Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Nina, tak jak KAsia napisała - miejscowość wyglada na piękna .
Nie pamietam, to jest ANglia, czy SZkocja ?
Jak tam wam w ogóle jest? Pewnie jeszcze sie nie zaaklimatyzowaliscie, czy już?
Znalazłas przedszkola ? Odwiedzasz wątek mamuśki mieszkające w Uk ?
Pisz kobieto jak ci sie żyje 🙂
Sylwia, jak dzieciaczki? Byłaś u lekarza z ADasiem? Wszystko w porządku? Ja pamietam, ze to raczej normalne, ze jak dziecko wiecej sie rusza w sensie, ze chodzi, to moze stracić na wadze i przez jakiś czas w ogóle nie przybierać .
Aga, co słychać ? Jak sie czujesz młoda rozwodko?
Kasia, wrocilas juz do zdrowia? Co to było? Przepracowanie?
Kaffi milczy?

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂
Kasiu fajnie, że wyjazd się udał ! 😉
Kasiu to przepracowanie, mięśnie były zmęczone i po prostu nie wytrzymały i coś mi walnęło w plecach na tyle, że prawie przerwała mięsień kręgosłupa :/ Dzięki Bogu tylko mocno go naciągnęłam, ale kilka dni byłam jak inwalida :/ M nawet gacie mi zakładał. Teraz plecy są słabe i nie moge jeszcze dobrze się schylić ale i tak jest super w podług tego co było :/

• Mamusie
Czesc 🙂 Alusia ma zadatki na gwiazdę 🙂 zamawiam autograf 😁 musi coś w tym być, skoro tak uwielbia występy 😁 dawaj zdjęcia szafy 🙂 powoli i dojdziecie do domu, o jakim marzycie 🙂 Fajnie na zwolnieniu posiedzieć, ale szkoda, ze z bolem 😞
Sylwia, wierzyć się nie chce że to już roczek prawie minął... szok 🙂
Tak, to miasteczko w którym mieszkam 😁 mi też się bardzo podoba. Jeszcze mam trochę do zwiedzenia. Kasiu, to Szkocja 😁 Jutro jadę do Edynburga załatwić NIN. Pociągiem pojadę- 30 min 😁 Łukasz jechał już wszystkim oprócz pociągu. Statkiem, samolotem, bryczką hahhaa a pociągiem nie było okazji.

• Mamusie
Mini na pewno czuje się wolna i szczęsliwa, że może planować przyszłość z K 😁
Kasiu, to widzę że podróż na Ukrainę się udała 😁 warto było 🙂 ja bym się bała z dzieckiem taki kawał jechać, bo nerwy bym sobie zszarpała 😁
Dziewczyny, gdzie się rezerwuje tanie wycieczki do ciepłych krajów? Znalazłam alpharooms.com, ale może wy coś wiecie? Czy normalnie przez stacjonarne biuro podróży? Napaliliśmy się na wycieczkę w ciepłe kraje w grudniu, a dokładniej w święta, bo do Polski to za samą podróż zapłacimy 800 funtów, bo drogie bilety i do tego jeszcze z Gdańska do Szczecina pociągiem... A wycieczka mogłaby wynieść 300 funtów, prawda? 🙂
Kasiu, jakoś nie chce mi się dołączać do nowego wątku 😘

• Mamusie
Hej 🙂
Zdjęcia dam jak już dokupimy komodę i będę mieć komplet - to już niedługo hihi 😉

Ninka zależy gdzie i w jakich miesiącach ale nie licz na 300f chyba, że wycieczka z samo wyżywieniem kupisz ale szczerze odradzam najlepsze jest all inclusive i wtedy na terenie hotelu masz wszystko za darmo jeśli chodzi o jedzenie i picie a uwierz mi w restauracjach ceny za obiady są dość wygórowane i musisz liczyć to razy trzy osoby 🤨 Nie sądzę aby 300f wystarczyło. Wycieczka na trzy osoby do Hiszpanii w październiku to koszt około 700f do tego musisz liczyć z 200f na wymianę na euro wiadomo na pamiątki dodatkowe atrakcje a więc 1000f no może 800f jeśli znajdziesz dobrą okazję w internecie. cheapholiday wpisz sobie w google my z tej strony kupowaliśmy wycieczkę 2 lata temu i daliśmy 680f za tydzień czasu all inclusive z dzieckiem 🙂

• Mamusie
Zapomniałam wrzucić mojej koleżanki zdjęcie 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/585/xj61.jpg/][IMG]http://img585.imageshack.us/img585/7379/xj61.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Widok z kuchni:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/268/00p3.jpg/][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/3481/00p3.jpg[/IMG][/URL]

Widok z salonu:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/600/c9a0.jpg/][IMG]http://img600.imageshack.us/img600/6427/c9a0.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
hej 🙂 no wiec tak szybko bo obiad robie, bylam w Toruniu prywatnie u lekarza i on zlecil nam badania pod kontem celiaki czyli alegrii na gluten Adaś ma juz stosować diete mimo,że wyniki beda w srode dopiero bo wrazie czego im szybciej tym lepiej... wiec szukam mu jedzenia i uwazam masakra jest bo gluten jest wszedzie!!! zajrze wieczorem 😘

Hej hej ostatnio mam mało czasu a to latanie przedszkole,dom- dom przedszkole ,a to parę spraw papierkowych ,no a teraz przygotowania do niedzieli bo k przyjedzie ale tylko na tydzień póki co 😞 mówi że półtora miesiąca tam i wtedy ma 2-3 wolnego...
tzn.pobytu w pl
powiem wam że ten rozwód wkońcu zaprowadził ład i harmonię ,nie ma już odpukać kłótni i obrażania ani dreczenia...

