Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
oo a co tu tak pusto..........
Madzia śliczne zdjęcie w awatarku 😉 Blue to Twoja dłoń na zdjęciu? Chociaż coś 😜
też będę potrzebowała elektroniczną nianię bo jak skończy 5 m-cy to wracam do sypialni 🙂 ale chyba i tak będę miala stresa 😜

I dziekuje jeszcze raz 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Północ a ja dopiero znalazłam czas żeby do Was zajrzeć...
Z Tosi ostatnio diabeł wcielony 😠
Zaczęła mi się plątać w osłonkę do łóżeczka. Zamiast łapać za szczebelki żeby się podciągać łapała za osłonkę, wtedy robiła jakiś myk i ręka przelatywała nad osłonką, między szczebelki 😮 Szogum jakich mało 😜 W każdym razie nie wyglądało to ciekawie i postanowiłam zdjąć osłonkę 🙂 Jak przyszła pora spania to myślałam, że oszaleje. Tak Ją zafascynowały szczebelki, że nie mogła się skupić na zasypianiu 😁 😁

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Dziewczyny polećcie mi jakąś nianię elektroniczną... bo jak się przeprowadzimy to by nam się przydała bo Judyta będzie spała w osobnym pokoju więc wolę słyszeć te Jej wszystkie stękania 😜 no i oczywiście przyda się jak będziemy grillować a Mała będzie spała 😜 już mi się marzy 😜

Ja mam taką http://btbabymonitor.com/ Pewnie w Polsce też są tylko nie chce mi się szukać. Strasznie jestem zadowolona. Ma wiele dodatkowych bardzo przydatnych funkcji. Ma lampkę(można regulować moc światła), melodyjki(do wyboru 3, można sterować nimi z tej przenośnej części), ma też funkcję walkie-talkie, jak jestem na dole a mała zaczyna stękać to idąc do Niej już mogę gadać i się uspokaja(super się też ta funkcja sprawdza jak ja już jestem z niunią na górze i okaże się że potrzebuję czegoś z dołu to można obgadać sprawę 😉 ). W każdym razie gorąco polecam 🙂

• Mamusie
Justa napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Justyna masz cudowne mieszkanie (tzn kuchnie i salon bo więcej nie widziałam) jak będziemy już na nowym to też Wam fotki pokażę 😉

Zgadzam się, Justynko macie bardzo ładnie 🙂

Ja też tak uważam 🙂 Mieszkanko pierwsza klasa 🙂 Bardzo mi się podobają meble kuchenne 🙂 Właśnie tak mieliśmy sobie urządzać naszą chatkę, ale teraz raczej jesteśmy zdecydowani ją sprzedać(już nie chcemy wracać do Polski a myślimy nad kupnem jakiegoś mieszkania tutaj w Ie)

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
oo a co tu tak pusto..........
Madzia śliczne zdjęcie w awatarku 😉 Blue to Twoja dłoń na zdjęciu? Chociaż coś 😜
też będę potrzebowała elektroniczną nianię bo jak skończy 5 m-cy to wracam do sypialni 🙂 ale chyba i tak będę miala stresa 😜

Ja też postanowiłam przenieść maludę do Jej pokoiku. Czekam tylko aż skończy 6 m-cy(nie wiem dlaczego akurat tyle, ale tak sobie wymyśliłam 🤪 )

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
Honoratka oklask za wątek z dzieckiem na wakacje 🙂ten hotel Marena REWELACJA 🙂BYŁAŚ tam?napisz coś więcej?chodzi głownie o to czy nie jes tprzeludniony?bo ceny rewelacja-naprawde nie drogo 🙂i jak myślisz zdał by egzamin patrząc pod katem Soni?

a dziękuję oklask należy się też Justynce bo to ona rozpoczęła ten temat
ja staram sie tylko żeby go rozkręcić ale nie w stylu polecam morze, polecam góry, tylko nazwy konkretnych ośrodków, czy miejscowości
nie wiem dlaczego dziewczyny nie chcą tego pisać ? 🤨

tak joasiu byłam tam na Wielkanoc ale nie w tym roku tylko w 2009 i 2010 z mężem, moimi rodzicami i 18 letnim bratem i 6 letnią wtedy sisotrą oraz na taki weekend walentynkowy połączony z imprezą karnawałową z mężem i znajomymi w 2010r
w Wielkanoc to był pakiet typu rodzinnego w cenie były wszystkie posiłki tylko teraz widzę są obiadokolacje a wcześniej był osobno obiad i później kolacja, przyjazd był w piątek, od południa zabawy dla dzieci, w sobotę od rana rodzinne robienie koszyczków z animatorką, później przyszedł ksiądz, po południu rodzice korzystali ze spa a my spacerowaliśmy, w Niedzielę Wielkanocną też było wszystko super zorganizowane, przewidziane pełno atrakcji dla dzieci i wspólnie z rodzicami
w lany poniedziałek rano była mega zabawa w basenie do obiadu a po obiedzie wyjazd do domu
w weekend karnawałowo walentynkowy od piątku do niedzieli, też było super, pyszne jedzenie, świetna zabawa w sobotni wieczór i bardzo przyjemne zabiegi spa

w skali od 1 do 5
posiłki 4+ (nie 5 bo jak dla mnie za dużo rzeczy robionych na słodko, ale to przecież indywidualna sprawa)
pokoje 5 (z rodzicami trafił nam się spory pokój a już na walentynki trochę mały ale z rodzicami dostaliśmy apartament 25m a ze znajomymi pokój 14m)
organizacja czasu dla całej rodziny 5
organizacja imprez 5
zabiegi spa 5

jeśli pytasz o przystosowanie dla Soni to jest tam winda, korytarze wyłożone miękkimi dywanami, w apartamentach całkiem sporo miejsca, mają foteliki dla dzieci, łóżeczka, opiekunkę na etacie, ten pokój zabaw, basen, teren zielony wokół hotelu
ja gdybym miała wolną kasę i wiedziała, kiedy dokładnie wracam do pracy bez wahania wzięłabym ten pakiet 7 dniowy
a co do ilości gości to nawet jeśli hotel był pełen w pierwszą WIelkanoc to nie dało sie tego odczuć, bo restauracja spora, korytarze duże, cisza spokój

joannawisn napisał(a):
Blue śniłąś mi sie dzisiaj że jesteś blondynką w długich włosach 🙂normalnie paranoja jakaś 😜 😜 😜

Buahahahahah 🙂 niestety mam ciemne blond włosy i nie są aż tak długie 😁

A moja do teraz zjadła tylko 60ml 🙂 i jeszcze trochę z tego wyrzygała 🙂 nie wiem co jej odbija z tym mlekiem, że nie chce go tak pić jak jeść słoiczki, bo to nowość?? apropo nic po zupie z kurczakiem jej nie było spała jak koń, a dostała ok. 12 popołudniu, to jutro mam to powtórzyć tak? jeszcze czekam na kupę jaka po niej będzie, ale zapewne zielona 😜

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
dzięki Honoratka 🙂my sie tam wybierzemy(mam nadzieje że nic nie pokrzyżuje nam planów)a zaliczke jakąś płaciliście?jechaliście swoim autem?

tak swoim autem bo tam ciężko dojechać komunikacją publiczną co najwyżej pociągiem do Międzyzdrojów i później busikem do Międzywodzia i widzę teraz że płaci się za parking wtedy był wliczony w pakiet
my też może wybierzemy się ale to datę na ostatnią chwilę wybierzemy i pewnie tylko na weekend
ale zawsze coś 🙂