Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂 Ale tu cisza zapadla 😮 Wszystkie zajete w Nowym Roku 🙂Mam nadzieje ze zdrowiutkie jestescie i ze maluszki juz w brzuszkach brykaja bo moje bardzo aktywne 😁
Dzonateli super ze serduszko bije no i jakas ta polozna chyba doswiadczona ze tak rozpoznala 🙂Jeszcze niecale trzy tygodnie i sie dowiemy,a na ktora masz USG bo ja na 12.
Zbieram sie po corcie do przedszkola,buziaki 😘 😘

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laseczki ale mnie nie bylo 🙂Co tam u Was?
Ja dopiero co dzis wyszlam ze szpitala bo mnie troche poskladalo ale najwaniejsze to ze z malutka wszystko okej wazy 284g i mierzy 15.28 cm 🙂kawal babeczki bo pan doktor juz na 90 procent stwierdzil ze to kobietka 🙂
Zaraz mam kolede wiec zawijam zagle wpadne jutro 🙂

• Mamusia
Natalia no duza duza panienka bedzie oby nie za duza bo chce rodzic naturalnie 🤪 🙂
My wlasnie relaksik u rodzicow Alek lezy gra w jzygzaka mcQuenna, moj maz odpoczywa baardzoo zmeczony niedziela heheeh a ja wlasnie zbieram sie z mamcia do kuchni ukroic jakiegos ciacha do kawy dzis caly czas urzdzamy sobie wspominki dawnych lat maama swojej mlodosci ja ze swojej jak dwie staruszki u schylku zycia 😁 ale ja iwelbiam te nasze wspominki 😜
Mamuska wniebowzieta ze bedzie jak to mowi "mala ksiezniczka" bo w koncu nie bedzie "zona dziadka" tylko prawdziwa babcia ot takie przesadne glupotki ze jak sie rodzi syn to dziadek staje sie ptrawdziwym dziadkiem a babcia jest tylko zona dzaidka i na odwrot jak sie rodzi dziewczynka to dziadek jest "tylko" mezem babci heheh A co tam u Was mamuski?Dzidziulki kopia bo moja wlasnie sie rozbrykala i co chwila cuje kopniaczki ponizej pepka 🙃

• Mamusia
Ja wlasnie siadlam sobie po pracy odpoczac bo dzis poruszalam sie jak robot w pracy tak mnie plecy bola 🤢 siedzimy w domku bo znow wieje okropnie 🤨 szukam i mysle czego potrzebuje dla dzidzi 😁 😁 no i tak siedze szukam i poczulam kilka ruchow ☺️ ☺️ ☺️ w srode do endokrynologa a za 2 tyg usg 🤔 juz sie naprawde nie moge doczekac!

• Mamusia
cześć Wam
ja mam dzisiaj o 16 usg połówkowe i już się nie mogę doczekać 🤪

marta super że będzie córeczka 😘

ja tutaj mało zaglądam - wtedy kiedy byłam w ciąży z córeczką inaczej to wyglądało tu na forum, bardziej się wspierałyśmy, martwiłyśmy o siebie nawzajem doradzałyśmy sobie w trudnych chwilach a tu tak nie jest - ani jedna z Was nie napisała ....... hmmm ciekawe co u beti nie odzywa się już tak długo.... tym bardziej że w ostatnim poście pisałam że tak źle się czuję - żadna z Was nawet nie spytała czy jest już ok więc żeby pisać co u mnie tak dla sztuki to bez sensu...
mam instagram i tam poznałam dziewczyny w ciąży - w różnych miesiącach ale potrafią napisać w ciągu dnia jak się czuję, jak samopoczucie itd. a tu każda pisze o sobie, a kimś się nie zainteresuje hmmm 🤨

• Mamusia
Beti jak ja tu bylam w 2010 roku to tez tak bylo jak piszesz ja tu nie zagladalam bo lezalam w szpitalu nie chce sie tlumaczyc ale wiadomo ze martwilam sie wtedy najbardziej o siebie i swojaj dzidzie i nawet mi przez mysl nie rzeszlo zeby szperac w necie poza tym nie mialam nawet do tego sposobnosci.
W kazdym poscie pytam co u WAs i zawsze mam nadzieje ze jakos sie rozwiniemy z tematem ale widocznie kazda z nas ma inny poglad na sprawe
Mi tez jest przykro ze nie umiemy sie jakos tak zzyc jak ja z dziewczynami z pazdziernika 2010 🤨

• Mamusia
Ale nas tez jest malutko tutaj i na krzyz piszemy ja Marta czy Ty Beti .. swieta byly i sylwester i kazda robila swoje i cisza zapadla niezmierna ze przez kilka dni zadna nie napisala.. 🙂 no ale tez inaczej bylo jak bylam na wrzesniowkach 2012 tam 24h dziewczyny pisaly wiec tez inaczej to wygladalo bo bylo nas z 20 😉

