Skocz do zawartości

listopad | Forum dla mam

aniutka102

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 928
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ewela fajnie ze udaly sie urodziny corki 🙂
Ja takiej dobrej niedzieli niestety wczoraj nie mialam 😞 pojechalam z tesciowa odwiedzic jej matkie lezaca od kilku lat w lozku,niestety nie bardzo kto sie ma nia zajac i co jskis czas jezdzimy tam.wczoraj jak weszlam do domu babci to zapach starego domu z mieszany z fekaliami tak mnie zemdli ze zwymiotowalam (nie wymiotowalam caly maj)i rozbolala mnie glowa 🤢 wiekszosc czasu jaki tam bylam siedzialam w samochodzie bo nie bylam w stanie siedziec w domu i porozmawiac z babcia.z rozbolala glowa wrocilam do domu i myslalam ze bede miala spokoj,poklocialam sie z mezem i to tak ze nie odzywalismy sie do siebie przez cale popoludnie.a poszlo o glupote.jeszcze bardziej rozbolala mnie glowa i z nerwow oczywiscie brzuch.koszmarna niedziela.dzisiaj pobiedzialek nowy tydzien mam nadzieje ze bedzie lepiej. 🙂milego dzionka wam zycze kochane 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny. Ewela gratuluje zdanego egzaminu na 5 😉 i spóźnione ale szczere życzenia dla córeczki 😉
Genova ja wiem, że co bym teraz nie napisała to i tak pewnie Cię nie pocieszy, ale ja ze swoim się kłócę od dwóch miesięcy non stop. O pierdoły 😞 Nie wiem czy ja się zaczęłam głupot czepiać przez kochane hormony czy on faktycznie stracił głowę i robi takie głupoty czasami 😠
Termin ślubu mamy na ostatnią sobotę czerwca to może teraz jak będziemy ogarniać to wszystko się jakoś dogadamy.... oby...

• Mamusia
hej dziewczyny , nie pislam dlugo bo na kafeteri jakos tak nie milo i nie za bardzo chcialam tam sie wypowiadac, tutaj moze troszke bedzie wiecej prywatnosci 🙂 na kafe pisalamjako malpka tu zmienilam nick ;p
ewela gratuluje zdania egzaminow i sto lat dla corci 🙂

Co do lekarzy ja tez mam super opieke nie narzekam zawsze po wizycie wychodze spokojniejsza 🙂
A wiec ostatnia wizyte mielismy w czwartek dzidzia rosnie prze 1,5 tyg yrosla 2 centymetry w czwartek mila 8 wiec pewnie teraz juz jest wieksza ta moja kruszynka wszytko wporzadku parametry wszytkie w normie , wszytkie organy wewnetrzne widoczne ,wiec cieszymy sie bardzo ze wszytko wyksztalcilo sie prawidlowo. Nie poznalismy jeszcze plci ale moze na nastepnej wizycie a mam ja na poczatku lipca to bedzie 21 tydz troszke sobie poczekam 😉 ktoras z was pisala ze ma lozysko z przodu , no mi rowniez pani doktor powiedziala ze lozysko jest z przodu , czy mozecie mi napisac jak to u was bylo w poprzednich ciazach i czy ma to jakies wieksze zanczenie na przebieg ciazy chodzi mi o wasze doswiadczeie , bo jest to normalne ze lozysko umiejscawia sie z przodu lub z tylu scianki macicy i wtedy jest ok , ale prz lozysku umiejscowionym z przodu ponoc jak sie nie podniesie do gory wraz z rozciagajaca sie macica moze blokowac kanal rodny i wtedy mowi sie o lozysku przodujacym gdzie jest wskazanie do cesarki ale to najmniejszy problem gorzej ze takie lozysko sie szybciej starzeje i odkleja i moze dojsc do wczesniejszego porodu , mozecie mi napisac jak to u was bylo przy takim ulozeniu lozyska , co wam lekarz powiedzila na ten temat ?

