Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jola - jak ja Ci zazdroszczę , że już możesz przytulić, pocałować ...ehh...jest cudowny i śliczny i taką ciemną ma karnację - uroczy - panny sznurem będą stały 😁

co tam u Was? moje samopoczucie dziś kiepsko :/ nie chce mi się nic, nawet na spacer nie wyszłam, może po obiedzie się zmobilizuję a jak nie ja to młody z pewnością wyciągnie mnie na plac zabaw

• Mamusia
Dziękuję w imieniu Maciusia za komplementy od Pięknych Pań 😉 Beatko teraz ma około 51 cm (chociaż ciężko mi go zmierzyć, ponieważ cały czas macha nogami 😜 ) i 3 kg 🙂 rośnie byczek 🙂 tutaj jeszcze profilówka, a co 😁 haha 🙂 i czekamy na Wasze!! 😁

[URL=http://iv.pl/][IMG]http://iv.pl/images/38937754804232250905.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Namazałam do Was w południe i całego posta szlag trafił,więc szukałam mobilizacji co by się przybrać powtórnie 😉 ☺️

U mnie ciężko, grubo i sapiąco 😎 Uroki ciąży w trakcie upałów ☺️

Mąż pojechał do mechanika a my z Aleksandroskim poszliśmy w kimę 🙂 Przynajmniej tyle dobrego!
Olek po przebudzeniu mówi do mnie ,,Mamusiu daj mi pieldocha" 😁 Siedziałam i debatowałam co chce, bo nie potrafił wytłumaczyć- ,,taki pieldoch Olo pomasuje" 😮 a co się okazało chciał ciastolinę Play-Doh 😁 😁 😁 Siedziałam jak głupia i ryłam sama do siebie z tego wszystkiego 😁 😁 😁

Uhasasa śliczny Wasz Maluszek 🙂 Takie dzieci są najsłodsze 🙃

Neverlosehope pięknie wyglądasz 🙂 Ty się pakuj na szpital, bo musisz mobilizować resztę 😁

• Mamusia
emiliaeem napisał(a):

Olek po przebudzeniu mówi do mnie ,,Mamusiu daj mi pieldocha\" 😁 Siedziałam i debatowałam co chce, bo nie potrafił wytłumaczyć- ,,taki pieldoch Olo pomasuje\" 😮 a co się okazało chciał ciastolinę Play-Doh 😁 😁 😁 Siedziałam jak głupia i ryłam sama do siebie z tego wszystkiego 😁 😁 😁

hahaha 😁 padłam 😁

• Mamusia
Hej 🙂

Beata ale te przysiady robisz sama jako ćwiczenia, czy jakoś tak w ciągu dnia wychodzi, że zrobiłaś tyle przysiadów? (a to ukucnąć do dziecka, a to podnieść coś z podłogi) 🙃

Iga spokojnie – jest coś takiego jak instynkt macierzyński, tak jak napisała Jola 😉 i na pewno dacie sobie radę z kąpielą i wszystkimi innymi czynnościami, chociaż na początku może trochę się napocicie 😜

Jola jejku jaki on nadal malutki 🤪 Aż te ciuszki takie duże na nim 😆
I potwierdzam, że mały przystojniaczek z niego 🤪
Buziak dla Maciusia od ciotki 😘

• Mamusia
cześć
Emilia - Twój mały to niezły artysta 🙂 ale takie teksty dzieci są najlepsze, ja tak do 3 roku życia mojego synka, wszystkie śmieszne słówka, stwierdzenia czy zdania zapisywałam na pamiątkę 😆
wiecie co, ja mam już dość, chyba łapie mnie depresja i mam wrażenie że już tak zostanę 2w1 , noż kurna nic się nie dzieje, tak jak od piątku do niedzieli miałam mega skurcze tak od poniedziałku totalna cisza,nic, ani jednego skurcza... a jeszcze w pon wypadł mi caaały czop...
telefony, smsy i wiadomości na fc to już norma co mnie oczywiście wqr....na maxa bo wiadomo już sama bym chciała urodzić - normalnie jestem zła już , tym bardziej że doktorek twierdził że max 3 dni i urodzę i dupa, jeszcze w piątek na wizytę pojadę i kolejne 240 zł wywalone z portfela, to będzie już moja 3 wizyta w tym miesiącu !
i ta pogoda u nas do dupy, zimno, wieje i leje 😞

