Skocz do zawartości

Sierpień 2009 :) | Forum dla mam

marta-lion_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej 🙂

nie wierzę! wczoraj nagle zadzwonili do mnie z 2 firm i na przyszly tydzień umówilismy się na rozmowy kwalifikacyjne.
Praca w charakterze pracownika administracyjno-biurowego.
Tylko co ja z dziećmi zrobię jakby coś wypaliło? już mam pełne gacie na samą myśl o tym. Chciałabym bardzo dać ich do mojej babci, ale ona już mówiła mi, że byłoby jej bardzo ciężko..

no nic, będe się martwiła jak coś wypali 🙂

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No opiekunki pewnie i by sie nie oplacalo ;//

Wszystko w porzadku jak najlepszym 😉) Na chwile obecna zadnych zastrzezen 🙂 Mloda wazy okolo 430g 🙂)
Jedynie serduszka dokladnie nie zbadal, bo nie chciala pierdolka wspolpracowac ;/ Ale mowi, ze zadnych wad duzych tam nie widzi... wiec sie nie mam co wkrecac niepotrzebnie 🙂)

Teraz za tydzien musze zadzwonic do gina i na badania do szpitala ide, co by zaoszczedzic kasiore 🙂

Na wage poki co nie narzekam, bo ok 2 kg mi przybyly 🙂 wiec superowo 🙂) Mam nadzieje, ze maks 4-6 jeszcze przybedzie 🙂) Od poniedzialku chce sie na basen ruszyc, to moze bedzie dobrze 😁

• Mamusie
ja nie wiem jak Ty to robisz że tak mało przybierasz 🙂 super! z Nadią chyba 7 kg przybrałas, prawda? ja z Grześkiem 15, a Miśkiem 18, z czego Miśkowe kilogramy zrzuciłam, a po Grzesiu zostało mi 5 😮

Marzena, co u Was? kiedy masz wizyte u alergologa? ja 28.05

• Mamusie
a nie wiem co u niej ;/ w ogóle Dziewczyny o nas pozapominały, ani GoGr, ani Gosia sie nie odzywają od bardzo dawna..
mogły chociaz napisać "sory, nie chcemy już dalej z Wami pisać" albo "jesteście tak nudne, że nie chce się tu zaglądać" , a nie tak milczą - bo mimo wszystko człowiek się zastanawia co u nich..

musze się pochwalić, że Grześ coraz więcej mówi 🙂 można się juz z nim dogadac.
Zaczał się u niego etap pytań: a ciemu, a po co 🙂 ostatnio mąż musiał wejśc na dach zdjąc antenę, a Grzesiek do niego: tata, cimaj sie tam 🙂

• Mamusie
hej 🙂
Kasiu fajnie ze sie odezwali z praca, moze akurat ci sie uda.
MMy do alergologa 11 czerwca teraz 😉
Super, ze Grzesiu coraz wiecej mowi, jak sie rozkreci to zobaczysz bedzie nawijal caly czas 😉
Sandra fajnie, ze wszystko wporzadku z dzidzia, a ta coreczka to masz sliczna 🙂

heeejjj.
wpadam się szybko wytłumaczyć bo widzę, że Kasia już jakimiś oszczerstwami rzuca :P ja nie mam czasu!! cały czas coś.. a teraz jeszcze gości mamy.
nie mam kiedy w ciągu dnia kompa włączyć a jak już włączę to tylko czytam i normalnie myśli zebrać nie mogę żeby coś napisać 😞 a zabieram się za każdym razem i na żadnym wątku ostatnio nie piszę 😞

Kuba od 2 m-cy chodzi do przedszkola (nie wiem czy Wam pisałam) prywatnego.. znów olał wołanie siku.. bo jak to powiedział "zeby się nie zesikał za duzo by musiał o tym myśleć" więc znów powolutku do przodu.. Od września idzie do państwowego już na 9 godz..

Mati rośnie, coraz bardziej pyskuje, też czasem w przedszkolu zostaje. Zwłaszcza teraz kiedy ja na rehabilitację chodzę. To w tym samym budynku więc nie boję się bo jakby co to mi go przyprowadzą 🙂

A poza tym to nie wiem. Czytam Was cały czas 😘 wybaczcie, że się nie odzywam..