Beti pisz jak tam po usg! ja juz sie nie moge doczekac 🤨

• Mamusia
Natalia dokladnie 🙂nasz tez bylo o duzo wiecej i nieraz po 20 stron trzeba bylo nadrobic po jednym dniu nieobecnosci 🙂 Beti masz cicha nadzieje ze to konkretna plec? Ja naprzyklad od pocztaku marzylam o dziewczynce i chyba sobie wymarzylam a z moim podwojnym pechem na codzien to podwojny wyczyn i osobista wygrana w totka 🤪

• Mamusia
apropo plci to z Naisha mialam przeczucie ze jest dziewczynka i byla, natomiast teraz zero przeczuc, ani nic w sensie ze chcialabym chlopca badz dziewczynke 😁 bede sie cieszyc z chlopca tak samo jak z dziewczynki oby dzidzia byla zdrowa 🙂 fajnie by bylo miec chlopca-parke 🙂 ale siostrzyczke tez 🤔

• Mamusia
Naomi hej hej 🙂
Ja wlasnie wrocilm ode mnie z pracy i od dentystki zahaczylam o komis i pare sklepow ehhe te kolorowe dziewczece ciuszki a jaka piekna sukienke na chrzest widzialam ale nie odwazylam sie kupic 🤪
Teraz na tapecie jet bal mojego synka, chce byc policjantem i ja musze to marzenie spelnic 😜
Beti i wiesz co siedzi w brzusiu???

• Mamusia
Bedzie chlopak 😁 "jak mu nic nie odpadnie". Doktor powiedzial ze u swojej zony w 15 tygodniu juz byl pewny, ze chlopak, a tydzien pozniej conieco odpadlo i jest dziewczynka. Dlatego on twierdzi, ze przed 20 tygodniem nie mozna byc w 100% pewnym. Oglaszam konkurs na imie, bo to bedzie dla nas duzy problem..

• Mamusia
Hej 🙂
włączam się do konkursu: najpiękniejsze imię dla chłopca to oczywiście Michałek, bo mój synek ma takie 😉
ja mam wizytę w czwartek, może maluszek będzie na tyle miły, że pokaże swoją płeć, no ale zobaczymy...
na razie zaskakuje mnie ruchliwością i \'mocą\' tych kopniaków, w pierwszej ciąży jakoś delikatniej to było, a może nie pamiętam...

• Mamusia
u mnie kopniaki od wczoraj (rano a potem jak szlam spac) iczuc wczesniej jakos nic nie bylo 😁 no i dzis po poludniu jak zjadlam troche czekolady 😁
a co od imion to Igor i Olivier fajne, ja i tak wybiore imie zagraniczne ze wzgledu na meza 😁 no i miejsce zamieszkania 😜
Marta kupilas cos czy tylko przechodzilas zamykajac oczy? 😁
ja ciagle cos kupuje i dobrze bo czeka nas kupno mebli 🤔 wiec chce skonczyc jak najszybciej wyprawke, mam juz sporo wrecz prawie wszystko procz ubranek i kilku innych rzeczy 😁 😁 😁

• Mamusia
Arnulko gratuluje siusiaczka 😁 😜 to sie pewnie mezulek ucieszyl 🙂
Natalia zamykalam oczy bo ten miesiiac lichy finansowo, auto nawalilo=naprawa=kasa, router nawalil=wymiana=kasa i tak nam sie rok zaczyna teraz Alus jeszcze bal wiec trzeba stroj kupic no wiec ten mieiesiac odpada ale mysle ze poszaleje w lutym 🙂zrobie sobie preent na walentynki 😁
Jesli chodzi o imie u nas mial byc Adas albo Maksymilian 🙂 ale bedzie Lilianka albo Milenka chociaz narazie moj maz nie chce slyszeco tych imionach macie pomysl jak go przekonac?? 🤪
Beti co z Toba bo dostanies po dupie piszesz ze sie nie interesujemy a sama nas olewasz pipko! 😜 😜 Mam nadzieje ze wszystko u Ciebie okej i oczywiscie zartuje z ta pipka :P

• Mamusia
cześć Wam 🙂 ja wiem że tutaj jest nas mniej i też dlatego jest inaczej.
Już jestem- przez dwa dni nie mieliśmy internetu, jakaś awaria była 🤨
u mnie wszystko ok, na usg wszystko w porządku, cieszyłam się tą chwilą jak mogłam oglądać dziecko.. u nas bez zmian będzie chłopczyk 😁 waży 320g i ma 21 cm - w czasie badania tak się obrócił że lekarz nie mógł go zbadać 🤪 musiałam wstawac i chodzić zeby zmienił pozycje ale po chwili zas obrócił się w tą samą stronę hihi lekarz powiedział że to mały uparciuch 😁 ale się cieszę że jest wszystko ok 🙂 no i widziałam buźkę - całkiem podobny do męża hihi

u mnie teraz też ciężki miesiąc ale w lutym mam nadzieję że już ruszę z zakupami 🤪
my kompletnie nie wiemy jakie imię wybrać - nawet nie mam żadnego na myśli hmmmm
Marta
Lilianka i Milenka super bardzo mi się podobają
Arnulka gratulacje 😘

