcy... i teraz nie wiem jak mam jej to dawkować i czy w ogóle powinnam jej to podać... boję się że dostanie mi w nocy gorączki 😞 podawała któraś z was ten panadol?

• Mamusia
Witajcie. Ja piore w bambino . Ślicznie pachnie. Okres miałam w święta. Lalo się jak z kranu, ale nic nie bolało . Szczepilismy 6w1 ok 200 zl zaplacilismy.Malej nic nie było. Kolezanki corka miala temperature i gorączkę, po czopku przeszlo. To nic, ze napisane jest, ze od 3 miesiaca. Na viburcolu też tak piszą, a podaje się i wiele innych lekow takze tym się nie sugeruj.

• Mamusia
TO BABYDREAM sa dobre mowicie? sprobuje paczke bo te pampersa sa jakies lipne...
Iskierka ja nie pomoge w przeciwgoraczkowych bo Oli jak byl maly to nigdy nie goraczkowal, przy szczepieniach tez..teraz dla Fabianka kupilam paracetamol w czopkach ale tez pewnie sie nie przyda
Niunia26 wiem cos o tym dwojka w domu to masakra hehe jak jestes sama bez pomocy 😁

• Mamusia
ja dziewczyny tak jak juz pisałam używam dady 2 i narazie mi się sprawdzają 😉
nynus dopiero mi teraz usnoł bylismy tez na spacerku a w zasadzie wyszliśmy tylko na podwórko bo mam dzisiaj lenia i nie chciało mi sie dalej chodzic czeka mnie prasowanie czeka kurcze ...
Kacperek po szczepieniu miał goraczke przez cały dzien go trzymało 38 a rano mialo przeszlo 39 wiec wtedy dalam mu czopek paracetamol ale juz nie długo bedzie miał 3 miesiace wiec bedzie mozna podac jakis syropek

• Mamusia
Heja. Właśnie wróciliśmy ze szczepienia, myślałam, że mi serce pęknie, mały tak strasznie płakał 😞 Mąż go trzymał a on była aż bordowy. Wasze maluchy też dostały 3 kłucia w nóżki?
Kupiłam już czopki paracetamol na wszelki i altacet w żelu bo podobno mogą boleć te miejsca gdzie były kłucia i tam żel można miejscowo stosować.

• Mamusia
My póki co używamy Pampers bo mamy zapas jeszcze trzy opakowania 2 tych białych i 3 trójek Jula dostała od prababci 🙂 potem zobaczymy 🙂
U nas nie było gorączki ale pytałam pani doktor co podać w razie czego to mówiła, że jak chcemy to żeby kupić Pedicetamol 🙂 no i oczywiście tak jak Goshe mówi mogą być czopki.
Jula dziś ma kiepski dzień i płacze. Dopiero pół godz temu usnęła.
Ilia my mieliśmy 2 kłucia bo szczepionka 5 w 1.

• Mamusia
moja Wika miała dwa wkłucia w nóżki i jedno w rączkę a rota doustnie...
ja sama zęby zagryzałam przed każdym wkłuciem ale córcia była dzielna i szybko się uspokajała...
gorączki nie miała i siniaczki tez się nie zrobiły więc jest super 🙂 nawet nie grymasi.

• Mamusia
Ola miała szczepienia w 2 nóżki i jedną w rączkę. Mówię o szczepieniach acelularnych 🙂 Na szczęście obyło się bez gorączki, ale paracetamol w czopkach miałam w apteczce 🙂 Miałam robić okładziki w miejsca wkłuć z pół szklanki przegotowanej wody i łyżeczki sodki. - Mała nie miała siniaczków ani nic. Krzyczała tylko niesamowicie przy szczepieniu 😞 Nawet 2 razy się zaniosla - biedna 😞 Teraz na początku lutego czekają nas kolejne szczepienia...eh... muszę wziąć jakieś relanium przed... 🤢 🥴

• Mamusia
hehe ale slodko sie smieje malutka 😁
moj Fabusiek tez wklada raczki do buzki ale nie slini sie narazie wcale 🙂 zreszta ząbki u niego to wyjda pewnie tak jak u Oliwierka czyli pierwszy zabek w 10 miesiacu 🙂
my dzisiaj 2 miechy konczymy 😁 😁 😁 moj chlopczyk duzy 🙂