Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kafi super zdjęcia 🙂

I ten śnieg jak ja kocham śnieg chyba zakupie sztuczny hahaha i rozsypię na ogródek 😁

Ja wzięłam się za porządki w kartonach w schowku i teraz można tam stół wstawić taki luz hahaha narzędzia M ślicznie posegregowałam na torby, poukładałam i od razu jest luzu a luzu 😁 Znów mnie bierze jak kiedyś, że zaczynam lizać mieszkanie chyba potrzebowałam czasu na zaklimatyzowanie się w nowych ścianach 🙃
Ala biegała po górze i później cisza. Weszłam na górę a Ona ślicznie sama poszła do swojego łóżeczka i zasnęła 🙂

• Mamusie
Cześć 🙂 Muszę się wkręcić w mamuśki, bo nie jestem w temacie, mimo że Was czytam 😁
Sylwia, bardzo mi przykro 😞 musisz się trzymać dla chłopców 😘
Majka to człowiek śniegu hahaha 😁 jakie szczęscie 🙂 Oli jaki wysoki, pzystojny chłopak! No i zdolny tancerz 😁
ma to we krwi po mamie 😁
Pigi, po przeprowadzce jest tyle rzeczy do ogarnięcia, że potrzeba czasu do wszystkiego i jak już się zacznie ogarniać, to wtedy się odzywa pedantyzm 😁

• Mamusie
hej! Dzięki za słowa otuchy i wsparcia, no jest źle, ale taka kolej życia i trzeba się z tym jakoś pogodzić... a narazie wole unikać tematu i nie myśleć o tym się staram bo inaczej na płacz mi się zbiera...
Kafinka Maja urocza i jaka szczęśliwa!!!! Dominik też lubi saneczki chociaż na początku nie chciał siedzieć hehe
Ja też muszę się za porządki wziąć bo od soboty nie mam weny a tyle mam do ogarniecia,że szok 😞 spróbuje Wam ten zaległy filmik wgrać

• Mamusie
Sylwia obejrzałam obydwa 🙂
Ja już bym drętwiała ze strachu jakby Ala mi tak po kanapie skakała hahaha 😁 Ale widać, że Dominik ma to opanowane do perfekcji haha I bardzo ładnie mówi dużo rzeczy można zrozumieć bez problemu 🙂

Kasiu zdrówka dla Kai 😘

Mi dzisiaj przyszła paczka z Polski 🙂 Mamusia się postarała hahaha polskie przyprawy, leki i mnóstwo ubrań dla Alicji nie wiem kiedy ja Jej to założę 🤔

Zdrówka dla Kayi Kurcze nawet nie wiem czy dobrze jej imię pisze 😞 pewnie nie na rękę jej leżenie w łóżku 😞

co do paczek moja mama wysłała dla mojego brata paczkę na święta a on Głuptas wysłał mi prezenty dla dzieci 🙂 on je uwielbia 🙂

• Mamusie
Sylwia, Dominik jest suuper !!! 🤪 och, jak oni z kAYA by sie dogadali 😁 ona tez skacze jak szalona ze wszystkich mozliwych miejsc 😁
madrego masz syna 🙂
Kaya oslabiona, wlasnie wrocilam z jej pokoju - wczoraj tam prawie cala noc przesiedzialam, dzis juz tez plakala, dalam jeszcze jej nurofen, cala jest spocona, jakby ja spod prysznica wyjeto, wlosy moookreee
ide na dol, slysze ze M herbatke zrobil 😁

• Mamusie
hej 🙂 No ja też myślę,że Kaya i Domi by się dogadali hehe ten filmik był nagrywany 7 grudnia od tego czasu młody nam się i tak rozgadał jeszcze czasem jest niemożliwy jak coś nam tłumaczy hehe biedna mała męczy ją to zapalenie skrzeli współczuje Kasiu bo to ciężkie dla rodzica . Haha Kasia dostała pralkę na Święta a nam Paweł nowego laptopa kupił 🤪 bo mój stary to leży już schowany w szafce i go nie używam już długo chociaż służył mi wiernie przez laaaata 😉 U nas paskudna pogoda dziś, wieje strasznie całą noc 🤢 Paweł już wyjechał do Bydgoszczy bo na usg z tarczyc a pojechał- sprawdzić czy napewno jest wszystko ok. Ja znowu sama z chłopakami zostałam pewnie później zbiore nas i pojadę babcię odwiedzić. Moi dziadkowie mają już jedenaścioro prawnucząt, a dwunasty/a jest w drodze w czerwcu ma się urodzić 🙂 i to właśnie u kuzynki, która mieszka z dziadkami więc chłopacy będą mieli towarzystwo jak podrosną, bo już tam jest Zuzia (po Świętach kończy 4 lata) więc jak za dwa lata się zejdą to na podwórku już wesoło będzie hehe 😉 ale się rozpisałam no nic uciekam si e ogarnąć póki maluchy śpią jeszcze 😁

Kasiu a macie zapisane inchalacje dla małej? U nas zawsze pomagały. Moje odpukać są zdrowe. Wogóle dziś rano k przywiózł nas do mojej mamy bo będzie jej remont kończył 🙂

• Mamusie
😘 😘
Sylwia super prezent !!! 😁 laptop to bardzo przydatna rzecz 😉
My myślimy jeszcze o kupnie telewizora przed Świętami bo teraz są takie super promocje na sprzęty elektryczne tutaj a chcemy jeszcze większy niż mamy a stary pójdzie do sypialni a to przez Ale bo wiem, że jak włączę Jej bajki to do jeszcze poleżeć hihi
Sylwia ja kocham takie duże rodziny - może dlatego, że sama miałam małą rodzinę i jadąc na wieś gdzie było dużo dzieci było super ale ile też kłótni hahaha 😁
Kasiu musi się Kaja kurować porządnie bo dużo czasu Wam nie zostało. jejku to jest złośliwość losu niestety 🤨
Sylwia a Ty daj znać jak tam P jak wyniki chociaż pewnie będzie musiał czekać na wyniki.

