Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja już po 🙂
wszystko trwało krótko 🙂 zaczął od łatwiejszego zęba - lewa gorna jedynka. Mowił, że z dolnymi będzie gorzej. Nawet szwów mi nie założył 😁
Na razie seplenię i gadam jak niedorobiona i jeszcze znieczulenie działa. Zobaczymy jak będzie potem 😁 hahah. zabieg nieprzyjemny... ale cóż, takie uroki 🙂
Kurteczka śliczna, naprawdę 😁

naylaaa napisał(a):
Ja już po 🙂
wszystko trwało krótko 🙂 zaczął od łatwiejszego zęba - lewa gorna jedynka. Mowił, że z dolnymi będzie gorzej. Nawet szwów mi nie założył 😁
Na razie seplenię i gadam jak niedorobiona i jeszcze znieczulenie działa. Zobaczymy jak będzie potem 😁 hahah. zabieg nieprzyjemny... ale cóż, takie uroki 🙂
Kurteczka śliczna, naprawdę 😁

mi też szwów nie zakładała kazała gazę trzymać by skrzep się zrobił... a jak się teraz czujesz??
Sylwia mi też się kurteczka podoba taka męska 😁
jesteś już po usg?? 😉

• Mamusie
Ja tu wchodzę z nadzieją, że Sylwia coś napisze, a tu nic!

Miniatura, jak znieczulenie mnie puściło to przez pół godziny czułam ból. Taki średni, ale wzięłam ketoanl, bo ja cykor jestem ☺️ ☺️ bałam się, że zacznie mnie mocno boleć ☺️
jeszcze mówię nie tak jak powinnam, ale czuję się dobrze 🙂 jedyne co mnie boli to miejsce wkucia, bo mam tam siniaka.
Myślę, że gorsze są te dolne 🤢
Ale za to wcinam lody hihi 😁

naylaaa napisał(a):
Ja tu wchodzę z nadzieją, że Sylwia coś napisze, a tu nic!

Miniatura, jak znieczulenie mnie puściło to przez pół godziny czułam ból. Taki średni, ale wzięłam ketoanl, bo ja cykor jestem ☺️ ☺️ bałam się, że zacznie mnie mocno boleć ☺️
jeszcze mówię nie tak jak powinnam, ale czuję się dobrze 🙂 jedyne co mnie boli to miejsce wkucia, bo mam tam siniaka.
Myślę, że gorsze są te dolne 🤢
Ale za to wcinam lody hihi 😁
no a jak ci się je?? jakie zalecenia?? 🙂

naylaaa napisał(a):
Zjadłam na razie jogurt i loda, prawą stroną jakoś daję radę 🙂 zalecenia... hmm teraz to już chyba żadnych, nie pić gorącego... ale ni kazał niczym plukać ani nic.
No czyli to co u mnie a akurat wtedy marzyłam o gorącej herbacie 😁

• Mamusie
mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Zjadłam na razie jogurt i loda, prawą stroną jakoś daję radę 🙂 zalecenia... hmm teraz to już chyba żadnych, nie pić gorącego... ale ni kazał niczym plukać ani nic.
No czyli to co u mnie a akurat wtedy marzyłam o gorącej herbacie 😁

MOgłaś zjeść ciepłego loda hahah 😁

• Mamusie
AGUŚ 🙂
DYWAN NA DOLE ,WÓDKA NA STOLE
DZIŚ SIĘ BAWIMY,
BO TWOJE URODZINY OBCHODZIMY
DZIŚ PREZENTY WRĘCZYMY,
ŁADNY WIERSZYK UŁOŻYMY
BYŚ SIĘ ŚMIAŁA I DOBRY CHUMOR MIAŁA.
DUŻO MIŁOŚCI, A MAŁO ZŁOŚCI I
DOM ZAWSZE PEŁEN DOBRYCH GOŚCI.
TEGO CI DZIŚ ŻYCZĘ I STO LAT KRZYCZĘ
😘 😘 😘

