Skocz do zawartości

Listopadóweczki 2014 | Forum dla mam

sweety

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia ja tez bylam chuda ale nie az tak.. przed pierwsza ciaza wazylam 45 kg, teraz przed ciaza 50kg. I w sumie caly czas po ciazy mialam 50 i w sumie mniej nie chcialam bo dobrze sie tak czulam. Przytylam juz 16 kg i waga caly czas idzie w gore chociaz mam duzo ruchu i sie nie obzeram za dwoch. Po prostu slodycze robia swoje, a nie umie sobie ich odmowic bedac w ciazy ;o jak nie jakies slodkie przekaski to nalesniki.. i tak w kółko. Ah smolic to.. byle zeby mloda cala i zdrowa sie urodzila 😉

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
zaraz zbieram się na zakupy bo w sb robimy małe urodzinki dla T 🙂
macie jakieś sprawdzone przepisy na przekąski ?

faszdrowane kwadraciki z ciasta francuskiego z dipem. (Farsz: piers z kurczka pokrojona w kostke, papryka, pieczarki, ser zolty, cebula...w sumie do takiego farszu mozna dac to co sie chce 😉)
dip robie z ketchupu, majonez i jogurt naturalny (czasami majonezu nie daje) + przyprawy m.in. oregano, bazyli itd.

jedynie to mi teraz przyszlo do glowy..
ja tez ide sie ogarnac i musze na zakupy jechac bo pusta lodowka... ;p

• Mamusia
patii0423 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
zaraz zbieram się na zakupy bo w sb robimy małe urodzinki dla T 🙂
macie jakieś sprawdzone przepisy na przekąski ?

faszdrowane kwadraciki z ciasta francuskiego z dipem. (Farsz: piers z kurczka pokrojona w kostke, papryka, pieczarki, ser zolty, cebula...w sumie do takiego farszu mozna dac to co sie chce 😉)
dip robie z ketchupu, majonez i jogurt naturalny (czasami majonezu nie daje) + przyprawy m.in. oregano, bazyli itd.

jedynie to mi teraz przyszlo do glowy..
ja tez ide sie ogarnac i musze na zakupy jechac bo pusta lodowka... ;p

ooo fajnie brzmią , dzięki może spróbuje zrobić jak sił nie braknie bo tak mi się stawia brzuchol że masakra , normalnie momentami czuje się jak kaleka 😞

• Mamusia
gosia2301 napisał(a):
ja przytyłam 11 kilo na razie wogole to szczerze zaczynam sie martwic bo mam dalej mały brzuch a to juz koncowka 7 miesiaca 😮 jak sobie przypomne jaki miałam z synkiem ogromny to mnie jakies głupie mysli nachodza 😲

mi też mówią że mam mały ale ja mam figurę gruszki i poszło mi w biodra i tyłek 😠 to samo co przy Tymonie , tyle że po samym porodzie brzucha nie miałam w ogóle a za to długo nie mogłam się wcisnąć w normalne spodnie 🤢
Gosia nie wkręcaj się , modeleczka się ładnie ułożyła i temu brzuszek mały . 🙂

• Mamusia
Witam Was Kochane Listopadowe Mamusie,z racji że dopiero dołączyłam chce sie przywitać i wszystkim mamusiom życzyć łatwego rozwiązania 😉a teraz zabieram sie za czytanie waszych wczesniejszych postów żeby byc w temacie 🙂 ja jestem z Lublina wiec gdyby któras z dziewcznych tez była z okolic to chetnie wybiore sie na jakis spacerek i soczek 🙂pozdrawiam :* 😘

• Mamusia
hej Karola , witamy w skromnym gronie 🙂 to Twoja pierwsza ciąża ? napisz coś więcej o sobie .

Pati jak Mały w przedszkolu ? mój płacze jak go zostawiam za to bezcenne chwile jak go odbieram , tuli się i cieszy nie miłosiernie że po niego przyjechałam . Ogólnie mówi że jest fajnie 🙂 tylko żeby nie płakał z rana to było by super .

Dzis miałam wizytę , na usg sprawdzał tylko serduszko i tętno za 2 tyg mam mieć dokładniejsze . Szyjka długa zamknięta wyniki bardzo dobre jak na ten tydzień 🙂 szkoda że dziś nie zrobił dokładniejszych pomiarów Małego .

