Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
oj Nina to i tak nie jest źle z przedszkolem u Łukasza 🙂 Życze Wam zdrówka! U nas narazie zdrowo ale odpukać lepiej! Musze kupic chłopakom tran i beda pić bleee hehe Adasiowi wyszły w tym tygodniu dwie górne jedynki nareszcie bo już miesiac je widać było... oczywiście było marudzenie i nocne płacze i dalej źle śpi i płacze i chyba dwójki zaczynają mu u góry wychodzić wiec myślę,że to przez to... ale juz mam chwilami dosyć bo wstaję ostatnio tak po minimum 6 razy w nocy a zanim pójdziemy spac to on też się kręci i płacze i też chodze do niego. Już sama nie wiem co mu jest. Jutro chce do pediatry zajechać po skierowanie na krew bo Adaś bardzo mało waży i słabo rośnie tylko już widze ich miny co ja chce bo mały dobrze wygląda itd. a on malutko je, waży około 8100 kg i ma jakieś 72 cm a przecież ma już 10 miesięcy a urodził się duży 🤢

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Z ciekawośći zajrzałam do Łukasz książeczki, bo już nie pamiętam kiedy dzieci ważą 8kg i mój miał 8,4 kg jak miał niecałe 5 miesięcy (wzrostu nie mam). Porównaj może z Dominikiem. Łukasz nie urodził się szczególnie duży -3480.
Może taka jego uroda po prostu? 🙂 ale jak się martwisz, to idź do lekarza 😘
Oj, ząbkowanie... jak sobie przypomnę przez co przeszłam, to wiem jakie to straszne. Wytrwałości życzę 😘

Sylwia nie martw sie na zapas oliwka i Maja też różnie ważyły i to samo bylo z ubrankami np Maja nosi szybciej niż Oliwka dane ubranka więc tym siebie jes sugeruj gdyby coś było nie tak już dawno by ci powiedzieli bo tyle razy mieliście kontakty z lekarzami 🙂

• Mamusie
Hej mamuśki 🙂
U mnie porządki w gratach - ile tego się zbiera i ciągle jest coś do wywalenia 😮 🙃

Sylwia obydwoje chłopcy są Waszymi dziećmi ale to nie znaczy, że będą identycznie - wiesz o tym i nie martw się na prawdę 😉 Jedni są potężniejsi inni bardziej drobni 😉 Każdym musi być inny. Moja Ala też czasem chodzi w ciuszkach po 3-4 miesiące nieraz dłużej jakby te ciuszki razem z Nią rosły haha 😁 🙃 Poza tym teraz Adaś jest na etapie chodzenia dlatego też spala szybciej niż kiedyś 😉

Ja dwa dni wolnego 🙂
A nie wiem czy pisałam. Mam skierowanie do szpitala na 17. października na okulistykę 🙂 Mam nadzieje, że dadzą radę skorygować to lewe oko i będzie proste. To moje marzenie aby przestać martwić się tym czy ktoś patrzy na mnie bo przygląda się mojemu zezowi ehhh :/

Hej ja po zebraniu u Oliwki i była ankieta o dziecku ,i pytanie o największe marzenie i pierwszy raz nie wiedziałam zawsze mówiła o zabawce czy coś...
no więc jej spytałam a ona w płacz że ona marzy by już krzyś wrócił bo jest jej druginają tata 😞 a on dopiero ok grudnia wróci 😞

• Mamusie
ooo Mini biedna tęskni tak jak i ty, ale to miłe prawda wiedzieć że jej też tak zależy 🙂 ja sie Adasiem narazie nie przejmuje ale wole sprwdzic zeby sobie później nie wypominac ... moi chłopacy śpią 🙃 obaj szok naparwde bo Domi chodzi spac tak przed 22 ale mam nadzieje,że przedszkole go trochę przestawi 🙂 Kasiu napewno uda im się poprawić oczko bo teraz to już cuda potrafią robić takie,że czasem człowiek sobie nie wyobraża nawet 😁 Do jutra 😘

faktycznie pustki 🙂 ja zdjęcia na facebooka wstawiam nawet z nk już nie korzystam.
ja znów chora angine mam i zatoki :/ w piątek mam ginekolog i skierowania na badania chciała mi dac więc skorzystam z tego a wtedy pójdę do lekarza ogólnego.

