Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

No Agata czas najwyższy pomyśleć o drugim malcu i skompletować wyprawkę i torbę 🙂
ja z doskoków bo mój będzie grał za raz a teraz akurat robi z Oliwką zadania z zeszytu czterolatka 🙂 - integracja taty z Oliwką....

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wpadam i ja na chwile 🙂 nadrobilam was 😜 Dominik wstaje mi znowu przed 6 wiec czesto jest tak,ze o 8 albo do miasta na zakupy szybkie jedziemy, albo do babci na kawe i tak jakos sobie radzimy 😉 Agata, ale meża wystraszyłaś hehehe Mini nie wiem czy pisałam coś o Twoich fotkach ślicznę są!!!! A taką klatkę to i ja bym sobie zainstalowała na podwórku 😉 oki spadam oglądać tv z Pawłem :*

przyszłam dobranoc powiedzieć 😘 😘
ps.klatki muszę opatentować 🤪 dodamy trochę kolorków zabawek jakieś łóżeczko i będzie git 😁 😁
Dziękuje za obejrzenie zdjęć 😘

• Mamusie
dzieki za mile slowa o Kayi 🙂 dzis powiedzial - "chleb" i "mama odz" miwi co chwile 🤪
chetnie powtarza wszystko o co sie ja poprosi 🤪
Aga, swietne zdjecia i mi tez bardzo podoba sie pomysl z klatkami 🤪 🤪
Aga, o 8 rano z dzieckiem na spacer? podziwiam 🙃
aaa i przypomnialo mi sie - kiedys na patryka mowila papi, a teraz juz ladnie pati,
a paulina ma na wywolanie do szpitala na wtorek i na razie wyglada to wszystko tak, ze raczej nie urodzi do tego czasu 🤔

• Mamusie
Hej Dziewczyny 🙂
Mam dobry dzień - wchodzę na gruopona a tu okazja - aparat ortodontyczny !! Jeden łuk za 700zł, jak jeden kosztuje gdzieś 1500zł, także byłoby mnie stać na założenie dwóch łuków. Mam jeszcze 16 h. Nigdy nic nie kupiłam przez gruopona i się boję 😜 najpierw muszę zadzwonić tam i się dowiedzieć jak wyglądają pozostałe koszty. Ale podekscytowana jestem 😜 szykuję się, bo za niedługo wychodzimy.

kasiak napisał(a):
dzieki za mile slowa o Kayi 🙂 dzis powiedzial - "chleb" i "mama odz" miwi co chwile 🤪
chetnie powtarza wszystko o co sie ja poprosi 🤪
Aga, swietne zdjecia i mi tez bardzo podoba sie pomysl z klatkami 🤪 🤪
Aga, o 8 rano z dzieckiem na spacer? podziwiam 🙃
aaa i przypomnialo mi sie - kiedys na patryka mowila papi, a teraz juz ladnie pati,
a paulina ma na wywolanie do szpitala na wtorek i na razie wyglada to wszystko tak, ze raczej nie urodzi do tego czasu 🤔

Kasia nie ja Agata ja o tej porze latam w piżamie albo dresie 😁
wczoraj poszłam wcześnie spać a dziś wstałam przed dziewczynkami 😁
teraz oglądają bajki,jedzą śniadanko a ja zaczęłam od sernika i herbatki z cytryną 😁

Nina no to faktycznie była byś do przodu 🙂 a widzialam nawet kwaitki na blaszki od aparatu 🤪

aga_ta napisał(a):
ale mi niedobrze i wszystko z zołądka sie ulewa, w nocy prawie nie spałam, najpierw mała, potem bezsennosc, potem ból brzucha potem znowu mała...
czuje sie fatalnie, ide sie drzemnac na chwile
ha ha ha Agata była bym w totalnym szoku jak bym rano przeczytała że super się czujesz 😁 😁
wg mnie powinnaś dawno iśc do lekarza bo często się źle czujesz a to w ciąży nie jest normalne by co dzień było źle ciąża to nie choroba,nie licząc tej zagrożonej...
więc może idź zgłoś się do gina??