• Mamusia
DagaMoze lekarz nie powinien mowić: \"w ciagu 3dni pani urodzi\", bo wlasnie teraz sie denerwujesz, juz sie nastawiasz psychicznie a tu dupa. Ale spoko tak czy inaczej to ostatnie dni/ tygodnie z brzuchem 😉
Juz na pewno bliżej niż dalej, staraj sie o tym nie myslec 🙂

żałuje, ze nie zapisywałam śmiesznych tekstów ale chyba zacznę 😁
Tak naprawde to jak miał ponad 3 lata dopiero zaczął mowić, czyli niecałe 1,5 roku temu.
nadal jest śmieszny 😁

Ale mnie rozsmieszylas,z e to spodnie od piżamy 😁 nie wyglądają, spokojnie możesz isc w nich na miasto 😉

beata przysiady oczywiscie w ramach ćwiczeń 😉 150ciagiem + skłony! taka moja poranna gimnastyka 🙂 z tym, ze dopiero przedwczoraj mnie oświeciło, ze te przysiady chyba niekoniecznie sa dobre, jesli nie zamierzam wcześniej urodzić 😁

Wczoraj na ktg niby ok, ale muszę przyjechać jeszcze za tydzien. Szpital wyglada super!!
Bardzo jestem zadowolona 🙂
Czysty, nowoczesny, ładne kolory, nawet publiczne toalety wyglądają super 🙂 no i nie ma tego odrazajacego zapachu szpitalnego 🙂
Sam sprzęt do ktg( w porównaniu z tym, gdzie byłam w ubiegłym tyg ) widać, ze nowy. Wszystko jednorazowe wymieniają przy mnie, tak mi sie podoba 🙂 i jeszcze miły personel 🙂

Pózniej byłam na ostatniej wizycie:
Ilośc wód plodowych zmniejszyła sie i jest w dolnej granicy normy.
Te moje bóle po prawej stronie promieniujące az do uda, to ucisk i nerwobol 🤢. Dr sprawdzał mi nerki, bo sa podobne objawy ale z nimi jest ok.
Powiedział, ze brzuch bardzo mi sie obniżył juz do porodu. Dlatego wyraznie odczuwam ucisk w spodniach ciążowych i w każdych innych. Od jakiegoś czasu bardzo uciska mnie na dole 🤢

Młoda wazy 3150, wg USG.

Na koniec w recepcji tak mnie wkurzyli odnośnie zwolnienia, ze musiałam zrobić mały dym 😠
Cyrk!!! 😠 przez ich niedopatrzenie, ze nie wzięła podpisu od dr, zaproponowała mi przyjazd po zwolnienie na drugi dzien- dla mnie to 100km drogi w 9msc ciazy!
Poczta mi nie wyślą, Ew. moge zamówić sobie kuriera na swój koszt!! No kpiny, troche jej pojechałam i powiedziałam co o tym sadze. W końcu postawiłam na swoim 😜

Nie wiem, moze ostatnio troche nerwowa jestem,albo ludzie faktycznie zachowują sie jakoś dziwnie...
W ubiegłym tyg. zrobiłam porządek w przedszkolu Szymona. Tak mnie denerwują pewne sprawy a nie należę do osób, ktore trzymają język za zębami.
Powiedziałam nauczycielka co tym mysle a pózniej poszłam do dyrekcji i wygarnelam wszystko.
W państwowym przedszkolu wyglada to lepiej, a oni w prywatnym gdzie płace tyle kasy robią sobie jaja dosłownie.

