Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej Mamusie 🙂
Kasiu gratulacje i szczęścia 🙂 Zależy jaki miesiąc chcecie wybrać na wycieczkę i ile pieniędzy przeznaczyć. Ja na prawe polecam miejsce gdzie byliśmy- cicho, spokojnie, miła atmosfera, długa plaża z promenadą i hotel 2 minuty od plazy a do tego tani i z dobry jedzeniem 🙂 Can picafort - nazwa miejscowości 🙂
Miłego dnia 😘

• Mamusie
Dziewczyny, ogólnie to mała dzisiaj się obudziła o 5 na mleko i do 6 zdążyła się obudzić parę razy bo co zasypiała to się budziła z płaczem... Dałam jej czopek i spała do 9. W południe spała z godzinkę i od ok 14 znów płacz, była tak słaba, że niemal mi zasnęła na kolanach na siedząco i zwymiotowała 🤔 Gorączki nie ma choć rusza szczęką i jeździ językiem po dziąsłach więc niby zęby ale skąd te wymioty? ... Kupiłam jej czopek i teraz śpi. Nie wiem co mam myśleć.

• Mamusie
Martuś moja Ala tez miała tak dwa razy. Wymiotowała przy wychodzeniu ząbków. Mi się wydaje, że dziecko ma wrażenie, że ma ,,za dużo w buzi,, i reaguje wymiotnie. M jak założył sobie zęby bo mu 3 brakowało to dwa dni po założeniu nie mógł jeść i pić bo miał odruchy wimiotne bo mówił, że ma uczucie przesadnej pełności w buzi. Może to dlatego chociaż nie jestem pewna.
Marta i jak używałaś już swojej kuchenki ?? I jak Ci się gotuje na elektrycznej ?? Bo się o to martwiłaś.

My po wizycie lekarza z pogotowia,dzwoniłam a on zdecydował sie że musi Majke obejrzeć...
mówił że gardełko zaczerwienione,kazał leki podawać na zbicie temp. 39.1 mieli na swoim skanerze :/ 😞teraz Majka zasypia... ma zapisany zinat i osłonowe leki na brzuszek. 🤨

kafinka napisał(a):
Moja dostała bactrim krople do oczu dalej podawać i syrop na kaszel. Mini dobrze ze lekarz obejrzał Maje będziesz przynajmniej spokojniejsza, a mówił że to może być na ząbki ???

Nie że zapalenie gardełka i prawdopodobnie prawe uszko tez ją boli ☺️

• Mamusie
Pierwsza.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAJECZKI I ALUSI Z OKAZJI ROCZKU!!! 🤪 ZDRÓWKA, UŚMIECHU NA TWARZY I CUDOWNEGO DZIECIŃSTWA!! BUZIAKI OD CIOTKI I GABRYSI 😘

Zdrówka dla naszych Majeczek 😘 Jak dzisiaj ???
Moja chyba miała wirus, już sama nie wiem ale robiła rzadkie kupki i do tego wymiotowała 3 raz. Od 2:35 w nocy budziła się bo było jej niedobrze także pobudka co jakiś czas aż do jakieś 5 z minutami i wstałyśmy o 8 🙂 Teraz jest ok bo zjadła mleko a w nocy nic nie chciała ruszyć a bałam się że się odwodni...

Wiecie, mam problem bo kupiłam lampę do gościnnego w kolorze ściany i z założenia jest piękna tzn piękny bo to żyrandol ale obawiam się, że nie pasuje do reszty wystroju. Myślałam o czymś zupełnie innym a wyszło jak wyszło. Nie kupiłam jeszcze do sypialni/pokoju małej i nie wiem czy wybrać coś dziecinnego czy klasycznego...

