Skocz do zawartości

czekam na kolejne lipcoweczki | Forum dla mam

arnulka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasia, chcialabym za pomocą męża przyspieszyć ale ... nie mam sily i ochoty, ale chyba nie będę miała wyjścia bo nie zniose tej pogody.
Ale wiadomo,że damy rade 😎 bo jesteśmy babami a baba zawsze se poradzi. Ja łaże w samych majtach po chałupie i tak też śpie 🙂 prysznic za prysznicem, woda z lodem i wiooo do wieczora :P

Jednak dziś mi nie dobrze,a do tego biegunka, wczoraj się nażarłam tych mrożonych pączków z lidla i nawet nie czekałam aż się rozmrożą... i ciasto i czereśnie i teraz jest efekt. Ale bynajmniej czuję się lekko 🤪 jutro wizyta u gin, jakoś nie cieszę się z niej. Nawet nie będę się pytała o długość szyjki bo nie chcę się zdołować.

• Odpowiedzi 891
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My baby jesteśmy jednak nie do zdarcia 😜 żaden chłop by tyle nie wytrzymał co my!! 😜

mnie coraz częściej męczy kregosłup.... jakbym mało miala na glowie 🤨

ale dostałam kolejną partię ciuszków od koleżanki i znowu piorę i prasuję... ale słodziaki są... wszystko prawie różowe 😎

• Mamusia
Obdarzona a jak ruchy Nikodemka? Moja mała wypchnie sie czasem mega mocno a tak to sie przeciąga raczej , rączki czuję w kroczu a piętę pod cyckiem, ale czuję ze ma juz bardzo mało miejsca i rzadziej sie rusza....

• Mamusia
Ja też przeważnie wstaje o 6, ale to po to bo o tej godzinie jest jest jeszcze chłodno 🙂
Jak tam materac? mój suchy już ale później go ubiore.
U mnie ruchy tak jak u Ciebie,, rzadko sie rusza ale jak sie ruszy to ... :P

Ciekawe jak tam Marlena?

Ja byłam u gin i ... nic na poród nie zapowiada, choć robiła tylko usg brzucha :P

• Mamusia
A jak myślicie co lepsze? bo u mnie dziś tragedia bo 37 st a jutro ma być 38. I myślicie czy lepiej w taką pogodę rodzić, karmić i zajmować sie dzieckiem, czy też w ciąży dalej byc? bo ja ledwo daje rade, mam kryzys, rycze non stop i nie mam motywacji by żyć, wiedząc że każdy dzień taki będzie. :/
I teraz tak, nie mam siły by rodzić, ani jutro ani pojutzre bo aż słabo, z drugiej strony też ciężko by było żeby w takie upały non stop sie noworodkiem zajmować...z trzeciej strony w szpitalu jest klimatyzacja i chłodno 😎 bo ja mieszkam w bloku na samej górze, nie mam normalnych okien ino balkonowe,, mam 5 balkonów więc wszędzie duże okna, i to są duże okna panoramiczne a rolet nie mamy bo dużo kasy a w wynajmowane nie chcieliśmy inwestować.
Tragedia!!!!!!

• Mamusia
A jak myślicie co lepsze? bo u mnie dziś tragedia bo 37 st a jutro ma być 38. I myślicie czy lepiej w taką pogodę rodzić, karmić i zajmować sie dzieckiem, czy też w ciąży dalej byc? bo ja ledwo daje rade, mam kryzys, rycze non stop i nie mam motywacji by żyć, wiedząc że każdy dzień taki będzie. :/
I teraz tak, nie mam siły by rodzić, ani jutro ani pojutzre bo aż słabo, z drugiej strony też ciężko by było żeby w takie upały non stop sie noworodkiem zajmować...z trzeciej strony w szpitalu jest klimatyzacja i chłodno 😎 bo ja mieszkam w bloku na samej górze, nie mam normalnych okien ino balkonowe,, mam 5 balkonów więc wszędzie duże okna, i to są duże okna panoramiczne a rolet nie mamy bo dużo kasy a w wynajmowane nie chcieliśmy inwestować.
Tragedia!!!!!!

• Mamusia
Pokrowiec wyprany ale nie wiem jak wcisne do niego spowrotem materac....jutro sie zobaczy... 🤨

obdarzona nie wiem co gorsze... wiem ze teraz się rozpływam ale nic na to nie poradzę więc jakoś daje rade.... 🤢 idzie weekene więc chociaż nie mam robotników koło domu i mogę sie czuć swobodniej...wyciągnę jutro basen i będziemy z adamem moczyć tyłki 😜

• Mamusia
Sama tego nie zrobisz, musi Ci ktos pomóż najlepiej mąż :P a basen dawaj dziś to woda Ci się nagrzeje.
Ja dziś noc miałam straszną bo gorąc na maxxxxa ale koło 2 zasnęłam , choć powinnam o 20 bo byłam taka padnięta bo przedwczoraj też w nocy mało co spałam.
Nic nie poradzimy 😞