• Mamusia
Beti super ze z malutkim wszystko okej 🙂 no i wiercioch z niego to dobrze nie ma to jak zywiolowe dzieciatko 🙂
Ja dzis jestem taka ospala, nie do zycia totalnie wogole kraze od poniedzialku po kolezankach albo one u mnie sie zjawiaja i dzis ma do mnie wpasc kolejna ale kurde jakos sie do dupy czuje i nie wiem czy jej nie przeprosze tylko moj syn bedzie niepocieszony bo zaprosil wczoraj Martynke swoja ukochana i umowili sie na gre w klamcucha i zal mi go bedzie strasznie nie wiem pomysle jeszcze moze sie jakos ogarne do tej 16 🤨
Buziaczki brzucholki 🙂 Moj widac na zdjeciu profilowym w przeciagu ostatniego tyg wybilo mi go strasznie az bylam w szoku bo jeszcze niedawno mialam ledwo co mala kulke a tu taki basiorek 🤪

• Mamusia
Marta super wyglądasz 😘
Ja jak na razie przytyłam 3,5kg

Ja też się coś źle czuję i to od wczoraj - nic mi się nie chce, jestem słaba i głowa mnie boli.. nie wiem od czego czy od pogody mam takie złe samopoczucie 🤨
zaraz mam obiadek a później się położę na trochę hmmm

• Mamusia
Dziekuje ☺️
Ja tez sie chyba dzis poloze po poludniu jednak juz pisalam kumpelce bo nie bede sie zmuszac do rozmowy jak mi leb peeka i wogole 🥴
bigos zaraz dojdze wylacze, chlopaki moje zaraz beda dostana zupke drugie danie i zamykam sie w pokoju z ksiazka i muzyka na telefonie 😜

• Mamusia
Hej ! :-)

Umówiłam sie na genetyczne badanie pomiędzy w drugiej połowie lutego. Zwykłe USG mam 4 lutego , pewnie maluszek się nie ustawi okrakiem , a Pani dr nie pofatyguje się ,żeby poszperać.. i weź tu tyle czekaj :-(( Chciałabym znać już płec :P

Brzuch mi trochę wywaliło , ale porównując zdjęcia od tamtego tygodnia to przez tydzien nie za wiele sie zmienił :-)

Czasami czzuję bulgotanie w bebzoniku , szczególnie jak leże i tak z nadzieją wyobrażam sobie że to maleństwo mnie zaczepia od dołu 🙂

U nas pomysłów na imię ciągle mało 🙂 Borys , Leon , Tymon ( jako jedyne zaakceptował mój mąż , bo uwielbia Tymona Tymańskiego 😁 ) , dla dziewczynki mi się spodobało Matylda - sama się sobie dziwie - męzulek zapropnował LAura. A Wiktor nieustannie wykłóca się o Andrzeja . Andrzej i Andrzej ..a tak na rawdę sami ciągle mówimy o Andrzeju , moi rodzice również " Andrzej już kopie?? " 😁 Może i taak bedzie ,że jak będzie chłop to będzie Jedruś ? 😁 Nie , no nie chyba nie...

Cyce trochę mi odpuściły, nie są takie wkur..ące. 😁

Libido - chyba bez zmian , po 4 tygodniach raz coś mnie wzięło , fajnie by było jakby zaczeło wracac do normy , bo jak znowu po 4 tygodniach mi się zachce to ja współczuje Kornelowi 😁

Wczoraj przyszła do nas zamówiona PRalka , jeszcze nigdy nie wstawiłam prania 4 razy w ciągu dnia 😁

• Mamusia
Hej laseczki !
Pati jeszcze troche i tez sie dowiesz 🙂))cierpliwosci 🙂
Co tam u Was?
Ja wlasnie powoli zaczynam kosztorys remontu dwoch malych pokoi dla Alka i malutkiej 🙂 obliczylam ze wyjdzie nas to okolo 9 tys ale to juz bedzie na lata np szafa pod zabudowe w obu pokoikach to juz jest koszt prawie 5 tysiecy plus meble itp nasza sypialnia marzen i nowe auto poki co zostaja w strefie marzen 🙂 dorobimy sie jak dzieci wyjada na studia hehehehhe 😁

• Mamusia
hello
Pati musisz być cierpliwa - niedługo się dowiecie
a co do imion to ja kompletnie nie wiem
Antoś Wiktor Mikołaj hmmmm to są jakieś typy ale nie mam do żadnego jakiegoś przeczucia

marta
ja wczoraj też do wieczora leżałam i byłam taka słaba ale dzisiaj już lepiej 🙂
ja też chcę zrobić pokoik dla dzieci i właśnie chcę szafę pod zabudowę - ale u mnie to będą rodzice z nami się dzielić kosztami bo my mamy w planach budowę no i na razie mieszkamy u moich rodziców 🙂