Kasia, na kuchence gotuje mi się dobrze aczkolwiek z tego co czytałam to żeby nie zużywać za dużo energii to powinno się gotować pod przykryciem no ale rosołu się nie powinno i mam problem hehe. Ogólnie jest ok bo płyta się szybko nagrzewa także posiłki też można szybko zrobić. A masz jakieś rady odnośnie gotowania na elektrycznej to chętnie posłucham 😉

MELDUJEMY I DZIĘKUJEMY W IMIENIU MAJKI ZA ŻYCZENIA 🙂
nocka z głowy,robiłam okłady bo mimo czopków nurofena,i syropku nurofena temp nie spadała 😞
o 3 w nocy znów było 39 😞
wstała pogodna ale widać że zmęczona i chora 😞

• Mamusie
Kaya juz 8my dzien jest zakatarzona 😠 nie wiem jak i skad, ale nauczyla sie wydmuchiwac te smarki, tyle ze nie w chusteczke tylko tak bez niczego 😠 wysmarkuje, gile sa na wierzchu i wyciera sie o mnie 😠 😠 😠

Marta, ja w pl mialam kuchenke elektryczna. w sumie bylam zadowolona, jak sie juz nauczylam na niej gotowac. te kuchenki maja to do siebie, ze gotujac np. ziemniaki, mozesz wylaczyc kuchenku np. 15 min wczesniej, zanim beda gotowe i plyta bedzie na tyle nagrzana, ze spokojnie wszystko sie dogotuje juz bez pradu. musisz tylko wyczuc ile czasu ci trzyma i jakie potrawy ile wczesniej mozesz wylaczyc, bedzie ci wtedy zdecydowanie mniej pradu szlo. poza tym garnki w ogole sie nie niszcza, jak od palnikow gazowych 😉

kasiak napisał(a):
Kaya juz 8my dzien jest zakatarzona 😠 nie wiem jak i skad, ale nauczyla sie wydmuchiwac te smarki, tyle ze nie w chusteczke tylko tak bez niczego 😠 wysmarkuje, gile sa na wierzchu i wyciera sie o mnie 😠 😠 😠

Marta, ja w pl mialam kuchenke elektryczna. w sumie bylam zadowolona, jak sie juz nauczylam na niej gotowac. te kuchenki maja to do siebie, ze gotujac np. ziemniaki, mozesz wylaczyc kuchenku np. 15 min wczesniej, zanim beda gotowe i plyta bedzie na tyle nagrzana, ze spokojnie wszystko sie dogotuje juz bez pradu. musisz tylko wyczuc ile czasu ci trzyma i jakie potrawy ile wczesniej mozesz wylaczyc, bedzie ci wtedy zdecydowanie mniej pradu szlo. poza tym garnki w ogole sie nie niszcza, jak od palnikow gazowych 😉

Maja też jak smarka to jak widzi mnie z chusteczką to wyciera rękawem 🤢

• Mamusie
no wiec nadrobilm i w skrócie 🙂 Ruziu śliczna Ewcia!!! No i jaki duzy juz synek 🙂 ale oboje maja inne oczka 😉 po Tobie ma córcia czy synus? Czita mam nadzieje, ze teciowa wyzdrowieje bede trzymala kciuki! Kasiu nie siekaj meza!! POotrujesz tylko nieinnych ludzi 😜 a tak szczerze mam nadzieje, ze sie poprawi miedzy Wami bo juz długo na niego narzekasz 😞
Co do alergii to sie nie znam ale mam nadzieje, ze maluszki wyrosna z nich!!! Ale biedna Majka jaka ma raczke 😞
Kasiu gratuluje wybrania daty ślubu!!!! 😁 Poza tym zawsze jestem pod wrazeniem jak Kaya ślicznie na zdjeciach wychodzi nawet zakatarzona 😉 Dominik ostatnio mial prawie dwa tygodnie katar wiec wiem co to za udreka 🤢
Zdrówka dla tych naszych chorych maluszków!!!! Mi ostatnio pani dr na katar kazala jak maly śpi przy łóżeczku wieszac wilgotny recznik i na niego ze trzy krople olejku olbasowego wylac i wtedy łatwiej mu sie oddychalo i katarek faktycznie zniknal po 3 dniach.
Dobrze ze z Gabrysia ok, moze to na zabki jednak taka dziwna reakcja??
No to lece bo musze w pokoju umyc sciane ktora jest ozdobiona kamieniami. A malowanie jeszcze sie nie odbylo Pawel dzis zaczyna jednak bo sprzatanie sie przedluzylo ale jak zrobimy to napewno sie pochwale 😉