• Mamusia
Cześć dziewczyny ! Przepraszam,że się nie odzywałam . trochę miałam na głowie i jakoś tak komputer poszedł w odstawkę :P
Brzuch w dalszym ciągu mnie pobolewa aczkolwiek skurczy nie ma . i bądź tu mądry cholerka ;/
Jednego dnia już wyjęłam torbę z szafy i się wszystko uspokoiło ehh .. no nic , czekamy razem z brzuszkami dalej dziewczyny ! w końcu coś się ruszy .. wczoraj pobrali mi posiew gbs , miałam ktg . w środę wyniki mają być .
co do materaca to zrobiłam identycznie jak obdarzona ! oderwałam ten kokos , wyjęłam gąbkę i wsadziłam do pralki . wyschło , dziś będę zakładać. szkoda mi było kasy na nowy jak w domu leży .. wiadoma sprawa 😉
Upały okropne i u Nas ! jestem tak spuchnięta 😞 Moje nogi .. co tu dużo opisywać .. nie wyglądają 😞 są tak opuchnięte, skóra rozciągnięta,pęka .. ciekawe czy jakieś rozstępy na nogach nie zostaną ;/ biodra bolą tak,że wytrzymać się nie da. wykorzystała bym męża (szczerze to mega mi go szkoda) ale tak mnie wszystko boli , że szał , ostatnio przerwałam zabawę 😞 przykre to bo i nerwowi oboje ehh ..
Mam nadzieję , że w końcu młoda zechce opuścić hotel bo mam dość ..
Miałam Wam kiedyś napisał o tym mydle aloesowym . napiszę Wam co tu a etykiecie jest . Aloe Hand& Face Soap . płyn jest w dozowniku . forever living products.

• Mamusia
Marlena juz myślałam ze sie rozpakowałas 😉

Pokrowiec udało mi sie spowrotem naciągnąć na materac, dobrze ze dziada wyprałam bo przecież ponad 2 lata lezał albo w piwnicy albo na strychu, niby przykryty folią no ale niech mała ma świeżo do spania 😉

Dziś zrobilam przemeblowanie u adama w pokoju a miałam lezec i pachnieć.... ale moja mama wyprala mu dywan i szkoda mi bylo Dać czysty dywan na brudna podłoge no i tak zrobiłam porzadek w zabawkach i przememeblowanie , Tylko okna do mycia mi zostały ale to juz jak mąz wroci 🙂

ale lędźwie juz mi mega dokuczają.....

no cóż dziewczyny cierpliwości. ...... juz niedługo 😁

• Mamusia
Marlena, ja też myślałam że Ty już po... a tu taki zonk. No cóż czekamy dalej. Ja nawet nie mam jeszcze fałszywych alarmów. A opuchnięta byłam i tak z 50 % tej opuchlizny zeszło bo du,zo w basenie i non stop zimne prysznice, i już lepiej ale zaś przeszło na dłonie, aż palców nie idzie normalnie zgiąć.
Obu Twoja torba w końcu się na coś przydala!!
Kasia, no widzisz 🙂 a ja swojego materaca jeszcze nie ubrałam,... :P ale zrobie to w poniedziałek, bo boje się że jak ubiore jutro to że urodze, a nie chce jutro rodzić bo jade nad wode 🙂

U nas dziś 37 st, masakra u mnie w bloku na 3 piętrze... ale jakoś daje radę.

• Mamusia
Hej
no upały nieziemskie. .. ale moja szwagierka która tydzień temu urodziła też narzeka że siedzi z małą w domu bo nie da sie w taki upał. .a ona tez w bloku mieszka i gorąco ma. ..wiec nie wiem co gorsze.... 🤨

a ja dziś jadę do koleżanki z adamem , ona tez ma synka , więc dzieciaki sie pobawia bo maja tam basen a ja nic nie bede musiała robic, bo wiadomo ze jak kogos ja zapraszam to chcąc ugościć musze sie troche nabiegać a tak to luzik 😎

a od jutra uziemiona jestem z robotnikami znowu 🥴 wiec dzis musze sie gdzies ruszyć. ..

Marlena patrzyłam na to mydełko aloesowe , znalazłam na necie , biala butelka z niebiesko szarym napisem?

