Skocz do zawartości

Kto dowiedział się właśnie że zostanie mamusia? zapraszam | Forum o ciąży

mysiunia25

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 337
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
niunia ja ci niestety nie pomoge bo naprawdę bardzo rzadko choruję. mi majster zaproponował abym porozmawiała z szefen naq temat określonych godzin pracy. powiedział że po moim ostatnim upadku ze schodów tak się wystraszył że nie chce aby cos mi się stało a tym bardziej dziecku. Bo unas w preacy jest tak że siedzimy tak długo aż nie naszykujemy wszystkich zamówień. raz jest to 8godzin a innym razem 10-11. w poniedziałek siedzieliśmy np od 6 do 19. Masakra. no i chcę z szefem porozmawiac aby codziennie pracować po 9 godzin bo tyle jeszcze wytrzymam. pewnie się zgodzi bo nasz szef jest bardzo życiowy i wyrozumiały ale iekawa jestem jak będzie teraz moja pensja wyglądać :/
A ja ostatnio musiałam jedne spodnie wrzucić do szafy bo zaczeły się robic przyciasnawe i jak w nich trochę pochodzilam to później bardzo brzuch mnie bolał.
A wy już swoje iuszki zaczełyście wrzucać do szafy?

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):
Czy będziecie miały USG genetyczne? Mi lekarka w piątek robi, ale jak komuś o tym mówię to się dziwią. W pierwszej ciąży też to miałam i myślałam, że jest niezbędne dla wszystkich.
no właśnie oficjalnie to dla kobiet po 30 i chorobami genetycznymi w rodzinie są na nfz reszta zainteresowanych musi płacić, ja nie ide na coś takiego

• Mamusia
niunia26 chodzi Ci o to badanie gdzie lekarz robi pomiar przeziernosci karkowej tak? ja to mialam w pierwszej ciazy, lekarz mi sam zrobil, bez dodatkowych kosztow, a teraz wogole nie mialam robionego tego badania bo tutaj robia to tylko kobietom po 35 r.ż, które nie rodziły jeszcze dzieci i u których w rodzinie był przypadek choroby genetycznej... w innych przypadkach trzeba placic az 170e !!

• Mamusia
Byłam dziś u gina i z fasolą wszystko ok. Badanie genetyczne nic nie wykazało póki co, jeszcze dokładny opis we wtorek dostaniemy, ale wstępnie żadnych wad, wszystko jest na miejscu. Dzidzia ma 6 cm i podobno widziała cypelek, ale powiedziała, ze za wcześnie aby coś teraz określić. Niestety z moimi wynikami źle i chyba będę dostawała zastrzyki z żelazem na anemię. I powiedziała mi, że muszę przestać chodzić do pracy, bo przez klimę ciągle choruję (już 3 razy od początku ciąży. Pierwszy trymestr za mną, uff, bardzo się cieszę i na USG się popłakałam jak zobaczyłam jak dzidzia do Nas macha.

• Mamusia
Hej! MAcie czasem zasłabnięcia/osłabienia większe? mam nadzieję, że tym razem ktoś odpisze..
jeśli chodzi o przeczucia to ja wiedziałam, że będzie dziewczynka. U mnie z zabobonów sprawdziło się na dziewczynkę, że nie nawidzę mięsa od początku ciąży-w ogole go prawie nie trawie 😉
jedynie piers z kury.
Uwielbiam słodkie, kluski sląskie, naleśniki i nie miałam nigdy tylu krostek co jakiś czas na buzi, a teraz mam 😉.