Skocz do zawartości

Sierpień 2009 :) | Forum dla mam

marta-lion_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Chyba wraca u nas problem "wędrujących jąderek" 😞 nie wiem co robić ale Kuba chyba rzadko je ma "na miejscu" ... Maciowi ile razy majty ściągnę to ma wszystko na miejscu.. a Kuba ma jakby wessane do środka a worek mosznowy ściśnięty jakby mu zimno było 😞 ehh.. martwię się 😞

• Mamusie
Kasiu super,że już niedługo zaczynasz nową pracę,na pewno wszystko będzie dobrze.Gosiu nie martw się,ale dla Twojego dobra i Kubusia trzeba chyba to skonsultować z lekarzem,biedny Kubuś.
Dla wszystkich małych jubilatów ostatnich kilku dni wszystkiego najlepszego i moc buziaczków 🙂

ja od poniedziałku pracuję 🙂 jestem kasjer/sprzedawca w Rossmannie ☺️

z Kubciem mam skierowanie do chirurga. Z tego co wiem kobieta kieruje potem do urologa ichciałam się do niego zapisać zanim zdobędę skierowanie. zadzwoniłam do prokocimia i dowiedziałam się, że mam dzwonić w październiku na nowy rok się zapisać:/

• Mamusie
Gosiu, mam nadzieje że lekarze uporają się z problemem Kubusia.

Wiesz że kiedyś też chciałam pracowac w rossmanie? uwielbiam te drogerie, byłabym w swoim żywiole bo lubię siedziec "w kosmetykach", ale przerażają mnie godziny pracy bo do 21 ;/

a możesz zdradzić ile zaproponowali Tobie wynagrodzenia? tak z ciekawości pytam jakie sa teraz stawki na rynku.
A kto jest z dziećmi? maja opiekę? 🙂

no godz faktycznie ale trzeba jakoś wykombinować 😉 wczoraj np. Kubuś poszedł na chwilkę na nockę z moim bo nie chcieliśmy żeby obydwaj z teściową zostali.
W sumie to dostałam kartkę taką potwierdzającą zatrudnienie - żebym się czuła bezpiecznie, że mnie nie wyjebią:P (bo umowę dostanę jak już się przeniesiemy do mojej miejscowości), na której jest napisana stawka 10,80 /h... ale nie wiem czy to netto czy brutto... nie doczytałam albo nie napisali - nie pamiętam :P
a co do opieki to Kubek w przedszkole, potem odbiera go moja siostra bo ona o 13.00 kończy pracę (jak ja mam na popołudnie) a po 17.00 jak mąż kończy to po niego jedzie. A Mać jak ja idę zostaje z teściową. No a jak będę miała ranną zmianę to luz bo Kubę sama zdążę odebrać 😉 Myślę, że t jakoś pogodzimy. Co do stawki jeszcze to nie wiem czy to dużo/ średnio/mało jak na kasjerkę ale dla mnie ważne, że w ogóle coś 🙂 no i, że pracę mam 🙂

Sandra super! Ale by się mojemu Maciowi podobało - on uwielbia świnkę Peppę 😉 ale niestety w ich sypialni mamy boazerię na całości więc nie ma mowy o żadnych naklejkach ściennych 😞

• Mamusie
Sandra, sypialnia super 🙂 a gdzie kupiłaś takie nalepki?> czy sama malowałaś tak jak Nadii Kubusia Puchatka? 🙂

Gosiu, wydaje mi się że to już jest na "rekę", więc i tak dobrze, ja mam podobną stawkę 🙂 12,50 brutto za godzinę, to jakieś 10 zł netto wychodzi.

Kochane, teraz jest ostatni weekend przed pójściem do pracy, chciałabym nacieszyć się jeszcze dziećmi, ogarnąc chałupę i korzystać z ostatnich chwil "wolności" 🙂
więc zajrzę do Was jakoś w przyszłym tygodniu i podzielę się wrazeniami z pracy 🙂
buziaki 🙂

Sandra! brzidoku!!! podczytałam wrzesień Wasz trochę (interesuję się znaczy i chciałam przypomnieć sobie na jakim etapie ciąży jesteś:P) i widzę, że pochwaliłaś się swoim zdjęciem ! którego ja nie zobaczę bikos nie jestem na brzuszku Twoim znajomym 😞 A chcę!!!! 😜 😜 😜

laski padam na pysk! dojeżdżanie codziennie do pracy mnie wykańcza. Niby na 8.00 ale ponad 30 km muszę zapierniczać i pół godz szukać parkingu 😠

• Mamusie
cześć 🙂

Kochane, wpadłam na moment bo zaraz muszę budzić dzieci i wioze je do mamy na czas pracy, a własciwie miesięcznego szkolenia. Laski, jest mega trudno, wszystko dla mnie nowe, uczę się wszystkiego o systemach operacyyjnych MS, czasami już nie ogarniam. Po pracy jestem w domu ok 18 bo wiadomo, jeszcze dzieci trzeba odebrac. No i jak położe tych 2 szatanów to jest 22.. i tak o to dzis od niedzieli włączyłam p raz pierwszy kompa. ten miesiąc będzie cięzki, w sumie nie mam czasu na nic bo non stop w wolnym czasie siedze nad notatkami.
Jesli uda mi się przejść przez szkolenie i pracowac już na infolinii to będę bardzo szczęsliwa 🙂

ps. Sandra, no pamiętam tą fotkę Twoją z brzuszkiem na tle kubusia puchatka, byłaś chyba w czarnej koszulce z napisem: girl inside 🙂

ps2. Gosia2, ja w sumie do pracy mam blisko, ale tak jak Ty szukam parkingu bo w mieście mamy płatne strefy parkowania no i wywijam między blokami żeby za darmo parkować 😜

mykam budzić chłopaków 😘
papa

• Mamusie
Kochane, hej 🙂

zaraz siadam do nauki, mam do ogarnięcia sporo rzeczy..
dzis Misiek był w złobku na dniach adaptacyjnych, nie płakał, choc wytrzymał tylko 40 minut. Jutro moja mama tez z nim idzie. A od poniedziałku juz normalnie sam będzie. Juz się boje 😞

ps. przepraszam, że Was tak zaniedbałam .. muszę ogarnąc skzolenie do 15.09, potem będzie juz normalna praca to będzie czas na "normalne życie"

buziaki i do nast.napisania, papa

ps2. Sandra, nie jest źle z gtym powrotem do pracy, jesli maluchy mają zapewnioną opiekę to masz komfort psychiczny. Ja juz się przyzywczaiłam, wstaję o 5, wkłade sie o 22, w ciągu dnia energetyk , kawa i jakos lece, a w sobote śpię kilka godzin dłużej 😉