Skocz do zawartości

Marcóweczki 2014 :] | Forum dla mam

czarnyloczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Magdalena2133 napisał(a):
Hej dziewczyny dawno mnie nie było;-(, ciesze się ze u Was wszystko ok a mnie złapało przeziebienie i boje się brać jakichkolwiek leków, a może coś polecicie na gardło i katar w ciązy?

może to i głupie ale moi lekarze zawsze mówili że lepiej lekiem w ciągu kilku dni wyleczyć chorobę niż doleczać się naturalnie przez dwa tygodnie lub dłużej
na przeziębienia brałam apap
a na gardło tamtum verde w areozolu bo działa wyłącznie miejscowo

• Odpowiedzi 350
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Magdalena2133 napisał(a):
Hej dziewczyny dawno mnie nie było;-(, ciesze się ze u Was wszystko ok a mnie złapało przeziebienie i boje się brać jakichkolwiek leków, a może coś polecicie na gardło i katar w ciązy?

Ja też polecam na gardło tantum verde w sprayu oraz plukankę z letniej wody i soli.
Na katar jakąś wodę morską np. marimer i inhalacje z soli fizjologicznej.
Dodatkowo herbata z miodem u cytryną.
Jak możesz to nie wychodź z łóżka to się wzmocnisz.
Dużo zdrówka!

• Mamusia
HONORATKA napisał(a):
dziewczyny twardnieje mi brzuch od 2 dni
a lekarz przyjmuje dopiero w środę czy to może być coś poważnego?
czy którejś z was też się tak robi?

Hej, wiesz co pytałam się koleżanki która niedawno rodziła i ona powiedziała, że twardnienie brzucha może oznaczać skurcze, ale nie jest lekarzem więc nie może tego stwierdzić. a czytałaś może o skurczach Braxtona-Hicksa? ponoć są już od 6 tygodnia.

• Mamusia
Hej,ja chodzę na kursy i mało czasu mam dla siebie,synek śpi właśnie a ja sobie odpoczywam,mam ochote na czekolade hehe, jak na razie kg na plusie,to moge sobie pozwolić,dziś gotowałam zupe buraczkową,zeby cos zdrowego zjeść 😉 a zaczeło padac,a myslałam,że jeszcze wyjde z synkiem na spacer ehh. Mnie tez czesto brzuch pobolewa z dołu ale chyba to normalne,bo sie wszystko rozciąga.

• Mamusia
Hey 🙂

Wczoraj wieczorem byłam na usg i będzie.... SYN 😁
Niestety z gorszych wiadomości to to, że krwiak ma już 5,4cm... Mam się oszczędzać i dalej brać tabletki, tylko jak przy moim urwisie odpoczywać 🙂 Ale mam nadzieję, że za jakiś czas się wchłonie 🙂

• Mamusia
GRATULUJE SYNKA 🙃
a co do krwiaka to musisz być dzielna
ja mam podobnie że muszę leżeć a przy mojej córeczce to ciężkie zadanie
i jeszcze mąż ma nogę w gipsie od tygodnia bo miał wypadek na motorze 🥴
nie mamy rodziny która nam pomoże wiec wszystko na mojej głowie 🥴
masakra .. jak wstanę o 7 rano to mogę położyć się dopiero jak Anastazja zaśnie ok godziny 20
mam nadzieje że jak pójdę do lekarza 3 października to nie będzie żadnego pogorszenia 😞

• Mamusia
Hej,ja ide do ginekologa 1 pazdziernika,moze zrobi mi usg,to bedzie cos widac. Czarnyloczek gratuluje synka,ja juz jednego mam i zobaczymy czy bedzie nastepny heh.Najgorsze jak trzeba lezec a nie ma kiedy ani jak...moj maz wyjezdza za 2 tyg dobre za granice na 5-6 tyg to bede sama z synkiem,ale dobrze ze z tesciami mieszkamy,to nie jest tak zle.

• Mamusia
Hej,ja ide do ginekologa 1 pazdziernika,moze zrobi mi usg,to bedzie cos widac. Czarnyloczek gratuluje synka,ja juz jednego mam i zobaczymy czy bedzie nastepny heh.Najgorsze jak trzeba lezec a nie ma kiedy ani jak...moj maz wyjezdza za 2 tyg dobre za granice na 5-6 tyg to bede sama z synkiem,ale dobrze ze z tesciami mieszkamy,to nie jest tak zle.

• Mamusia
hej u mnie dobrze
wokół panuje jelitówka ale moja rodzinka jakoś się broni
byliśmy wczoraj na wizycie kontrolnej u Franka wszystko w porządku
lekarz po raz 2 potwierdził mi że to chłopiec ale jakoś ciągle boje się sprzedawać rzeczy po Anastazji - niestety większość jest bardzo dziewczęca a nie chcę żeby mi syn później powiedział że ubierałam go w dzieciństwie w ubrania po siostrze
za 2 tygodnie wybieram się na usg połówkowe to wtedy obejrzę sobie dzidziusia dokładnie i upewnię się czy to chłopiec
szkoda że na mój lekarz prowadzący ma zwykłe usg bez 3d i tych aparatów sprawdzajacych przepływy krwi bo wychodzi na to że u niego mogę sobie tylko popatrzeć na dziudziusia a na badania 12 - 20 - 30 tyg muszę i tak chodzić do innego

• Mamusia
czarnyloczek napisał(a):
Maugo89 zdrówka!
U nas ciągle wszyscy chorzy, nie dawno Młody dopiero skończył katar.
Ja dzisiaj po usg kontrolnym. Krwiak na szczęście nie urósł 🙂 A Czarek rośnie jak na drożdżach 🙂

To fajnie,ze wszystko gra i jak brzuszki rosną?

• Mamusia
Hej. jeżeli chodzi o wielkość brzuszka to mój nie jest zbyt ogromny, chociaż myślę, że widać już, że to brzuszek ciążowy a nie nadmiernego obżarstwa 🙂 ale mam nadzieję, że zacznie bardziej rosnąć, bo moje koleżanki na podobnym etapie ciąży mają większe:/ także czekam 🙂 a 29 października w końcu poznamy płeć naszego Bąbelka 🙂 pozdrawiam Was ciepło!!!! 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny ja byłam w poniedzialek na wizycie, wszystko wporządku, płci jeszcze nie znam, najpierw pani doktor powiedziała ze bedzie druga dziewczynka a potem, ze jeszcze poczekamy do nastepnej wizyty, ponieważ nie jest pewna.. Ruchów jak narazie nie czuje choć to moje drugie dziecko, ale mam czekać z cierpliwością, ważne ze na usg było wszystko w porządku, i dzidzius się rusza;-) 🙂