• Mamusia
hehhh dużo nas chce znać płeć 🙂 w zasadzie to chyba wszystkie 🙂
Niedługo po wizytach będziemy się dzielić wrażeniami i nowinami co tam nasze kruszynki mają między nóżkami 🙂 (oczywiście pisane pół żartem 😉 ). Bezik co do łożyska to się nie wypowiem bo nie wiem myślę że jak dziewczyny dojdą to coś więcej Ci napiszą bo są bardziej doświadczone jak ja 😉 Także nie myśl proszę że olałam temat i Ciebie, ale nie będę zabierać głosu w temacie który jest mi obcy 😉
Ja nawet nie wiem jeszcze w jakim stanie i jakiej kondycji i gdzie mam umiejscowione to łożysko ale ufam i wierzę że wszystko jest ok.

• Mamusia
Hej, witam wszystkich, jestem i ja 🙂 Gratuluje ocen z egzaminow, dla Pati najlepsze zyczenia 🙂 Fajnie, ze bezik, czyli Malpka sie odezwala, bo juz mialam pytac o Ciebie na kafe 😉 A ja wlasciwie od piatku w stresie. I szczerze mowiac juz mam powoli dosc. W piatek poklocilam sie z moja przyszla tesciowa. Juz nie bede wchodzic w szczegoly, ale tak durnego czlowieka, to w zyciu nie spotkalam. W sobote narzeczony wyszedl z psem na ostatni spacer. Zaatakowaly ich dwa wilczury. Pies pogryziony, on ugryziony. Z tych nerwow i ja na pogotowiu potem wyladowalam, bo takich boli brzucha dostalam. Wczoraj i dzisiaj poklocilismy sie, wlasciwie zerwalam z nim, ale chyba on niespecjalnie to przyjal do wiadomosci i dalej o slubie gada, ale przynajmniej poskutkowalo, bo zrobi to, o co go prosze. Mowie wam, od piatku to jakas jedna wielka masakra. Mam tylko nadzieje, ze na malenstwie sie to nie odbije.

• Mamusia
Justa ja myślę że maleństwu nic nie będzie. Jeśli wylądowałaś na IP i jest wszystko dobrze to tak będzie 😉 Kurczę ja nie wiem co to się z tymi naszymi chłopami ostatnio dzieje. Mi ze swoim też od jakiegoś czasu ciężko się dogadać i czasami już się nie odzywam żeby nie było że się tylko czepiam i nic więcej 😞 a to że z nim zerwałaś to pewnie nie dotarło do niego. Do chłopów rzadko kiedy co dociera od razu i myślą sobie że żartujemy póki noża na gardle nie mają tylko szkoda że w tak ważnych sprawach nie widzą powagi sytuacji.... Oczywiście są wyjątki od reguły ale jest ich mało....

• Mamusia
O prosze zagladam tu pare dni minelo a tu taka niespodzianka po ciszy przybyło pare dobrych stron 😉 Ciesze sie dziewczyny że dołaczyłyscie i mam nadzieje ze bedzie nas jeszcze wiecej w grupie zawsze razniej 🙂 Jak tam wasze brzuszki rosną? Ja z dnia na dzien czuje sie coraz lepiej energii mi przybywa po ostatnich tygodniach to naprawde myslalam ze sie calkiem rozleniwie :P Ja tez z moim męzem ostatnio cichce dni co sie nie odezwe to jakies spiecie wiem wiem ostatnimi czasy bylam marudna i czepialam sie wszystkiego ale mam nadzieje ze teraz kiedy mi lepiej to i miedzy nami bedzie ok jak wczesniej..

