Skocz do zawartości

Kto dowiedział się właśnie że zostanie mamusia? zapraszam | Forum o ciąży

mysiunia25

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja w pierwszej ciazy wrecz bylam przekonana ze bede miala córcie i bylam w szoku kiedy lekarz powiedzial ze bedzie chlopiec hehheheale szybko sie przestawilam ze bedzie synus 😘 😘 😘
teraz czuje rowniez ze bedzie dziewczynka wiec pewnie znowu chlopak wyjdzie 🙂ale niby tez jak niunieczka mieso mi smierdzi, co chwile mi wyskakuja jakies krostki i moglabym jesc caly czas nalesniki z dzemem 😁

a zasłabnięć i omdlen wcale nie mam

• Odpowiedzi 337
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
co do 1 ciąży mąż raz spytał czy będzie córka a ja chwilę wsłuchałam sie w siebie i powiedziałam nie ;D potem lekarz potwierdził moje przypuszczenia, nie miałam żadnych zachcianek poza ciastami ;p
teraz to bigosu zachciało mi sie ;p ale ogólnie owoce i słodkie rządzi

• Mamusia
Cześć 🙂
Tydzień temu byłam na kolejnym USG. Mój mąż był pierwszy raz ze mną. Ale super wrażenie. Maluszek rośnie - już prawie 6 cm 😉 - rusza się jak szalony i ma wszystko prawidłowo rozwinięte. Jetem w szoku, że takie maleństwo mam w brzuchu i ono ma już rączki, nóżki, nosek... coś cudownego 🙂 Brzuszek powoli się pojawia, ale na razie wygląda jak bym się najadła:P Pierwszy trymestr za mną 🙂 Na szczęście czułam się dobrze - zero wymiotów - więc wielkiej zmiany teraz nie odczuję. Czasem jeszcze mnie brzuch pobolewa, ale daję radę. Gorzej z bólem głowy :/ ostatnio tak boli, że szok... Paracetamol mogę łykać? Staram się nic nie brać,ale czasem na prawdę już nie daję rady :/ Poza tym cieszę się urokami ciąży 🙂) Pozdrowionka! 🙂

• Mamusia
witaj 🙂 gratuluje maluszka 🙂 ja mam za sobą drugie usg a 1 lipca mam badanie prenatalne 🙂 już nie moge sie doczekac 🙂 tez bylam pod wrazeniem jak zobaczylam ze taki maluszek jest taki ruchliwy. Jesli chodzi o leki przeciwbolowe mnie lekarz na ból głowy zalecił paracetamol.

• Mamusia
jak się dziś czujecie? mi w końcu choroba odpuściła i w pon wracam do pracy. Za trzy tygodnie mam urlop i już nie wracam, bo lekarka powiedziała, że za często choruję, a to jest wynikiem przesiadywania w klimatyzacji. Niestety nie mamy w pracy otwieranych okien i ciągle ona chodzi, masakr.

• Mamusia
jako że to moja pierwsza ciąża, wszędzie piszą że nie powinnam jeszcze czuć ruchów dziecka. Ale mi się zdawało już 2 razy, że czułam jakąś małą stópkę w środku 🙂 raz po tym jak kichnęłam i drugi raz jak wracając z pracy wsiadłam do autobusu 🙂 nie wiem na 100% czy to było TO, ale może? 🙂

• Mamusia
byłam dziś u lekarki i mówiła, ze to, co czułam w brzuchu to na pewno było dziecko 🙂 w ostatnich dniach czuję je codziennie, wieczorem, w lóżku, na spokojnie, najbardziej. niestety usg nie robiła, tylko słuchałysmy bicia serca, bez obrazu, na fotelu gin. chyba nie wytrzymam miesiaca do nast wizyty i pojde na usg gdzies indziej 🙂

• Mamusia
dziewczyny chyba wracam do Was.
Termin mam różny w zależności od usg i ostatniej miesiączki waha się od końca grudnia do początku stycznia.Pisałam ze styczniówkami również ale jakoś się nie klei.
Niunia - powodzenia na wizycie.
Ja następną wizytę mam 17 lipca/
Mam nadzieję, że wątek się rozkręci trochę 😉