Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Lagunka to cudnie ze juz czujesz swoje malenstwo 🙂

a z tymi bolami plecow nawet jesli sa dosc silne to raczej w ciazy typowe...

ja w pierwszej ciazy od 28 tygodnia mialam bardzo silne bole, a na dwa tyg przed porodem dopadla mnie jeszcze rwa kulszowa i nawet jak lezalam to bolalo.... Czasami choc na chwile lagodzil sie bol jak bralam cieply prysznic tak na plecy wode porzadnie polac 😉

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiecie jak moj szkrab sie rusza trzymam reke na brzuszku a tu puk puk pulsuje malutki sie rozciaga wiercius jeden a mi daje powod do szczescia....ehhh czasami sloneczko wychodzi spod tych chmur.Karolina jakie ladne zdjecie zalaczylas 🙂 🙂

• Mamusia
meg27 napisał(a):
Wiecie jak moj szkrab sie rusza trzymam reke na brzuszku a tu puk puk pulsuje malutki sie rozciaga wiercius jeden a mi daje powod do szczescia....ehhh czasami sloneczko wychodzi spod tych chmur.Karolina jakie ladne zdjecie zalaczylas 🙂 🙂

super meg 🙂)) mi czasem się brzuch rusza przez malucha jak harcuje! 🙂

• Mamusia
Ale się rozpisały mamy 🙂
U nas w końcu trochę się wypogodziło ale rano widziałam śnieg! 2 stopnie były zaledwie o 8!!!
Meg, ja mdłości mam codziennie. Już mówię mężowi, że chyba znowu w ciążę zaszłam bo się czuję jakbym zaczynała objawy pierwszego trymestru 🤢 Na święta chcę się już czuc dobrzeeee!!!!

• Mamusia
Cóż Ci mogę poradzić...Przygotuj się jak najlepiej do tego porodu. Poznaj położną, która Ci o wszystkim opowie. Możecie ustalic sobie plan porodu - żeby na sucho sobie ten poród przeanalizować. Najlepiej zobaczyć wcześniej salę porodową co by oswajac tę sytuację. To naprawdę pomaga, przynajmniej ten stres przed niewiadomym zabeira.

Czy ja pisałam o poprawie pogody?? Czarno i ulewnie już 😞

• Mamusia
Mamusie jestem po wizycie i mamy dziewczynke 🙂 🙂 🙂♥19tc wg obliczen porod 10wrzesien wypada mielismy usg polowkowe i z dzidzia jest wszystko ok rozwija sie prawidlowo jestem mega szczesliwa!zona napisz w tabelce dziewxzynka imie Mia 🙂 🙂

• Mamusia
Dziekuje 🙂Rozmawialam z kolezanka z pracy jest w 6msc ciazy i miala w19tc usg lekarz potwierdzil dziewczynke byla dzis u gina a tu chlopczyk jest w szoku bo kupila juz sukieneczki etc...zeby tak lekarz sie pomylil.W 12tc nam lekarz pow.ze bedzie dziewczynka i teraz tez dziewczynka widac bylo wargi sromowe a moj maz mowi ale zaraz ale tu nic nie widac a lekarka tak bo to dziewczynka jutro zamawiam wiozek etc...

• Mamusia
polie napisał(a):
właśnie wyczytałam, że w tym szpitalu, w którym będę rodzić nie znieczulają do porodu naturalnego. jezu a ja tak się boje porodu...... masakrycznie.

U nas w razie dużego bólu podaję tzw głupiego jasia już w trakcie porodu. Nie znieczulają przy naturalny bo jak by kobieta miał przeć gdyby nic nie czuła hehe
Ja rodziłam Naturalnie bez znieczulenia.

• Mamusia
meg27 napisał(a):
Dziekuje 🙂Rozmawialam z kolezanka z pracy jest w 6msc ciazy i miala w19tc usg lekarz potwierdzil dziewczynke byla dzis u gina a tu chlopczyk jest w szoku bo kupila juz sukieneczki etc...zeby tak lekarz sie pomylil.W 12tc nam lekarz pow.ze bedzie dziewczynka i teraz tez dziewczynka widac bylo wargi sromowe a moj maz mowi ale zaraz ale tu nic nie widac a lekarka tak bo to dziewczynka jutro zamawiam wiozek etc...

Meg gratuluję dziewczynki, tabelkę uzupełnię jak najbardziej. Śliczne imię.
U koleżanki był lepszy motyw, na tydzień przed terminem miała USG i lekarz twierdził że dziewczynka, kobietka rodzi 8 dni po terminie, a tu wyskakuje chłopiec. Mówi że gdyby nie rodziła SN to by nie uwierzyła że ma syna, powiedziała by lekarzowi że jej złe dziecko przynieśli. Tak z Zuzi zrobił się Kubuś.

• Mamusia
Meg, a jednak 🙂 Ech ta czarownica nasza 😉 Ja dlatego idę na 3/4d bo tam widać jak na dłoni (o ile dziecko się nie zasłoni bardzo). W każdym razie ja jeszcze cieszę się dziewczynką i wszystkim mówię o niej choć mam świadomość, że ta diagnoza była na raczej średnim sprzęcie... Tylko lekarz był zadziwiająco przekonany no i ta ciąża inna niż poprzednie więc by się zgadzało. No ale zobaczymy no pokażą kolejne usg. Najbliższe za tydzień, później za kolejne 2 i tydzień. Do połowy maja będę miała 3 🙂 Ciekawe czy wszystkie zgodne 🙂

• Mamusia
Z tymi płciami to roznie bywa 🙂 u mnie tak samo jak u Zony znajoma tez byla przekonana ze bedzie coreczka a przy porodzie okazalo sie ze syn 😁 ja w pierwszej ciazy niby wiedzialam ze bedzie corka ale caly czas mowilam ze z siuski zawsze pyrtus moze sie zrobic ale z pyrtusia siuska juz nie 🤪 no ale na szczescie u mnie sie nie zmienilo 😁
odebralam wyniki moczu...niby wszystko w pozadku bo ani bakteri ani leukocytow ale ze kolorowo byc nie moze to pojawily sie jakies bardzo liczne moczany bezpostaciowe cokolwiek to oznacza 😮 czy ktoras to miala?
aaa...no i najwazniejsze....dzis juz jestem na 100000% pewna ze to dzidzia juz mnie glaska od srodka 🤪 bo juz to bardzo wyraznie czuje 🤪 przedtem co czulam to tez raczej byly kopniaczki ale takie malo odczuwalne i niepewne 🙂