• Mamusie
hej dziewuszki kochane 🙂
w koncu mam internet i moge do Was napisac 😉 5 tygodni nam podlaczali szok!!!
od swiat wielkanocnych jestesmy w Niemczech u Michala 😁 😁 😁 tu jeest inny swiat no i w koncu razem 😁
nie czytalam wczesniejszych postow ale nadrobie 😁
Oliwierka zapisujemy do przedszkola niemieckiego chyba od wrzesnia bo juz glupawki dostaje powaznie on musi do dzieci 🙂
buziaki
teraz to bede pisac na bieżąco 😁

• Mamusie
heheh boje sie Kasi 😁 😁 😁 😁
nawet nie wiecie jak sie czulam odcieta od swiata bez internetu masakra!!! a ilee zaleglosci heheh
Sandra czyli druga cora bedzie??super tez bym chciala corcie 😁 kurcze ja jakos narazie nie zabardzo chcialabym byc w ciazy jeszcze sie nie przyzwyczailam do nowej sytuacji... zreszta najpierw musimy wszystkie meble kupic i urzadzic mieszkanie (Michal wynajal takie bez mebli tylko kuchnia byla wyposazona) a mamy az 100 m2 wiec spore, dopiero wtedy bede myslec o ciazy a i Oliwier taki cwaniak i lobuz ze szok 🙂 🙂Kasia ale Michalek juz duzy szok normalnie 🤪 a Grzes nic sie nie zmianil przez miesiac 🙂

• Mamusie
No ciezko tak ze zmiana srodowiska, choc dobrze, bo blisko w sumie jestescie 🙂
No powodzeina, mi najgorzej by bylo z jezykiem, za cholere nic nie wynioslam ze szkoly jesli chodzi o niemiecki 🙂)

Tak druga corunia 🙂) Ja juz sie przyzwyczailam i w sumie sie ciesze 😁D

Padnieta jestem niesamowicie dzisiaj, bo 8h na powietrzu, a pozniej na basenie.. i padam na twarz.. ide chyba sie polozyc i ksiazke poczytac 😁
Tylko chcialam meczyk obejrzec 😉)

• Mamusie
no Gosia, Ciebie także rozgrzeszam 😜

fajnie, że w końcu jesteście razem i domyślam się, że Niemcy to zupełnie inna bajka, zapewne lepsza. Myślisz, że zostaniecie Tam na stałe? A Michał radzi sobie z językiem? No a jak Oli w niemieckim przedszkolu bedzie sobie radził? niech leje małych helmutów 😁

chciałam się pochwalić, że Miś dostał się do państwowego żłobka 🙂 jutro mam w nim zebranie 🙂

no, buziaki

• Mamusie
hej 🙂
ja niemieckiego sie nigdy nie uczylam mam dramat z tym ale powoli sie ucze Michal chodzi na kurs z pracy i mnie potem uczy hehe
Oli podlapuje slowka szybko zapamietuje a w przedszkolu da rade , sprobujemy go dawac na kilka godzin a jak mu sie nie spodoba to nie bedzie chodzic
Kasia super ze malutki dostal sie do panstwowego a Grzes tez sie dostał?

• Mamusie
Grzes z tego co wiem do przedszkola idize 🙂)

Dzieci raczej szybko sie adaptuja do nowego srodowiska, wiec trzymam kciuki za malego 🙂 A z jezykiem na pewno sobie poradzi 🙂

Z Marta wczoraj rozmawialam i przekazuje pozdrowienia 🙂

Musze sie wziac za sprzatanko, bo kolezanka z brzuszka dzisiaj wpada 😁

• Mamusie
tak wszystkiego najlepszego!!!
co tam slycha u Was dziewczeta?
ja rozjasnialam sobie wlosy dzisiaj i nawet nie sa takie zlote hehe jest prawie ok 😁
moi rodzice przyjezdzaja 7 czerwca 🤪 juz sie doczekac nie moge 😁
a oli mial dzisiaj normalnie grozny wypadek posliznąl sie na swojej śrubce od majsterkowania i polecial centralnie na czolo i nos...krewki troszke polecialo z noska ale chyba jest wszytsko ok z nim..:/ ide spac
dobranoc

• Mamusie
ojej, do wesela na pewno się zagoi! 🙂 super, ze przyjeżdżają Twoi rodzice 🙂
no Gosia zazdroszczę Ci , siedzisz w NIemczech, niedługo pewnie będziesz szprechać po niemiecku, a ja tu ślęcze nad książkami z niemieckiego i nic mi nie wchodzi 😜

Grześ coraz więcej mi mówi, rozkręca się. No i z sikaniem juz trochę lepiej, po domu chodzi w samych gaciach i zdarza mu się pokazac siku, choć nie zawsze 🙂

• Mamusie
Super, super, ze rodzice przyjezdzaja 😉)

Kasiu jeszcze walczycie z pieluszkami ;/ Teraz cieplutko, sie zrobi, wiec nie bedzie pewnie problemu 😉
No jak sie rozkreci i zacznie gadac, to pozniej nie mozna ich opanowac, zeby byli choc chwile cicho 😉)

Kurde niby wszystkie zeby mam zdrwoe, a od wcoraj mi tak jeden do gory pulsuje, ze joblla mozna dostac 😠

Jak ja lubie jak jest taka ladna pogoda 🙂 moze spacerek do botanika zaliczymy 😉) Takie ladne fotki mozna porobic 😉