• Mamusie
hej ja na chwile 🙂 Agata właśnie Mini ma rację może idz do lekarza i powiedz jak źle się czujesz niech sprawdza czy wszystko ok. Nina moi rodzice przez kupon z grupona w styczniu byli gdzies w spa i byli bardzo zadowoleni, ja szukam wlasnie okazji na takich stonach dotyczacych wakacji moze cos fajnego sie trafi 😉 Lece zobaczyc czy Dominik śpi bo poszedł chwile temu się położyć w tapczaniku i narazie jest cisza 😁 aaaa Kasiu to Kaya bardzo duzo mowi super 🙂 zajze pozniej 😉

• Mamusie
Aga, mi chodzilo o Agate, ze tak wczesnie na spacery chodzi, tylko "zjadlam" - ostatnie "ta" 😉
dzis mam wolne, i Paulina mowi, ze chyba cos tam pomalutku zaczyna sie dziac, zobaczymy czy to nie kolejny falszywy alarm 😜
mi sie wydaje, ze po prostu Agata zle znosi ciaze i tyle. jest lepszy i gorszy czas, moze teraz jest ten gorszy... 😮

• Mamusie
No to Kasiu może Kura wywróżyła hehe trzymam kciuki!!!! Agata ogólnie chyba źle znosi ciąże z tego co pisze więc pewnie też to to, a w dodatku no niestety, ale końcówka jest najgorsza kiedy już ciężko się poruszać 😉 no ja tam dopiero i już 16 tydzień zaczęłam 🤪 Nina chyba pytałaś o to kiedy ide do lekarza teraz mi się przypomniało ☺️ a więc wizytę mam na 27 kwietnia na 16.40 🙂

Ja rozumiem to że można źle się czuć w ciąży sama przecież w niej byłam 2 razy ale nie cały czas zwłaszcza że lekarz twierdzi że jest ok a ciąża nie jest zagrożona,więc skoro tyle złego samopoczucia to warto iść do lekarza bo może to jakieś zatrucie czy coś ....albo po prostu ustawić się na pozytyw i skupić się na lepszych stronach ciąży i wtedy myślę że samopoczucie się poprawi 🙂
np.kopniaczki,wystające piętki kolekcjonowanie wyprawki 🙂 byle by odwrócić uwage od złego samopoczucia 🙂

• Mamusie
to prawda, Aga 🙂
ciaza nalezy sie cieszyc, a nie narzekac na nia 😉
moze Agata nie pisze jak sie lepiej czuje, tylko wtedy kiedy gorzej i dlatego to tak wyglada... 😜
mi sie bardzo podoba postawa Pauliny, mimo iz ta ciaza nie byla chciana tak naprawde, to nigdy nie slyszalam, zeby sie nad soba uzalala, zawsze powtarza, ze ciaza to nie choroba i pomomo, iz czasami naprawde zle sie czula, nie rozczulala sie nad soba. chyba jestem z niej dumna 😁 🤪 😮

kasiak napisał(a):
to prawda, Aga 🙂
ciaza nalezy sie cieszyc, a nie narzekac na nia 😉
moze Agata nie pisze jak sie lepiej czuje, tylko wtedy kiedy gorzej i dlatego to tak wyglada... 😜
mi sie bardzo podoba postawa Pauliny, mimo iz ta ciaza nie byla chciana tak naprawde, to nigdy nie slyszalam, zeby sie nad soba uzalala, zawsze powtarza, ze ciaza to nie choroba i pomomo, iz czasami naprawde zle sie czula, nie rozczulala sie nad soba. chyba jestem z niej dumna 😁 🤪 😮
ha ha a jeszcze bardziej będziesz gdy urodzi 🙂
ja z Oliwką miałam ciąże zagrożoną,musiałam leżeć miałam ten pieprzony cewnik,szew a mimo to się cieszyłam z ruchów,głaskałam mimo że zabraniali ☺️ i mimo że nie mogłam zbytnio chodzić to cieszyłam się tym jak mój m robił wyprawkę zamiast mnie,ja jedynie mogłam sobie w dziecięcym usiąść by nie przegiąć ☺️
z Mają za to tak się cieszyłam że jest ok że hulaj dusza 😁 aż lekarz kazał zwolnić bo szyjka się osłabiła i dostałam luteine wtedy....
wiem że pod koniec rzeczywiście już ciężko było ale lepiej cieszyć się że maluszek się rusza że pokazuje że jest 🙂