• Mamusie
Bry 🙂
Jakos teraz mam mniej czasu, sama nie wiem dlaczego, ale czas mi przemyka po prostu 😮
Z nowosci, to jednak zaproponowali mi pozostanie na lotnisku na stałe 🙂, wiec zimowej przerwy nie będzie 😉 .
I chyba na początku października wybierzemy sie samochodem na Ukrainę , jeszcze sie zastanawiamy, ale tak czy owak - dzis złożyłam wniosek na urlop

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Ja zaraz do pracy - ciężki dzień ma być ehhh ...
Kasiu gratulacje ! Na pewno się cieszy bo nie ma nic lepszego jak stała, pewna praca 🙂 Ja czekamy tylko jak zrobię prawo jazdy i będę szukać nowej bo najwięcej pracy jest poza tym Liverpoolem a więc trzeba mieć swój transport.
Mini zdrówka 😘
Sylwia dawaj fotki 😁
Miłego dnia ! :*

hej jak u was 13 w piatek??

ja kolejny raz dostałam kopa w dupe za swoją głupią dobroc!!!
byłam u lekarki i tam wyskoczył błąd przy ubezpieczeniu ,więc wypisalam że je mam bo dopóki nie mar rozwodu jestem na ubezpieczeniu p...
a ten mi powiedział że mnie wykreślił z książeczki!!!!!
dzwonilam do zus ale nie mogą mi podać co i jak ale pani mówiła że ponoć nie może on mnie wykreślić gdy niema orzeczenia...
bądź co bądź teraz nie wiem ci jest prawdą a mam na usg piersi jechać bo mam guzki i niewiem czy mogę 😞
i pomyśleć że kilka tyg temu mu pomagałam lekarza załatwić i mi żal było !!!

ale 27 rozprawa 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Kasiu, gratuluję sukcesów zawodowych 🙂
Pigi, trzymam kciuki za Twoje prawko 🙂 na pewno auto ułatwi Wam życie 😁 będziesz kierowcą, tak jak ja w mojej rodzinie heheh 🙂
Dziewczyny, jak można zapisać w UK dziecko do przedszkola? 🙂
Pigi, jak nie pracowałaś, to byłaś na ubezpieczeniu Mańka?
Mini, tak to jest, że ludzie wykorzystują dobre serce, a "prawie" były mąż zwłaszcza. Myślisz, ze na jednej rozprawie się skończy? 😘

• Mamusie
Nina dziecko do przedszkola to najlepiej iść do Councilu i tam dadzą Ci wyciąg przedszkoli w danym mieście albo rejonie jakie Cie interesuje - tak jest u mnie 😉
Co do ubezpieczenia to razem z mężem płacisz Council Tax czyli podatek ale ubezpieczenie wyrabiasz sobie sama robiąc kartę National Insurance Number tą kartę potrzebują prawie wszędzie jako Twoje potwierdzenie pobytu legalnego w UK w przychodniach też 😉

• Mamusie
Hej,
Domi na pewno da radę 🙂 pamiętasz ile pisałam ze Kaya płacze ? A teraz jest wszystko ok! 😉
Mini, kiedy masz ta sprawę i co tam sie u ciebie ogólnie ? Pisz, bo tak ucichlas ... 🤨
Nina, jeśli znasz post code swojego mieszkania, to wpisz w wyszukiwanie find nursery near i post code i znajdziesz wszystko , włącznie z web każdego z nich. Jak coś ci będzie odpowiadać , to trzeba zadzwonić , umówić sie na rozmowę i tyle 🙂

• Mamusie
Dzięki dziewczyny 😁 Jeszcze 10 dni i lecę 😁 tylko te moje zęby mnie stresują...ale cóż 😉 nie zawsze może być kolorowo. Mirek właśnie się wprowadza... uśmiałam się, bo musi kosić trawę 2 razy w miesiącu 😉 a już wcześniej się bał, że mu będą kazali trawę kosić.
Sylwia, to przejściowe, na pewno 🙂 tak samo jak w szkole ma się chwile załamania, tak dziecko, które jest małe i jest to dla niego duża zmiana, ma prawo różnie reagować 🙂 u nas jest różnie, zazwczaj płacze w drodze do przedszkola, a na sali już jest ok, a dziś to byłam w szoku! Biegł zadowolony do przedszkola 😁