Mam takie zgagi że momentami mi sie wydaje że obrzygam wszystko dookoła 🤢 🤢 🤢 muszę kupić renni bo pozwolił zażywać jak mocno męczy , mleko nic nie daje 🤨

• Mamusia
Twoj placze. Moj tez - dolacza sie po prostu do pozostalej placzacej grupy. Ja mojemu ciagle powtarzam w kolko, ze zawsze ktos po niego przyjdzie. Przez dwa pierwsze dni odbieralam go ja, ale od dzis ide do pracy.. i odbierac go bedzie moja tesciowa, a zawozic moj maz. Bo odwozilismy go oboje przed praca meza ale wydaje mi sie ze bedzie mu latwiej pozegnac sie z tata. Panie mowia ze Bartek jest grzeczny, duzo je (o dziwo, bo z reguly jest niejadkiem). Odbieranie dziecka z przedszkola - bezsenne! W pierwszy dzien to mlody przylecial do mnie, przytulil sie i mial w oczach lezki ze wzruszenia. Od pierwszego dnia ma swoich kolegow co caly czas o nich opowiada 😉 wczoraj przy zabawie pytam sie i co podoba ci sie w przedszkolu? Odp. Nie. Ja. Dlaczego? Odp. Bo tam wszystkie dzieci placza..
Widwc ze przezywa te przedszkole bo w nocy zaczął poplakiwac i mowic ze sam tsm nie chce isc.

o byle, za na usg i z wynikami wszystko dobrze 😉
ja wizyte mam dopiero 17go...

masakra , ze ta zgaga cie tak meczy.

• Mamusia
Asia 19874 tak, to moja pierwsza ciąża,po ponad roku starań w końcu sie udało 🙂 🙂 🙂 🙂 termin mam na 19 listopada i podobno ma byc chłopczyk ale z tego co mowiła położna ze szkoły rodzenia róznie to bywa... 🙂ja w kazdym razie juz sie nie moge doczekać 🙂 dziewczyny powiedzcie kiedy kupowac wózek, teraz czy jeszcze poczekac?? wy juz kupiłscie????chyba lepiej wczesniej poki jeszcze jestem na chodzie 🙂 bo poźniej to różnie moze być. Mi mój gin mówił że jak własnie jest taka mega zgaga w 7,8 lub 9 miesiacu to moze byc spowodowane tym że dziecku rosną włosy na głowce i tymi włoskami sie gdzies tam ociera i to powoduje ze żąładek wydziela duzo wiecej tych kwasów bo jest podrażniany.Ja tez mam czesto zgage ostatnio,wczesniej nie mialam nigdy, dopiero od 7 miesiac mnie tak wzieło, pije mleko które nie wiele pomaga 🙂 no ale pije żeby nie było 😉 pozdrawiam 😘

• Mamusia
Karola. Co do wozka js juz dawno kupilam.. z czego bardzo sie ciesze bo teraz mam tyle na glowie, ze nie mialabym czasu myslec teraz o zakupie wozka jaki itd.
Super ze chlopczyk, a imie juz macie jakies wybrane?
Ja na poczatku ciazy mialam mega zgage.. teraz o dziwo ustalo. Chyba moja corka urodzi sie bez wlosow ;p

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Hej jestem w szpitalu rano chlusnelo ze mnie krwia,
Zabralo mnie pogotowie ,teraz jest juz ok,
Usg wychodza dobrze,ktg,tetno ok,maly sie rusza ale
I tak podaja mi sterydy na rozwiniecie pluc malgo w razie w

O jejku.. jestem w szoku..
czemu sie tak stalo?tak nagle? Nie przemeczylas sie?
dobrze , ze z wami wszystko dobrze!!!
Kurcze.. kochana trzymaj sie dzielnie

• Mamusia
Asia a moze miałas jakiegos krwiaka i pekł ja przy 2 synku miałam tez musiałam uwazac ale sie wchłonął to moze albo peknac albo własnie sie wchłonąc 🤢 najwazniejsze ze nie krwawisz i jestes pod opieka lekarzy zreszta dostałas zastrzyki na rozwoj płucek to najwazniejsze trzymam mocno kciuki zeby synus siedział jeszcze w brzuszku i bardzo mocno w to wierze ze tak bedzie 🙂sorki ze sie nie odzywałam ale miałam troche problemow ze starszym musiałam mu załatwiac zmiane szkoły a to tu sie przez urzedy załatwia wiec tez ciagle w biegu od wczoraj chodzi do nowej szkoły wiec w koncu mam dzis dzien bez biegania ale za to w domu syf taki bo nie miałam kedy ogarniac ze tyle z mojego siedzenia musze brac sie za sprzatanie 😁
Witam nowa koleżąnkę 🙂 🙂 🙂
Pati jak w pracy biedulko 😞
Gofer cos tak zamilkła? dobra dopijam kawe iide na miotle polatac 😁 😁 😁

• Mamusia
Kurde jak w pracy? Dziewczyny, to jakas masakra!!!! Drugi dzien a ja ledwo stoje. Tak stoje. Musze nawet stac jak ludzi nie ma na sklepie ;/ taka mamy tolerancje. 8 godzin na nogach. Nie czuje kregoslupa, nog i brzuch zaczal mi twardniec.. ;( plakac mi sie chce! Chce do domu! W dodatku syn mi sie rozchorowal.. ; ( mam dosc