Skocz do zawartości

Marcóweczki 2016 | Forum dla mam

Kahira

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 792
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja wózek po Emilce mam właśnie różowy 😁 i większość rzeczy różowych ☺️ Więc jak dziewuszka będzie to będę miała wyprawkę.Ale jak się okaże że siurak to tez pewnie poszaleje hehe taka nasza babska natura nie 😉 🤪

Kahira z całego serducha Ci życzę córeczki 🙂 te sukieneczki..spódniczki..kiteczki..spineczki istny szał 🤪

• Mamusia
Siemankoooo 😎

Melduje się po usg.Wszystko w porządku 😁 doktor potwierdził że to dziewczynka.Że nic między nogami nie wyrosło 🙃 Ale i tak na 100% upewnię się na połówkowym 😉 maleństwo wazy 93 g i ma ponad 8 cm 🤪 Wariowało buzie otwierało,rączki za główkę dawało a nawet za kolanka się lapało 🤪

Mam ochotę na ogórki małosolne ☺️

• Mamusia
Anulcia cieszę się że wszystko ok. Myślę że raczej do połówkowego juz nic nie wyrośnie 😜 u mojej znajomej lekarz na początku mówił ze dziewczynka na polowkowym mówił ze chłopak. Potem na kolejnym juz tak się zamieszał ze powiedział ze nie wie. No i dopiero teraz w 30 tyg się dowiedzieli ze jednak dziewczynka.

• Mamusia
Kahira a niech nie rośnie 😎 współczuję tylko mężowi 😁 3 baby w domu!!! Chyba zmienimy przysłowie na " mężczyźni i ryby głosu nie mają" hehe 🤪
Dzisiaj jade kupic sobie jakiś jesienny płaszczyk,bo o ile wszędzie się dopinam to w biuście ni hu hu 😁 mam nadzieje,ze cos znajdę 😲 Mam jeszcze oko na jedną tuniko-sukienkę ☺️ W sam raz na sobotnią rodzinną imprezę 😉

Buziolki laseczki 😘

• Mamusia
Kahira będzie musiał dać rade 🤪 z zakupów jestem zadowolona 😎 kupiłam sobie spodnie typowo ciążowe z miejscem na brzuchol.Będą rosły razem ze mną 🤪 i płaszczyk granatowy 🙂 także jesieni sie nie boje 😁 a na zime planuje kupić sobie płaszczyk "grzybek" od zawsze mi sie podobały...tylko czy taki znajde 🤨

• Mamusia
Gratuluje udanych zakupów.
Ja na zimę mam welniany płaszczyk ciazowy. Kupiłam w pierwszej ciąży kiedy to miałam brzuch jak na bliźniaki i żaden inny się nie nadawał. Bo jak w brzuchu ok to w ramionach wyglądałam jak futbolista 😜 Wtedy trochę mi było szkoda kasy ale z perspektywy czasu to bardzo trafimy zakup mnie juz trzecia zimę posłuży a i szwagierka jeden sezon chodziła i wciąż wygląda jak nowy.
Zresztą i teraz się zanosi ze będę mieć mega brzuch. Dopiero 4 miesiąc a ja wyglądam jak w 6.

• Mamusia
Fakt ogromny 🤪 Ale taki kształtny.Ja to dopiero miałam baaaandzioch ☺️ Znajdę pozniej jakieś fotki na kompie to wrzucę 😉 ja bardzo dużo przytyłam z Emilką bo 30 kg..ale wtedy chorowałam na tarczycę.Dowiedziałam się o tym w 7 miesiącu dopiero 🤢 i jak włączyłam leczenie to tak naprawdę niewiele dało 😠 Nie przytyłam tylko w brzuchu ale wszędzie..i bardzo dużo kilogramów mi zostało po ciąży.Po ciąży się nie leczylam jakiś rok bo a to czasu nie było a to to a to tamto..zaczęłam się leczyć i bardziej dbać o siebie ale to tyłami to chudłam i stwierdziłam że po tej ciąży ostro wezmę się za siebie..i oby mi się udalo 🤢 przed pierwszą ciąża bylam mega szczypiorem..nikt tak naprawde nie wierzy jak widzi zdjęcia ślubne ze to ja 😮 Wiem że już nigdy taka nie będę ale może przynajmniej dojde do granicy w której bede czuła się o wiele lepiej ☺️

O na wspominki mnie wzięło 🤪 ☺️

• Mamusia
Anulcia z niecierpliwością czekam na zdjęcia. A teraz tez jesteś pod kontrolą endokrynologa? Kurcze, z hormonami nie ma żartów . Ja tez mam powiekszona tarczyca i drobne guzki, ale puki co niegroźne, wyniki tez mam ok. U mnie to chyba rodzinne tata jest po operacji tarczycy a mama ma to samo co ja.
Dziewczyny gdzie wy się wszystkie podziewacie??? Może jeszcze się któraś brzuszkiem pochwali .

• Mamusia
Hejka 🙂 Kahira no piękny masz brzuszek 🙂 ja jeszcze nie mam, tzn coś tam wystaje ale to chyba Sadelko 😉 Anulcia nie Martw Się bedzie Dobrze 🙂 Ogarniesz Się PO Porodzie I nadrobisz zaleglosci zdrowotne 🙂
Ja sie mogę pochwalić ze wczoraj na koncercie byłam i mega ubaw miałam 🙂 bardzo pozytywnie zaskoczył mnie zespół video, nowa piosenka" jestem zerem" porostu wymiata 🙂))

• Mamusia
I niecierpliwie czekam na pierwsze ruchy i trochę zaczynam się stresować bo cisza..choć może jeszcze musze poczekać. ...nie wiem. 2 października mam wizytę i nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ze wszystko jest ok 🙂

Swoją drogą. ..dlaczego jeszcze nie wymyślili domowego usg... 🙃

• Mamusia
I niecierpliwie czekam na pierwsze ruchy i trochę zaczynam się stresować bo cisza..choć może jeszcze musze poczekać. ...nie wiem. 2 października mam wizytę i nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ze wszystko jest ok 🙂

Swoją drogą. ..dlaczego jeszcze nie wymyślili domowego usg... 🙃

• Mamusia
Hej brzuchacze 😜 u mnie to narazie kg na minusie wiec i brzucha nie widać wcale ale co dzień coraz lepiej ufff..... ja przy pierwszej ciąży też na początku duphaston brałam i dopiero jak odstawilam to wymioty odeszły a tym razem nie dałam sobie tego wcisnąć a i tak było o wiele gorzej 🤔
jak znajde zdjecia z pierwszej ciąży to tez sprobuje wstawić ale mnie wtedy dopiero pod koniec 6 miesiąca wydeło 😁

• Mamusia
Dziewczynki wczoraj dostałam plamień.Z mężem pojechaliśmy do szpitala.Zbadali mnie i doktor stwierdziła że to z szyjki.Że tak się zdarza,bo teraz bardziej ukrwiona.Miałam usg.Widziałam malutką serduszka słuchałyśmy.Wszystko ok na usg.Leżę plackiem i boje się wstać do toalety bo nie chce znowu zobaczyć krwi.A jeszcze troszeczkę jej było.Kazali mi odpoczywać mam zapisane tabletki dopochwowe.Strasznie się boję.Płakać mi się chce 😞