Skocz do zawartości

Lutowe mamuśki 2014 r. | Forum dla mam

mixidixi

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja jestem lutową mamusia 2013-moje maleństwo o tej porze już było!!! A 26 maja w dzień Matki zrobiłam test i upewniłam się ze jestem w ciąży-dziewczyny pewnie teraz "pracują" nad lutowymi maleństwami 🙂 czekamy na Was kochane!!

• Mamusia
Hej czekałam na pierwsza lutóweczkę!! Izunia ja tez miałam ostatni okres 1.05 🙂 Ja juz w dzien matki zrobilam test z krwii i wyszedl dodatni a wczoraj robiłam test domowy z moczu i sie potwierdziło. Do lekarza pojde w przyszłym tygodniu 🙂 To moja trzecia ciąza, ale poki co mam w domu tylko córcię Kornelkę z marca 2011 🙂 Mam nadzieje ze tutaj tez nawiążemy takie realcje jak z moimi marcóweczkami 🙂 Do dziasiaj utrzymujemy kontakt na facebooku. 🙂

• Mamusia
edyta witaj 😉to widze ze termin porodu bedziemy mialy chyba ten sam..ja na pierwsza wizyte ide za 2 dni na 18 😉i nie moge sie doczekac....ja urodzilam sie w lutym 11 i mam nadzieje ze moje drugie malenstwo tez bedzie z lutego 😉pobolewa mnie brzuszek w podbrzuszu...i piersi mnie strasznie swedza..a ty masz jakies objawy? 😉

• Mamusia
Ja też sie urodziłam w lutym 🙂 5 lutego dokładnie 🙂 Objawów cała lista zaczynając od nudności trwających całą dobę, poprzez wymioty, zawroty głowy i obolałe piersi. Ale w ciąży z córką tez tak miałam i to do 27 tyg ciąży więc nastawiam sie na powtórkę :P
Od wczoraj boli mnie brzuch, a na nocce w pracy dostałam plamienia. Rano polecialam do swojego gina (bo na szczęscie miał dyzur) i przepisał mi Duphaston. W piątek mam sie pojawic na wizytę, a poki co czekac na rozwoj dalszych wydarzeń. Mam tylko nadzieję ze wszystko bedzie dobrze sie układało 🙂

• Mamusia
Cześć wszystkim 😉
ja zrobiłam test z krwi w dzien mamy 😉
HCG było 27,3 😉 nananananaaaa więc dopiero nieśmiałe początki.
do gina idę 4 czerwca i zobaczymy czy bobik siedzi tam gdzie powinien 😉
Widzę że jestem tutaj laikiem bo to dopiero moja pierwsza istota 😉

• Mamusia
EDYTA to mamy wiele wspolnego ze soba...i mieszkam niedaleko ciebie...100km od szczecina 😉nie martw sie napewno z maluszkiem wszystko bedzie oki 😉ja jutro ide na pierwsza wizyte...nie moge sie doczekac 😉SKOROM witaj 😉ale sie zle czuje....slabo mi sie robi jak cos robie....ehhh

• Mamusia
Iza to faktycznie mamy wiele wspólnego 🙂 Daj znać po wizytcie !! Ja ide dopiero w piątek i mam wrażenie ze to cała wieczność!!
Skorom witamy!!! Tez sie odezwji jak juz bedziesz po wizycie !
Ja tez sie zle czuje ledwo ze sklepu wrocilam, a zapachy sklepowe mnie dobiły. Ale jak to mowiłam w ciąży z córką "póki się źle czuje to czuje sie świetnie, bo wszystko jest dobrze" 🙂

• Mamusia
Wczoraj byłam 12h w pracy 🤢 masakra...nie daję rady...
co do mdłości to już mi przeszły...chyba że jest to cisza przed burzą..zobaczymy..
Na razie mam bóle brzcha usytuowane po lewej stronie...dziś gin i zobaczymy.

Izunia 3 mam kciuki za wizytę i oby maluszek był tam gdzie trzeba 😉 i pięknie się prezentował 😉

Edyta będę trzymać kciuki za ten tydzien do piątku i później też!!! Miałam mieć dziś nockę ale zrezygnowałam-nie nie dam rady.Po ostatniej nie byłam w stanie funkcjonować przez 2 dni ;(

• Mamusia
cześć!!!!
Moje gratulacje Izunia 😉
ja jestem w 4 tyg i 6 dniu 🙃
Mam termin porodu na 5 luty więc idziemy łeb w łeb 😉
Już wiem z kąd te bóle u mnie.mam torbielkę w jajniku i ona się powiększa przez hormony.Gin powiedziała żeby się nie martwić bo zniknie...zobaczymy 😉
ale się cieszę 😉 Jestem w ciąży sialalalalalalalalaaaaaaaa

• Mamusia
SKOROM MADZIA gratuluje....to jak ty jestes w 4 tygodniu i 6 dniu ciazy bo ja tak samo to tez napewno mam na 5 lutego termin 😉gratuluje 😉ja waze obecnie 65kg....w poprzedniej ciazy przytylam 28kg mam nadzieje ze to sie nie powtorzy 😉hii ja nastepna wizyte za 3 tygodnie

• Mamusia
Dziewczyny gratulacje!!! Fajnie ze macie juz za sobą pierwszą wizytę.
Ja jednak ide jutro, bo miałam straszny ból brzucha wczoraj po lewej stronie. Niby to wiezadła macicy i nie ma sie czego bac, ale chce mnie doktor zobaczyć. No i dwa razy ostatnio zemdlałam i doktor chce sprawdzić czy to nie ciąża pozamaciczna, ale wierze że wszystko jest dobrze 🙂
MADZIA witaj i gratulacje!!
SKOROM wiem co masz na mysli mowiąc o tych nockach. Ja też pracuje po 12 godzin i dzisiaj zeszłam z nocki... nie moge sie pozbierac do tej pory. Może sie uda że pojde na zwolnienie.
IZA ja tez mialam problem ze wstawieniem suwaczka i kiedyś mi podpowiedziały dziewczyny że to może wina przeglądarki. Ja używam Explorera i mam problem ale jak wejde prze inna to ( z laptopa) to nie mam zadnego problemu, nawet ze wstawieniem zdjęć!

• Mamusia
Wszystkim Nam pokzauje 4 tydzień i 6 dzień 🙂 Ja coś żle obliczyłam, bo licząc od daty miesiączki (wg reguły naegelego) to mi powinien wyjść termin na 8 lutego a nie na 6. Muszę to poprawić 🙂 Ale może zrobie to po jutrzejszej wizycie u doktora 😉

• Mamusia
Izunia
ja waże troszkę więcej...i mam nadzieję że nie przytyję 28 kg....

znalazłam w necie fajne ćwiczenia dla kobiet w 1 trymestrze ciąży (jak będziecie chciały to wstawie linki)

Co myślicie o basenie?? Mam taką ochotę ale boje się że mogę cosik złapać 😞