Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Na szczęście tylko skórę mu zerwałam.. Kamień spadł mi z serca. Myślałam, że zemdleję pod gabinetem. Na cito do laryngologa. Opatrunek ma założony. OOo ciekawe jak będą starsi, czy się z Tomkiem polubią 😉 rzeczywiście śmiesznie to obserwować 😁
Kasa miała być w czwartek,a była w piątek o 13, także wszystko ok. Teraz święto w czwartek, więc ciekawe czy znowu nie będzie problemów.
Mini, życzę Ci, aby wszystko poszło po twojej myśli 😁 weźcie 6 lutego, w moje urodziny hihi 😁 pobłogosławi Was święta Nina 😉 hahah.

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Moja Ala też na młodsze dzieci nie zwraca uwagi haha lubi starsze lub równoległe wiekowo.
U mnie dzisiaj 9. rocznica jak jestem z M a jutro 4. rocznica ślubu 😮 Jaaa jak to leci .... 🤔
Mini musisz podać mi dokładną datę żebym wzięła urlop w pracy i kupiła bilet na spokojnie 😁

• Mamusie
Gratuluję Pigi 🙂 I życzę wesołego życia w chlewiku 🙂 z ... gromadką prosiaczków, jeśli sobie tego życzycie 😁
Tak to jest, że zazwyczaj dzieci wolą się bawić ze starszymi 🙂 Ale Łukasz często gania i za maluchami, tylko że strach, by im krzywdy nie zrobił. Ale uwielbia dzieci 😁 najlepsza zabawa to berek 😉

Kasiula najlepszego i wielu lat z dobrym seksem ,miłością i zrozumieniem ci życze 🙂

Nina Uff dobrze że Łukaszkowi nic nie dolega 🙂

Maja też lubi starsze dzieci tyle że Oliwka nawet rzadko się chce z maluchem bawić 😞

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Oj, Miniatura, współczuję 😞 to jest koszmarny ból. Możę idź chociaż podstawowe badania moczu zrób póki co?
Dziewczyny z UK - to możliwe by agencja chciała 1000 funtów depozytu + czynsz miesięczny?

Nina, chodzi o wynajęcie domu?
Jeśli tak, to czasem sie zdaza, ze chcą większego zabezpieczenia , a jaki mies. czynsz?
Mini , współczuje bólu , jak funjcjonujez sama z bólem i z dwójka dzieci ?

Kasiu ból łapie przeważnie na wieczór ale jeszcze nie ma apogeum dlatego za wczasy biorę leki i dużo płynów,Olina znów weekend u babci zalicza.
wrazie gdyby było gorzej czyli jeśli dojdzie do krwiomoczu to k wróci do pl 😞

Nina mój brat ok 2 tyg temu wynajął sam mieszkanie i też musiał wpłacić zabezpieczenie plus czynsz

• Mamusie
Hej 😁
Jak dobrze pójdzie i nic się nie zmieni na połowę września ruszamy z remontem kuchni 😁 Boje się kosztów ale cieszę się, że będę mieć to za sobą 🙃

Ninka jeśli agencja to wszystko możliwe ale to i tak dużo - za dużo uważam. Przeważnie depozyt wynosi tyle ile czynsz za miesiąc ale wiadomo jeśli to agencja to może w tej cenie oni podają opłatę za pośrednictwo w wynajęciu.

Ja jutro do pracy a w poniedziałek dzień wolnego ahhh tylko przeżyć jutro haha

• Mamusie
Hej. Nie, to chodzi o zwykłe mieszkanie, czynsz 440funtów. Ale dzisiaj jedzie do innej agencji, upatrzyliśmy sobie jedno mieszkanie i chyba serce mi pęknie, jak się nie uda, bo jest dla nas idealne, i w odpowiednim miejscu. Już rozmawialiśmy i jak dobrze pójdzie, to 1 października wylatujemy wszyscy razem 🙂
Oczywiście, jak dobrze pójdzie 😁
Ale Łukasz i tak na ten miesiąc pójdzie do przedszkola, bo jak coś by się nie udało, to by mi przepadło.
Pigi, uuu na słowo remont mam gęsią skórkę, ale potem jaki efekt 😁 będzie taka jak sobie wymarzyłaś 😁
lecę zjeść śniadanie i na plac zabaw ruszam 😁
A wy gdzie?

• Mamusie
hej 🙂
Nina, a gdzie byscie mieszkali? chodzi mi o miejscowosc 😉
jezeli mieszkanie przez agencje, to przewaznie chca 1,5 czynszu depozytu plus nastepnyz gory I cs tam w granicach 100 za oplaty administracyjne.
trzymam kciuki eby sie udalo 🤪
Aga, jak sie czujesz?
Kasia, jak rocznica ?

Nina no to trzymam kciuki za was 🙂

Kasiu lipa na urologi tam gdzie kiedyś jezdzilam nie idzie się dodzwonić w nocy co prawda idzie spać a rano lewa nerka boli 😞 a to z nią miałam problemy. 😞
poza tym mam dość pilnowania tych dzieci :/ uwierzycie że tatuś dał coroni tel by mu meldowala co i jak !!!