• Mamusia
Witaj bajka 😉
No to u mnie to samo 😞
Też tak myślałam ze całkiem się już rozleniwię przez to złe samopoczucie, niestety nie mogę powiedzieć żebym się już super czuła. Są lepsze dni takie jak dziś ze cos jestem w stanie zrobić i nie leże ale podejrzewam ze jutro czy pojutrze już nie będzie tak dobrze. Niestety tak mam ze na 6 dni 2 się dobrze czuje a resztę jest kiepsko 😞 a brzuszek rośnie... jak na moja ciążę to już jest dość spory 😉 a nie przytyłam dużo. Nawet się trochę zaczynam martwic bo teraz niby powinnam cos przybrać a wygląda to tak jakby mi ubyło poł kilo... a jem normalnie średnio 4 do 5 razy na dzień ile mam potrzebę. Mam nadzieje ze taki mój urok a nie ze cos jest nie tak... I zabrzmi to okropnie ale pocieszający jest fakt że nie tylko mi się ciężko dogadać z moim przyszłym mężem... wychodzi na to że to nasz kolejny objaw ciążowy 🙂

• Mamusia
czarna_mama wcale bym tak nie pomyslala dzieki za zaiteresowanie , sama bym sie nie wypowiadala na temat ktory nie mam pojecia , ale wiem ze ktoras z doswiadczonych dziewczyn o tym pisala , wiec chcialabym sie dowiedziec jak to u niej bylo , a moze jest tu ktos jeszcze kto tak mial, dziewczyny z gory dziekuje za odpowiedz 🙂

• Mamusia
Justa biedna szkoda ze masz takie przezycia mam nadzieje ze sie wszytko ulozy i twoj jednak cos zrozumie trzymam kciuki a tym bardziej ze slub juz tuz tuz .

co do samopoczucia to ja juz lepjej chociaz mdlosci jeszcze czasami mam i mam jeszcze odruch wymiotny ale juz tak nie wymiotuje wiec duzo lepiej apetyt kiepski ale jem bo co chwile glodna jestem a jak nie zjem to mnie na wymioty zbiera czasmi bydze sie w nocy i mysze chociaz jakis owoc przegrysc zeby mi przeszlo , a najgorsze wlasnie jest to ze ja na nic nie mam ochoty i jak mnie taki glod dopadnie to mi sie nic nie chce , ale dalej owoce i warzywa to moje ulubine dania :p troche wiecej gotowanego zaczelam jesc wiec tez z tym lepiej , teraz mam faze na truskawki wiec wczoraj bylismy na wsi i kupilismy 5 kg zaluje ze nie wzielam wiecej ale nie myslalm ze je w takim tempie pochlone heheh 😁

Co do brzuszka to mi jusz troche odstaje , mieszcze sei w swoje ubrania ale mnie cisna , i najwygodniej w leginsach i tunikach. Ja jestem szczupla osoba wiec z mojej perspektywy ten brzuch wydaje sie wielki a zwlasza ze cale zycie milalam plaski to teraz nawet troszke to mi tak dziwnie heheh 😁 ja sie schyle a tu sie nie zgina tak jak zawsze tylko cos tam uwiera to takie nowe uczucie , ale jak ktos nie wie ze jestem w ciazy to pewnie pomysli ze sobie pojadlam :p chociaz z dnia na dzien robi sie okaglejszy.
Pewnie przez to tez mnie lapie zadyszka czesto na spacerach musialam zwolnic tempo chodzenia , ta nieszczesna kosc w tylku uwiera ze na noge czasmi nie da sie satnac, no i fakt ze wszytko sie rozciaga tez miewam bole brzucha takie jak na okres i czuje jak tam od srodka mnie cos ciagnie raz z lewej raz z prawej i to chyba tyle z moich urokow ciazy ale ja sie tam ciesze normalnie pewnie milabym dosc ale w tym wypadku to te bole to czysta przyjemnosc 😁

• Mamusia
Bezik żebyś wiedziała ze te bóle to sama przyjemność 😉 U mnie tez nie ma dnia żeby nie bolało, ciągło i rozciągało 😉 a zadyszki to ja dostaje nawet przy dłuższej rozmowie wiec ani trochę mnie nie dziwi ze Ciebie to na spacerze lapie 😉 dziś się moja siostra ze mnie śmiała bo takiej zadyszki dostałam po pięciu minutach rozmowy przez telefon że musiałyśmy skończyć żebym mogła odpocząć 🤪

