Skocz do zawartości

Marcóweczki 2016 | Forum dla mam

Kahira

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A jak się człowiekowi nudzi to różne rzeczyozna robić. Wczoraj wieczorem np zrobiłam porządek z pitami. Po co??? Nie wiem. Co do suwaczka Kahiry....no faktycznie.

W szpitalu bezpieczniej, spokojniej. Mniej obowiązków ale i tęsknota...nie wiem czy bym długo tam wysiedziala bez mojej gwiazdy Oli 🙂

• Odpowiedzi 792
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No i dzisiaj ja przejmuje nocną wartę 😞 nie śpię od 1..wcześniej śniło mi się,że mam się stawić w szpitalu bo nie urodziłam.Nic nie byłoby w tym dziwnego,ale nie pamiętałam kiedy i nie mogłam się doliczyć w ktorym tygodniu jestem 😠 I że z balkonu mojego widziałam PORODÓWKĘ ☺️ Czułam silne skurcze,kopniaki małej też.I głowy nie daje czy to w snie czy na prawdę,takie to było realistyczne ☺️ 🤪

• Mamusia
Melduje się po wizycie 😉
Szyjka skrócona,mała przyparta do dołu i rozwarcie AŻ na opuszek palca ☺️ Fest zaszalałam ☺️ Następna wizyta ostatnia juz za tydzień 17 marca..jesli do 19 nie urodzę di szpitala ide 26 marca..czyli w sobotę.I wywoływać beda w niedziele Wielkanocną 🤪 Jestem padnięta ☺️

• Mamusia
Jezuuuuuuuu ja dziś zawału dostanę!!!! Moja.4 letnia. Córka dziś przechodzi sama siebie....mam się Nie denerwować a mam ochotę ją udusić, taka jest niegrzeczna. Nie mam dziś sił na nic.
Zrobiłam obiadek wiosenny....ziemniaczki, jajeczko i kalafiorek z buleczka...mniam mniam :-)
Koleżanka dziś porzuciła mi piłkę to sobie skacze licząc że coś to da....a jak wam dzień minął?

• Mamusia
Ja juz leżę,bo padam ☺️ Ale nie mam zamiaru jeszcze spać 🤪oglądam kuchenne rewolucje 😉 byłam dzisiaj na zakupach więc nogi mi do d...włażą ☺️ Brzuch mi opadł.Tydzien temu jeszcze w płaszczyku się dopinałam a dzisiaj na styk ☺️ Hania chyba poczuła że na dzisiaj koniec kołysania bo zaczyna swoje wariacje 🙂

Cesii moja tez dzisiaj świrowała..wybrała sobie w sklepie okulary przeciwsłoneczne..oglądała w nich bajkę i zasnęła 🤪wiec juz luzik 😜
Małgorzata no niby cos tam wiem..ale i tak myślałam że szybciej mnie wezmą w razie przeterminowania w obroty ☺️ 🤪

• Mamusia
Hejka Dziewuszki 🤪 Co tu taka cisza??
Cesii czyżbyś wyskakała Maleństwo?? 🤪
Ja od rana sprzątam..coś mnie naszło.Chodze i sama sobie roboty szukam ☺️ Od dzisiaj nie biorę juz magnezu.A wczesniej brałam 3x dziennie,moze skurcze jakieś będą 🙂 😜
Pogoda straszna.. 😠

• Mamusia
Moje drogie Panie 🙂 pozdrawiam z patologii ciąży póki co jeszcze w dwupaku.dostałam boli co 5 min i zadzwonilam do gin a ona mówi jedz do szpitala. A tam ... Wody nie odeszły ale czop już ledwo ledwo się trzyma. Rozwarcie na 1,5 cm i bóle z krzyża. Po badaniu kazali mnie zostać ale czy coś z tego będzie.... Może być ale nie musi. Dobranoc 🙂

• Mamusia
Małgorzata ja to mam nosa 🤪czułam że coś u Ciebie sie wykluje 😜 bo nigdy cały dzień cicho nie siedziałaś 🤪 Hehe.
Super wieści,myślę że już się tam Tobą zajmą i maleństwo przyjdzie na świat szybciutko 🤪 Przeciez termin masz na wtorek więc obsłużą Cie i spokój 🤪 No to czekamy na kolejnego marcowego dzieciaczka 🤪 Trzymam kciuki za Was Dziewczyny!!!! 🤪

• Mamusia
malgorzatakin napisał(a):
Dwupak melduje się. Nocka bezowocne. Czekam na obchód i sniadanko i bierzemy się za robote 🙂 rozwarcie samo się nie zrobi 🙂

No pewnie!!Działaj tam..ja dzisiaj wstałam jakas taka "połamana" w sumie od wczoraj troszkę plecy mnie bolą tak lędźwiowo i brzuszek mnie tez troszkę boli..podejrzewam,że to Hanulci sprawka..bo chyba nie sa to oznaki porodu?? ☺️.Jak patrzę na mój brzuch jak się przewaliła na lewą stronę to myślę sobie,że Ona musi być wieeeelka...co chwile jak się wypnie czuje cos na kształt pięty 🤪 Szaaalona ☺️

Małgorzata moja doktor mówiła mi,że u mnie gdy rozwarcie sie nie powiększy do 26.. Założą mi cewnik Foleya..a jak mnie nie ruszy to kroplóweczką doprawią ☺️ Czyli identyczna sytuacja jak z Emilką 😜

Małgorzata daj znać później koniecznie (miedzy mega skurczami i meeeega rozwarciem) hehe POWODZENIA!!! 🤪

• Mamusia
malgorzata trzymam kciuki za was żeby wam szybko i sprawnie poszło. Melduj się jak postępy,bo chyba teraz to wszystkie będziemy non stop zaglądać w oczekiwaniu na wieści od ciebie.
Ja teraz przed cc leżałam na sali z dziewczyną i podobnie jak pisze Anulcia. Była po terminie założyli jej cewnik nie dał rady to po południu oksytocyna i to też nie poszło wiec o 20 jej cc zrobili

• Mamusia
Ja chyba się już nie nadaje do niczego 🤪 Robiłam pierogi 😉 wymiękłam na 40... ☺️ Nie mam siły już na takie wybryki ☺️ A w planach jeszcze dzisiaj takie większe sprzatanie i zmiana wystroju okien 🤪ale do tych czynności męża tez zaangażuje 🤪

No i ten tego...Małgorzata do boju !!! 🤪 🤪