• Mamusia
Emilia "pieldoch" wymiata 🙂 Oluś ma fantazję 🙂
Jola Maleństwo śliczne, pozdrowienia dla Was
Beatasz te przysiady to nie wiem czy dobry pomysł, chyba że chcesz urodzić 🙂 dobra jesteś z tymi nerwami ale Ci się nie dziwię na ostatniej prostej to wszytko może wkurzyć. U mnie np. facet miał kończyć remont w zeszłą sobotę, i kurcze przyjechał bez narzędzi ! i rżnie głupa i pyta mi się czy może być w tę sobotę, a ja do niego niech mi się mojego dziecka spyta czy czasem się nie urodzi, ręce mi już do nich opadają, ale co zrobię, nie będę się denerwować 🙂
Daga współczuje tych telefonów czy to już, może prąd odetnij 🙂 ale spox nie przejmuj się wyluzuj i pewnie się Mała urodzi jak przestaniesz o tym myśleć. To oczekiwanie kiedy się urodzi dla mnie jest też męczące, siedzę i czekam.
Wczoraj byłam na ktg w szpitalu, w ciągu ok. pół godziny miałam dwa małe skurcze, ale nieporodowe, serducho Felka bez zarzutu. Położna stwierdziła, że mój brzuch jest mega, na jej około 4 kg dzieciaka i tak zaczęła dywagować czy może tej cesarki nie zrobić wcześniej. Zadzwoniła jednak do lekarza i on stwierdził, że jak daję radę i nie ma nic co wskazuje na poród to żebym wytrzymała jeszcze tydzień. W piątek mam jeszcze wizytę chyba że się jakieś rozwarcie pojawi, ale chyba się łudzę niepotrzebnie..
Ps. znalazłam fajny poradnik w necie z obsługi dziecka, typu podnoszenie, trzymanie autorstwa pana Zawitkowskiego (znanego z przydatnych filmów na you tubie), wklejam linka, może Wam się przyda, ja w każdym bądź razie czytam http://wczesniak.pl/images/pdfy/poradnik-srodek.pdf

• Mamusia
Hej 🙂

U mnie też cisza ☺️ Nawet durny czop odejść nie chce 🤢
Jak na ironię, najpierw szyjka się skracała,a później stop! 😠
Ja mam dodatkowe parcie na poród trochę przez te cholerne egzaminy ☺️ No ale cóż...

Wczoraj umyłam okna,ale bez jakichś akrobacji... Seks po dwa razy na dzień, nie wiem, może to trzeba jak króliki na miedzy na okrągło! 😮 😠 Mąż zadowolony, gorzej ze mną... Wczoraj już myślałam,że coś się będzie działo po igraszkach i co? Mały czkawki jedynie dostał! 😮 ☺️

Neverlosehope ja teraz mam wizytę 3 czerwca,a później już lekarz będzie mnie badał w szpitalu podczas wizyt na KTG. Tak było i przy Olku 🙂 No ale mój Jozeppe (bo Józef ma na imię) za każdym razem mi powtarza ,,Pani Emilio pieniądze to nie wszytko." 🙂 jak pytam ile za wizytę 🙂 😉

Co do słowotwórstwa dzieci to jestem fanką! 🙂 A,że brat ma córę dwuletnią, a ja Olka, więc ubaw jest po pachy 😁 I niemały...
Moja Mama to taki trochę discopolowiec,więc muzykę im zapuszcza co raz i wyobraźcie sobie,że mój Olek śpiewa zamiast ,,miód malina" to ,,miód macica" 😁
A wyrażenia typu ,,idłam" (szłam), ,,wyjmał" (wyjmował) są na porządku dziennym 🙂

Poszłabym na spacer,ale mi się nie chce... Zrobię maraton ze 3 km i może coś mnie ruszy ☺️ Moja Kuzynka miała termin na 8 czerwca i 3 dni temu już urodziła 🙂

A i co jeszcze, pytanie do dziewczyn, które mają w zamiarze poród naturalny... Myślałyście o lewatywie? Nie wiem za bardzo co robić, bo przy Olku byłam po terminie,więc przygotowałam się wcześniej, podano mi w szpitalu czopki,a jeśli teraz (na co liczę) akcja rozpocznie się wcześniej to lewatywę chciałabym zrobić sobie w domu... ☺️ Można samemu?