• Mamusie
Hejjjj 🙂
Obejrzałam dwa filmiki 😁 Masz bardzo mądrego i uroczego synka, do tego żywe srebro 🙂
Jak się Kaya czuje? Kasiu, pokaż jej Dominika, to od razu wyzdrowieje 😁 ale się musi źle czuć, biedna 😞
Sylwia, przydatny prezent 😁
Wasze dzieci oglądają dużo bajek? Bo mój ostatnio to by tylko przy bajce siedział 🤢 🤢

Jak tam przygotowania do Świąt? 🙂

Mini, jaki dobry nowy zięć hahahha 😁 i remont teściówce zrobi 🙂
Hahah same paczki widzę lecą 😉 z PL do UK i odwrotnie 😁 ja też czekam na paczkę od męża, bo tyle kupił, że do samolotu by się nie załadował i taniej wysłać oczywiście 😁
co by tu jeszcze napisać ....... 😁

A ja jadłam dzisiaj już ................... bigos 🤪 🤪 🙃 🙃 ktoś zazdrości?? 😉

• Mamusie
Hej 🙂 Sylwia jestem pod wielkim wrażeniem Dominika jest bardzo mądrym dzieckiem i bardzo zwinnym 🙂 trzymam kciuki za Dziadka 🙂Nina bardzo dziękuję w imieniu Majusi 🙂 Dzisiaj byli goście tzn chrzestni i dziadkowie no i Maja się rozchorowała ma gorączkę i jeszcze Oli wymiotował mówi, że go brzuszek boli i do tego teściowa mówi, że powinnam go zabrać do lekarza na usg brzucha, bo on jest za chudy i blady i w ogóle czy nie ma robaków …
Zdrówka dla Kay 😘

• Mamusie
Kafinka robaki hmm obejrzyj Jego kupkę robaki widać w kupce a więc sprawa powinna się wyjaśnić chyba nie zawsze się pokazują, ale może za którymś razem coś zauważysz.
Jeśli wymiotuje, nie chce jeść i jest szczupły to może ma tasiemca albo jakieś poważne zatrucie ??

Nina bigosik pycha sprawa ale ja na razie jestem na diecie hahaha a więc nie myślę o jedzeniu do Świąt bo i tak 3 dni objadania wystarczą plus Ali urodziny 😉 😁

No tak jutro kolejne solenizantki się posypią 😁 Czas leciii

Co do paczek to teraz dużo bardziej się opłaca paczkę niż duży bagaż kupować tym bardziej Ryanairem.

• Mamusie
hej no Domi jest niesamowicie zwinny chwilami nas zaskakuje 😜 co do bigosu Nina ja też mam hehe moja mama już na Święta robiła i nam dała 😁 Paweł ma dobre wyniki nie ma żadnych guzów. No właśnie niech się Kaya leczy bo niedługo lecicie!!! Nic uciekam spać do jutra kobietki :*

• Mamusie
Witam !
Tutaj cichutko jak podczas mszy 😁
U nas jednak w pierwszy dzień Świąt będzie mój brat. Jestem suka ale zaprosiłam Go z rodziną bo jednak to czas wybaczania, rozumienia i przede wszystkim czas przeznaczony na rozmowy z bliskim. Nie interesuje mnie obecność moniki na nią nadal mam nerwy, ale brat to brat jest głupi, że ma taką partnerkę ale to jego wybór i partnerka, matka jego dziecka i razem mieszkają a więc postanowiłam zaprosić ich na obiad w pierwszy dzień Świąt. Brat widać, że był bardzo zadowolony. Jednak doszłam do wniosku, że na pewno mu było przykro bo to tak jakby mojego M ktoś zaprosił beze mnie na obiad Świąteczny było by mi przykro a m były zły bardzo.
Menu już wymyśliła - nic wielkiego kilka dań bez szaleństw bo to tylko jeden dzień a w drugi dzień Świąt to już będę przygotowywać Ali urodziny a raczej dom na imprezę hihi a na urodzinach będzie tylko słodkie, jakieś małe przekąski albo sałatki i to wszystko.

• Mamusie
Sylwia bardzo mi przykro 😞 taka jest kolej rzeczy ale jak odchodzi ktoś bliski to boli i się nie myśli o tym, że tak musi być. Będzie dobrze - podobno dusza dobry ludzi jest przy bliskich póki oni sami nie przejdą na drugą stronę 🙂
Mama zrobiłam mi paczkę i na moją prośbę wysłała mi zdjęcia Taty. Boże jak ja za Nim tęsknie ! A to już ponad 7 lat jak Go nie ma wśród nas. To wcale nie staje się łatwiejsze z czasem tylko po prostu mniej się o tym myśli.
Ja uważam, że tez dobrze zrobiłam i jakoś tak mi lżej na sercu bo to jednak Święta - czas spędzany z bliskimi a wiem, że bratu bardzo na tym zależało w końcu mamy tylko siebie 🙂