• Mamusia
A co do truskawek to nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę!! Tak się mi chce truskawek ze nawet jakby po 50 zł były za kilo to bym kupiła a coś nie mogę ich u mnie namierzyć 😞 Jak ich nie było tak nie ma 😞 musze się chyba gdzieś dalej na zakupy wybrać.... 🥴

• Mamusia
Mnie dzisaj wzielo na kapuste kiszona omomom zajechalam do sklepu kupilam i jem i jem co chwile a wczoraj na papryke w occie zjadlam caly słoik i jadlabym wicej ale ogranicze sie bo wiadomo jak to ocet.. Raz na jakis czas ok ale nie codziennie a truskawki tez juz czekam lada moment i bede miala na ogrodzie 😁

• Mamusia
Bajka.... ja na początku ciąży miałam przez tydzień zajawkę na śledzie w occie. Innych nie tylko w occie. I tu chyba bardziej o ten ocet chodziło bo potrafiłam nalać sobie zalewy na talerz i moczyć w tym chleb, a po zjedzeniu śledzia wypić ten ocet. Az mój się raz dziwnie na mnie popatrzył i oburzony zapytał "co ty robisz???" Śmiałam się wtedy... a kapustę kiszona tez bym jadła i zupy... jak przed ciążą rzadko tak teraz sobie gotuje. Najczęściej ogórkowa bo kwaśna 😉
Natalie mnie też czekają przygotowania i mam nadzieje ze będę miała na to siły. Jutro jedziemy dopełnić formalności w urzędzie. Ja robię przyjęcie w domu i szczerze mam nadzieje że się mi to uda i jakoś mi to wyjdzie w miarę fajnie...

• Mamusia
Czarna mama dzieki 🙂
Bebzik to moja pierwsza ciaza i o lozysku to ja duzo ci napiszac nie moge.u mnie tez jest na przedniej scianie.lekarz nic nie mowil ze jest przodujace,wiec podejrzewam ze takie nie jest.
A macie jakies podejrzenia co do plci dziecka?ja nie wiem dlaczego ale mam przeczucie ze dziewczynka,zreszta wiekszosc osob w moim otoczeniu z rodziny tez tak mowi.a zanim jeszcze bylam w ciazy to dla tesciowej przysnil sie zmarly maz i powiedzial ze niedlugo bedzie dziewczynka,wtedy nie wiedziala ona o co chodzi.teraz czekam na kolejeje usg i cy moje przeczucia sie potwierdza.

• Mamusia
Bezik łożysko na przedniej ścianie a łozysko przodujace to dwie rozne rzeczy ja mialam w pierwszej ciazy lozysko na przedniej scianie i wszystko bylo prawidlowe łozysko umiejscowia sie na pzedniej lub na tylniej co innego łozysko przodujące jest to umiejscowienie zaraz u ujscia szyjki mamcicy i trzeba na siebei uwazac bo takie łozysko grozi odklejeniem. Jesli Cie to martwi zapytaj przy nastepnej wizycie jakie masz dokladnie co i jak.
Mamusie szykujace sie do wesela doskonale was rozumiem mielismy z mezem zaplanowany slub na kwiecien i zaszlam w ciaze to byly tez takie poaczatki i pamietam ze bylo mi ciezko bo mialam lenia ale jakos poszlo i wszystko sie udało 🤪
Genova ja wlasnie nie mam zadnego przeczucia mąz bardzo by chciał chłopaka bo juz córcie mamy a mi to obojetne nie nastawiam sie na chklopak czy na dziewczyne bardziej co bedzie to i tak bede sie cieszyc jesli chlopczyk to super jesli druga corcia to tez super 😆
Czarna_Mama no to szalalas ja tez ostatnio na wode z tej papryki patrzylam ale sobie mysle nie to juz szalenstwo hahaha 😁 A zgage po tym occie mialam taka ze spac nie mogłam. Sledzie nie odrzucilo mnie jak czuje zapach nawet to mnie mdli. Wczoraj jeszcze po tej kapuscie zjadlam z 3 nektarynki ale mialam rewolucje w brzuchu hehe 😜