• Mamusia
Kasiu tak to chyba to. ja raz miałam z niebieskimi napisami a teraz z zielonymi . Fajne jest to mydełko bo i po porodzie mogę ja je stosować jako intyma , maluszek no i mój Szymek . po tym balsamy nie są potrzebne chociaż też są z tej serii .
Obdarzona u Ciebie jak się zacznie to już na amen pewnie 😉 a mnie to kurka straszy cały czas ;/
dziś też od rana ból podbrzusza . do tego lędźwie ogólnie cały kręgosłup . ale w sumie tak sobie myślę.. chyba lepiej przeczekać te upały ! ja tak się nastawiam,ze coś się ruszy w następny weekend 😁 chcę chociaż te wyniki gbs odebrać cholera 🙂
Co do opuchlizny u mnie nogi wyglądają ogropnie.nie widać gdzie stopa gdzie łydka. kontrolować muszę to ciśnienie . jaka ulga jak moczę nogi w basenie. wczoraj też nad jeziorem byliśmy . cały czas w wodzie siedziałam 🙂 tzn stopy moczyłam bo kąpać się boję chwilkę przed porodem .
A Wy jak ? kąpiecie się w jeziorku może? wczoraj miałam taką ochotę popływać mm .. 😞
Do Szymka przyjechał kuzyn 6 letn i.fajnie dzieciaki się bawią . trochę tylko czasem pokrzyczeć trzeba bo to diabełki wrodzone . zobaczymy co najbliższe dni Nam przyniosą 😉
co do materaca to mąż ubierał i się porwała mi ta obudowa 😞 mam nadzieję ,że pójdzie to zszyć
Arnulka widzę rzadko się udziela.. nie dziwie się .. ahh troszkę zazdroszczę 😉

• Mamusia
Gdybym miała możliwość wykąpać sie w jeziorku to bym skorzystała , napewno basen odpada ale naturalne zbiorniki myślę ze nie ma takiego ryzyka infekcji. ...ale nie mam tu żadnego jeziorka 😞

Jutro wizyta....ciekawe co tam słychać u mojej małej.....

Trzymajcie się! 😎

• Mamusia
Obserwuje Was caly czas, a nie udzielam sie bo nie ma co pisac... maly kieracik...
w baseniie tez nie moge poplywac :/ szlak czlowieka trafia jak wszyscy sie chlodza...
umowilam sie z moim ginekologiem w srode, bo juz nie krwawie, czuje sie super, chcialabym zaczac cos cwiczyc, ruszac sie... ale moj maz bez zgody lekarza mi nie pozwoli :/ :P
myslalam, ze przez tel dostane przyzwolenie, ale niestety musze sie zaprezentowac w calej okazalosci... ald moze to i lepeij. Bede miec przynajmniej pewnosc, ze wszystko jest ok.

• Mamusia
Kasiu daj znać po wizycie ! 😉 ja w piątek jak dotrwam będę miała ktg . wizyt jako takich chyba już nie ..
Arnulka mnie np. bardzo interesuje to jak tam sobie radzisz 😉 jak chłopcy ? ja odczekam chociaż 4 tyg po porodzie chyba , jeśli chodzi o ćwiczenia . pamiętam,że ja krwawiłam dobre 3 tyg po .. za to 1 miesiączkę dostałam jak Szymcio miał 9mc .
Jak u was pogoda ? U Nas dziś wiatr dość spory,fajnie chłodzi . do południa padał deszcz . Jutro ma być znów dużo cieplej

• Mamusia
Mnie nosi strasznie... a poza tym 1 sierpnia jest moj ulubiony triathlo ... taki bardzo rekreacyjny widc moze uda sie pobawic choc na pol gwizdka.
z moimi panami calkiem niezle... na razie sie jakos organizujemy, a dzis wraca prababcia z wojazy po USA wiec stadszego pewnie codziennie na pol dnia bede miala z glowy 😉 a od wrzesnia przedszkole wiec nie bedzie tak zle 😉
Zlozylam wniosek o roczny macierzynski :/ troche mnie przeraza perspektywa roku siedzenia w domu, ale znajoma, ktora wchodzi za mnie na zastepstwo zrobi sobie akurat staz, wiec postanowilam sie jej to umozliwic...
Ide karmic 😉 buziaki

• Mamusia
ja już siedzę w domu od 8tc i dalej posiedzę .. też na roczny macierzyński idę. w sumie trzeba korzystać jeśli Nam dane 😉 Później to ja będę myśleć czy ja w ogóle po tym roku dam radę wrócić do pracy.synek do przedszkola ok ale co z malutką. ale to później będę kombinować . Fajnie Arnulka , że masz kogoś kto pomoże 😉 Do mnie mama z Niemiec ma przyjechać ale nie wiem kiedy.i tylko na 2 tyg. chociaż dobre te 2 tygodnie ..

• Mamusia
Hej ja po wizycie... i na ktg wyszły jakieś skurcze, macica coś juz zaczyna kombinować 😁 wiec nie dotrwam raczej do terminu czyli do 19.07 ale w sumie moge z tym chodzic jeszcze 2 dni a może tydzień. ... ja to odczuwam jako pobolewania krocza lub lędźwi a to są skurcze, szyjka na zewnątrz na jeden palec otwarta.... ale nie nastawiam sie bo mogę z tym chodzić i tydzień albo wiecej 🤨 moj lekarz idzie na urlop wiec w przyszłym tyg mam sie stawic na ktg do szpitala. Mała ok 3 kg, wód plodowych dobra ilość, przepływy ok. Jakies bakterie mam w moczu i globulki jeszcze na koniec musze stosować. .....