Skocz do zawartości

Grudniowe mamusie 2014!!! :))) | Forum dla mam

beti22

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam serdecznie 🙂
Ja robilam test w piatek i wyszly piekne dwie kreseczki!
Mam juz jednego synka, w styczniu skonczyl rok. Przesylam usciski i mam nadzieje ze coraz wiecej mam dolaczy 🙂
Aha termin mam na 28 grudnia ale to jeszcze nie tal profesjonalnie przez lekarza wyznaczony.
Przesylam moc usciskow 🙂

• Mamusia
Hej 🙂 Dołączam do przyszłych grudniowych mamusiek 🙂 Termin wstepnie na 20.12.2014.
Rozpoczelam obecnie 7 tydzien. Za 2 tyg ide do lekarza i wtedy uslysze bicie serduszka mojego malenstwa 🙂 Mam nadzieje ze bedzie wszystko wporzadkuy:

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej ana86 🙂

Super juz za pare dni do lekarza, uslyszysz serduszko swojego malenstwa! Ja tez juz sie nie moge doczekac. W poniedzialek ide do szpitala z mlodszym wiec sie umowie na spotkanie ciazowe przy okazji. Ja mieszkam w Holandii i tutaj tak kolo 12 tyg robia pierwsze badanie. Masz juz jakies objawy?
Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Ja też jestem zupełnie nowa na forum. Jakiś czas temu wyszły dwie kreseczki na teście. Po pierwszej wizycie u lekarza okazało się że to jeszcze nic pewnego no i wczoraj miałam okazję pierwszy raz zobaczyć bijące serduszko kropka. Mam już cudownego synka który półtora tygodnia temu skończył roczek i teraz z niecierpliwością czekam mniej więcej do drugiej połowy grudnia na drugiego dzidziusia 🙂
Pozdrawiam

• Mamusia
I po przywitaniu nastała cisza 🙂
A jak się czujecie mamusie? Ja tą ciąże przechodzę o wiele gorzej niż poprzednią. Wtedy tylko trochę nudności a teraz praktycznie non stop. Spać mogłabym cały dzień a niestety przy moim maluchu nie mogę. Dlatego wieczorem padam praktycznie natychmiast. A gdzie tu czas na obowiązki domowe i dla męża? 😜

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
No i w końcu doczekałam się założenia karty ciąży i wyznaczenia terminu porodu. Początkowo było pod górkę ale przechodziłam to już przy synu i wiedziałam że na pewno wszystko dobrze się zakończy. Oficjalny termin porodu 23.12.14 i tego się trzymamy. Mam nadzieję że ta dzidzia nie spłata takiego figla jak synek który przyszedł na świat równo dwa tygodnie po terminie, w poniedziałek 6 maja 2013, a na wtorek miałam ustalone już wywoływanie porodu.

• Mamusia
Super ze jest nas coraz wiecej 🙂
Ja podobnie jak poprzednia ciaze przechodze dosc lagodnie, tylko bardzo lekkie nudnosci (ale wcale nie wymiotuje) no i wiadomo zmeczenie.
Widze ze dla wiekszosci to juz kolejna ciaza. Moj syn w styczniu skonczy 2 latka.
U lekarza jeszcze nie bylam, wciaz czekam na wyznaczenie terminu wizyty. Mieszkam w Holandii i tu troche inaczej sie to wszystko odbywa. Poniewaz w poprzedniej ciazy wystapily komplikacje i zakonczyla sie cc w 33tc to teraz musze wszystkie kontrole przechodzic nie u pielegniarki a w szpitalu, i wlasnie na ten termin do szpitala czekam i czekam i doczekac sie nie moge.. A tu jutro juz 11 tydzien .. Mam nadzieje ze szybko mi to przysla.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Dziewczyny piszcie co u Was, bo znowu sie cos cicho zrobilo ; )
Ja w czwartek mialam pierwsze usg. Cudownie bylo zobaczyc ta mala fasolke i bijace serduszko.
Termin wyznaczyli mi na 30-12, takze wyglada na to ze u nas w grupie koncowka grudnia bedzie goraca 😁
Czekam z niecierpliwoscia na Wasze relacje i trzymam kciuki zeby wszystko bylo w jak najlepszym porzadku 🙂

• Mamusia
Wszystkie mamy mocno zaganiane i czasu nie mają. Jejku jaka ja ostatnio zmęczona jestem. Jeszcze synek zrobił się strasznym marudą nerwusem stawiającym pierwsze kroki. nie wiem może zęby się jakieś wybijają. Ale nie o starszakach tu ma być mowa. Dziewczyny widać już u Was brzuszek? Ja mam bębenek całkiem spory i jak mówię że to dopiero czwarty miesiąc to oczy ze zdziwienia każdy przeciera.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Kaasinaa, zazdroszcze brzuszka w takim razie ;p u mnie 16 tc ale mozna powiedziec ze tyci tyci. Juz sie nie moge doczekac az urosnie 🙂 mam nadzieje ze juz niedlugo poczuje pierwszw ruchy. W kolejnych ciazach podobno szybciej sie je zauwaza.
Sciskam 🙂

• 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam, wszystkie grudnióweczki co tu tak cicho i spokojnie :-) mam termin na 23 grudnia jak narazie z usg wychodzi że bedziemy mieli córeczkę co nas bardzo cieszy bo mamy już synka 3 letniego. Mam do was pytanie czy wystepują u was bóle w podbrzuszu coś jak podczas miesiaczki i kolki jednoczesnie?
Pozdrawiam wszystkich 😉

• Mamusia
Hej Meteoryczna 🙂

Faktycznie cos maly ruch tutaj. Ja mam termin na 30 grudnia. Tez mam juz syna, w styczniu skonczy 2 lata 🙂 teraz tez bedzie syn. Gratulacje coreczki! Macie juz wybrane imie? 🙂
Ja jeszcze nie odczowam zadnych boli. Jedynie czasami skurcze, ale jeszcze niebolesne i nieregularne.
Sciskam mocno! 🙂

• Mamusia
Hej Meteoryczna 🙂

Faktycznie cos maly ruch tutaj. Ja mam termin na 30 grudnia. Tez mam juz syna, w styczniu skonczy 2 lata 🙂 teraz tez bedzie syn. Gratulacje coreczki! Macie juz wybrane imie? 🙂
Ja jeszcze nie odczowam zadnych boli. Jedynie czasami skurcze, ale jeszcze niebolesne i nieregularne.
Sciskam mocno! 🙂

• Mamusia
Hej Meteoryczna 🙂

Sciskam mocno! 🙂