Kasiu ma 9 lat jakiś czas temu nakrzyczalam na nich bo Oliwce zabraniali się z nimi bawić,poza tym dałam im jogurty bo chcieli a młody oblizal i że jeść nie będzie ti też zwrocilam uwagę że u mnie marnowania jedzenia nie bedzie ,to też poskarzyli tatusiowi....

młody ostatnio zepsuł 2 zabawki oliwi i Mai a dziś urwał ich bujanemu tygrysowi ogon!!

prawdę mówiąc mam kompletnie ich dosyć a pilnuje już tylko dla tego że żal mi ich mamy bo to bardzo fajna i skromna kobieta pracująca na 2 etaty...a ich tata pracuje tylko w sezonie wozac dzieci na kucach.

• Mamusie
Luty 2014! To żarty 😠
Powiem Wam, ze sie poddalam i wróciłam ostatniej nocy do pampera w nocy. Przedwczoraj postanowiłam, ze nastawie sobie alarm i będę co 1,5h ja wysadzala na nocnik, bo każdej nocy jest mokra. A wtedy jak na złość ani razu nie chciała nic na nocnik zrobić (zawsze w nocy raz ja wysadzalam i robiła więc chciałam wiecej razy) a ostatni raz koło 2.30 już była mokra 😠 wkurzylam sie, bo teraz codziennie muszę prac kolderki (mam kilka) pościel, itd...więc wczoraj jak zasnela, jeszcze w nocy ja wysadzalam ale znowu nie chciała, więc zalozylam jej tego majtkowego pampera. Rano usłyszałam jak cos tam głośno sie odzywala, poszłam do niej i : pampers oczywiście zdjęty i mokry, ale w nocniku tez siku i kupa, a ona próbowała sama sie ubierać .
Wniosek? Moje dziecko jeszcze nie jest gotowe na przetrzymanie całej a nawet pól nocy bez siku. Nawet wiem dlaczego - ona zawsze przed snem MUSI zjeść butle kaszy, choćby nawet i zjadla przed tem kolacje, to flacha musi być 🤨
Na rożne rzeczy jest mądra , ale jednak z tym nie daje sobie rady

• Mamusie
Hej Piękne !
Ninka daj Wam Boże żebyście wyjechali i byli razem cały czas a do tego mieli dobre życie 😘 Dawaj znać na bieżąco co i jak 😘

Mini wiem jak nerki bolą i współczuję. A z tymi terminami w pl to wiem jak jest już się nasłuchałam historii i wychodzi na to, że jak pójdzie się z głową pod pachą to może dopiero się zainteresują 🤔

Kasiu dzieciaczki nasze mają dopiero niecałe 3 latka. Dajmy im czas. Czytałam ostatnio, że dziecko do 5. roku życia nie potrafi jeszcze we śnie do końca kontrolować trzymania moczu. Może coś w tym jest ? 😉 Nie ma się co denerwować 😘

Ja wczoraj zaglądam do opakowania z pampersami aby założyć Ali na noc a tu zonk 😮 skończyły się pampersy 😮 I noc była bez pampersa - nie uroniła ani kropelki. Ale co najważniejsze - dostała mało picia przed snem bo ogólnie potrafi wypić 3 butelki zanim uśnie i pampers wtedy był rano ogromny. Nie budziła się w nocy na siku a sama grzecznie przed snem zrobiła i dopiero poszła spać. Pewnie to przypadek bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że poszło by to tak gładko 😮 🙃

Ja w niedziele byłam w pracy i na przerwie zjadłam pizze - jejku jaka byłam chora 😞 Zatrułam się na amen. Jeszcze dzisiaj jestem słaba dobrze, że mam dzień wolny dopiero jutro do pracy.

Co do remontu to boję się go bardzo tym bardziej, że w tym czasie ma być moja teściowa a więc przyleci na największy syf. Będę mieć rozkopany salon i kuchnie.
Będziemy poprawiać jedną ścianę w salonie, zakładać wykończenia podłóg do salonu a kuchnia to już nawet nie myślę - sufity podwieszane na dwie kondygnacje, światła, okapnik, ściany równać, kafelki będziemy odświeżać, przesuwać, poszerzać i robić łuk w przejściu a do tego zdejmować grzejnik i chować rury co wiąże się z kuciem ścian i sufitów 🙃 Do tego jeszcze kilka innych rzeczy 🤪 Ale jak przeżyję kuchnię to już będzie ok 😁

Kasiu cierpliwości może Kaya ma pęcherz zaziebiony, a może pije napoje gazowajlne czy coś ??
Ja Majce każe zrobić siusiu jak widzę że odlot nadchodzi. 🙂

Nina ty wiesz że trzymam kciuki za was 🙂

Pigi a widzisz pisałam ci ostatnio byś jej nie dawała pić wieczorem 🙂