KASIU widziałam że bardzo zadowolona z hybrydy jesteś 🙂 napewno autko trochę kosztowało ,ale pewnie z czasem się zwróci przy kosztach podróży tańszych 🙂
Kaja super dziewczynka ,moje po 2 godzinach jazdy na mazury wyły a Kaja wytrzymała tyle godzin no chyba że moim upał też dał w dupek.
my chcieliśmy pojechać na święta do anglii do mojego brata ale sie jednak boję bo to będzie zima ,śnieg slizgo a k jeździ jak wariat...
a zdjęcia Kay w ukraińskim stroju super 🙂

Nina ci już pisałam na facebooku że w pięknym miejscu jesteś i oby też wasza rodzinna miłość tam była taka 🙂

KASIU ci tez już pisałam na face byś wracała szybko do zdrówka 🙂

SYLIWA ciekawe Czy faktycznie taka małego uroda czy coś znajdą 😞 oby to pierwsze życzę.

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Ninka ale tam u Was fajnie ! Duuużo zieleni i czuć klimat takiego malutkiego miasteczka - na prawdę super ! Ja teraz za domem mam tez ogrody ale dużo mniejsze ale w domu wcześniej placyki za domem były wybetonowane i miały rozmiar metr na metr hahaha 😮 🙃

Ja mam operację 27 listopada na oko. Wczoraj byłam w szpitalu badania wyszły dobrze i wykonają operację ale najpierw na prawe oko bo okazało się, że wymaga małe poprawy bo źle się porusza czyli źle ,,wisi,, na mięśniach. Później jest 50% szans, że lewe się samo dostosuje do zdrowego prawego i wtedy druga operacja nie będzie potrzebna jest jednak będzie to 6 miesięcy przerwy i druga operacja. Będę mieć narkozę i raczej tego samego dnia wieczorem wyjdę do domu Tydzień zwolnienia i będę mogła wrócić do pracy.

• Mamusie
Pigi, boisz sie operacji? Jejku, ja raz mialam zabieg w znieczuleniu miejscowym na oko, bo mialam gradowke, horror przezylam 😉 ale pod narkoza to o niebo lepiej 😉 jakby drugie oko sie ustabilizowalo, to super 🙂
Dla mnie przeprowadzka z bloku do takiego miejsca, to raj na ziemi 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Ninka ja też już sobie nie wyobrażam powrócić do bloku :/ Człowiek się przyzwyczaja do dużej przestrzeni i własnego ogródka za domem 🙂
Co do operacji to się nie boję. Zawsze jest jakieś ryzyko, ale ja jestem podekscytowana a nie przestraszona. Zafundowałam sobie to sama na własne życzenie a więc teraz muszę to sama przełknąć 😉 Będę bardzo szczęśliwa kiedy zez zniknie i nie będę już musiała myśleć czy go widać i w jaki sposób ludzie mnie postrzegają 🤨 Mam dopiero 24 lata i całe życie przed sobą a więc warto będzie pocierpieć kilka tygodni aby później patrzeć normalnie w lustro 🙂
I najważniejsze, że będzie wtedy moja Mamusia 🙂

• Mamusie
no i mam nastepnego chorego... w sobote Domi wymiotował i miał biegunke (z przedszkola przyniósł) a wczoraj koło 23 Adaś zwymiotował i dziś widac,że go meczy to biegunki jako takiej nie ma, ale robil juz kupke taka rzadszą, to mu akurat nie zaszkodzi, ale biedny nie chce jesc a i tak chudzina z niego... 😞

• Mamusie
Hej,
Sylwia jak zwykle zapracowana, Nina, napisz co robisz, jak życie ci mija w uk ....
Mini rozwiedziona i się już nie pokazuje 🤔
Kasiu, a co tam u ciebie?
U mnie ostatnio na kawce była koleżanka z drugiego forum, ma córeczkę 3 mies.mlodsza i dziewczynki bardzo dobrze się bawiły i miały problem się rozstać 😁

• Mamusie
Hej 🙂
Sylwia zdrówka dla Chłopców ! :*
Ja nie zaglądam bo używam M komputer i jakoś tak mi tu nie wygodnie haha dzisiaj przyszedł nowy laptop ( prezent urodzinowy od M 🙂 ) jak wszystko mi wgra do niego to będę częściej póki do prac nie wrócę 🙂
U nas wszystko dobrze jakoś tak spokojnie 🙂

Hej ja tylko na chwilę odnoszę że żyje ha ha, ostatnie dni z k zostały nam więc nie mam czasu na forum póki co ,na szczęście teraz będzie tylko 1,5 miesiąca tam i wtedy 2 miesiące z nami 🙂
dziewczynki szczęśliwe że go mają 🙂