• Mamusia
http://kobietawciazy.blox.pl/2007/06/wpis.html

na poprawę humoru dla tych oczekujących że to już lada moment 😉

do mnie dziś bez kija nie podchodź "fochy i humory czyli ostatnia faza upierdliwości, dalej już tylko poród"
od rana zdążyłam się pokłócić z mężem - o co ? hmm..sama nie wiem, po prostu musiałam się na kimś wyładować, a dodatkowo wkurzył mnie jak zadzwoniłam do niego a on "rodzisz już?" , bez żadnego cześć kochanie, co słychać itp itd tylko czy RODZĘ ?!?!?!

wrrr.... 😠

• Mamusia
emiliaeem napisał(a):
Hej 🙂

A i co jeszcze, pytanie do dziewczyn, które mają w zamiarze poród naturalny... Myślałyście o lewatywie? Nie wiem za bardzo co robić, bo przy Olku byłam po terminie,więc przygotowałam się wcześniej, podano mi w szpitalu czopki,a jeśli teraz (na co liczę) akcja rozpocznie się wcześniej to lewatywę chciałabym zrobić sobie w domu... ☺️ Można samemu?

też się nad tym zastanawiam, wiem że robią w szpitalu jeśli się poprosi przed porodem i chyba przy tym zostanę, zobaczę zresztą jak to będzie, bo może sama się oczyszczę (tak miałam w 1 ciąży przed porodem i na to samo liczę) , będę wiedziała czy coś mi jeszcze zalega czy można rodzić bez obaw 😆

• Mamusia
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/wywolywanie-porodu-metody-indukcji-porodu_36624.html

Jesli chcecie urodzić wcześniej, to mozna zrobić sobie lewatywę w domu- ale taka porządna. Wiadomo, ze lewatywa w ciazy jest zakazana, bo moze wywołać skurcze porodowe, wiec w Waszym wypadku moze pomóc 🙂

Pamiętacie jak Ola trafiła do szpitala po biegunce z powodu skurczy?
Zreszta ja przy jelitowke tez dostałam skurczy ale same sie wyciszyly.

lippi nie moge otworzyć strony 😞

• Mamusia
Neverlosehope wiem właśnie,że w szpitalu można na życzenie tylko wiesz co mnie jeszcze dodatkowo krępuje...? Że jak pocisnę do toalety to bąkami wyrwę sedes w górę! ☺️ Boję się,że będę w stresie taka zgazowana,że wygram całą symfonię Beethovena...
Prawdę powiedziawszy to w życiu nie miałam robionej lewatywy,a wiem,że w szpitalu którym chcę rodzić toalety są na salach,więc ze skrępowania będę zmuszona wyjść na porodówkę z torbą na głowie ☺️ ☺️ ☺️
Tak już mam,że nie potrafię się załatwić nigdzie oprócz swojej toalety, no chyba,że mam pewność,że nikt mnie nie usłyszy w razie coś 🤢 Dla mnie to meega problem... 😞

• Mamusia
Emilia ja mam tak samo blokadę psychiczną przed załatwianiem się gdziekolwiek indziej niż w domu ☺️ Też nie miałam nigdy robionej lewatywy i nie wiem jak to będzie. Sama w domu boję się zrobić 😞

Ja dzisiaj miałam znów wizytę u mojego gina i mówił, że szyjka już miękka ale nadal zamknięta. Kazał też zapisać się na ktg w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Muszę się dowiedzieć jak to jest z tym ktg.

Widzę, że już mało, której humor dopisuje. U mnie też nerwowo od kilku dni. Rano wstaję lewą nogą i tak już do końca dnia... :/

Ciekawe jak tam sytuacja u Oli... Mam nadzieję, że z Danielkiem co raz lepiej i niedługo będą razem.

• Mamusia
Ja tez nigdy nie mialam lewatywy i szczerze jak sobie teraz zobaczylam.w necie jak.to.wyglada to jeszcze bardziej sie przerazilam :-( zobaczymy jak to sie wszystko potoczy,ale przeciez na sali porodowej jestescie tylko ty i maz i polozona,to polozna sie wyprosi a przy mezu kupe moge robic, pewnie zreszta w tych bolach i tak bedzie mi wszystko jedno
Spokojnej nocki i kolorowych snow dziewczeta ;-)