• Mamusie
Trzeba było mnie od razu słuchać 🙂 w końcu wróżyłam ze skorupki 🙂 czekamy na wieści o wnuczce 🙂 chyba, że będzie szok i chłopak 🙂
Co do ciąż Agaty, to obydwie źle znosi jak widać. Ja uważam tak samo, że ciąża to nie choroba, wiadomo że z czasem jest już ciężej i trudniej się robi niektóre rzeczy i chce się już mieć maleństwo przy sobie . Myślę, że złe nastaiwenie : ciągle mi niedobrze, nie mam siły itd. na pewno nie sprzyja w dobrym nastroju. Przecież ciąża to radość, te kopniaki cudowne,ciągłe myślenie o ciąży jest wspaniałe. Szczerze to nie znam nikogo, kto by się źle czuł każdego dnia w ciąży od momentu poczęcia. Więc albo Agata wyolbrzymiasz i przez to, że się nakręcasz jak Ci jest niedobrze, to tak się dzieje, albo coś jest faktycznie nie tak i lepiej odwiedzić lekarza.
Ja mam zupełnie inny charakter i nastawienie do życia, dlatego często mi Ciebie Agato ciężko zrozumieć.
Kupiłam na grouponie dwa aparaty za niecałe 1400zł 😁 w czwartek mam wizytę 😁 a tam gdzie miałam iść jutro to dzwoniłam i się upewniłam i za jeden aparat 1600- 2000 😜 🤪 🤪 także okazja mi się trafiła jak nie wiem 😁

naylaaa napisał(a):
Trzeba było mnie od razu słuchać 🙂 w końcu wróżyłam ze skorupki 🙂 czekamy na wieści o wnuczce 🙂 chyba, że będzie szok i chłopak 🙂
Co do ciąż Agaty, to obydwie źle znosi jak widać. Ja uważam tak samo, że ciąża to nie choroba, wiadomo że z czasem jest już ciężej i trudniej się robi niektóre rzeczy i chce się już mieć maleństwo przy sobie . Myślę, że złe nastaiwenie : ciągle mi niedobrze, nie mam siły itd. na pewno nie sprzyja w dobrym nastroju. Przecież ciąża to radość, te kopniaki cudowne,ciągłe myślenie o ciąży jest wspaniałe. Szczerze to nie znam nikogo, kto by się źle czuł każdego dnia w ciąży od momentu poczęcia. Więc albo Agata wyolbrzymiasz i przez to, że się nakręcasz jak Ci jest niedobrze, to tak się dzieje, albo coś jest faktycznie nie tak i lepiej odwiedzić lekarza.
Ja mam zupełnie inny charakter i nastawienie do życia, dlatego często mi Ciebie Agato ciężko zrozumieć.
Kupiłam na grouponie dwa aparaty za niecałe 1400zł 😁 w czwartek mam wizytę 😁 a tam gdzie miałam iść jutro to dzwoniłam i się upewniłam i za jeden aparat 1600- 2000 😜 🤪 🤪 także okazja mi się trafiła jak nie wiem 😁

Kura dasz nam foto z aparatem?? 😁

Agata jednym słowem piłeczka do przodu dwa plasterki,uśmiech wielki --> nawet przyklejany byle by był 😁
i rozkoszuj się ciążą bo duzo nie zostało chyba że planujecie więcej maluchów 😁

• Mamusie
ja uwlelbialam jak Dominik mnie kopal nawet jak wkladal te nozki miedzy żebra hehe 🙂 czasem ponażekać trzeba hehe no, ale bez przesady. KAsiu no to trzymamy kciuki oby szybko poszlo i znowu bedziesz babcia!!! 🤪 Nina to faktycznie jest niezła okazja 🤪 cos mialam jeszcze pisac hmmmm aaa wczoraj czulam delikatnie dwa razy ruchy maluszka 🤪 🙃 lece z małym klockami się bawić bo mi nie da spokoju

SylwiaC napisał(a):
ja uwlelbialam jak Dominik mnie kopal nawet jak wkladal te nozki miedzy żebra hehe 🙂 czasem ponażekać trzeba hehe no, ale bez przesady. KAsiu no to trzymamy kciuki oby szybko poszlo i znowu bedziesz babcia!!! 🤪 Nina to faktycznie jest niezła okazja 🤪 cos mialam jeszcze pisac hmmmm aaa wczoraj czulam delikatnie dwa razy ruchy maluszka 🤪 🙃 lece z małym klockami się bawić bo mi nie da spokoju
czasem łapie się na tym że z głęboką tęsknotą patrze na niemowlęta i kobiety w ciąży ale wiem że nie chce na chwile obecną trzeciego dziecka ☺️
nie mogę,i nie chce musimy zapewnić dzieciaczkom jak najwięcej,no i chce w końcu wydostać się z domu....