Skocz do zawartości

Listopad 2010 | Forum dla mam

magda123_m

Rekomendowane odpowiedzi

Iza to udanych wakacji 😘

Magda jak dzieciaki? uspokoiły się?? 😁

ja się muszę moim Maciem pochwalić 😉 już od kilku dni w ciągu dnia w ogóle nie ma pampersa 😉 w prawdzie kupę wali w majty (w końcu się oduczy bo już siada na nocnik 😉) ale siku WOŁA!!! Albo sam biegnie się załatwić do łazienki (oczywiście na stojąco jak na małego mężczyznę przystało 😉)

u nas czas leci jak szalony.. o wakacjach nie ma mowy.. za to zaraz będziemy mieli gości na 2 tyg..

• Odpowiedzi 8,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• magda123_m

2792

• gosia2301_m

1533

• sweety_m

427

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Gocha ja też bym poszła... szkoda ryzykować:/

Iza jak Nicki? 🙂 Wy już się wakacjujecie w pl? czy u siebie odpoczywacie?

trzymajcie kciuki! już się stresuję 😞

• Mamusie
Nick dobrze nawet w miare spokojny i grzeczny
zaczol przesypiac cale noce sporadycznie sie budzi
jeszcze jestesmy u siebie w sobote wieczorem jade do polski i od poniedzialku zaczynam kurs
nakupowalam malemu majteczek zwyklych i treningowych wiec ostro biore sie za nauke nocnikowania
w pl mam domek i ogrodki dwa wiec bedzie (mam nadzieje) latwiej niz tu w bloku
i oczywiscie juz nie moge sie doczekac wyjazdu jupiiiiiiii 😆 😆 😆 😆
ahhhhhh i znowu mam zapalenie tego cholernego barku 😞 😞 😞 😞 nic nie pomaga

Gogrus czekamy na info i mocno trzymamy kciuki 😘 😘 😘 😘

Izka a ja mojemu żadnych treningowych majtek nie kupowałam... nawet nie wiem na dobrą sprawę jak to wygląda:P Mi Mać tak z niczego na nic zaczął wołać.. chodził w pampku więc trochę zachodu było żeby go rozpakować i wysikać.. i choć wiedziałam, że czasem tak dla zasady woła a wcale mu się nie chce to reagowałam i rozbierałam tylko po to żeby postać nad kibelkiem bo bałam się, że jak nie zareaguję to stwierdzi, że nie trzeba wołać.. teraz od tyg chodzi już w ogóle bez pampersa 🙂 nawet jak jedziemy gdzieś dalej to biorę coś awaryjnie na przebranie ale jak do tej pory super sobie radzi 😉 jeszcze kupkę musimy dopracować 😉
W ogóle to nie wiem czy Wam pisałam ale młody się bardzo rozgadał 🙂 zasadniczo powie już wszystko - niektóre trudniejsze słowa mniej wyraźnie. I składa coraz dłuższe zdania 🙂 Bąbel niedobry 😁

ehh.. i muszę coś na niedzielę wymyślić bo mamy 3 latka Kubcia 🙂 ale ten czas leci.. :P

a i zapomniałam napisać, że Mać fajnie bo jak mówi to nie tak jak Kubek kiedy zaczynał i mówił jak dziewczynka tylko wszystko pięknie odmienia 🙂wysikałem, wypiłem, itd.. 😉
A jak Wasze dzieciaki z mówieniem, sikaniem, i nie wiem z czym jeszcze? 😉

• Mamusie
te majtki treningowe sa bawelniane w srodku cos ala gabka a z zewnatrz folia ale i tak przekapuja albo moj tak siura
twoj napewno sie nauczyl od kuby
w pl bede trzy tygodnie wiec mam nadzieje ze go ladnie nauczymy
bo tu to walka z wiatrakami ja mlodego ucze ide do pracy i moj zaklada pampka i koniec nauki w ten sposob nigdy go nie nauczymy no coz moj to stary len i nie mam sil juz z nim walczyc

moj z mowieniem slabo dopiero od kilku dni wzielo go na papugowanie i zaczol mowic buzi daj itp moze teraz sie rozwinie bardziej ale to sa uroki roznych narodowosci
ale jeden plus rozumie wszystko po polsku angielsku(niestety) i holendersku
mysle ze jak sie nie zablokuje to lada chwila sie rozgada 😉 😉 😉
u ciebie jest lepiej matik lapie duzo od kuby 😉 😉 😉

• Mamusie
Kamil z mówieniem powoli coraz więcej mówi i powolutku składa zdania ale to rzadko 🙂 a z sikaniem to w majciochy wali kupiłam mu zwykłe i jak jesteśmy na dworze to bez pampka chodzi ale nie woła sam 🙂 a jeśli chodzi o kupki to jak go wyczaje to sadzam na nocnik i tam zrobi 😉
kupiłam też prześcieradła wielorazowe i mu zakładam jak śpi bez pampka co by łóżeczka nie załatwił 🙂 jak się usika 🙂

Gosia daj znać co powie lekarz.