Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć dziewczynki 🙂 ja już jestem po wizycie. Mała waży ok 2.5 kg 😉 Wszystko pozamykane, pani doktor stwierdziła, że z ilości wód płodowych wynika, że Mała jeszcze się nie spieszy 🙂 w przyszłym tyg mam skoczyć na ktg no i GBS mam zrobić. On nie jest chyba refundowany tak?
Dziś zwątpiłam bo dzwoniłam do laboratorium mikrobiologii , zeby zapytać o cenę tego badania a pani mnie pyta co to jest i po co to się robi 😁

• Mamusia
Kasiu, jeszcze godzinę przed akcja możesz nawet nie wiedzieć, że coś się zacznie, więc spokojnie ;-) Byłam wczoraj na wizycie i niestety za szybko starzeje mi się łożysko. Muszę teraz obserwować ruchy dziecka i co dwa tygodnie chodzić na kontrole. Poza tym wszystko ok. Młody wielki kloc jak jego brat. Jestem w 32 tygodniu, a on waży już 2255g, lekarka powiedziała, że znów przy porodzie będzie około 4 kg ;-( Wg wymiarów to mały jest na 34 tydzień, więc może jednak uda się urodzić przed Świętami. Najważniejsze aby był zdrowy. Miałam to USG Doppler, sprawdziła wszystkie przepływy i każdy narząd działa prawidłowo i jest na swoim miejscu, uff.

• Mamusia
Kasia wiesz co Niunia26 ma racje, moja kolezanka nie miala zadnych objawow porodu choc miala juz ciaze donoszoną i nagle przed sklepem chlusnęły jej wody 🤪 , pojechali z mezem do szpitala i tam po kilku godzinach dostala skurczy i w koncu urodzila synka 😁 takze wszystko moze sie zdarzyc 😁 😁
Niunia ale duzy synus 😁 dobrze ze wszystko ok z malenstwem 🙂

Jak tam spałyście? ja dobrze nie licząc latania do kibelka 🙂

• Mamusia
Faktycznie, może Olka narobiła alarmu a teraz sobie czeka cwaniara... 😁 Nie pozostaje nic innego tylko czekać 🙂 Ja spałam b.dobrze, do wc wstałam może z 3 razy. Ale dziś ładna pogoda, słonko świeci, cieplutko...aż miło 😁 Wiecie co..., wczoraj chciałam zbałamucić męża, ale jakoś po kilku minutach mi się odechciało...cholera...libido mi chyba spadło 😁 Odpuściliśmy... Najlepsze jest to, że jak mąż się do mnie zbliża to mała wariuje...kopie, wierci się... No kurde zazdrośnica 😁 😁 😁

• Mamusia
no wlasnie nawet w badaniach nie refundowanych nie ma tego badania 😮 bardzo dziwne ale sie spytam we wtorek dla pewnosci... 🙂
mi maly tez tak dokazuje w brzuchu ze szok czy to dzien czy noc nie ma roznicy, zawsze jak wstaje w nocy siku albo do Oliwierka to maly od razu kopie 😁

• Mamusia
Oj pilnuje... 😁 Jak tylko słyszy, że mąż wraca z pracy to odstawia jakieś akrobacje...jak nic będzie córunia tatunia 😁 Przypomniało mi się co opowiadała mi moja koleżanka... jej córka ma teraz 3 latka i ostatnio na swojej imprezie urodzinowej mała odpaliła taki tekst do mamusi siedzącej na kolanach męża: "Ej...ja mam dziś urodziny, idź po tort i zostaw mojego tatusia w spokoju i znajdź sobie swojego!" Wtuliła się do taty i za cholerkę nie chciała go puścić... Koleżanka w szoku do dziś :P Mam nadzieję, że nie czeka mnie to w przyszłości 😜