• Mamusie
hej 🙂 przepraszam,że wczoraj już nie napisałam, ale jak wróciłam to już miałąm gości i grillowaliśmy wiec tylko najpierw wszystko przygotować a pozniej Dominikiem sie zajac i tak zlecało 😉 pan dr powiedział, że mam tak dobre wyniki, że do Afganistanu mogę lecieć hehe no wiec stwierdził, tzn. powiedział, że maleństwo wygląda mu na...... chłopca 🙂 także będzie Sebastian 😉 waży 168 gram i narazie jest ułożenie miednicowe nie wiem czy już się tym martwić czy bo Domi od razu dobrze się układał 🤨
No a teraz dla naszej Miniatury 🙂 Agnieszko najlepsze życzenia urodzinowe!!! Samych tak pięknych i słonecznych dni jak dzisiejszy, kochającego męża i grzecznych córeczek, a w przyszłosci jeszcze synka 😉

dziękuje za życzenia od rana 😘 😘

Kafi cholera jasna gdybym wiedziała że siedzisz o 1 na kompie bym siedziała z toba bo znów bałam się spać stale się tu boje że hałasy czy coś ☺️ ☺️

Sylwia nie wiem czy pamiętasz ale majka miała miednicowe 🙂 póki co maluszek się może przekręcić pod koniec cięzej ale Majka ok 38 tyg zrobiła to i wyszła główką do dołu 😘 😘
ciesze się że wszystkie wyniki są dobre i Dominiś prawdopodobnie będzie miał kompana do gry w piłke 😁

SylwiaC napisał(a):
no tak mi sie kojarzyło, ze Ty miałaś z Mają miednicowe narazie małe jest jeszcze dziecko wiec nie ma sie co martwic na zapas 😉 lece robic sniadanie i zaraz pewnie znowu na dworek ruszymy bo juz bylismy prawie godzinke hehe

Sylwia specjalnie dla Ciebie zerkam w moje wypisy z usg i w 29 tyg z usg mam wpis położenie płodu podłużne miednicowe 27.09.2010r, a z usg ostatniego przed porodem 36 tydzień 18.11.2010 mam podłużne główkowe 🙂

• Mamusie
Sylwia, ułożeniem nie masz się co martwić 🙂 to się może jeszcze dużo razy zmienić, a jak nie, to cesarka nie jest zła 😁
Gratuluję prawdopodobnie drugiego synka 😁
Ja się dziś czuję świetnie, nic mnie nie boli 🙂 już bym mogła drugiego wyrwać, ale dopiero 4 maja 😁 bo nie mam kasy na zęba, czekam na pity ...

naylaaa napisał(a):
Najlepsze życzenia dla Krówki miniaturki 🙂 Smacznej trawki i żebyś dużo mleka dawała 😁

Dziękuje 😁
ha ha ale mleko juz odchodzi w dal teraz przerwy w karmieniu trwają 7 dni a po 7 dniach ona ce dida 😁 🙃
ale to i dobrze bo na majówce trzeba poszaleć 😉

• Mamusie
Nina ja juz też mam ćwiartke i żadne ze mnie próchno 😜 😉 no i świetnie,że tak gładko poszło z pierwszym zębem oby tak dalej 😉 narazie ułożeniem się nie martwię teraz idę dopiero 30 maja więc zobaczymy co wtedy będzie 😉 Tak to ja idę na dwórek chwile wezeme nianie ze sobą bo Domi jeszcze śpi ale pewnie się zaraz już wybudzi 🙃

My wróciliśmy idzie zdechnąć taki upał 🤢
A ta moja Pipa mała nie chce czapki nosić ale jak tatuś powie to sama założy 😁 też była tylko na body i sukience 🙂

Nina też myślę że przerwy coraz dłuższe to nie długo sama zapomni o cycusiu ☺️
wpierw było co 3 dni teraz 7,a później kto wie.....
myśle że te mleko jest za słodkie i małą teraz woli soczki i inne piciu niż słodkie mleko 🙂

• Mamusie
My też troche w domu później wyjdziemy na chwile jeszcze bo za goraco a teraz na działce mamy samo słoneczko... Domi na bosaka dzis śmigał hehe i był bardzo zadowolony hehe ale tylko chwile tak biegał a później sandałki mu włożyłam 🙂 Też myślę, że Maja już porzuca Mini Twoje wymiona 😉