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
Ja z kolei dostałam dzisiaj telefon od babki z przychodni, że przyszły moje wyniki posiewu i przez telefon może mi tylko powiedzieć, że wyszedł dodatni i żebym zadzwoniła do doktora... 🤨 Skontaktowałam się z lekarzem i w poniedziałek obejrzy te wyniki i powie mi co dalej. No w tej ciąży to zawsze "coś" 🥴 Najpierw cukier, potem tsh, a teraz posiew 😞

Byłam dziś u mojego gina i okazało się, że posiew na GBS mam okej 🤪 Babka z przychodni niewiele mogła powiedzieć przez tel. i mówiła coś o recepcie - i to się zgadza, bo co innego wyszło mi pozytywnie - mam infekcję i lekarz przepisał mi globulki dopochwowe 😉 Wszystkie wyniki mam już odebrane, w tym kiła, zapalenie wątroby typu C - i wszystkie dobre 🙂

Daga wcale Ci się nie dziwię, że jesteś wqr… bo wszystko wskazywało, że zaraz się zacznie, a tu trzeba czekać… 🤨
Z tym zapisywaniem śmiesznych tekstów dzieci to fajna sprawa, miałam to robić i jakoś zapominam 😜

Beata super, że szpital ma taki standard – tylko pozazdrościć 🙂
O, brzuszek nisko, to i blisko poród 😆 A lekarz mówił o wadze Małe, tzn.j ile szacuje, że będzie miała przy porodzie? Czy mówił, że np. dużo waży na ten tydz. ciąży, czy coś w tym stylu? – pytam, bo idę w pon., na usg i chciałabym mieć porównanie, a będę w tym samym tyg. co Ty teraz 😉
I jak wyszło na Twoje z tym zwolnieniem? Prześlą Ci kurierem na ich koszt?

Lippi spokojnie co Ci tak śpieszno 😜 Daj Felkowi jeszcze posiedzieć w brzuszku 🙃 Kurczę, ja w poprzedniej ciąży dopiero po terminie się tak nakręcałam, ach Wy kobitki niecierpliwe 😜
Dzięki za link do poradnika, poczytam sobie 🙂

Emilia ja gdzieś słyszałam, czy czytałam, że można samemu lewatywę zrobić w domu, ale może lepiej zapytać lekarza 🤔 Przy poprzednim porodzie myślałam, że natura sama mnie oczyściła, a tu się troszkę przeliczyłam… Na szczęście położna zwinnie to ogarnęła, bo była na takie coś przygotowana i nie było to jakieś krępujące, ale jeśli tym razem będę rodziła sn, to zażyczę sobie lewatywę (o ile mąż mi z nerwów kibla nie zajmie 😁 ).
I mam ten sam problem co Ty – nie załatwię się, jeśli wiem, że ktoś z wyjątkiem męża może słyszeć moje odgłosy 🤢 Przy pierwszym porodzie toaletę miałam w mojej jednoosobowej sali porodowej, więc nikt by nic nie słyszał, bo położna wychodziła często, ale nie wiem jak będzie teraz… i nie wiem jaki ból będzie mi towarzyszył, bo może taki mega, że nie będę w stanie myśleć o tym czy ktoś mnie słyszy, ale i może nie będę w stanie w ogóle siedzieć na kiblu).

Beata dobry poradnik 😁

Iga to ja jestem tu rodzynkiem, bo u mnie humor okej 🙂

• Mamusia
Heja 🙂

U Was też dzisiaj taka brzydka pogoda ??? Ja w związku z tym jeszcze w łóżku i wcale nie chce mi się wstawać... ☺️ Odliczam do weekendu, bo mąż ostatnio zabiegany, późno wraca i wreszcie będziemy mogli trochę razem pobyć.

Beata dobrze, że chociaż Tobie humor dopisuje 🙂

Małgosia zazdroszczę, że po remoncie Felek będzie miał swój własny pokój 🙂 Też bym chciała urządzać pokoik dla Małej 🙂 My póki co musimy wstawić łóżeczko do naszej małej sypialni. Na komodę na rzeczy dla niej nie ma już szans i wciąż nie mam pomysłu gdzie będziemy je trzymać. Na razie kupiłam w ikei dwa pojemniki plastikowe i w nich poukładałam ciuszki. O reszcie rzeczy typu pampersy czy kosmetyki już nie wspomnę 🤨