Skocz do zawartości

Kto dowiedział się właśnie że zostanie mamusia? zapraszam | Forum o ciąży

mysiunia25

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 337
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Heja!
Jestem tu nowa i z checi 🙂a poczytam i poduskutuje na tematy dotyczace malenstwa 🙂 ciaza u mnie przebiega narazie b.dobrze (odpukac), nie mialam typowych objawow w I trymestrze i narazie tez jestok. Chociaz to moja pierwsza ciaza to wydaje mi sie ze powoli wyczuwam ruchy dziecka 😁 takie bulgotki w jednym miejscu codziennie, szczegolnie jak wstaje i klade sie spac. Z problemow dostalam jakiejs alergii na cos i z chusteczkami sie nie rozstaje... o juz trwa 2 mce ale coz, nie jest to problem nie do przeskoczenia 😉 termin mam na 29 grudnia wiec moze bobas pojawic sie juz w nowym roku hehe.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski!

• Mamusia
witam n ową grudnioóweczkę;D
niunia ja tez jutro mam wizytę ale podejrze moją córę 😉 udanego wypoczynku zyczę.
od paru dni bardzo meczą mnie bóle głowy. jak zaczną się z samego rana zaraz po przebudzeniu to trzymaja mnie do samego wieczora i puszczają dopiero koło 18. nie chce w kółko łykać paracetamolu wiec próbuje to przetrwaqć. jutro spytam się swojego lekarza może coś mi doradzi, a może Wy znacie jakies domowe sposoby na to?

• Mamusia
Witaj najna 86 w gronie, ja mam alergię od kilku lat, teraz to jest bardziej uciążliwe, u ciebie może być to tylko podczas ciąży, bo śluzówka w nosie ulega rozpulchnieniu.. 🙂

Agniesia6891 ,też miewam okresy bóli głowy po kilka dni, co drugi dzień nie idzie wytrzymać, na mnie działa Efferalgan w tabletkach musujących. Z metod naturalnych nie ma nic oprócz kompresu na czoło i zaciemnionego pokoju oraz snu.. 🙂

• Mamusia
agniesia6891 napisał(a):
niunia ja tez jutro mam wizytę ale podejrze moją córę 😉
od paru dni bardzo meczą mnie bóle głowy.

I jak po wizycie? Widziałaś swoją Niunię? :-) Ja idę w poniedziałek i nie mogę się doczekać!!!
Mnie też męczą bóle glowy. Czasami przez caaały dzień przy każdym ruchu, schyleniu jakby ktoś mi w prawą skroń gwoździa wbijał. Dwa razy wzięłam apap ale za bardzo nie pomagał :/ moja lekarka powiedziała, że to może być od alergii... ból w zatokach promieniuje na całą głowę...

Niunia26 napisał(a):
Hej ja jutro wyjeżdżam, więc trochę mnie nie będzie.

Miłego wypoczynku :* wracaj szybko :*

najna86 napisał(a):
Z problemow dostalam jakiejs alergii na cos i z chusteczkami sie nie rozstaje... o juz trwa 2 mce ale coz, nie jest to problem nie do przeskoczenia 😉

Ja też zmagam się z alergią :/ pierwszy raz w życiu i zaczęła się tak w czerwcu. W pierwszej ciąży nie miałam, ale chodziłam od września do maja, więc może nie było tego pylenia. A tak na prawdę nie wiem na co mam... na pyłki? na kurz? na męża? 😁 🙂 Cały czas mi oczy łzawią i swędzą i z nosa mi się leje... No ale jakoś przetrzymamy ;-))

W poniedziałek wizyta u gin a później druga usg genetyczne. Nie mogę się doczekać!!! :-) dowiemy się czy to Synuś czy Córeczka ;-) chociaż ja obstawiam córcię ;-)
ok 12.08 idę na glukozę... bleeh ;-)

Miłej niedzieli :*

• Mamusia
Martyna_czaro - alergia narazie mi przechodzi. Samo weszlo, samo wychodzi 😆 a ja badania na glukoze bede miec w 28 tyg dopiero. Mieszkam w anglii, tutaj wszystko robia inaczej. Na usg pewnie nie mozesz sie doczekac 😜 wszystkie moje kolezanki z polski znaja plec szybko, w 16 czy 17 tyg. No chyba ze Ty tez w anglii mieszkasz, bo tu pozno poznaje sie plec, ok. 20 - 22 tyg.

• Mamusia
No to będzie druga córeczka! :-)
Baardzo się cieszę, a najważniejsze, że ciąża rozwija się prawidłowo, dzieciątko zdrowe!
Ja muszę na siebie uważać, bo mam łożysko przodujące brzeżnie... Do końca ciąży może się to zmienić i będzie ok, ale póki co nie mogę się wysilać i dźwigać.

:-)

• Mamusia
Dziewczyny cwiczycie w ciazy? Nie chodzi mi o silownie czy jakies intenswne cwiczenia, ale np plywanie. Przed ciaza prowadzilam aktywny tryb zycia, a ostatnie 4 mce nalezaly raczej do 'spokojniejszych' wiec brakuje mi rchu... chodzilam 2 razy w tyg na basen, chyba do tego wroce 😁 a Wy ruszacie sie troche w ciazy?

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
No to będzie druga córeczka! :-)
Baardzo się cieszę, a najważniejsze, że ciąża rozwija się prawidłowo, dzieciątko zdrowe!
Ja muszę na siebie uważać, bo mam łożysko przodujące brzeżnie... Do końca ciąży może się to zmienić i będzie ok, ale póki co nie mogę się wysilać i dźwigać.

:-)

No to gratulacje i uwazaj na siebie 😜

• Mamusia
Wróciłam po ponad tygodniu, a tu dalej pustki ;-) Jak się czujecie, ja ciągle zapominam, że jestem w ciąży, nic mi nie jest tylko czasami bobas się wierci. W pierwszej ciąży to już w czwartym miesiącu musiałam leżeć, w całej ciąży przytyłam 20 kg, a teraz tylko dwa kg na plusie. A wy jak z wagę ile na plusie?

• Mamusia
U mnie 2kg na plusie...
Jak byłam w pierwszej ciąży to przez całą ciążę przytyłam 6kg! :O 🙂

Niestety później Hania miała skazę, ja musiałam być na ścisłej diecie i schudłam 16kg!
Wyglądałam jak szkieletor, dlatego mam nadzieję, że teraz tak nie będzie 😉

• Mamusia
Ja dzisiaj byłam na badaniu z glukozą...
Masakra

W pierwszej ciąży to badanie poszło gładko, dziwiłam się innym dziewczynom, że tak narzekają...

A dzisiaj...
Byłam od 7.00 do 10.00 bez jedzenia... było mi słabo, jak wypiłam tą glukozę to chciało mi się wymiotować :/
Siedziałam tam i jakieś sensacje żołądkowe mnie dopadły (2 razy byłam w toalecie...:/ )
Byłam tak głodna i słaba, że mąż po mnie przyszedł... :/

I jeszcze nigdy nie bolały mnie tak wkłucia :O :/ nie wiem o co chodzi... dobrze, że już po. Ufff

• Mamusia
Ja też w pierwszej, a chodzę do Luxmedu, bo mam tam pakiet wykupiony z pracy od kilku lat i mam swojego dobrego ginekologa.
W Invicta chciałam zrobić prenatalne, ale mają strasznie drogo, usg genetyczne i tak zrobił mi mój lekarz. .Wiem i tak co i jak z maluszkiem, miał nosek i w normie przezierność karkową. Dostałam dziś skierowanie na glukozę, w przyszłym tygodniu zrobię. Mam nadzieję że nie zemdleję, maluch mnie całą wyssie w trakcie tych 14godzin, bo mam nie jeść od 19,na 7 rano na badanie chyba pojadę ..